Bedste Aircondition til Hus - (Køberguide)

Aircondition er en luksus som vi er mange der drømmer om i sommervarmen og som man nok ikke kommer til at fortryde hvis man gør drømmen til virkelighed.

Her i indlægget guider vi dig igennem de forskellige airconditions og graver dybere ned i de funktioner de har at tilbyde. 

Du får også en guide til hvad du skal overveje før du køber et aircondition, så du kan få det bedste anlæg for dig og dine behov. 

Typer af Aircondition

Der findes hovedsageligt to typer af aircondition til hjemmet, et anlæg der skal installeres på yder- og indersiden af dit hus, eller et mobilt aircondition, som kan flyttes fra rum til rum.

Almindeligt Aircondition

Det originale Aircondition er et anlæg der består af to dele, hvor den ene del installeres på ydersiden af huset og den anden del på indersiden.

De er typisk forholdsvis lydsvage og effektive i at køle hurtigt og klarer nemt større rumfang, som en stue.

Ofte har de også et udvalg af funktioner og indstillingsmuligheder, så du kan være med til at skræddersy kølingen i rummet.

Du kan læse meget mere om funktioner længere nede i indlægget under afsnittet “funktioner".

Mobil aircondition

Det mobile aircondition fungerer meget som et almindeligt aircondition anlæg men bare i en mindre, mere kompakt udgave som er flytbar og ikke kræver installation.

Denne type aircondition er billigere end det almindelige aircondition og kan bruges i forskellige rum, så længe der er adgang til et vindue i rummet.

Mobile airconditions skal nemlig af med den varme luft, som den gør via en aftræksslange (som man kender fra blandt andet tørretumblere), der skal sidde ud af vinduet.

På den måde leder aftræksslangen den varme luft fra aircondition anlægget og udenfor, så rummet i stedet kan fyldes med kølig luft.

Smart Home Aircondition

Begge typer af nævnte airconditions kan være et smart home aircondition, men mulighed for at styre dit aircondition via app eller stemmestyring. 

Et smart home aircondition er smart til hjemmet, da det gør det muligt for dig at styre på afstand eller laver tidsplaner for dit aircondition.

Det betyder at du eksempelvis kan lave en tidsplan hvor dit aircondition starter lidt før sengetid hver dag, så soveværelset er dejligt afkølet inden sengetid.

På den måde kommer du ikke ind i et varmt rum hvor det er svært at falde i søvn på grund af varmen og kan i stedet lægge dig til at sove i en behagelig temperatur.

Funktioner

Det er forskelligt fra anlæg til anlæg hvilke funktioner det kommer med herunder kan du se nogle af de mest almindelige og hjælpsomme funktioner man kan finde på et aircondition.  

Timer

En timerfunktion er super smart til airconditions, da det betyder at du kan indstille dit aircondition til at slukke den tid du ønsker det. 

I nogle tilfælde kan du både indstille hvornår den skal tænde og hvornår den skal slukke igen. 

Nogle anlæg har nemlig mulighed for at planlægge tidspunktet for hvornår den skal tænde og også for hvornår den skal slukke igen. 

Eksempelvis kan smart home airconditions gøre dette, da de kan styres via en app til at kunne installere tidsplaner.

Det er dog ikke kun smart home airconditions der kommer med denne mulighed for tidsplanlægning.  

Så er det en funktion du ønsker skal du se næremere på anlæggets timer muligheder for at finde ud af om den kan det.    

Fjernbetjening

Vi kender det jo fra vores fjernsyn, det er bare dejligt at kunne styre sine elektriske apparater på afstand, helt uden at man behøver at rejse sig. 

Rigtig mange aircondition anlæg både almindelige og mobile anlæg kommer med fjernbetjening for at gøre det nemt for brugeren. 

Alle normale airconditions som er installeret i hjemmet styres med en fjernbetjening. 

Det skyldes at de placeres højt oppe, i en loftshøjde, så de er svære for de fleste at nå og kræver derfor en fjernbetjening. 

Fra fjernbetjeningen kan du tænde og slukke for anlægget, samt styre en række andre funktioner, som afhænger af anlægget. 

Du kan styre følgende funktioner hvis anlægget har dem: 

  • Hastighed 
  • Temperatur 
  • Timer
  • Natte funktion

Hastighed

Stort set alle aircondition anlæg har mulighed for indstilling af hastighed, så de kan køle langsomt eller hurtigt. 

Det er en god funktion at have så du kan skrue højere op for den på de helt varme dage og knap så meget på de mildere dage.

De blæser mere kraftigt jo mere du har skuret op for dem og jo hurtigere køler de også. 

Temperatur

Du har på nogle airconditionanlæg, mulighed for at indstille temperaturen i rummet til lige det du ønsker.

Det betyder altså også at de kan varme og ikke blot køle, for at få den korrekte balancerede temperatur.

På den måde får du også du altså også en ekstra varmekilde i dit hjem, så den både er nyttig om sommeren og vinteren. 

Natte funktion

Denne funktion er særligt egnet til at du kan sove med aircondition tændt og sørger for en behagelig temperatur hele natten, men uden at det bliver for koldt. 

Funktionen fungere sådan at du sætter den til når du skal sove og så lader den langsomt temperaturen i rummet stige, men kun så lidt at du ikke opdager det og stadig har det behageligt. 

På den måde undgår du nemmere at du kommer til at ligge i træk i løbet af natten og bliver forkølet. 

Derudover undgår du også at du vågner af det er for koldt eller varmt og i stedet kan sove igennem i en behagelig temperatur. 

Hvad er det bedste aircondition til hus?

Hvad er så det bedste aircondition? Svaret kommer meget an på situationen. 

Derfor kan du herunder se et par forskellige senarier hvor aircondition skal benyttes, og der ud fra giver vi dig vores bud på det bedste aircondition til situationen.  

Hvor meget skal du bruge aircondition anlægget?

Hvis du har tænkt dig at benytte aircondition anlægget ofte, er det måske en god ide at ligge penge i et almindeligt aircondition anlæg. 

Eftersom at vi bor i Danmark, som er et land med få meget varme dage om året, er det nok de færreste der har brug for det i længere perioder. 

Derfor fungere et mobilt aircondition super fint til danske hjem og de fleste danskeres behov, da det ofte er en kort periode om året man har behov for den. 

Det er også den billigere løsning, så hvis du ved at det kun er på de varmeste sommerdage du skal bruge den, vil vi anbefale at du sparre nogle penge ved at købe et mobilt aircondition anlæg. 

Hvor mange rum skal du køle?

Hvis du skal køle flere rum i dit hjem er et mobilt anlæg noget af det smarteste, da det ikke kræver at du skal installere aircondition i alle de rum. 

Mobile aircondition er ofte udstyret med hjul under, så de er nemme at rulle fra rum til rum. 

Eksempelvis kan du have den i din stue i løbet af dagen og flytte den ind på soveværelset om aftenen, så du kan have det behageligt dag og nat. 

Eller hvis du køber den med henblik på brug i soveværelset, så er det smart at du kan flytte den ind i stuen hvis du eksempelvis får gæster. 

Det kan hurtigt blive varmt i et rum når når opholder sig flere mennesker på mindre plads, så her kan det være dejligt at få lidt køling, især hvis man skal sidde inde en sommerdag eller aften. 

Energiklassen

Energiklassen er også værd at overveje når du vælger aircondition, da de lavere energiklasser bruger mere strøm og dermed bliver dyrere. 

Derudover er det også dårligere for miljøet, jo lavere energiklasse den har, så det er værd at købe en med høj energiklasse, vi anbefaler energiklasse A og derover.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg