Afbryderskruer

Her på siden finder du vores udvalg af afbryderskruer, som fx kan bruges til LK Luga afbrydere/stikkontakter m.m.

Læs mere om Afbryderskruer

Skrue m/cylinderhoved til Fuga dåse (4-45mm) LK
Skrue m/cylinderhoved til Fuga dåse (4-45mm) LK
Skrue m/cylinderhoved til Fuga dåse (4-45mm) LK

Anvendes ved dybt forsænkede dåser
I forbindelse med benyttelsen af afstandsringe til PL dåser

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 5. april 2024

Afbryderskruer - Skruer til montering af elartikler

Skal du have monteret nye elinstallationer, så er det vigtigt at have de rette materialer ved hånden, så du ikke står og mangler skruer og andre dele som du skal bruge under monteringen.

Er du i gang med at bygge nyt eller at renovere din gamle bolig, så kan det være at du skal have monteret en række nye elinstallationer, som f.eks. stikkontakter, lampefatninger og afbrydere.

Så får du højst sandsynligt brug for en del afbryderskruer, så du har bedre mulighed for at kunne monterer dine kontakter og afbrydere i dine indmuringsstikdåser.

Det gør at du kan være sikker på at dine kontakter og afbrydere sidder ordentligt i væggen, så de ikke med tiden kommer til at slippe væggen og afdække ledningerne bag.

Det kan potentielt udgøre et problem, da løse og afdækkede ledninger kan være farlige, hvis de ikke bliver håndteret ordentligt.

Du bør derfor være sikker på at alle dine afbrydere og stikkontakter er korrekt monteret i dine vægge med afbryderskruer, så de kan holde meget længere og giver dig en god sikkerhed for at dine elinstallationer holder.

4 ting du bør overveje når du køber afbryderskruer

Når du skal sikre dine afbrydere og stikkontakter i væggen, så er det vigtigt at gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at få de rette afbryderskruer til opgaven.

Vi giver dig herunder en række eksempler på overvejelser du kan bruge som inspiration, så du bedre kan vurdere hvilke afbryderskruer som du har brug for.

#1 - Hvilke enhederstikdåser skal du bruge afbryderskruer til?

Der findes en række forskellige stikkontakter/udtag/afbryderestikdåser som du kan bruge når du skal lave elinstallationer, og nogen er bedre til en type af væg end andre.

Du kan finde stikdåser der er beregnet til indmuring direkte i væggen, så den ikke kommer fri, og her kan det være at du ikke skal bruge de helt store afbryderskruer.

Så kan du komme ud for at du kommer til at ødelægge skruen ved at skrue den ind i mursten eller lignende, da du kun skal bruge en skrue der lige kan spænde afbryderdækslet til stikkontaktendåsen.

Der er også vægdåserstikdåser der er beregnet til brug til montering i f.eks. trævægge, hvor du ikke behøver at være så bekymret for om du ødelægger skruen, da de godt kan tåle at blive skruet fast i træ.

Nogle vægstikdåser er specielt beregnet til brug i gipsvægge, som er meget sarte i forhold til andre type af vægge, og skal derfor monteres på en bestemt måde for at sikre at de sidder ordentligt fast.

Her kan det være at du får brug for længere skruer, da du gerne skal være sikker på at afbryderen og stikkontakten sidder godt fast.

Du bør dog også være opmærksom på, at du ikke spænder skruerne for meget når du arbejder med en gipsvæg, da det kan giver mærker i gipsen.

#2 - Længden på afbryderskruer

Det er vigtigt at du overveje hvor lang en afbryderskrue du har brug for, da det kan give en del problemer hvis skruen er for lang eller for kort.

Er skruen for lang, så kan der være mulighed for at kommer til at skruen kommer imod andre ting og sager der kan være bag vægstikdåsen.

Det kunne potentielt være et bundt ledninger, som så kan forårsage en kortslutning eller andre elektriske problemer, som ellers kunne være undgået med en afbryderskrue i den rigtige længde.

Hvis du til gengæld bruger en for kort skrue, så kan det være at du enten slet ikke kan få din afbryder eller stikkontakt skruet fast, eller at den kommer til at sidde meget løst.

Det kan potentielt gøre at hvis det er en stikkontakt du bruger meget, at du kan komme til at hive hele stikkontakten med dig, når du trækker et stik ud, da det ikke er ordentligt fastspændt.

Det betyder samtidigt at der er mulighed for at ledningerne bag stikkontakten bliver afdækket, og kan potentielt føre til flere problemer.

Der findes et stort antal af forskellige længder til afbryderskruer, så det kan være at du bør undersøge og måle op, så du bedre kan bedømme hvor lange de skal være.

Du kan bl.a. finde afbryderskruer i følgende længder:

  • 20 mm
  • 25 mm
  • 31 mm
  • 32 mm
  • 41 mm
  • 42 mm
  • 50 mm
  • 90 mm

Dette er blot et par eksempler, da du kan finde snart hvilken som helst længde mellem 20 mm og 90 mm som du har brug for, så hvis lige den længde du har brug for ikke er på listen, så kan du sikkert stadig finde den på markedet et sted.

Det er derfor vigtigt at du overvejer hvor lange dine afbryderskruer skal være, så du er sikker på at få dem i den rette længde, så dine stikkontakter kan holde sig bedst muligt i mange år.

#3 - Antallet af afbryderskruer

Det kan også være en god ide at overveje hvor mange afbryderskruer du har brug for, så du ikke kommer til at løbe tør midt under monteringen.

Hvis du kun skal lave mindre renovationer og elinstallationer i hjemmet, så kan det være at du ikke har brug for super mange afbryderskruer, da du har et ret præcist tal på hvor mange du har brug for til de få installationer.

Er du til gengæld i gang med et større byggeri, hvor der er mange elinstallationer der skal monteres, så kan det være at du skal bruge rigtig mange skruer.

I så fald er det en god ide at overveje om du har brug for at købe afbryderskruer i en større pakke, så du kan være sikker på at have nok.

Her kan det også være en god ide at investere i en sortimentskasse, hvor du ikke kun får en hel masse skruer med, men de kommer også i forskellige længder, så du har mere fleksibilitet med hvilke længder du har til rådighed.

Det gør dit arbejde meget lettere, da du ikke konstant skal måle efter hvilke længder af skruer du skal bruge inden du bestiller dem hjem.

#4 - Hvilket hoved skal afbryderskruerne have?

Hvis du ikke er håndværker, og du ikke har den helt store værktøjskasse at trække på, så kan det også være at du bør overveje hvilke skruehoveder som afbryderskruerne har.

Der findes generelt to typer skruemønstre på afbryderskruerne, hvor du enten har brug for en stjerneskruetrækker eller en flad skruetrækker.

Du bør her også overveje hvor store dine skruetrækkere er, da hvis de er for store, så kan du ikke bruge dem til at skrue afbryderskruerne i, da de har en større chance for at ødelægge skruehovedet i stedet, og gøre det svære hvis du skal til installationen igen på et senere tidspunkt.

Det kan derfor være vigtigt for dig at undersøge hvilket værktøj du har til rådighed, så du kan være sikker på at have det rette værktøj ved hånden, når du skal i gang med dine elinstallationer.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007