Billede af TV taget af avXperten

Android TV - Alt hvad du skal vide om Android TV {ét sted}

De fleste har nok hørt om Android på et tidspunkt og mange kender nok til Android på smartphones, som sammen med Apple styre næsten hele smartphone markedet, men vidste du også at Android har en version til TV, under navnet Android TV? 

Hvad er Android? Android er et operativsystem som er udviklet af Google og er lavet baseret på styresystemet Linux. 

Er du nysgerrig på hvad Android TV mon er for en størrelse, så kan du læse med her hvor vi fortæller dig hvad det er og hvordan du kan få det. 

Hvad er Android TV?

Man kan måske fristes til at tro at Android TV er et fjernsyn, men der bliver man snydt. 

Android TV er en udvikling af Googles Android operativsystem til Android telefoner, som er blevet særligt konfigureret til Android TV. 

Android TV er en form for underholdnings system der er implementeret på nogle TV’er og i TV bokse/stik, hvor du kan finde en lang række indhold til underholdning. 

Androids TV brugerflade består af rækker, hvor den øverste rækker er Apps som du ofte bruger, men du kan også tilgå andre apps herfra, ved at klikke på App ikonet foran rækken.

Du kan selv bestemme hvilke apps der bliver vist i denne række og hvilken rækkefølge de skal blive vist i, så du kan have alle dine favoritter forrest.

Apps rækken er efterfulgt af Watch Next rækken, hvor et udvalg af film og serier, som du eksempelvis har vist interesse i eller er i gang med at se, bliver vist på række, hvor du kan scrolle igennem dem. 

Herefter kan du selv vælge hvilke apps/streaming tjenester dit TV skal vise indhold fra på de næste rækker, det kan være eksempelvis Netflix, så vil du få vist anbefalet indhold fra Netflix. 

Du kan igen selv bestemme hvilken rækkefølge du vil have indholdet i, så hvis du ser HBO mere end du ser Netflix, kan du ligge HBO anbefalinger øverst, så du ser det indhold først. 

Chromecast er indbygget i Android TV, så det vil sige at du nemt og hurtigt kan caste billeder, videoer, musik, indhold fra streamingtjenester, osv. fra din mobil, tablet eller computer, direkte til dit TV. 

I Google's Play Store kan du finde et bredt udvalg af apps, såsom spil, videotjenester, streaming tjenester og andet underholdning, som du kan hente ned til dit Android TV. 

Sådan får du Android TV

For at få Android TV skal du vælge et fjernsyn der har indbygget Android TV eller vælge en TV boks eller Stick som du kan tilslutte dit TV og få det den vej igennem. 

Hvis du ønsker at have det allerede installeret i dit TV kan du blandt andet kigge efter Sony eller Philips som er nogle af de mest kendte producenter i Danmark som implementere Android TV i mange af deres fjernsyn. 

Hvis du derimod allerede har et TV eller set dig lun på et TV som ikke har Android TV, så skal du have fat i en boks eller stick hvis du ønsker Android TV. 

Du kan læse om hvilke muligheder der er for TV bokse med Android TV, i næste afsnit af indlægget, lige herunder.

Android TV boks

Der findes efterhånden mange forskellige bokse og Sticks der har indbygget Android TV og vi har samlet en række af de mere populære herunder.

  • Xiaomi Mi TV Stick 
  • Xiaomi Mi TV Boks
  • Ematic Android TV
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV PRO 
  • (Chromecast med Google TV)

En Android TV boks kan give dig Android TV hvis du ikke har Android tv allerede implementeret i dit fjernsyn. 

De har alle en medfølgende fjernbetjening med indbygget Google Assistant, så du kan stemme styre dit tv med at trykke på en knap eller ved at sige “Hey Google” 

Alle enhederne giver dig mulighed for at caste til dit TV, så du kan streame fra telefon og andre enheder til TV'et via Chromecast. 

De fleste af boksene kan afspille i 4K opløsning og derfor understøtter mange af dem også HDR i form af HDR10 og Dolby Vision, som giver ekstra god billedkvalitet med kompatibelt indhold i form af HDR10 eller Dolby Vision film, video og serier. 

Her kan du se en liste over hvilken opløsning boksene er i og om de understøtter HDR. 

Xiaomi Mi TV Box

Xiaomi Mi TV Stick

Ematic Android TV

Nvidia Shield TV

Nvidia Shield TV PRO

Chromecast med Google TV

Video opløsning

4K

1080P

4K

4K

4K

4K

HDR

Ja

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

Lær meget mere om Dolby Vision og også HDR10 i vores indlæg Dolby Vision guide - Her lærer du: (Hvad Dolby Vision er)!  

Selv om de alle har Android TV operativsystem, så er de altså ikke alle ens og kan derfor have varierende indhold, hvor du eksempelvis kan få Nvidia Shield bibliotek med Nvidia Shield PRO. 

Men brugerfladen vil være ens på alle enhederne, udover den måde man individuelt kan designe den til at vise ens præfererede indhold.   

Chromecast med Google TV

Nu har Google endelig selv udviklet deres eget bud på en Android TV enhed.

Den nye Google Chromecast med Google TV er baseret på Android TV, men har fået lille makeover i brugerfladen ved at implementere en Google TV brugerflade. 

I bund og grund er styresystemet Android TV, det vil sige du har samme muligheder for app downloads med adgang til Play Store.

Du kan i vores indlæg Alt om nye Google Chromecast med Google TV, læse meget mere om den nye Android TV baserede dongle.

Google Assistant

Med Android TV får du muligheden for at bruge stemmestyring og kan på den måde få hjælp af Google Assistant, til at udføre diverse ting for dig. 

Mange android TV fjernbetjeninger, både til TV og Bokse, kommer med en funktion hvor du blot trykker på en knap, hvor du herefter kan sige til Google Assistant hvad du gerne vil have den til at gøre for dig. 

Planlæg din dag, afspil indhold, opdag indhold, få svar på dine spørgsmål og kontroller dine smarthjem enheder. 

Du bruger din Google Assistant ved at sige “Hey Google” eller trykke på Google Assistant knappen på fjernbetjeningen, hvorefter du siger den kommando du vil bede Google Assistant gøre for dig. 

Google Assistant skal blandt andet gøre det nemt for dig at finde det indhold du vil se på dit Android TV og finde det for dig hurtigere end du ville kunne ved blot at navigere med en typisk standard TV-fjernbetjening. 

Hvis du har et smart home der understøtter Google Assistant, kan du også styre dit smart home herfra. 

Android TV Spil

Du kan spille på dit Android tv, ved at hente spil apps ned fra Play Store og tilslutte op til 4 controllere, android telefoner eller tablets.  

Android TV understøtter både singleplayer og multiplayer spil, både online og offline. 

Så kan du spille med ‘split’ skærm sammen med dine venner eller familie og Google Play gemmer dine fremskridt, så du kan spille videre på telefonen bagefter med alle dine præstationer i god behold.

Alternativer til Android TV

Android TV er ikke det eneste underholdnings system til TV, der findes nemlig mange andre, såsom Apple TV, Google Chromecast og Amazon Fire TV Stick. 

Google Chromecast skiller sig lidt ud da den ikke har en medfølgende fjernbetjening og ikke har en brugerflade, det er kun en casting enhed, som du kan streame til fra din telefon, computer eller tablet. 

Apple TV har sin egen brugerflade og stemmestyring i form af Siri, som fungerer på nogenlunde samme vis som Google Assistant. 

Amazon har ligesom Android og Apple, sin egen brugerflade og stemmestyrings assistent med Alexa. 

Hos avXperten kan du finde en række af chromecast enhederne som er nævnt i dette indlæg. 

Ønsker du et smart vægophæng til dit TV har vi også dette i vores sortiment.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg