Billede af radio taget af avXperten

7 Bedste Dab+ Radioer under 400 kr - Perfekt Gaveidé

Det gamle analoge radiosignal har næsten udspillet sin rolle og mange er gået over til digital DAB-radio. Efter at det originale DAB-signal blev fjernet i 2017, er det blevet nødvendigt at have en radio, der understøtter formatet DAB+, men kaldes stadig blot DAB-radio i folkemunde.

Men efterhånden som DAB-radio har grebet om sig, er udvalget vokset eksplosivt. Der findes DAB-radioer der minder om klassiske transistorradioer, bærbare DAB-radioer, Hi Fi DAB-radioer til stereoanlægget, DAB-biladaptere og meget mere.

DAB-radioerne har fået flere funktioner. Nu kan du få DAB-radioer med Bluetooth og Wi-Fi. Der findes DAB-radioer i alle prisklasser lige fra omkring 200 kroner og op til flere tusinde kroner.

Det kan derfor være svært at finde vej gennem junglen, så her har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde den bedste DAB-radio til dit behov.

Er du i tvivl om, hvilken radio du skal vælge? En af vores Xperter forklarer på et minut

Bedste DAB+ Radio under 400 kr.

Vi skrev før at der findes DAB-radioer i alle prisklasser. Men hvis du er på jagt efter en god DAB-radio, hvor du kan høre nyheder og musik - til køkkenet eller til dagligstuen er der ingen grund til at smide flere tusinde kroner efter den.

Efterhånden som der er flere og flere producenter, der laver DAB-radioer bliver kvaliteten bedre og bedre og teknologien bag bliver billigere og billigere.

Du kan få rigtigt gode kvalitets DAB-radioer til under 400 kroner.

Samtidigt er det også en perfekt gaveidé. Alle kan bruge en DAB-radio og selv om de har en i forvejen, vil man altid kunne finde en plads i hjemmet til den. Uanset om det er i skuret eller soveværelset.

Som før nævnt sendes DAB signalet i dag i det der hedder DAB+, så du skal kigge efter om radioen understøtter DAB+.

Skal den være stationær eller transportabel?

Dernæst skal du overveje, om du har brug for en stationær DAB-radio, eller om den skal være transportabel og fx kunne tages med ud i haven.

Der er fordele ved begge typer.

Vil du gerne have en DAB-radio til at stå fast i fx stuen, så vælg en med et lækkert design, der passer til din smag.

Fordi den er stationær kan den tilsluttes elstik, så du slipper for at skulle skifte batterier på den.

Vil du gerne have en DAB-radio, som du kan bære med dig, så kig efter en DAB-radio, der har bærehåndtag. Disse modeller bruger typisk batterier, så du ikke er afhængig af at radioen skal stå i nærheden af et elstik.

Skal man have ekstra højttalere?

Nej – de fleste DAB-radioer har indbygget højttaler. Her skal du overveje hvor mange højttalere du har brug for.

Hvis du gerne vil sidde og nyde musik i stereo, og du har mulighed for at sidde i en position, hvor DAB-radioen er placeret foran dig, så du kan sidde i den rigtige stereo-position, kan det være at du skal overveje en DAB-radio med 2 stereo-højttalere.

Langt de fleste DAB-radioer har kun én indbygget højttaler og kan placeres fx en bogreol eller lignende, hvor stereo ikke betyder den store forskel. Her kan du få et utal af forskellige modeller til rigtigt fornuftige priser.

Der findes dog DAB-radioer uden indbygget højttaler, der er beregnet til brug i et stereoanlæg. De tilsluttes stereoanlæggets forstærker via Phono kabler eller lignende, ligesom du ville tilslutte en cd-afspiller eller lignende.

Brug DAB-radioen som Bluetooth højttaler

Har du både brug for en DAB-radio og en trådløs Bluetooth højttaler til at streame musik, kan det være du skal slå to fluer med ét smæk og vælge en DAB-radio med Bluetooth.

Har du en Bluetooth DAB-radio kan du både høre digitale radiokanaler direkte i radioen, men du kan også streame musik fra din smartphone via Bluetooth og afspille dem over DAB-radioens højttaler.

Du kan også få DAB/Internet-radio hvor du kan finde endnu flere radiokanaler fra hele verden via internettet. Det kræver dog at du også har en internetforbindelse i huset.

DAB radio med Bluetooth

Kan jeg høre DAB-radio i min bil?

Har du en bil med almindelig FM-radio kan du overveje at få en DAB-adapter til bilen. Det fungerer ved at man har en lille DAB-radio modtager, som sættes i bilens cigar-stik (for strøm).

Dernæst sender den signalet via FM til bilens egen radio, og du kan høre DAB radio i bilen.

Hvis du har en smartphone med en DAB-radio app, kan du bruge enhver FM-transmitter til bilen og streame DAB-radio fra din mobil til bilradioen.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg