Bedste Blæser til PC - Køberguide

Leder du efter en blæser eller ventilator til din PC, så læs med her i indlægget hvor vi hjælper dig til at finde den helt rigtige til din computer.

Det er vigtigt for computeren at have god cirkulation så den ikke overopheder og til det kræver det at man har det rette udstyr.

Vi vil give dig en gennemgang af de vigtigste ting du skal se efter for at sikre dig at du får de bedste blæsere til din PC.

Sådan finder du den bedste blæser til din PC

For at finde den bedste PC blæser til dine behov, er der et par ting som du bør overveje inden du køber. 

Derfor har vi her lavet en liste over vigtige punkter når det kommer til at vælge blæser til sin PC.

Hastighed

Blæserhastighed bliver målt i RPM som står for Revolutions Per Minute, som er hvor mange omdrejninger blæseren laver pr. minut og vil sige at jo højere RCP en blæser her, jo hurtigere kører blæseren rundt.

Størrelse

Blæserne kommer i forskellige størrelser, i alt fra 25mm op til 230mm blæsere. 

Typisk er de fleste PC’er plads til en blæser på 120mm-140mm, de større blæsere bliver ofte brugt i rackskabe eller til køling af anden elektronik. 

Blæserens størrelse er også afgørende for hvor meget luft blæseren kører igennem, jo større blæser, jo større luftkapacitet kan der nå igennem. 

Det vil sige at selv om en lille blæser har samme RPM som en stor blæser, så kan den store blæser altså køre mere luft igennem. 

Når man vælger pc blæsere bør man først overveje hvordan luftcirkulationen skal være i ens PC. 

Der er nemlig forskellige måder at få cirkulation på og man skal altid huske at have min. en blæser der fører luft ind i computeren og min. en til at fører luften ud igen, ellers risikere man overophedning i computeren.

Støjniveau

Støjniveauet er også en faktorer man bør overveje, da det kan være belastende for dig selv at høre på, eller hvis du spiller sammen med nogen og så går lyden fra blæseren i din mikrofon. 

Når du kigger efter støjniveau, så skal du se efter hvor mange decibel blæseren ligger på, som ofte bliver anvist med et tal efterfulgt af dB.

CFM

CFM står for Cubic Feet pr. Minute, som fortæller os hvor meget luft blæseren kan flytte pr. minut. 

Når det kommer til at skulle vælge en god blæser til din computer, så skal du især se efter hvor mange CFM blæseren ligger på, da det er afgørende for hvor godt blæseren kører. 

Jo højere CFM blæseren har jo bedre køler den computeren ned, ved at den får luften skiftet ud i computeren. 

Det vil sige at med en høj CFM, skal du ikke bekymre dig alt for meget om at din computer når at overophede, i stedet kan du koncentrere dig om dit spil eller arbejde på computeren.

Advarsel ved overophedning

Nogle PC blæsere har også et advarselssignal, så de giver dig en advarsel hvis den er tæt på at overophede, så du får mulighed for at nå at gemme dit spil, dine filer eller andet, inden din computer gå ud. 

Advarslen er en smart funktion så dit arbejde ikke går tabt og du slipper for at starte forfra med det du havde gang i.

Pris og Strømforbrug

Typisk er de fleste standard blæsere ikke ret dyre og i mange tilfælde kan de købes til lidt under 100 kr. til omkring 200 kr., men de findes også dyre, især hvis du vil have dem med lys i. 

Du kan også se efter hvor højt et strømforbrug blæseren har, så du ved om den tapper meget eller lidt strøm, da det kan blive dyrt i længden, med en blæser der trækker meget strøm.

Udseende 

Udseendet er ikke vigtigt for alle, men nogle foretrækker en PC der har et bestemt udseende. 

Hvis du går op i udseendet på din PC så kan det være at RGB lys i blæseren er lige noget for dig. 

Det gør altså ikke noget i forhold til at forbedre ydeevnen, men løfter bare udseendet og giver nogle seje lyseffekter til din PC.

Her får du en hurtig opsummering over spørgsmål du bør stille dig selv før du køber ny PC blæser:

  • Hvor højt støjniveau må den have? (Jo højere decibel den har, jo mere støjer den)
  • Hvor stor skal blæseren være? (Sørg for at målene passer med din PC)
  • Hvor hurtig skal blæseren være? (Jo højere RPM den har, jo hurtigere kører den rundt)
  • Hvor høj CFM skal den kunne klare? (Jo højere CFM, jo nemmere kan den flytte varm luft ud af computeren)
  • Skal blæseren have advarselsfunktion når den er tæt på overophedning? 
  • Hvor meget må den koste og hvor højt strømforbrug må blæseren have? 

Beskyttelsesgitter til PC Blæser

For at give dine stationære computeres dele en længere levetid er det en god ide at rengøre dem engang imellem, da blæsere fører støv og snavs med ind i computeren.

Du bør derfor også overveje at købe beskyttelsesgitter til dine blæsere, da de kan beskytte computeren imod det værste støv og snavs og gør computeren nemmer at holde ved lige.

Man bruger disse beskyttelsesgitter til at sætte på de blæsere som føre luft ind i computeren og altså ikke dem der fører luften ud af computeren, da det stopper støv fra at komme med ind i computeren.

De kan også være en stor hjælp til at forlænge din PC’s levetid, da især støv kan være med til at påvirke inventaret i din computer negativt, så din PC ikke arbejder optimalt og altså forringer computerens effektivitet.

Godt indeklima er vigtigt for din PC

Hvis du bor meget varmt, så har computeren også sværere ved at køle ned, så især om sommeren på varmere dage, bør du prøve at holde dit rum mere køligt, så computeren ikke overopheder.

For hvis dit rum er varmt vil blæserne bare kører varm luft rundt og på den måde kan computeren ikke køles ordentligt ned og risikere nemmere at den overopheder.

Du kan blandt andet afkøle dit rum med en ventilator for en smule mere cirkulation af luften i rummet eller med luftkøler eller aircondition, som køler rummet ned.

Du kan hos os finde diverse anlæg til køl af dit rum, så du kan holde det køligt for din PC. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg