Billede taget af avXperten personale

10 Bedste Netværksforlængere » Gør dit internet hurtigere!

Du kender det godt. Der er lige det der hjørne af huset, hvor dit WiFi signal ikke dækker ordentligt. Du siger til sig selv at det er OK, for du er der ikke så tit, men det irriterer dig alligevel hver gang.

Måske vil du gerne have WiFi i haven, måske kan du slet ikke komme på WiFi i bestemte dele af huset.

Det er der heldigvis råd for.

Der er nemlig flere måder, som du kan forlænge dit netværkssignal på, uden at skulle trække ekstra ledning rundt. 

Der er mange muligheder, når det kommer til at forlænge dit Wi-Fi signal. En af dem er med en repeater. Vi gennemgår de bedste netværksforlængere. 

Se herunder vores mest populære netværksforlængere:

Bedste Netværksforlænger - Få meget mere ud af dit internet

Du modtager typisk dit internetsignal fra en udbyder, som sender signalet til en router. Routeren er den enhed, der modtager internet fra din udbyder og sender det rundt i huset som trådløst WiFi, som din mobiltelefon og andre enheder kan tilsluttes.

Udfordringen er at WiFi signalet typisk udsendes i en lige omkreds omkring 20-30 meter rundt om routeren. Et WiFi signal er ikke særlig god til at skifte højde, så hvis du bor i et hus med flere etager, har du allerede en udfordring.

Man kan rode lidt med placering af routeren, men hvis dit internet kommer ind gennem et kabelstik, som sidder i den ene ende af huset, og så er du jo nødt til at placere routeren i nærheden.

WiFi signalet bliver også påvirket af vægge og mure og alt hvad det ellers støder ind i på vej mod din mobiltelefon (eller hvilken enhed du nu gerne vil på internettet med). Så når producenten skriver 20 meter rækkevidde, så er det i direkte luftlinje uden forhindringer på vejen.

Sådan får du bedre internet i hele huset med en WiFi Extender

Løsningen kan være en WiFi Extender.

En WiFi Extender, som også kaldes en WiFi Repeater, placeres midt mellem routeren og det fjerneste hjørne og virker som en slags bro for signalet.

WiFi Extenderen modtager internetsignalet fra routeren og videresender det med fornyet kraft, så rækkevidden udvides. Den forlænger med andre ord netværket.

Det er dog værd at pointere, at WiFi Extenderen sørger for at internetsignalet får længere rækkevidde, ikke at signalet bliver stærkere.

Du kan altså ikke placere Extenderen i den fjerne ende af huset, for der er signalet allerede svagt. Du skal placere WiFi Extenderen i samme rum som Routeren, hvor WiFi signalet stadig har en vis styrke.

En WiFi Extender hjælper dig med at få mere stabilt trådløst internet længst væk fra routeren. En WiFi Extender hjælper også med at få et mere rent WiFi signal, der er mindre påvirket af interferens fra andre elektroniske enheder.

Hvordan virker en WiFi forlænger?

WiFi forlængeren skal typisk sættes direkte i en stikkontakt. Den eneste opsætning er parringen med dit WiFi, så genudsender den signalet og du har større rækkevidde.

Når du kigger efter en WiFi Extender eller WiFi Repeater, så er der et par ting, som du skal kigge efter.

Der kan der være stor forskel på hvor stor rækkevidde enheden har. En tommelfingerregel er at jo dyrere desto større rækkevidde. Hvis du mangler signal på et lille område, så er det ikke nødvendigt at købe den allerdyreste WiFi forlænger.

Rækkevidden hænger dog typisk sammen med hvor hurtigt Extenderen kan videresende data. Er det lige netop i den fjerneste del af huset du gerne vil spille 4K spil online, skal du måske overveje andre løsninger (mere om det senere).

Nogle WiFi Repeater modeller har flere eksterne antenner, så signalet kan sendes i flere forskellige retninger. Det kan være en god idé, hvis du bor et sted med flere etager.

Handler det kun om rækkevidde?

En WiFi Extender forlænger signalet, som navnet antyder, men det er ikke den eneste grund til at du skal overveje en Extender.

Det er smart at tilføje en WiFi Repeater hvis du bor i et område med megen interferens fra fx 4G sendere, andre digitale apparater eller enheder, der udsender mikrobølger. Det er alt sammen med til at skabe interferens og støj, så WiFi signalet ikke opnår samme styrke, som det oprindeligt havde.

En WiFi Repeater hjælper mod interferens, så du får et både stærkere og mere stabilt signal.

Forlæng signalet gennem elnettet med en Powerline adapter

Som tidligere nævnt findes der også andre måder at forlænge et WiFi signal. En Powerline adapter som også kaldes et Homeplug Ethernet sæt, er en slags Repeater, der kan sende netværkssignalet videre rundt i huset via dit elnet.

Et kablet signal med ledning er altid det mest stabile, og kobberledningen i elnettet er en rigtig god leder, så det er en rigtig god løsning.

Et Powerline sæt består typisk af en sender og en modtager. Du placerer senderen i en stikkontakt i samme rum som din router og parrer den med din router. WiFi signalet sendes nu gennem dine strømkabler frem til det rum, hvor du placerer modtageren i en stikkontakt. Den vil fungere som nyt adgangspunkt for trådløst internet.

Fordelen er altså, at du får en kraftig internetforbindelse, helt uden du skal trække nye kabler.

MESH

En tredje løsning er MESH WiFi.

Et MESH netværk skabes ved at have en router og en satellit, der begge fungerer som hovedenhed. Fordelen er at signalet ved alle de tilkoblede enheder er lige godt.

I et traditionelt WiFi netværk er alle enheder forbundet via routeren, der fungerer som flaskehals for signalet. 

Med et MESH netværk vil alle enheder, der er del af MESH netværket fungere som router, og derfor er signalet lige godt ved alle enhederne. Du kan også tilføje ekstra enheder med tiden.

Det er en rigtig smart løsning, men også noget dyrere end en WiFi Extender, så hvis du bare mangler de sidste kræfter i signalet, så prøv med sådan en løsning først.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg