Bedste Mobile Klimaanlæg (Købergudie)

Danske sommerdage kan blive varme og gøre os desperate efter at kunne køle en smule ned. 

Hvis du trænger til at kunne køle ned og er på udkig efter det bedste mobile klimaanlæg for dig, så er du landet det rette sted. 

Her i indlægget vil vi nemlig guide dig i retning af det rette klimaanlæg som kan opfylde dine behov og ønsker.

Det skal du vide om Mobile Klimaanlæg

Et mobilt klimaanlæg er efterhånden synonym med mobil aircondition, så man kan nogle gange se de to ting have samme betydning.

Det skyldes at mange producenter vælger at kalde deres aircondition for klimaanlæg, eller klimaanlæg for aircondition.

Oprindeligt var forskellen på aircondition og klimaanlæg, at klimaanlægget gav mulighed for at indstille temperaturen, så den selv køler eller varmer rummet til en bestemt temperatur. 

Det vil sige at de fleste klimaanlæg altså både kan varme og køle, hvor nogle airconditions kun er lavet til at kunne køle.

Et klimaanlæg kan derfor være at foretrække frem for et aircondition hvis man ønsker at rummet skal have en bestemt temperatur konstant.

Men som sagt kan aircondition også blive kaldt for klimaanlæg, så nogle airconditions vil også kunne både køle og varme.

Et klimaanlæg kan indstilles til at køle eller varme rummet, når det når en bestemt temperatur. 

Når man vælger klimaanlæg skal man se på noget der hedder BTU som indikere styrken og effektiviteten af anlægget. 

Det er ikke nødvendigvis en god ting at have en meget høj BTU og et stort anlæg til et lille rum, da afkølingen sker for hurtigt.

Det lyder jo ellers godt at rummet kan køle hurtigt ned, men i forhold til luftfugtigheden, er det ikke en fordel.

Hvis dit anlæg ikke har et højt nok BTU til det rum det står i, så skal den kører konstant for at prøve at køle rummet og det kan resultere i en stor elregning.

Udover en stor elregning så slider det også meget hurtigere på anlægget, som gør at anlægget måske går i stykke alt for tidligt.

Når du kigger efter klimaanlæg, bør du sikre dig at der følger vindues indsats med ved køb.

Hvis der ikke følger et vindueskit med, til at du kan sætte slangen i vinduet, så skal du købe den separat.

Nogle gange medfølger kun slange og ingen vindues indsats, som kan være en smart ting at have, da den lukker vinduet af, så du får mest muligt ud af dit klimaanlæg.

Hvis vinduet ikke er lukket af, så kan den luft som anlægget køler ned, bare suse ud af vinduet igen og ligeledes kan ny varm luft komme ind i rummet igen.

Derfor bør du sikre dig at du får et vindueskit, så du kan holde dit rum køligt og ikke bruger unødvendigt meget strøm på at lade den kolde luft ryge ud af vinduet.

Når du køber et vindueskit, skal du være opmærksom på at de findes til forskellige slags vinduer og derfor findes der også to slags vindueskit.

Der findes en slags som er en form for stålbræt der kan sættes i vinduer som skal skubbes op og ned for at åbne, og så findes der en anden slags til vinduer der åbnes indad eller udad.

De fleste danskere har nok brug for en vindues forsegling til vinduer der kan åbnes enten indad eller udad.

Udover at forseglingen skal passe til dit vindue, bør du også sikre at det passer til din slange til airconditionanlægget.

Hvis du vil undgå at du kommer til at bruge alt for store mængder strøm på dit klimaanlæg, bør du kigge efter et anlæg der er i minimum energiklasse A.

Energiklasse A til A+++, er de bedste energiklasse du kan få, så hvis du vælger en der er lavere, såsom B eller C, så skal du forvente at få en større elregning end hvis du vælger energiklasse A.

Dog er de fleste klimaanlæg som er på markedet i dag, i energiklasse A, så det burde ikke være et problem at finde sådan en og slippe for den alt for store elregning.

Hvor skal du bruge klimaanlægget?

For at vælge det bedste klimaanlæg til dig, kan det være en god ide at vælge anlægget ud fra hvor du skal bruge det henne.

Derfor kan du herunder vælge om du skal brug klimaanlægget i hjemmet, sommerhuset, campingvognen eller arbejdspladsen, så du kan få en bedre guide til hvilket anlæg du skal vælge.

Køber du et mobilt anlæg til mindre rum i hjemmet, sommerhuset eller campingvognen, så er det så smart at man kan flytte rundt på den, så du ikke behøver et anlæg i hvert af dine hjem/feriehjem.

Du kan derfor eksempelvis flytte dit anlæg fra hjemmet og ud i campingvognen, når du skal på campingferie, så du kan nøjes med at købe et enkelt anlæg.

Mobilt Klimaanlæg til Hjemmet og Sommerhuset

Når du skal vælge et klimaanlæg til dit hjem bør du først og fremmest vælge en der passer i kapacitet til det eller de rum som du vil bruge den i.

Er din stue eksempelvis meget stor, er det ikke sikkert at anlæggets kapacitet kan klare det store areal.

Du bør derfor tjekke anlæggets areal kapacitet før du køber klimaanlægget, da du ellers ikke vil kunne køle rummet optimalt hvis arealet af stuen er for stort for anlægget.

Hvis du skal bruge klimaanlægget i et rum hvor du sover i, kan det være en ide at sørger for at du vælger et støjsvagt anlæg. 

På den måde bliver du ikke lige så nemt forstyrret under søvnen, ved at du vågner af lyden eller har svært ved at falde i søvn til den. 

Klimaanlæg er så smarte at du kan indstille temperaturen til, at den holder en konstant temperatur i rummet. 

Dette er en god ide at gøre brug af i hjemmet, så du ikke konstant har en kold brise som skaber træk, eller at rummet bliver for koldt. 

Klimaanlæg til Kontoret og Arbejdspladsen

Hvis du søger et klimaanlæg til en arbejdsplads, som eksempelvis har større lokaler som skal nedkøles bør du vælge et anlæg der har en størrelse og kapacitet der kan klare jobbet.

Det bedste klimaanlæg til arbejdspladsen vil måske være et der både kan varme og køle.

Et godt arbejdsmiljø er nemlig vigtigt for de ansattes arbejdsforhold og indsats, er det også vigtigt at de hverken fryser eller har det for varmt og det kan et klimaanlæg hjælpe til med at sikre.

Hvis de ansatte er utilpasse med temperaturen, kan de blive distraherede af at de fryser eller har det for varmt og det kan nemt fjerne fokus fra arbejdsopgaven.

Desuden er det vigtigt for de ansatte at de er på en arbejdsplads hvor det er rart at være og hvor de føler sig godt tilpas og det gælder også især for arbejdsmiljøet.

Et anlæg der både kan køle og varme, kan ofte indstilles til at holde en bestemt temperatur, så der er ikke nogen der behøver at styre anlægget hele tiden, for at få den gode temperatur, da anlægget klare det helt af sig selv.

Mobilt Klimaanlæg til Campingvognen

Til de fleste campingvogne vil et lille klimaanlæg være passende, da man ofte ikke har meget plads at stille anlægget på og på samme tid heller ikke har et stort areal der skal afkøles.

Hvis du især bruger campingvognen om sommeren, er det måske en ide at sørger for at anlægget kan holde temperaturen på en bestemt grad, så du ikke får unødvendigt træk og kulde, især hvis du har den tændt om natten.

Ellers kan et anlæg med en timer også klare det, da du på den måde kan få den til at slukke selv, så den eksempelvis ikke kører hele natten hvis man falder i søvn med den tændt.

Det kan nemlig være en dårlig ide at sove med klimaanlægget tændt, hvis den køler meget, da man kan få sig en forkølelse fra det.

Klimaanlægget er især super for dem som tager campingvognen med sydpå på ferie, hvor de ofte når noget højere temperaturer end vi gør herhjemme.

Du kan læse meget mere om Mobile Airconditionanlæg i vores indlæg Bedste Mobil Aircondition » Køberguide.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg