billede af iPhone oplader taget af avXperten

Bedste iPhone oplader og Bedste iPhone Kabler (Køber Guide)

I Danmark er vi rigtig glade for iPhone. Faktisk er vi så glade for iPhone, at vi er det land i verden, hvor der er flest iPhones pr. indbygger. Alle de mange iPhones skal lades op dag efter dag, og det tærer på opladere og kabler, så mange af os har oplevet at skulle ud og finde nye opladere og kabler, der passer til telefonen.

Men hvordan finder man vej gennem junglen af forskellige opladere og kabler og finder den bedste iPhone oplader?

Her kan du læse om de vigtigste ting, du skal holde øje med, når du skal ud og finde en ny oplader til din Iphone.

Er du i tvivl om, hvilket Iphone kabel du skal vælge?

Lightning kabler bruges til at oplade, synkronisere og forbinde din iPhone, iPad eller iPod.

Få en hurtig forklaring i denne video om, hvilket lightning kabel, som du skal vælge.

Alternativt kan du også vælge vores mest populære oplader til iPhone, som du kan se lige her:

Bedste Oplader til Iphone

Alt afhænger af, hvilken iPhone model du har!

Da du købte din iPhone fulgte der en oplader og et Iphone kabel med.

Her er en oversigt over hvilken oplader, der originalt fulgte med din iPhone (pr. 2020):

STRØMFORSYNING

USB-C strømforsyning (18W):

iPhone 12 oplader, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

USB-A strømforsyning (5W):

iPhone 11, iPhone XR, iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4 og tidligere

Hvis du derfor vil have præcis den samme oplader, som der fulgte med i pakken, skal du købe en original Apple oplader på 5W til iPhone 11 og tidligere modeller eller en Apple oplader på 18W til iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Se anbefalede produkter i bunden af artiklen, eller find vores store sortiment af opladere til iPhones her ? iPhone oplader

Hvordan sikrer jeg mig, at jeg ikke kommer til at ødelægge min iPhone med den forkerte oplader?

Hvis du bruger en oplader med for lav effekt (Watt) i forhold til det anbefalede, vil opladeren komme på overarbejde og blive meget varm, men du ødelægger ikke din iPhone. Det kan dog ikke anbefales.

Hvis du omvendt bruger en oplader, der har højere effekt end det der er anbefalet for din iPhone, sker der ingen skade på hverken oplader eller iPhone.

Tværtimod kan det være en fordel at bruge en stor oplader, da den bliver mindre varm, når den ikke skal bruges fuldt ud. I det lange løb holder den længere, da den bliver brugt mindre og bliver mindre varm.

Er du bekymret over selve holdbarheden i det ydre på din iPhone, bør du overveje at købe et Cover til iPhone

Opladningen går hurtigere med en oplader med høj effekt

Nu spørger du måske dig selv om du så ikke bare skal købe den allerstørste oplader med størst antal Watt.

Det kan du i princippet godt, men du skal være opmærksom på jo højere effekt desto større og tungere (og dyrere) bliver opladeren også, så der er sådan set ingen grund til at gøre det.

Du kan også sagtens bruge Apple USB-C-strømforsyningen på 18W til at oplade din iPhone 8 eller nyere hurtigt. Opladningen vil gå hurtigere. Apple skriver selv at iPhone 8 (og nyere) vil blive op til 50% opladet efter 30 minutter med 18W strøm­forsyning eller højere.

Alle iPhone fra iPhone 8 og nyere understøtter hurtig opladning (Fast Charge). Har du en oplader med høj effekt vil opladningen derfor gå hurtigere med en 18W oplader (eller højere) end med den traditionelle 5W oplader.

Der findes dog masser af uoriginale opladere, der sagtens kan bruges til iPhone. Her skal du blot sikre dig, at den leverer nok Watt til din iPhone.

Bedste iphone kabel

Er det ligegyldigt hvilket USB kabel jeg køber?

Nej det er det slet ikke. Du skal også sikre dig, at du får det rigtige kabel i forhold til den oplader du skal bruge kablet med.

Her er en oversigt over hvilken type kabel, der originalt fulgte med din iPhone (pr. 2020):

KABEL

USB-C til Lightning kabel:

iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

USB-A til Lightning kabel:

iPhone 11, iPhone XR, iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone SE, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5

USB-A til Apple 30-pin kabel:

iPhone 4s, iPhone 4 og tidligere

Har du en iPhone 11 Pro eller en iPhone 11 Pro Max og skal bruge et nyt kabel til 18W opladeren skal du altså bruge et USB-C til Lightning kabel.

Se vores udvalg her: USB-C til Lightning kabel

Har du en iPhone 5 til iPhone 11 skal du bruge et kabel med USB-A til Lightning stik – som typisk bare kaldes et Lightning kabel.

Find det rigtige lightning kabel her: iPhone kabel

OBS: Har du en iPhone 4s eller ældre skal du bruge kabler med USB-A til Apple 30-pin stik.

Der er en grund til, at det godt kan betale sig at købe et lidt dyrere kabel

Ligesom ved alle andre ting gælder det, at man får hvad man betaler for. Du kan sagtens købe et ultrabilligt kabel fra Kina, og det vil sikkert virke fint (i hvert fald i en periode).

Men der er en god grund til at købe et dyrere kabel.

I de originale Apple kabler sidder der en lille chip, der fortæller Apple udstyr at det er er kabel, der understøtter alle deres standarder.

Det betyder dog ikke at det bedste kabel altid er Apples eget. Producenter der gerne vil sikre sig, at deres kabler understøttes af Apple enheder kan få certificeret deres kabler, så man har garanti for at det virker med Apple produkter.

Dette certifikat hedder MFi (Made For iPhone, iPad, iPod. Så vil du sikre dig, at et kabel virker sammen med dine Apple enheder skal du kigge efter dette logo:

Her kan du se en video med Lightning kabel 1,8m (Apple MFi) Hvid - Deltaco.

Vil have gode råd til, hvordan du kan spare strøm på din iPhone? Få 7 Gode tips her ? Spar Strøm på iPhone

Kan jeg bruge min MacBook eller iPad oplader?

Du kan godt oplade din iPhone med strømforsyningen til en iPad eller en bærbar Mac. Du kan bruge Apple USB-strømforsyninger på 10 W, 12 W eller 18 W til at oplade iPhone.

Apple USB-strømforsyninger på 10 W, 12 W eller 18 W oplader endda nogle iPhones hurtigere end en strømforsyning på 5 W.

Du må gerne oplade din iPhone med lidt kraftigere opladere. Det forkorter opladnings-tiden, men over længere tids brug vil det også påvirke batteriets ladeevne.

MacBooks kræver en helt særlig type af opladere. Hvis din MacBook oplader er gået i stykker kan du købe en ny her: MacBook Oplader

Trådløs opladning

iPhone X og nyere modeller understøtter også trådløs Qi opladning, hvor du ikke behøver et kabel. Du skal bare lægge din iPhone oven på opladeren, så oplades telefonen.

De fleste Qi opladere ligger dog endnu på omkring 5 – 10 W, så det kan godt være at opladningen tager lidt længere end med kabel.

Læs mere om trådløs opladning her: Hvad er Qi?

Ladestation

Bor du i en husholdning hvor flere familiemedlemmer har iPhone og iPads er der et stort behov for at oplade enheder hele tiden.

Er du træt af at enhederne ligger og roder ved hver stikkontakt, kan du overveje at købe en Ladestation.

Se vores sortiment her: Ladestation

I en ladestation er der stik og holdere til at oplade flere enheder samtidigt, og de er bygget med stor effekt, så man sagtens kan oplade flere iPhone og iPad samtidigt.

Lightning oplader til bil

Kører du meget i bil skal du også overveje at få en 12V biloplader med Lightning stik.

Find vores udvalg her: iPhone Billader

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg