Billede af Apple Macbook taget af avXperten

Alt om Apple’s nye computere! - [Mac Mini, MacBook Air og Pro]

Apple afholdte d.10 november deres tredje produkt event i år, hvor de afslørede hele tre nye computere, Mac Mini, MacBook Air og Macbook Pro.

Hvad er Apple M1? Apple M1 er Apples nye chip som de har implementeret i deres nye computere, for at have et helt computer system på blot en chip. 

Læs om de tre nye Apple computere her i indlægget, hvor vi gennemgår specifikationerne for dem hver især. 

Apple M1 Chip

Fælles for de tre nye computere, er Apples nye M1 chip, som er den første chip designet til Mac serien nogensinde og som er stjernen i showet når det kommer til de 3 nye computere fra Apple. 

Chippen er pakket med 16 milliarder transistorer og Apple M1 integrere CPU,GPU, Neural Engine I/O og meget mere på den lille chip. 

M1 Chip systemet består af 8-core CPU med 4 højtydende kerner og 4 effektivitetskerner, op til 8-core GPU og 16-core Neural Engine. 

Mac Mini

Så er Apple igen klar med en ny Mac Mini, som nu takket være den nye M1 chip, har en forhøjet ydeevne.

Den nye Mac Mini er langt mindre end en typisk stationær computer i samme prisklasse som Mac Mini selv, men lover alligevel en ydeevne i top til trods for størrelsen på den. 

Størrelsen lyder på 3,6 cm i højden, 19,7 bredde, 19,7 dybde og har en vægt på 1,2 kg det er mindre end hvad Apples bærbare computere vejer.  

Med Mac Mini lover Apple at man nu kan arbejde, spille og være kreativ med en power og hastighed som som man slet ikke kan tænke sig til. 

Mac Mini kommer i 2 forskellige lagerplads muligheder, en på 265GB og 512GB, men med mulighed for at konfigurere med 1TB eller 2TB. 

Du kan bruge op til to computerskærme på samme tid sammen med Mac Mini, hvor en af skærmene kan understøtte op til 6K ved 60Hz via thunderbolt og den anden skærm kan så understøtte op til 4K også ved 60Hz som er tilsluttet via HDMI 2.0. 

Når det kommer til lyd så har den indbygget højttaler og et 3,5mm jack stik til tilslutning af høretelefoner. 

Mac Mini kræver strøm igennem et almindeligt strømstik der passer til danske stikkontakter og kablet medfølger ved købet. 

MacBook Air

Nu er Apple klar med endnu et skud på stammen i deres populære, mest slanke og lette computerdesign serie, MacBook Air.

Forgængeren af MacBook Air har op til 4-core Intel Core i7-processor, hvor den nye udgave har 8-Core Apple M1-chip. 

MacBook Air kommer med 4 forskellige muligheder for lagerplads, 256GB, 512GB,1TB og 2TB udgaver. 

Den velkendte retina skærm er selvfølgelig også en del af denne model og måler 13,3”, er i 2560 x 1600 pixels og har en lysstyrke på 400 nits. 

Batteriet kan holde sig kørende i op til 18 timer, alt efter hvad du bruger computeren til, hvor den forgangne MacBook Air kun har op til 12 timers batteritid. 

De har opgraderet computerens porte antal, ved at give modellen en ekstra USB port og dermed har den nye MacBook Air 4 USB porte. 

Hvad angår, vægt og mål, kamera, lyd, strømforsyningen og touch Id, så er det altså de samme funktioner vi ser i den nye model, som også var på forgængeren. 

Webcammet er et 720p HD-kamera, som du kan bruge til FaceTime, videoopkald og anden form for videooptagelse. 

Touch ID er igen en funktion på denne computer, så du stadig kan logge på din computer ved bare en berøring fra din finger. 

Strømforsyningen er stadig en standard 30W USB-C strømforsyning, så hvis du har en fra en gammel MacBook Air computer kan kan du sagtens beholde den som en backup. 

MacBook Pro

Her er der virkelig sket en stor forandring i batteritid fra MacBook Pro forgængeren til den nye M1 MacBook Pro, hvor batteriet før kunne holde i op til 10 timer, men nu har fordoblet batteritiden med op til hele 20 timers batteri liv. 

MacBook Pro har stadig den klassiske Touch Bar, hvorfra du kan styre blandt andet lyd og lys og derudover har den også stadig Touch ID, til at låse computere op med fingreaftryk. 

Den nye MacBook kommer i 4 lagerplads varianter, en på 256GB, en 512GB, 1TB og en på 2TB. 

Skærmen er det samme som forgængeren en 13,3” retina skærm med LED baggrundsbelysning, 2560 x 1600 pixels og en lysstyrke på 500 nits. 

Kameraet er igen 720p HD kamera til eksempelvis FaceTime og videomøder. 

Den nye model har fået en ekstra USB port i forhold til tidligere modeller og når derfor op på 4 USB porte. 

Apple Mac lancering og priser november 2020

De nye Apple computere med M1 lancere i Danmark d.17 november men er allerede d.11 november klar til at man kan forudbestille den, så man kan modtage computerne på lanceringsdatoen.

Den nye MacBook Air har priser fra 8.699 kr., MacBook Pro har en startpris på 11.199 kr. og Mac Mini starter ud ved 6.199 kr.  

Vil du have en ekstra oplader til din nye MacBook eller mangler du en til din gamle, så finder du det lige her hos avXperten. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg