Billede af HDMI kabel taget af avXperten

Det bedste HDMI-kabel? - 4K, HDMI 2.1, guld? (Køberguide)

Generelt er HDMI-kabler rigtig gode, og det har i mange år været det foretrukne kabel, når det kommer til overførsel af billede og lyd. Vi har skrevet en guide til, hvordan du kan finde det bedste HDMI-kabel. Læs om det her.

Bedste HDMI-kabel: Det bedste HDMI-kabel er som regel den nyeste version, hvilken lige nu er HDMI 2.1. Der er mange andre faktorer, som også spiller ind, når du skal vælge det rigtige kabel. Vi har lavet en køberguide, så du kan finde det HDMI-kabel, der passer til dine behov.

Er du i tvivl om, hvad 4K er, hvor langt dit HDMI-kabel kan være, hvilken version der er bedst, og om det skal være guldbelagt? Vi dykker ned i spørgsmålene her.

Når du ser fjernsyn generelt, men især i 4K og opefter, er det utrolig vigtigt med den rette afstand fra dig til din TV-skærm, hør meget mere i vores video lige her:

Se herunder vores mest populære HDMI kabler lige nu:

Hvordan finder jeg det bedste HDMI-kabel?

Når du skal vælge et HDMI-kabel, er det vigtigste, at du finder et kabel, som sikrer dig den bedst mulige billede- og lydoplevelse.

Gamle HDMI-kabler kan forårsage støj og flimmer, og noget af signalstyrken kan blive påvirket, hvis kablet bliver for langt.

Hvis kablet bliver mere end 10 meter langt, skal du vælge et aktivt HDMI-kabel.

Vær opmærksom på store prisforskelle

Lad dig ikke skræmme af de store prisforskelle, der er på HDMI-kabler. Den høje pris på de dyre HDMI-kabler skyldes ofte, at de er meget lange og har fået tilføjet en forstærker samt at kablet er lavet ud af de bedste materialer såsom oxygen fri kobber og 24 karat guld.

Derudover understøtter de eksempelvis 3D-lyd, deep color farve, ARC lyd, dual screen etc., som det ikke er sikkert, at du behøver.

Du kan få gode HDMI-kabler fra 14 DKK

Hvis du blot skal bruge et HDMI-kabel på en halv meter, men som stadig kan afspille i 4K opløsning, kan du stadig finde et godt HDMI-kabel til mindre end 20 DKK. Skal du have den nyeste version 2.1, ligger prisen også stadig under 200 DKK.

Find vores udvalg her ?

Hvad er vigtigt, når jeg skal vælge HDMI-kabel?

Se en film på 1 minut, hvor en af vores avXperter forklarer, hvad der er vigtigt, når du skal finde det bedste HDMI-kabel. 

Vil du vide mere om forskelle på HDMI-kabler? Så læs vores blogindlæg, som går i dybden med dette spørgsmål ? Guide til at lære forskelle på HDMI

HDMI [Køberguide]

I bunden af artiklen kan du finde nogle af de bedste og mest populære HDMI-kabler, som vi udbyder. Derudover har vi både taget det billigste og det dyreste HDMI-kabel med i puljen.

Inden du vælge at købe et nyt HDMI-kabel, har vi fundet syv punkter, som er værd at overveje, så du finder det rigtige kabel.

  • Hvilken stiktype skal jeg bruge?
  • Hvilken version af kablet skal jeg bruge?
  • Hvor langt skal kablet være?
  • Skal kablet være aktivt?
  • Skal kablet understøtte 4K eller 8K?
  • Skal kablet bruges til gaming?
  • Design og farve

Vil du vide præcist, hvad HDMI er, forklaret helt fra begyndelsen, og hvad det bruges til? Så læs dette blogindlæg ? Hvad betyder HDMI? ? Du kan blandt andet også læse om, hvilke forskellige HDMI stiktyper der er.

Du er altid velkommen til at kontakte os

Der er mange ting at holde styr på, når det kommer til HDMI.

Giv os et kald på 86 32 71 71 eller send en mail til info@avXperten.dk, hvis du skulle være i tvivl om noget, inden du bestiller.

Vores dedikerede medarbejdere er klar til at hjælpe, så du kan bestille det bedste HDMI-kabel.

Kan kablet afspille i 4K-opløsning?

Når du handler kabler hos avXperten, skal du ikke være i tvivl. Alle vores HDMI-kabler kan afspille i 4K-opløsning.

4K-opløsning svarer til omtrent det samme som 4000 pixels. Dette tal betyder, at kablet kan overføre i en højere opløsning, og med disse HDMI-kabler kan du altså få et knivskarpt billede.

Fra version 1.4 af HDMI har kablerne kunnet overføre signaler i 4K-opløsning. De seneste opdateringer af HDMI-specifikationerne understøtter højere videoopløsninger og opdateringshastigheder, inkl. 8K ved 60 Hz og 4K ved 120 Hz, og opløsninger op til 10 K.

Båndbreddekapaciteten øges op til 48 Gbps på den nyeste version 2.1

På nedenstående billede kan du se nogle af grundene til, hvorfor vi kun udbyder kabler fra version 1.4. HDMI-teknologien har nemlig udviklet sig meget, siden den udkom på markedet tilbage i 2002.

De bedste versioner af HDMI

Der er en grund til, at vi skriver de bedste og ikke dén bedste. Det er nemlig ikke altid, at man har behov for den nyeste version, når det kommer til HDMI. Kablet bliver nemlig lidt dyrere, men man skal også huske på, at levetiden er længere i forhold til at opfylde de krav, som dine andre elektroniske enheder har, hvis man vælger den nyeste version.

Som vi nævnte i starten af blogindlægget, så laver HDMI generelt rigtig gode kabler. Derfor er de bedste versioner af HDMI 1.4, 2.0 og 2.1.

Der kommer nogle ekstra versioner/generationer indimellem, men alle versioner efter 1.4 understøtter i hvert fald 4K.

HDMI-kabler er altid bagudkompatible

Når du kigger på HDMI-standarden er kablerne altid bagudkompatible, så du kan altså ikke komme ud for, at du køber et kabel, der er for nyt.

Max hastighed på HDMI-kabler

Den maksimale overførselshastighed bliver også kaldt båndbredde. Den bliver målt i Gbps (Gigabytes per second). Dette er af de bedste indikatorer på, hvor godt kablet er, da kablerne skulle kunne overføre meget data for at give det bedste billede og den bedste lyd.

Hver gang der kommer en ny version af enten HDMI, USB og DisplayPort har de udviklet sig utrolig meget i forhold til den maksimale datatransmission.

De forskellige grænseflader topper hinanden hver gang, at de kommer med en ny version, og det har derfor ikke været muligt for en af dem at kalde sig den endegyldige standard endnu.

På nedenstående tabel og graf, kan du se, hvor meget den maksimale datatransmission er blevet forbedret. HDMI-kablerne kan næsten overføre 10x data, i forhold da de udkom på markedet

VersionUdgivelses årMax datatransmission
HDMI 1.020024.95 Gbps
HDMI 1.3200610,2 Gbps
HDMI 1.4200910.2 Gbps
HDMI 2.0201318 Gbps
HDMI 2.1201748 Gbps

HDMI 2.1, forgyldte stik og aktive kabler

Fremtiden er her! Den nyeste version af HDMI er så god, at de nye kabler understøtter op til Ultra HD-opløsning (7680 x 4320) og en båndbredde på 48 Gbps.

Kablet kaldes også Ultra High Speed HDMI 2.1

Man kan roligt sige, at med dette kabel er man fremtidssikret i et godt stykke tid. De seneste opdateringer understøtter nemlig op til 10K. Det er meget få, der har behov for dette, da der ikke bliver solgt TV’er med dette format endnu, men udviklingen kan jo overraske i ny og næ.

På nedenstående tabel, kan du se, hvilke ekstra specifikationer, som HDMI 2.1 har i forhold til de første versioner af HDMI.

24 karat guldbelagte stik

24 karats guld antimodstandsstik hjælper med en god og stabil forbindelse (normale HDMI-kabler har aluminiums stik, som hurtig kan miste forbindelsen efter gentagne tilslutninger).

Dette er dog sjældent noget problem, medmindre du til- og frakobler dit HDMI-stik dagligt.

Der har været meget snak om, hvorvidt man får noget ekstra ud af, at stikket er forgyldt. Dette er lavet for at give ekstra kvalitet, men dette er generelt ikke nødvendigt, hvis du blot søger et normalt HDMI-kabel, som lever op til alle de specifikationer, som der nævnes under produktinfo.

Der er HDMI-kabler med forgyldte stik til mindre en 100 DKK, så dette er ikke kun en luksusvare, men et forsøg på at lave kablet så optimalt som muligt.

HDMI-kabler er som tidligere nævnt generelt gode, og de nye kabler kan overføre i så høj opløsning, 10K, at du ikke engang kan få et TV på markedet end, som går helt derop til. Disse kabler er ikke nødvendigvis med guldbelagte stik.

Aktivt HDMI-kabel (lange HDMI-kabler)

Normalt siger man, at signalstyrken på et HDMI-kabel svækkes ved omkring 10 meters afstand. Vi udbyder dog HDMI-kabler på op til 100 meter. Hos os kan du finde et aktivt kabel, der forstærker signalet og optisk hybrid HDMI-kabel, der først omformer signalet og sender det over optisk fiber, så man undgår tab.

Se vores udvalg her ? Lange HDMI kabler

Vi har skrevet et helt blogindlæg om, hvor langt et HDMI-kabel må være. Hvis du vil vide mere om dette kan du læse med her:

Guide: Hvor langt må et HDMI-kabel være? Max signal længde

Fik du svar på alle spørgsmål om HDMI?

Vi har skrevet mange blogindlæg om HDMI-kabler. Har du et spørgsmål vedrørende HDMI, kan det være, at en af nedenstående blogindlæg kunne have din interesse.

Vi håber, at denne guide hjalp dig med at finde det bedste HDMI-kabel. Prisen varierer nemlig hurtigt på HDMI-kabler. Det er derfor godt at have styr på sine behov, inden man investerer i unødvendige ressourcer.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg