Bedste Aircondition til Lejlighed - {Køberguide}

Hvis du bor i lejlighed har du måske svært at finde et aircondition der passer godt til din boligsituation. 

Det vil vi her i indlægget prøve at hjælpe dig med, ved at guide dig igennem dine muligheder og se på hvad der er bedst til din situation. 

Typer af aircondition

I Danmark har vi primært to typer aircondition som egner sig særligt godt til hjemmet. 

Det ene er hvad vi vil kalde et almindeligt aircondition anlæg, som består af to dele, som skal installeres i hjemmet, både indendørs og udendørs, i en permanent installation.

Det andet er et mobilt aircondition som er installationsfrit og kan flyttes fra rum til rum.

Almindeligt aircondition

Det almindelige aircondition kræver som sagt at man får det installeret i bygningen, med en form for blæser udenfor og en anden form for blæser indenfor. 

Den indvendige del bliver installeret højt, så den sidder næsten i loftshøjde og den ydre del bliver installeret udenfor tæt på jorden eller ved jordhøjde. 

Typisk har de en del forskellige funktioner, som kan styres via en fjernbetjening.

Nogle af disse funktioner kan blandt andet være temperatur indstilling, natte funktion, timer og hastigheds indstilling. 

Mobil Aircondition

Et mobilt aircondition er som det fremgår af navnet, nemlig flytbart og kan derfor transporteres derhen man vil have det stående, uden at man skal have det installeret som en permanent løsning. 

Det betyder blandt andet at du nemt kan bruge den i flere forskellige rum, eller pakke den af vejen når vejret bliver koldere og der ikke længere er brug for den. 

Som sagt kræver den ikke installation, da den har en slange eller rør der skal sættes ud af et åbent vindue.

Det gør at den er let at sætte op og tage ned igen, da alt det kræver er at du åbner vinduet og ligger slangen ud af vinduet og fjerner den igen når du er færdig. 

Du kan dog vælge at sætte vinduesafskærmning op, så den kolde luft ikke suser ud af rummet igen og den varme luft ikke kommer ind. 

I vores indlæg, Vinduesafskærmning til Mobil Aircondition » Køberguide, kan du læse meget mere om hvordan vinduesafskærmning fungere. 

Ligesom det almindelige aircondition kan flytbar aircondition ofte også styres via en medfølgende fjernbetjening. 

Denne type aircondition har også mulighed for flere funktioner, men ikke altid lige så mange som de fleste almindelige airconditions har. 

Der findes dog efterhånden en del af disse airconditions som er lavet som et smart home aircondition. 

Det giver en mulighed for at styre en masse nyttige funktioner på dit aircondition, direkte fra din smartphone eller via stemmestyrringssystemer som Google Home, Apple Siri eller Amazon Alexa. 

Bor du til leje eller ejer du?

Hvilket aircondition du skal vælge handler meget om, om du bor til leje eller om du ejer lejligheden. 

Der er nemlig nogle ting man nemmere kan hvis man ejer end hvis man lejer. 

Ejer lejlighed

Hvis du ejer lejligheden har du måske større mulighed for at vælge den aircondition type du ønsker. 

Du skal først og fremmest være opmærksom på eventuelle regler der er i din bygning, som du nok har underskrevet da du købte lejligheden. 

Ønsker du et almindeligt aircondition, er det nok nemmest for dig, hvis du har en altan eller have som tilhøre din lejlighed. 

Det almindelige aircondition kræver nemlig en udendørs installation, som kan være svært hvis du bor i lejlighed. 

Der skal nemlig sættes en boks med en blæser på ydersiden af bygningen for at installation kan lade sig gøre. 

Du skal dog også være opmærksom på at hvis du har en meget lille altan, vil blæserboksen altså komme til at optage lidt af pladsen på altanen. 

Så hvis du knap nok har plads til en stol i forvejen, er det måske ikke lige en plads du ønsker at ofre. 

Hvis du ikke må installere aircondition i din lejlighed, pga. bygningsregler, ikke har plads eller du bare vil have en billigere løsning, så er mobil aircondition nok noget for dig. 

Mobile airconditions er ofte en helt del billigere end det almindelige aircondition, så hvis du ved at du ikke komme til at bruge aircondition ret meget, så er det mobile aircondition en billig, nem og god løsning. 

Leje lejlighed

Bor du derimod til leje er det nok ikke en mulighed for dig at få installeret almindeligt aircondition, da det jo kræver at det bliver installeret på bygningen. 

Det vil sige at du skal overtale udlejer, hvilket nok ikke bliver nogen nem opgave og slet ikke hvis du bor til leje i boligforening. 

Prøver du at overtale udlejer, er det måske ikke noget de vil betale for og det vil sige at du måske skal betale fra egen lomme hvis de giver dig lov til det. 

Det kan blive en dyr post når det er til en lejebolig, da det ikke bare lige er sådan noget du nemt kan kan tage med dig hvis du skal flytte. 

Derfor kommer du nærmest til at forære udlejer et aircondition anlæg, hvilket som sagt bliver dyrt for dig hvis du ikke skal eller kan bo der længe. 

Du kan i stedet vælge at få et mobilt aircondition som ikke skal installeres.

Så du behøver ikke have tilladelse til at få den og du kan tage den med dig hvis du skal flytte.

På den måde forærer du ikke et aircondition til din udlejer og du kan i stedet beholde den og nyde godt af den også hvis du flytter til et nyt sted. 

Hvis du bor i underetagen og/eller har har vindue ud til en gade, bør du nok overveje om det er det rigtige køleanlæg for dig. 

Det kan nemlig være træls at have åbent vindue ud til en støjende vej, eller hvor mange mennesker går forbi, især hvis du skal bruge aircondition om natten når du skal sove. 

Desuden kan det måske føles utrygt at sove med vinduet åbent hvis du bor i stue etage.

Hvis du vurdere at et aircondition alligevel ikke er noget for dig, så kan du på vores hjemmeside finde et udvalg af andre køleapparater, så som luftkølere og ventilatorer.

Vil du prøve dig med et mobilt aircondition, kan du vælge at få et vinduesforseglings sæt til vinduet, som måske kan tage en smule af eventuel larm der måtte komme udefra. 

Eftersom at forseglingen er lavet til at holde varm luft ude og kold luft inde, og altså ikke designet til at virke støjdæmpende, er dette nok begrænset hvor meget larm den kan holde ude. 

Dog kan du med fordel få et vindueskit for at optimere hvor hurtigt og godt rummet bliver kølet ned. 

På samme tid kan det også virke som en stopklods for insekter, som især bliver tiltrukket af lys om natten og på den måde forhindre dem i at komme ind. 

Bor du i et højere plan hvor ingen har adgang til dit vindue, kan du også have den til imens du ikke er hjemme. 

Ligger din lejlighed i stedet i stueetage eller et sted hvor andre kan have adgang til vinduer, skal du måske huske på at tage aftræksslangen ind og få lukket vinduet inden du går nogle steder. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg