Bedste 4G Router (Komplet Køber Guide til 4G Routere)

Bedste 4G Router (Komplet Køber Guide til 4G Routere)

baseret på 0 bedømmelser

Hvis du bor et sted, hvor der ikke lige er mulighed for at få internet ind via et stik i væggen, eller hvis du bare ikke behøver en kablet forbindelse, kan du bruge en 4G router med SIM-kort til mobilt bredbånd og telefoni.

Her har vi lavet en komplet køber guide til 4G routere, der hjælper dig med at finde den bedste 4G router til dit behov.

Trådløst netværk

Trådløst netværk

Uanset hvordan du får internet ind i dit hjem, bruger du sikkert en router. Routeren er den enhed, der modtager internet fra din udbyder og sender det rundt i huset som trådløst Wi-Fi.

Du får måske signalet ind via et ADSL-modem og et kabel til routeren, eller sammen med kabel TV.

Men selvom du ikke har mulighed for at få et kablet signal ind i dit hjem, er der ingen grund til at fortvivle. Du kan nemlig få en 4G router, som man kan sætte et sim-kort i, og på den måde få direkte forbindelse til en 4G-antenne, så du kan få Wi-Fi i hjemmet uden at skulle tegne kabel-tv abonnement eller lignende.

Her skal du enten bruge en USB dongle fra en udbyder af 4G netværk eller en router med plads til sim-kort.

Har du begge muligheder kan du forbinde din routers RJ45 udgang til WAN-netværk med et netværkskabel. Hvis du samtidigt har en 4G router, har du altså to internetkilder, og skulle den ene forsvinde, så vil den anden overtage. Det betyder, at du er sikker på at være på internettet enten via 4G eller almindelig kabel internet.

Bedste 4G Router til sim-kort

Bedste 4G Router til sim-kort

Det er ultrasmart at have mulighed for at indsætte et simkort i 4G routeren og det er også en bærbar løsning, hvor du kan tage routeren (med sim-kort) med, så du altid kan skabe dit eget Wi-Fi netværk, uanset hvor du er – i skolen eller på arbejde. Man kalder det at lave et Hotspot.

Når du kigger efter en 4G router, vil du se, at nogle modeller har mulighed for at sætte et simkort i, mens andre virker ved at man sætter en dongle med et simkort i.

Ud fra dit 4G simkort vil du kunne oprette Wi-Fi, så flere forskellige enheder kan bruge signalet fra simkortet. Med en router til simkort sætter du simpelthen simkortet ind og slipper altså for at have en dongle. 

Find hele vores udvalg her » 4G Router til SIM kort 

En af vores Xperter forklarer på et halv minut, hvad en trådløs router er:

Hvad er 4G?

Hvad er 4G?

4G står for 4 generation mobile network. Hvis du køber en 4G router kræver det, at den understøtter hastigheder på omkring 100 Mbit/s til mobile enheder og 1 Gbit/s til stationære enheder.

Routeren bruges på samme måde som en almindelig router. Det eneste den kræver er strøm (og evt. sim-kort). 4G signalet kommer fra 4G antenner.

Hvis du overvejer at købe en 4G router, skal du være sikker på, at du har et ekstra sim-kort. Ved nogle abonnementer kan man få et ekstra sim-kort med, så du får det sammen med din mobiltelefons sim-kort.

Vil du vide mere om SIM-kort?  Så læs vores grundige guide: Alt om SIM-kort

1G, 2G, 3G, 4G og 5G? Forvirret? Så læs vores guide: Hvad er 4G

Hvad skal jeg kigge efter?

Det er værd at afklare om du skal bruge routeren som din primære bredbåndsforbindelse både til mobiltelefon og computer.

Alt efter hvor avanceret behov du har, skal du vælge en hurtig model. Vælger du en kvalitets 4G router er der ingen problemer med fx at se Netflix i HD eller online gaming.

Du skal også overveje hvor godt 4G signalet er i dit område. Har du en 4G antenne i nærheden behøver du ikke en kraftig 4G Router. Bor du i et område, der er tæt befolket, kan der være kamp om signalet, og det kan godt betale sig at købe en 4G router med kraftige antenner. 4G dækningen i de store byer er generelt rigtig god.

Læs eventuelt dette blogindlæg, hvis du vil præsenteres for endnu flere muligheder: Bedste Wi-Fi Router

Tag routeren med i sommerhus

Tag routeren med i sommerhus

Hvis du skal bruge din router til mobilt bredbånd på farten eller i sommerhuset, kan du sagtens nøjes med en bærbar 4G router som kan køre på batteri.

Køber du den rigtige 4G router skulle der ikke være noget problem i at være på internettet med mobiltelefon, computer, tablet og trådløs printersamtidigt.

Det kræver selvfølgelig at der er 4G mobildækning der hvor du er, men du kan hurtigt google dig frem til hvordan signalet er i dit område.

Køb ekstra 4G antenne

Hvis du vælger en 4G router med antenner, får du generelt en mere stabil forbindelse og til nogle modeller kan du købe en stærkere antenne, så du kan forstærke signalet, hvis det bliver nødvendigt.

Mangler du en 4G antenne? Find vores sortiment via følgende link » 4G antenne

Varer nævnt i dette indlæg

Skriv en kommentar
E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007