Se de Bedste Elradiator HER » {Ekstra Varme til Kolde Dage}

Er du på jagt efter en elradiator som kan give dig lidt ekstra varme når kulden melder sig? Så læs med her hvor vi guider dig igennem de forskellige muligheder inden for elradiatorer.

Vi kommer blandt andet ind på de forskellige typer elradiatorer og kigger lidt nærmere på hvilke funktioner de kan tilbyde dig.

Du kan altså her få et overblik over hvad du skal være opmærksom på og hvad du skal se efter når du køber en elradiator.

Olieradiator

Olieradiatoren opvarmer ved hjælp af olie som er i radiatoren og flyder inde i nogle lameller som radiatoren er bestående af.

Det tager typisk længere tid at opvarme denne form for elradiator end det gør med andre typer.

Dog kan den så til gengæld stadig give varme et stykke tid efter at man har slukket for den, da det tager noget tid for olien at køle ned.

Konvektions elradiator

En konvektions radiator gør brug af luft, som den opvarmer imellem nogle riller og når luften så bliver varm, stiger den til vejrs.

Derfor opvarmer konvektions elradiatorer nemlig ret effektivt, ved at de tager den kolde luft ind, nede fra gulvet og sender den varme luft op til loftet.

Det skaber en form for cirkulation i rummet, så der hele tiden er bevægelse i luften og sørger for at det er den kolde luft der kommer ned til gulvet og bliver opvarmet af radiatoren.

På den måde prøver den ikke forgæves at opvarme den i forvejen varme luft og du får derved større udbytte af varmeeffekten fra konvektions varme end du gør for ældre radiatorer.

Smart home radiator

Smart home trenden har også fundet vej til el radiatorer og giver derfor mulighed for at du kan bruge dem i dit smart home set up.

Med smart home styret elradiator, kan du kontrollere radiatoren via stemmestyring, eksempelvis med Google Home eller Amazon Alexa.

Det betyder at du ikke behøver at styre radiatoren på selve enheden, men i stedet kan fjernstyre den.

På en smart home elradiator, kan du også indstille skemaer for den, hvilket betyder at du kan bestemme hvornår den skal tænde og slukke.

Når du laver skemaer for den, behøver du ikke selv huske at tænde eller slukke for den, da den automatisk vil gøre det af sig selv til de indstillede tidspunkter.

Elradiator funktioner

Der findes en del forskellige funktioner som en elradiator kan være udstyret med, alt efter hvilken type radiator du vælger. 

Du kan herunder lærer mere om en lang række funktioner som elradiatorer kan byde dig på. 

Fritstående eller vægmonteret

Nogle elradiatorer er egnet til at stå af sig selv, mens andre er lavet til at hænge på en væg.

Der findes også de elradiatorer som egner sig til begge dele, så du kan få det lige som det passer dig bedst.

De fleste er lavet til at være fritstående, hvilket er smart i forhold til at du nemt kan flytte rundt på den og også få gavn af den i flere rum.

Hvis du vælger en fritstående radiator så er der ingen montering, men vælger du en der skal hænge på væggen, skal du igen være opmærksom på at der er plads til den på væggen.

Strømforbrug

Elradiatorer kan være en forholdsvis dyr varmekilde grundet strømforbruget, i forhold til traditionel fjernvarme.

En elradiator bør derfor ikke være erstatning for almindelig varme i hjemmet, men i stedet et supplement hvis den eksisterende varme ikke er tilstrækkelig.

Det kan også være til rum uden varmekilder, såsom kælderrum, garager, værksted eller andre steder hvor man kan have brug for det.

Overophedningsbeskyttelse

Elradiatorer varmer selvfølgelig og det gør de via strøm, derfor kan de som så mange andre elektroniske apparater også overophede.

Derfor er det en god ide at vælge en elradiator med overophedningsbeskyttelse, så du er bedre sikret mod at radiatoren overopheder.

Overophedning kan udvise en brandfare, så derfor er overophedningsbeskyttelsen smart til at sørger for at elradiatoren selv regulere, ved at skrue ned for varmen eller slukker helt, så dette ikke sker.

Timer

Nogle elradiatorer er installeret med en timer, så du kan indstille den til at være tændt på et bestemt tidspunkt.

Det betyder at den i nogle tilfælde kan tænde af sig selv og slukke igen, og i andre tilfælde at du kan tænde den, sætte timeren til og så slukker den selv, når timeren er udløbet.

Så behøver du ikke selv at huske på at få slukket for den igen, hvis det er meningen at den kun skal være tændt på et bestemt tidspunkt.

Fjernbetjening

Nogle elradiatorer, typisk konvektionsradiatorer, kommer med medfølgende fjernbetjening.

Det betyder at du kan styre radiatoren fra lidt afstand og altså ikke behøver at rejse dig, hvis du sidder ned, for at få skruet op eller ned for varmen på radiatoren.

Termostat

De fleste elradiatorer er udstyret med et termostat, eller en anden form for varmeindstilling.

Det er her du kan kontrollere varmen på din elradiator, det vil sige hvor du skruer op og ned for varmen.

Hvis du har en præference om det skal være et klassisk termostat du kan dreje på, eller om det skal være en indstilling på en touchskærm eller som knapper, så skal være opmærksom på dette når du vælger elradiator.

Stænktæt (elradiator til badeværelse)

En stænktæt radiator er egnet til at stå på et badeværelse eller andre steder, hvor den kan komme til at blive udsat for fugt.

Det betyder med andre ord at radiatoren kan tåle at få lidt vand, hvis den er stænktæt.

Så hvis dit badeværelse ikke kan opvarmes tilstrækkeligt, og du derfor mangler en elradiator, skal du se efter om den er stænktæt.

Støjniveau

Det fremgår ikke af de fleste elradiatorer hvor højt decibel de er på, men i stedet kan du i nogle tilfælde se om de er støjsvage.

For det meste er det ikke fordi elradiatorer larmer ret meget og de fleste lægger man næsten ikke mærke til.

Dog er det typisk sådan at jo mere du skruer op for varmen, jo mere skal apparatet arbejde for at varme og jo mere støjer den.

Så jo højere du har skruet op for varmen, jo højere vil den nok også larme, men som sagt er de fleste ret lydsvage, så det burde ikke være til stor gene.

Design

Elradiatorer fås i mange forskellige designs, så går du op i udseendet, kan du nok også finde en der kan få en plads i dit hjem, uden at den ødelægger stilen.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at det for de fleste elradiatorer ikke er udseendet der er lagt vægt på.

Især elradiatorer ser ofte ens ud, da de har det her typiske radiator udseende med lameller.

Så hvis du leder efter lidt mere design, skal du nok se efter konvektions radiatorer, da der er større forskel på udseende her.

Flytbare elradiatorer

De fleste elradiatorer er jo mere eller mindre flytbare, men nogle er bedre egnet til at blive flyttet på end andre.

Mange elradiatorer er nemlig udstyret med hjul, så det er nemmere for dig at flytte den fra rum til rum.

Med hjul under behøver du ikke bære på den, men kan i stedet bare trille med den, dertil hvor du vil have den.

Opvarmningstid

Ved nogle elradiatorer vil det fremgå hvor hurtigt de kan opvarme på, som vil sige hvor lang tid det tager dem at nå op på den temperatur du har indstillet den til.

Olieradiatorer vil typisk være længere om at komme i gang med at varme end andre elradiatorer.

Det skyldes at olieradiatorer skal bruge lidt ekstra tid på at få olien i lamellerne til at blive varm.

Dette betyder dog også at olien tager længere tid om at køle af igen, så man kan have gavn af lidt varme derfra, selv efter radiatoren er slukket.

Størrelse

Du kan få elradiatorer i forskellige størrelser, så du kan få en til de fleste behov.

Selv hvis du ikke har meget plads, så kan du finde nogle rimelige små radiatorer som nemt kan passe under et bord.

Det er en god ide at vide hvad målene på elradiatoren ca. skal være, hvis du har i tankerne at den skal stå et bestemt sted, så den også passer der når du får den hjem.

Kabellængde

Du skal måske være opmærksom på længden på kablet, hvis det skal stå lidt væk fra et strømstik.

Typisk er længden på ledningen til elradiatorer omkring 1,5 - 2 meter lange.

Hvis kabellængden ikke er lang nok til der hvor du skal bruge den, så ved du også på forhånd at der er brug for en forlængerledning. 

Så kan du skaffe forlængerledning på samme tid med radiatoren, hvis du da skal bruge radiatoren med det samme. 

På den måde slipper du for at få den hjem og opdage at du slet ikke har mulighed for, at sætte den til hvor du vil, fordi ledningen er for kort. 

Væltebeskyttelse

I nogle elradiatorer er der integreret væltebeskyttelse, som er en ekstra sikkerhed imod brandfare.

Væltebeskyttelsen sørger for at elradiatoren slukker af sig selv hvis det skulle ske at den vælter.

Som sagt er det en sikkerhed imod at der skulle opstå brand hvis, radiatoren eksempelvis vælter ned i noget brandbart materiale.

Strømstik

For de fleste har strømstikket ikke den store betydning, da de fleste elradiatorer du kan købe i Danmark, er udstyret med et Schuko stik.

Schuko stikket er det mest normale strømstik som man finder i stort set alle hjem i Danmark. 

Kapacitet

For at sikre dig at elradiatoren har mulighed for at opvarme et rum, bør du være opmærksom på varmekapaciteten af radiatoren.

På de fleste elradiatorer kan du se hvor mange kvadratmeter, den er egnet til at kunne opvarme.

Så hvis du vil være sikke på at den kan varme dit rum tilstrækkeligt skal du holde øje med kapaciteten. 

På vores hjemmeside finder du udover elradiatorer også andre varmeapparater, som kan hjælpe dig med at få varmet op i hjemmet. 

Vigtig information

Det er rigtig vigtigt at du ved at en elradiator ikke fungere på samme vis som en radiator der er installeret i hjemmet.

Du må altså ikke ligge noget på radiatoren, eksempelvis våde sokker, tæpper eller andet, da det kan udgøre en brandfare.

Selv om el radiatoren er udstyret med overophedningsbeskyttelse, skal du være opmærksom på at du ikke ligger noget på radiatoren.

Du bør heller ikke stille dem helt op af møbler, især møbler af stof eller hvor de har overfladekontakt.

Sørg for at der er et rimeligt område med luft hele vejen rundt om radiatoren.

Også hvis du stiller radiatoren under et bord, skal du være opmærksom på at der er luft op til bordpladen, så de ikke er tæt på hinanden.

Er du i tvivl om den står for tæt på noget, kan du holde øje med det udsatte område, ved at mærke på det den står tæt på.

Hvis det mærkes meget varmt, så lav større afstand, men hvis det blot er lunt eller bare en smule varmt, burde det være okay.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg