Bedste Mobil Aircondition » Køberguide

Det mobile aircondition anlæg kan være et rigtigt smart valg, når man bor i Danmark, da det måske kun er nogle få uger på året hvor det bliver rigtig varmt indendørs.

Med et mobilt aircondition kan man nemlig nemmere sætte den ind i lige det rum man har lyst til uden at det kræver den store installation.

Her i indlægget vil vi hjælpe dig til at finde det bedste mobile aircondition til dig, så du bedst muligt kan blive kølet af på de varme dage.

Sådan finder du det bedste mobile aircondition til dig

Hvis du gerne vil sikre dig at du får det helt rigtige mobile aircondition anlæg som passer til dine behov, så er der et par ting du bør vide og overveje inden du køber. 

Det kan du læse meget mere om herunder, eller for hurtig gennemgang se nederst på siden, hvor vi har lavet en tjekliste over spørgsmål du bør stille dig selv før købet, for at sikre et godt aircondition til dig. 

Areal kapacitet

Når du skal vælge det mobile aircondition anlæg, bør du overveje hvor stort areal anlægget kan klare.

Det vil sige at du skal tænke på hvilke rum du gerne vil nedkøle, hvor store arealerne er og så vælge et anlæg der har kapacitet til at klare rummets størrelse.

Ved meget store rum kan du måske blive nødt til at overveje to, men der findes mobile anlæg der kan rimelige store arealer, så det bør for de fleste ikke være nødvendigt.

Typisk kan mobile airconditions klare rum på en størrelse op til 25m2, men du bør undersøge dette inden du køber et anlæg, så den passer til dine behov, da du kan få både lavere og højere kapaciteter. 

Du skal være opmærksom på at vælge et anlæg der passer til størrelse på de rum du skal bruge den i, da du ellers sætter anlægget på overarbejde og den vil sluge rigtig meget strøm da den skal køre længe, såvel som at du måske ikke kan opnå den ønskede køling af rummet.

Hvis et aircondition skal køre længe vil den nemlig komme til at kræve rigtig meget strøm, som kan resultere i en høj elregning og unødvendig slid på dit aircondition.

BTU

Du skal også overveje hvor meget anlægget skal kunne køle, hvor man måler kølekapaciteten i BTU, som står for British Thermal Unit og betyder hvor stor mængde varme det kræver at varme et pund vand op.

Dog gør aircondition det stik modsatte, da det i stedet fjerner varmen fra luft ved at cirkulere kold luft ind i den varme luft.

Selvom aircondition virker omvendt end hvad BTU står for, så er det stadig den måleenhed man bruger.

Så jo højere BTU et aircondition har, jo bedre vil den kunne køle luften ned og hurtigere.

BTU er altså med andre ord sådan man måler hvor kraftfuld et airconditionanlæg er.

Et airconditionanlæg kan dog godt have en høj BTU men alligevel ikke kunne nå særlig langt ud i rummet og derfor have en lav areal kapacitet.

Det vil sige at et anlæg med en BTU på 9.000 måske kan nå op på 25m2 og hvor en på 12.000 BTU måske kun kan nå 12m2.

Dermed er BTU altså ikke det samme som areal kapaciteten, så man bør tjekke begge faktorerne når man køber et aircondition anlæg.

Støjniveau 

Når du vælger aircondition bør du også overveje hvor højt et støjniveau den må have, hvis du eksempelvis skal bruge den i rum hvor du har brug for stilhed, på hjemmekontoret, i soveværelset eller andre steder.

Når du skal finde ud af hvor højt et airconditions støjniveau er, skal du se efter hvor mange decibel anlægget er på, det bliver normalt angivet som “dB”, med et tal foran, som står for hvor høj en decibel anlægget er på.

Det kan nemlig være forstyrrende hvis man hele tiden har en konstant larmende lyd, så overvej om du har brug for et støjsvagt aircondition anlæg.

Især kan det komme til at forstyrre søvnen hvis den larmer meget, så her er det især en god ide at vælge et lydsvagt anlæg, hvis man skal have den kørende imens man sover.

Du kan dog også med fordel lade den køre i soveværelset inden du skal sove, så den hverken støjer, eller du bliver udsat for direkte aircondition “vind”, da dette er kendt for at kunne resultere i en forkølelse.

Fjernbetjening og Smart Home

De fleste mobile aircondition anlæg kommer med en fjernbetjening, men for en sikkerheds skyld er det en god ting at se efter, da det gør det lidt nemmere at tænde/slukke, samt indstille anlægget.

Hvis du har et smart home, eller ønsker at skabe det, så kan man også få mobile airconditions som understøtter stemmestyring.

Det er blandt andet stemmestyrring til Google Home og Amazon Alexa, som betyder at du hverken behøver at være i nærheden af anlægget eller have en fjernbetjening for at betjene den.

Det vil også sige at du kan være et sted uden for hjemmet og styre anlægget så den har kølet ned til du kommer hjem, så der er en dejlig temperatur.

Eksempelvis hvis det er en kølig morgen når du forlader dit hjem, men det i løbet af dagen bliver ret varmt, så er det dejligt at du kan indstille anlægget fra stor afstand.

Andre mobile airconditions har en medfølgende app som man kan downloade, så man på den måde har en fjernbetjening på sin mobil eller tablet og igen kan styre anlægget når man er væk hjemmefra eller bare er på lang afstand generelt.

Nogle apps kan dog kun fungere hvis anlægget og den enhed du har appen på, kører over det samme Wi-Fi netværk og kan derfor måske kræve at du er indenfor Wi-Fi rækkevidden. 

Hvis du vælger et aircondition anlæg med tilhørende app, skal du sikre dig at anlægget understøtter din mobil eller tablet (iOS eller android understøttede).

Ligeledes skal du hvis du vælger et anlæg med smart home understøttelse, sikre dig at den understøtter dit smart home system, eksempelvis Google home eller Amazon Alexa.

Timerfunktion 

Derudover er det en god ting hvis anlægget har en timerfunktion, da du på den måde kan indstille hvor længe den skal køre, så du undgår at det bliver for koldt og kan sparer lidt på elregningen ved ikke at lade den køre unødvendigt længe.

Det betyder også at du kan indstille den til at der er koldt til når du engang kommer ind i rummet hvor den står, eksempelvis hvis man ikke er hjemme, eller hvis soveværelset skal køle ned inden sengetid.

Temperatur indstilling

Hvis man ønsker at aircondition anlægget selv kan registrere når rummet bliver for varmt, skal du vælge et anlæg som kan indstilles til hele tiden at give rummet en bestemt temperatur.

Det er smart i forhold til at du ikke selv skal gå og slukke og tænde anlægget og være opmærksom på temperaturen, da den klarer det for dig.

Derudover bør du også se på hvilke temperature airconditionanlægget kan køle og varme ved, så du er sikker på at den kan køle eller varme til en temperatur du ønsker. 

Energiklasse

For også at undgå en for stor elregning kan du se hvilken energiklasse anlægget har, så hvis du eksempelvis vil have en aircondition i den bedste og mest besparende energiklasse skal du vælge energiklasse A.

Hvis den har energiklasse A så får du ikke et chok når du får din elregning og så er den oven i købet også det mere miljørigtige valg, end de andre energiklasser.

Tjekliste over spørgsmål du bør stille dig selv

Her er et lille hurtigt overblik over ting du bør tænke over før du køber dit mobile aircondition anlæg: 

  • Hvor stort er arealet som anlægget skal køle?
  • Hvor høj en BTU skal anlægget have? (Jo højere BTU, jo hurtigere køler den)
  • Hvor højt støjniveau må den have? Jo højere decibel den ligger på, jo mere larmer den
  • Skal den være smart home og stemmestyrings kompatibel?
  • Skal anlægget have en timerfunktion, så den køler på bestemte tidspunkter?
  • Skal din aircondition have temperatur indstilling, så den sørger for rummet hele tiden har samme temperatur?
  • Hvilken energiklasse skal den have? (Energiklasse A eller derover er bedst)
  • Hvor høj og lav en temperatur skal anlægget kunne indstilles til?

Når du har overvejet disse spørgsmål, bør du være klædt på til at vælge dit nye mobile aircondition anlæg, så du får det helt bedste anlæg for dig. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg