Billede af digital fotoramme taget af avXperten

Bedste Digitale Billederammer » (Nem Køberguide)

Med en digital fotoramme kan du have en billedramme stående på stuebordet, der automatisk bliver opdateret med de nyeste fotos af familien.

Men hvordan vælger du den bedste og hvad skal du kigge efter, når du skal købe digital fotoramme?

Dette kan du blive meget klogere på i dette indlæg, så følg med herunder hvor jeg guider dig gennem alt om digitale billedrammer.

GUIDE: Sådan finder du den bedste digitale billedramme

Der findes et hav af forskellige digitale billedrammer. De fleste har indbygget hukommelse, hvor du kan uploade dine fotos, som så bliver vist på billedrammen.

De første digitale fotorammer fungerede ved at man tilsluttede en USB nøgle eller et USB kabel og overførte billederne fra til den lokale hukommelse. Det fik man ikke lige gjort så tit, så billederne blev hurtigt uaktuelle.

På nyere digitale billedrammer er der indbygget software, så du kan overføre billeder direkte fra din telefon og til billedrammen. Billedrammen har trådløs Wi-Fi tilslutning, og man styrer hvilke billeder, der skal vises fra en app på sin telefon.

Det er straks smart for så kunne familien fx være på ferie sydpå og dele fotos nærmest i realtime med billedrammen hos bedsteforældrene hjemme i Danmark.

Hvad er en Digital billedramme?

De digitale billedrammer er fotorammer, der viser dine digitale fotos uden at være tilsluttet computer. Det smarte er at du slipper for at printe dine fotos ud.

Digitale billedrammer kan sammenlignes med almindelige billedrammer, som du har stående i stuen med fotos, men i stedet for kun ét foto kan den digitale billedramme vise et diasshow af dine favoritbilleder.

Man kan også sige at det er ligesom at have en lille tablet computer stående på bordet, der viser digitale fotos. Men i modsætning til tablets har de digitale fotorammer typisk et mere elegant udseende med modeller i forskellige farver og i forskellig størrelser med flotte rammer, så du nemt kan finde en model der passer ind i designet i dit hjem.

En digital fotoramme kaldes også for en wifi fotoramme, da man ofte kan sende billeder direkte fra telefonen eller computeren til rammen, uden at man skal overføre med kabler eller andet.

De findes også i bluetooth varianter, hvor du i stedet for wifi bruger bluetooth signalet til at overføre filer.

Bluetooth er dog begrænset da man kun kan overføre filer når man er tæt på sin billedramme, mens man med wifi kan gøre det ligegyldigt hvor man befinder sig.

Del minderne øjeblikkeligt med FRAMEO

Nogle af de bedste billedrammer har indbygget FRAMEO-software, så du kan styre hvilke billeder, der skal vises på forskellige billedrammer - direkte fra en app på din telefon.

Du kan også lave forskellige indstillinger som fx hvor længe de enkelte billeder skal vises på skærmen. Det kan være alt fra få sekunder til 30 minutter.

Du kan også tilføje tekster til billederne og samle billeder taget på højkant og dem, der er taget på den brede led (portræt- og landskabs-orientering).

Hvad skal jeg kigge efter før jeg køber digital fotoramme?

Her er en række faktorer, du kan overveje inden du køber digital billedramme:

  • Opløsning på skærmen
  • Størrelse på skærmen
  • Software
  • Wi-Fi / Bluetooth
  • Autorotation
  • Touchskærm
  • Push

Hvor stor en skærm har jeg brug for i min fotoramme?

Opløsning på skærmen betyder noget for hvor skarpe billedet er. Jo højere opløsning desto skarpere billeder. På de fleste moderne digitale billedrammer er opløsningen så høj at billederne taget med din mobiltelefon ser rigtigt flotte ud.

Opløsningen betyder mest noget på de største skærme. Du kan få digitale billedrammer i mange forskellige størrelser. Lige fra diskrete 7tm rammer til 15tm skærme og op. Det kan være svært at afgøre, hvilken størrelse billedramme, man har brug for før man ser rammen på det stuebord eller den skænk, hvor det skal stå.

Tænk på at en almindelig iPad typisk er omkring 9,7 - 12,9tm og overvej om du skal have en digital billedramme der er større eller mindre. Til et lille stuebord vil 7tm være mere end rigeligt, mens de større modeller vil gøre sig godt på større borde eller kommoder.

Som tidligere nævnt er FRAMEO-software velegnet til digitale billedrammer, da det giver en række smarte måder at styre billedvisningen på, men der findes også anden software. Overvej hvilke funktioner du har mest brug for og undersøg om softwaren understøtter det.

Har rammen fx autorotation betyder det at billedet indretter sig efter om rammen står oprejst eller på langs.

Wifi billedramme & Bluetooth billedramme

Nogle digitale billedrammer kræver tilslutning af USB-kabel til at overføre fotos fra en USB-nøgle eller lignende. Andre billedrammer har Bluetooth eller Wi-Fi funktioner, så du kan overføre billederne trådløst.

Hvis du helst vil styre indstillinger direkte på den digitale fotoramme, kan du få billedrammer med touchskærm.

Hvis du godt kan lide idéen om at kunne sende fotos direkte fra ferien til fotorammen, så kig efter billedrammer med Push-funktion. Push betyder at du kan sende fotos som Push-beskeder direkte til rammen.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg