Bedste Opladerstation til Flere Enheder - Find den bedste her!

Man bruger USB-opladere til utallige elektroniske produkter. De fleste hjem i Danmark er derfor bekendte med at have en til flere 220V USB-opladere liggende. Med en lille investering kan du faktisk oplade til 10 enheder på samme tid i stedet for en.

Med en smart ladestation slipper du for at have en oplader til hver af dine enheder i huset, og du kan både oplade enheder med USB-A og USB-C samtidig.

Almindelige USB-porte leveres med 2,4 ampere, hvorimod USB-C porten i en ladestation giver 3 ampere til USB-C stikket, så man stadig kan benytte hurtigopladning.

Vi har samlet en masse gode råd, der hjælper dig med at finde den bedste opladerstation til flere enheder. Læs videre, hvis du vil blive klogere på, hvordan du får en smartere hverdag.

Her er en af vores mest populære ladestationer, som har plads til en masse enheder på samme tid:

Sådan vælger du den bedste opladerstation til flere enheder

Vi danskere er rigtigt glade for elektronik. Næsten alle danskere har en mobiltelefon, og i en gennemsnitlig dansk familie er der flere smartphones, tablets og lignende. Det betyder, at der kan være kamp om pladsen ved stikkontakterne.

Opladning af mobiltelefoner og iPads kræver en bestemt strømstyrke og effekt.

Hvis man gerne vil lade mange enheder op samtidigt, er løsningen en god opladerstation til flere enheder. Opladerstationen er let at have med at gøre, fordi den bare skal sluttes til stikkontakten med et enkelt kabel og så kan du sætte mange enheder til opladning samtidigt.

De er ganske simple at bruge, og man kan få styr på mange af de kabler, som måske ligger og flyder i skufferne eller andre steder. Inden du investere i en ny ladestation, er der dog nogle forskelle at tage højde, så du får den ladestation, der passer bedst til dit behov.

Vi anbefaler, at du overvejer disse 5 punkter, inden du køber:

  1. Hvor mange enheder skal jeg oplade?
  2. Tag højde for Volt, Ampere og Watt
  3. Hvilke enheder skal oplades?
  4. Hvilken stiktype bruger mine enheder, og skal jeg bruge flere stiktyper?
  5. Pris, kvalitet og design på ladestationen

Der kan være stor forskel på, hvor god og hurtig en USB-oplader er. De fleste der har prøvet at miste deres speed oplader, og derefter brugt et gammelt USB-kabel ved, hvor lang tidsforskellen kan være på en fuld opladning af deres smartphone.

Det er ikke alle elektroniske produkter, der oplades med et USB-kabel. Rigtig mange bliver dog opladet via en USB-A port i den ene forbindelse, og derfor ser man også, at langt de fleste ladestationer er med mange USB-A porte.

Flere og flere enheder bruger USB-C

Vi har skrevet om, hvad den bedste USB oplader er. Vil du læse mere om dette, kan du finde vores artikel ved at følge dette link » Bedste USB-C opladere

Fortsæt med at læse, hvis du vil have flere gode råd til at finde en den bedste ladestation til dit behov.

Hvor mange enheder kan man oplade samtidigt?

Det første du skal afgøre med dig selv er, hvor mange enheder du gerne vil kunne oplade ad gangen. Der er ingen grund til at købe en ladestation, der kan oplade 10 enheder samtidigt, hvis du reelt kun skal oplade 3-4 enheder samtidigt.

Har du på den anden side nogle gange brug for at kunne oplade fx 5 mobiltelefoner og 3 iPads samtidigt? Så skal du lede efter en opladerstation med plads (og effekt) til mange enheder.

Men … der er så mange kabler

Ja det er lidt svært at slippe for kablerne. Har du en opladerstation med 10 USB-A porte til opladning af 10 enheder samtidigt, kræver det jo også 10 opladerkabler fra opladerstationen til enheden.

Helt fri for kabelrod er det svært at blive. Der findes enkelte trådløse opladere, hvor der kan oplades flere enheder samtidigt, men udviklingen er ikke helt der endnu, hvor strømstyrken i trådløs opladning er høj nok til at kunne oplade flere end 2-3 enheder samtidigt.

Læs mere om, hvordan du finder den bedste trådløse oplader her » Bedste Qi-Oplader ? Bedste Trådløse Oplader (Køber Guide)

Langt de fleste Ladestationer er dog beregnet på, at du bruger det ladekabel, der fulgte med din telefon eller tablet.

Synes du at det ladekabel, der fulgte med din smartphone og tablet er for langt, kan du overveje at købe et kortere kabel.

Du skal typisk blot bruge et ca. 10 cm kabel mellem stikket og din smartphone eller tablet. Især hvis det er en Ladestation, hvor enhederne kan stå i opladeren.

Hastighed på dine USB-kabler

Det er en god idé at huske, at tage højde for, hvor hurtige ens kabler er.

Der er sket rigtig meget med USB-kablet siden det allerførste af sin slags blev lanceret i 1996. Herunder følger en oversigt over de forskellige USB-versioner, der med årene er blevet lanceret. Hver gang der lanceres et nyt kabel, er der sket forbedringer, hvad angår kablets evne til oplade andre enheder og overføre data.

VersionUdgivelsesårBåndbredde
USB 2.02001480 Mbps
USB 3.020115 Gbps
USB 3.1201410 Gbps
USB 3.2201720 Gbps
USB 4.0 / Thunderbolt 3201940 Gbps

Kan man oplade iPhone, Samsung og iPad samtidigt?

Ja, det kan du sagtens. Langt de fleste mobiltelefoner og tablets bruger et opladerkabel med USB-A stik i den ene ende til den type stik, som går ind i enheden (Micro USB, USB-C, Lightning).

Derfor skal du typisk bruge en ladestation med mange USB-A porte. Eller sagt på en anden måde.... Du skal kigge på hvilken type stik der er på den ende af dit nuværende ladekabel, som går ind i opladeren.

Er det USB-A, kan kablet jo også sættes direkte i et USB-A stik i ladestationen.

Nogle nyere mobiltelefoner og tablet som fx iPhone 11 Pro og iPad Pro 2018 bruger USB-C til USB-C kabel, så her vil man skulle finde en Ladestation, som også har USB-C stik (og som understøtter 18W opladning).

Har du derfor enheder med USB-C stik i begge ender, skal du kigge efter en ladestation, der også har USB-C porte.

Kan man oplade 10 enheder samtidigt?

Ja – det kan man godt.

Du skal være opmærksom på, at hvis du skal oplade 7 iPhones og 3 iPads samtidigt, så skal du have en ladestation med rigtig høj Watt-udgangseffekt, for at den kan oplade alle enhederne samtidigt.

Det er i det hele taget en god regel at kigge efter en ladestation med høj effekt (W). Ulempen er at prisen gerne følger effekten.

En anden god tommelfingerregel er at kigge efter hvor høj en output ladestationen understøtter pr. port. Understøtter ladestationen 2,4A pr. port kan du oplade de fleste enheder uden problemer på den.

Nogle ladestationer specificerer udgangseffekten pr. port. Har ladestationen fx en USB-C PD-port 60W betyder det, at porten understøtter Power Delivery (hvilket er Apples hurtig opladning) med en effekt på op til 60W.

Få flere USB-porte i din computer med en USB Hub

Ligesom det kan være rart at have flere USB-indgange i sin oplader, kan det også være utrolig rart at have flere USB-porte i sin computer.

En USB Hub virker i princippet på samme måde som du kender fra en almindelig fordelerdåse til strøm. 

I den ene ende af et kort kabel sidder et USB stik, der monteres i computerens USB port. I den anden ende af ledningen sidder en lille dåse, der indeholder flere USB porte.

Til forskel fra en fordelerdåse til strøm kan en USB Hub både modtage data og overføre disse til computeren – og afgive den fornødne strøm, der kan oplade dine genopladelige enheder. Det giver en stor – og pladsbesparende fordel - da du via de mange USB porte kan modtage de nødvendige data fra nogle enheder, mens du samtidig oplader andre, der måske trænger til et ”skud” strøm.

Se vores sortiment af diverse USB hubs her » USB Hub

USB-C Dock

Flere og flere bærbare computere kommer med det nye USB C stik, herunder de nyeste MacBooks. USB C stikket måler 8,4 mm i bredden og 2,6 mm i højden. Det rigtigt smarte ved USB-C er, at de både kan bruges til dataoverførsel, men de kan også oplade computeren.

Man kan hurtigt blive frustreret, når man finder ud af, at der kun er én eller få USB C porte i ens computer. Måske vil gerne have tilsluttet et HDMI kabel eller en VGA kabel til din computer, så kan det være, at du søger en USB-C Dock. Find vores sortiment af her » USB-C Dock

Er du i tvivl eller har nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at give et kald på +45 86 32 71 71 eller send en mail på info@avxperten.dk

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg