Bedste Bluetooth Adapter » Vejledning » Find den Optimale

Ved du hvad en Bluetooth adapter er?

Hvad tænker du, når du hører navnet Bluetooth adapter? Er det den dims, du bruger, når du trådløst skal tilslutte en mus til en computer, hvor Bluetooth ikke er indbygget? Eller er det den dims, du tilslutter dit stereoanlæg, så du kan streame musik fra din telefon. Eller er det den dims, du bruger i bilen, så du kan spille musik fra telefonen over bilradioen?

En Bluetooth adapter kan være mange ting. For at gøre begreberne lidt klarere, har vi lavet en guide til Bluetooth adaptere, og hvordan du bedst finder den, der passer til netop dit behov.

I grove træk er en Bluetooth adapter en adapter, der skaber mulighed for at lave trådløse Bluetooth forbindelser til enheder, der ikke har indbygget Bluetooth.

Her er vores mest populære Bluetooth adapter, som fungerer som lydmodtager mellem smartphones og højttalere uden bluetooth:

En Bluetooth adapter som Bluetooth dongle, der skaber trådløse forbindelser til computeren

Har du en bærbar Laptop eller Notebook, som du gerne vil tilslutte en trådløs mus til, kan du gøre det med en Bluetooth adapter eller en Bluetooth dongle, som det også hedder.

En Bluetooth dongle er en lille USB-enhed, som du stikker i computerens USB-port. Herefter kan du bruge den til at skabe en Bluetooth forbindelse til din computer.

Du kan fx tilslutte en Bluetooth mus til computer trådløst, så du ikke behøver tage et USB-kabel til musen med i tasken.

I modsætning til en almindelig USB-mus kan du også bruge Bluetooth adapter-forbindelsen til din computer til at overføre filer mellem din telefon og din computer. En Bluetooth dongle opretter et Bluetooth signal fra computeren, som kan bruges til at oprette trådløs forbindelse til andre Bluetooth enheder, hvilket gør det muligt at overføre filer trådløst.

Det kan også være en forbindelse mellem computeren og en Bluetooth-printer. Bluetooth adapteren giver dig mange muligheder for at overføre filer trådløst.

Der er også mange, der bruger navnet Bluetooth adapter, om en enhed man bruger til at spille trådløs musik fra fx din telefon til en anden enhed.

Her er det vigtigt at skelne mellem hvilken ”ende” af forbindelsen, du vil bruge Bluetooth adapteren. Nogle bruges til at streame fra og nogle bruges til at streame til.

En Bluetooth adapter som audio-modtager

Har du fx et lækkert stereoanlæg, som ikke har indbygget Bluetooth, kan du bruge en Bluetooth adapter eller Bluetooth musik modtager, som tilsluttes dit stereoanlæg med et kabel. Herefter kan du streame musikken fra din telefon, og høre den i høj kvalitet over stereoanlægget.

En Bluetooth musik modtager kaldes også Bluetooth receiver eller en Bluetooth Hi-fi-adapter, da den er bygget til at modtage signalet og sende det videre på en mere klassisk vis via en kablet forbindelse til den enhed, der ikke har Bluetooth.

Man kan også bruge en Bluetooth Audio Transmitter til at sende TV-lyden videre til at par Bluetooth høretelefoner, så man ikke generer andre mens man ser fjernsyn.

En Bluetooth adapter som head-set adapter eller tilbehør til høretelefoner

Du kan få en Bluetooth adapter, der kan gøre enhver høretelefon trådløs. Med en Bluetooth audio adapter kan du konvertere en hovedtelefon med 3,5 mm minijack kabel til en trådløs Bluetooth hovedtelefon.

Dine hovedtelefoner tilsluttes adapteren og giver dig mulighed for at høre musik trådløst fra fx smartphone. En Bluetooth adapter giver stor trådløs rækkevidde og stor fleksibilitet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg