AMD Ryzen CPU

AMD Ryzen er navnet på en række serier af processorer fra den enorme producent af computerkomponenter, AMD. Deres processorer er ofte nogle af de absolut bedste på markedet, både til arbejdsbrug, men især også til gaming.

Filtrér
Sortering

Læs mere om AMD Ryzen CPU

AMD Ryzen - Processorer i verdensklasse

AMD er en af de største virksomheder indenfor techindustrien. De producerer blandt andet grafikkort og CPU´er. AMD Ryzen er navnet på deres nye serie af CPU´er, som er blandt de bedste på markedet.

AMD Ryzen CPU´er er kendt for deres høje antal af kerner, hvilket betyder at de er gode til at håndtere flere opgaver af gangen. Derudover er Ryzen CPU´erne også kendt for at være gode til en overkommelig pris.

Hvis du leder en efter en CPU med en god ydeevne til en overkommelig pris, så kan du helt sikkert finde en der passer til dig i en af de mange AMD Ryzen serier.

Sådan virker en AMD Ryzen CPU

Hvis man kunne sammenligne den menneskelige krop med en computer, ville du kunne anse din computers CPU som hjernen, der holder hele computeren i gang.

CPU kaldes også på dansk for en processor, CPU står for “Central Processing Unit”.

Processoren er den komponent der bestemmer hvor mange processer der kan køre samtidig, samt hvor hurtigt og effektivt disse processer udføres.

Processer er en betegnelse for de ting du laver på din computer, herunder internet browsing, tekstbehandling, videoredigering, gaming og meget mere.

6 ting du bør vide inden du køber en AMD Ryzen CPU

Der er en masse forskellige faktorer du skal være opmærksom på, før du går ud og køber en AMD Ryzen CPU.

Herunder finder du vores bud på en række vigtige ting du kan have med i dine overvejelse,r inden du træffer en beslutning.

#1 - AMD Ryzen kompatibilitet med dit bundkort

Hvis du vil have en AMD Ryzen CPU, så er det meget vigtigt at sørge for at dit bundkort er kompatibelt med AMD Ryzen, da din AMD Ryzen CPU ellers ikke ville kunne fungere med din computer.

En CPU skal sættes i bundkortet via det der hedder en socket. Den socket skal være lavet til en AMD Ryzen CPU, for at du kan bruge en AMD Ryzen CPU i computeren.

Dette er dog blot noget du skal være opmærksom på, hvis du går med tanken om at skifte CPU´en i din nuværende computer. Hvis du køber en færdiglavet computer, skal du ikke tænke på dette, da den vil være produceret med en CPU der passer til den socket der er i bundkortet.

Du kan altid se modelnavnet/nummeret på dit motherboard/bundkort, rent fysisk på enheden.

Der vil være en lille label hvor der står et nummer, som du derefter kan slå op, og finde ud af om dit bundkort passer til AMD Ryzen enhederne.

#2 - Serier af AMD Ryzen Processorer

Der er blevet udgivet rigtig mange forskellige AMD Ryzen CPU´er. De bliver udgivet i forskellige serier, så det er nemmere at danne dig et overblik over de forskellige CPU´er.

Herunder vil der være en række af de forskellige serier af AMD Ryzens CPU´er være listet, samt hvad deres ydeevne rækker til i form af forskellige opgaver:

  • AMD Ryzen 3 - Dette er quad-core processorer der primært er egnet til basal internet browsing, tekstbehandling og kan bruges til gaming på et lavt niveau.
  • AMD Ryzen 5 - Dette er mellem stærke CPU´er, som tilbyder flere kerner og tråde end AMD Ryzen 3, og er egnet til at kunne håndtere flere opgaver af gangen, samt gaming.
  • AMD Ryzen 7 - Dette er high-end processorer, som tilbyder op til 8 kerner og 16 tråde, hvilket gør disse CPU´er ideelle til krævende opgaver, som for eksempel videoredigering og gaming.
  • AMD Ryzen 9 - Dette er nogle af de bedste processorer indenfor AMD Ryzen, og kan indeholde op til 16 kerner og 32 tråde. De egner sig derfor til professionelle arbejdsbyrder, som for eksempel content creation og videnskabelige opgaver.
  • AMD Threadripper - Threadripper er en serie der er lavet, for dem der skal have det bedste. Disse CPU´er tilbyder op til 64 kerner og 128 tråde, og giver dig noget der ligner den ultimative CPU.

Når du læser den liste skal du tage forbehold for, at teknologien hele tiden udvikler sig, og nye applikationer kræver mere og mere af CPU´erne, så derfor vil nogle af disse CPU´er efter noget tid ikke kunne klare de samme opgaver.

Derudover følger tekhttps://tools.brandsite.dk/backend/marketing/seo/editor/#nologien i CPU´er også med, og du vil derfor se at diverse CPU´er også bliver bedre og bedre med tiden.

#3 - Hastighed på AMD Ryzen CPU´er

Til almindelige opgaver såsom tekstbehandling i tekstprogram og regneprogrammer, samt internet browsing, så betyder hastigheden i CPU´en ikke det store, da langt de fleste AMD Ryzen CPU´er kan klare dette.

Skal du derimod bruge din computer til gaming, videoredigering og generelt mere krævende programmer, så er det nødvendigt at have en AMD Ryzen CPU, som har en god hastighed.

Hastigheden på en CPU måles i GHz, som er en forkortelse for GigaHertz. Hastigheden på en CPU kaldes også for clockfrekvensen, og er et udtryk for hvor meget data CPU´en kan behandle hvert sekund.

Det er derfor vigtigt, at tænke på at jo mere krævende opgaverne du skal bruge din computer til er, jo mere flere GHz skal din CPU have.

#4 - Tråde og Kerner i AMD Ryzen

Når du vælger CPU, skal du også overveje, hvor mange tråde og kerner din CPU har.

Kernerne er den del af processoren, som arbejder sammen med clockfrekvensen, når der skal løses opgaver, samt når der er forskellige processer i gang.

Det er dog lidt samme scenarie som med hastigheden, for hvis du blot bruger din PC til lette opgaver, har du ikke brug for så mange kerner, men er du ved at bygge en computer til gaming, kan flere kerner være rigtig fornuftigt.

Du vil hurtigt kunne se i specifikationerne på de forskellige modeller af processorer at disse godt kan have flere tråde end kerner, og hvor hver kerne kan behandle en proces ad gangen, så kan hver tråd også behandle en opgave ad gangen.

Trådene er på den måde en form for virtuelle kerner, det betyder at en kerne kan bearbejde flere opgaver ad gangen.

Nogle programmer kan udnytte flere kerner og tråde på en gang og det betyder at programmet afvikles og syntes hurtigere.

Hvis du skal vil have en AMD Ryzen CPU, der har mange kerner og tråde, så skal du kigge i mod CPU´erne i de nyeste serier fra AMD Ryzen.

#5 - Overclocking af AMD Ryzen CPU

Overclocking er et begreb der dækker over, at CPU´en bliver indstillet manuelt, til at køre hurtigere end specifikationerne i CPU´en normalt kan.

Dette giver en stor belastning for CPU´en, og det er kun nogle modeller der egner sig til overclocking, så dette skal du være opmærksom på. CPU´er har nemlig risiko for at tage skade, hvis du overclocker den for meget.

Så helt basalt, giver du din CPU en større ydeevne ved at overclocke, med risikoen for, at den kan gå i stykker, hvis du ikke kender din CPU´s begrænsninger godt nok.

Hvis du vil overclocke din AMD Ryzen CPU, så er AMD Ryzen 9 serien den bedste serie at købe fra, da disse har de bedste evner i forhold til overclocking.

#6 - Fordele og ulemper ved AMD Ryzen

Der er selvfølgelig nogle forskellige fordele og ulemper ved at vælge en CPU fra AMD Ryzen. Dette ville derfor være en god ide at være opmærksom på, før du vælger at købe en AMD Ryzen CPU.

Herunder vil der være en liste over de forskellige fordele og ulemper der kan være ved at bruge en CPU fra AMD Ryzen:

Fordele

Ulemper

Høj ydeevne

Nye serier kan være svære at få fat i

Overkommelige priser

Højere strømforbrug end low-end CPU´er

Gode til multitasking

Laver få CPU´er med integreret grafikkort til low-end brug

Fleksibilitet i forhold til kompatibilitet

Kan til tider blive varmere end andre low-end CPU´er

Ofte stillede spørgsmål om AMD Ryzen

Hvilken processor skal jeg vælge?

Hvilken processor du skal vælge afhænger af flere forskellige faktorer. Det afhænger blandt andet af hvad du skal bruge din computer til, samt hvilket bundkort du har i din computer, da det skal være kompatibelt med processoren. Du skal derfor finde ud af hvilken socket der er i dit bundkort, inden du vælger en ny processor. Til gaming eller grafisk arbejde, er det vigtigt at vælge en kraftfuld CPU, hvorimod en low-end/billigere version er helt fin til basal brug af computeren.

Hvad er bedst, AMD Ryzen eller Intel?

Det er umuligt at sige om det er AMD eller Intel der laver de bedste CPU´er. De ligger meget tæt på hinanden, og det ændrer sig hele tiden, hvem af dem der har de bedste CPU´er. Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste, skal du derfor undersøge de nyeste benchmarks for at finde ud af hvem der har den bedste CPU på det givne tidspunkt.

Produkttype
0
0
Select all
Leveringstid
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007