billede af headset taget af avXperten

Alt om Jabra headsets + hvilken er den rigtige for dig

Jabras høretelefoner er dansk designet og faktisk var Jabra et af firmaerne der var med til at sætte gang i Bluetooth teknologien.

Jabra er kendt for deres løsninger inden for hovedtelefoner og elektronik til høreapparater. 

Med deres mange års erfaringer og ekspertise inden for området, er de derfor ikke til at komme udenom når man snakker om headsets.

Læs videre i artiklen for at blive klogere på hvad der gør Jabra specielt og hvilken der er perfekt for lige netop dig.

Hvorfor bør du vælge Jabra?

Der er mange gode grunde til at vælge en af de smarte løsninger fra Jabra, men for at gøre det lidt mere overskueligt har vi samlet nogle af de kvaliteter som gør at netop Jabra kan være dit næste valg.

#1 - Design

Jabra går utroligt meget op i deres design og kvaliteten af denne. 

Deres produkter er af høj kvalitet, hvilket gør at de er utrolig robuste. 

Det vil altså sige at de kan klare alle hverdagens gøremål, uanset om du bruger dit headset til privat brug eller på arbejdet.

#2 - 100% trådløs

Ofte når Bluetooth høretelefoner skal oplades foregår det vha. af et kabel, men med Jabras “True Wireless” teknologi foregår dette, på nogle af modellerne, nu helt trådløst. 

Måden du oplader høretelefonerne på nu er nemlig ved brug at et opladnings etui, så du slipper for brug af ledninger. 

Du skal blot have nok strøm på dit etui, og så er du klar til farten.

#3 - Avanceret teknologi

Jabras headset gør brug er noget der hedder SmartSounds, hvilket er en teknologi der gør brug af automatisk og responsive funktioner. 

Denne teknologi gør høretelefonerne i stand til at analysere omgivelserne omkring dig og ud fra dette give dig den rette lyd. 

Det kan f.eks. være at du bruger dit headset på en meget støjende arbejdsplads, som kræver lidt ekstra støjreducering. 

Her går Jabra automatisk ind og øger dette - helt uden at du skal gøre noget selv.

#4 - Jabra personlig app

Jabra har deres egen app som kan bruges til størstedelen af deres høretelefoner. 

Denne app giver dig mulighed for at justere og tilpasse lyden i dit headset præcist til dine præferencer og behov. 

Det kan for eksempel være at du ønsker mere eller mindre bass, equalizer osv. når du hører musik, så kan du selv justere alt dette. 

Hvis du ønsker at styre dit “Smart Home” som f.eks. Alexa eller Google Home, så er det også muligt at tilslutte dit headset til dette igennem appen. 

Derudover hvis du ikke ønsker at høretelefonerne selv skal justere støjreduktionen som nævnt tidligere, kan du selvfølgelig også slå dette fra.

#5 - Noise Cancellation

En utrolig populær funktion som kan findes i de fleste af modellerne. Der findes to typer af noise cancellation:

Passiv noise-cancellation. Dette sker ved hjælp af de særligt designede ørepuder, som er lavet til at udelukke alt højfrekvent støj såsom menneskestemmer. 

Aktiv noise-cancellation. Måden dette fungerer på er ved at headsettet registrerer og analyserer mønsteret for indgående lyd og derefter genererer et "anti-støj mod-signal” for at opveje og dermed annullere det.

Bedste Jabra headset - Hvilken er bedst for dig?

Når du er på udkig efter et nyt par hovedtelefoner, skal du først tage stilling til om du leder efter in-ear-hovedtelefoner, on-ear-hovedtelefoner eller over-ear-hovedtelefoner. 

Hver har deres fordele og ulemper.

Læs videre i artiklen for en mere detaljeret beskrivelse af de enkelte produkter.

Typer af Jabra headsets

Når man snakker om hvilke typer af høretelefoner du kan få hos Jabra, kan de deles ind i tre overordnede kategorier:

  • In-Ear - sidder direkte inde i øret og er typisk meget små
  • On-Ear - sidder ude på øret og går typisk rundt om hovedet 
  • Over-ear - sidder omkring øret og går også typisk rundt om hovedet

Jabra in-ear

Denne type høretelefon kan sammenlignes med måden som man bruger ørepropper på, da de nemlig sidder direkte inde i øregangen. 

De har en højkvalitets mikrofon og højttaler, der er optimeret til at gøre samtaler tydeligere.

Jabra in-ear med på farten

På grund af den lille størrelse er in-ear-høretelefoner nok det mest praktiske når det kommer til at have med på farten. 

Du kan opbevare dem stort set alle steder om det så er i jakkelommen eller i en lomme i arbejdstasken, så kræver det minimalt plads at have dem med sig.

Komfort i Jabra in-ear

Da de fleste in-ear-høretelefoner passer lige akkurat ind i øret, betyder det også at de er utroligt tætte og dermed sidder godt fast. 

Nogle høretelefoner sidder også fast på bagsiden af øret og på den måde sikrer at de på ingen måde kan falde ud af øret. 

In-ear-høretelefoner udmærker sig specielt i forhold til problemer med støj lækage, da lyden bliver sendt direkte ind i øret. 

Derudover er de utroligt lette, i og med at de kun sidder i og omkring øret. 

Der er dog nogle der føler at de kan føre til ubehag, især hvis man har følsomme ører. 

Det afhænger meget af, hvem der gør brug af høretelefonerne, da nogle synes de er ganske behagelige, mens andre oplever en smule ubehag, især ved længere brug.

Jabra on-ear

Denne type hovedtelefon sidder direkte mod dine ører og er lidt en mellemting mellem in-ear og over-ear høretelefoner. 

For on-ear-headsets gælder det mest om at finde en mellemvej mellem at være praktisk og transportabel og så kvalitet og komfort.

On-ear er praktiske

På mange af on-ear høretelefonerne er der en indbygget mikrofon, som får mange til at bruge dem på kontoret. 

Derfor er de også optimeret til musik og især samtale brug, hvor høretelefonerne er indrettet specifikt til at gengive stemmer over telefonen. 

De er lette og tage af og på, hvilket gør dem utrolig praktiske.

Komfort i on-ear

Dette er et spørgsmål om personlig præference. 

On-ear-hovedtelefoner bliver typisk ikke så varme som over-ears og de sidder ikke direkte inde i din øregang, hvilket generer nogle mennesker, så på den måde kan det være en god løsning. 

På den anden side er nogle mennesker mere følsomme på ydersiden af ørene, og her kan de nogle gange føre til ømhed da der konstant er et lille klem på dine ører.

Jabra over-ear

Denne type hovedtelefon sidder omkring dine ører og gør derfor at de er meget behagelige at have på, især i længere tid ad gangen, da der ikke er nogen direkte kontakt med øret. 

De er dog også noget større end de to andre varianter, hvilket gør at de ikke er særligt transportable.

Lyd i Jabra over-ear

Generelt er over-ear høretelefoner den variation der tilbyder bedst lyd og det er der en god grund til. 

Da den som sagt er lidt større end de andre, tillader det også at der er plads til større drivere som især er med til at give en dybere og klarere bas, hvilket er et vigtigt aspekt når det kommer til god lyd. 

Med andre ord, hvis du vil have de bedst mulige lydende og mest detaljerede hovedtelefoner, skal du kigge efter et par over-øretelefoner.

I og med at over-ear høretelefonerne går rundt om dine ører, så giver det også en god tætning, og er dermed rigtig gode når det kommer til støjisolering. 

Komfort i Jabra over-ear

Når det gælder over-ear hovedtelefoner er det ikke kun lyd denne type er rigtig god for, men også når det kommer til komforten. 

Da hovedtelefonerne går ud over dine øre, betyder det også at der ikke er nogen kontakt med øret og derfor heller ingen ubehag i forhold til at de presser mod eller i øret. 

Derudover har mange af denne type hovedtelefoner også en vis form for skumpuder ved ørene, som gør dem ekstra behagelige at have på.

Du kan finde alle tilgængelige Jabra headsets her.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg