Alle køb kan byttes til 15. marts 2022 - Bestil før 22. dec og få pakken før jul!

Bedste poseløse støvsuger » Komplet Køberguide [5 Tips]

Poseløse støvsugere gør livet lidt nemmere når du skal rengøre din bolig eller arbejdsplads.

I dette indlæg går vi igennem de mange forskellige funktioner, samt fordele og ulemper, som du kan forvente af en poseløs støvsuger.

Der er nemlig en række ting som du bør vide inden du vælger en poseløs støvsuger, så du sikrer dig at du får den helt rette, eller om denne type støvsuger overhovedet er noget for dig.

3 Fordele og ulemper ved en poseløs støvsuger

En poseløs støvsuger er et fantastisk alternativ til en normal støvsuger med pose for mange personer.

Det er dog ikke kun fordele man får ved at skifte til en poseløs støvsuger, da der er nogle punkter hvor den normale støvsuger med pose kan være fordelagtig.

3 Fordele ved en poseløs støvsuger

 1. Poseløse støvsugere er en smule billigere. Dette skyldes ikke selve støvsugerens pris, men derimod de penge du sparer da du ikke længer skal købe støvsugerposer.
 2. Nemme at tømme. At tømme en poseløs støvsuger kan gøres på få sekunder, og er utrolig nemt at gøre i en helt normal skraldespand.
 3. Mere miljøvenlig. Da den ikke skal bruge poser, er denne type støvsuger lidt mere miljøvenlig, nogle versioner bruger også en smule mindre strøm end normale støvsugere med pose.

3 Ulemper ved en poseløs støvsuger

 1. Kan være svær at rengøre hvis man opsuger væske. Hvis du kommer til at opsuge vand eller andre væsker med en poseløs støvsuger, kan det blive noget svineri. Beholderen er nemlig ofte ikke egnet til flydende væske, og derfor skal den gøres ren hvis du opsuger denne type materiale.
 2. Man skal ofte røre snavs/skids for at tømme den. Når du tømmer din poseløse støvsuger, kan det nemt ske at støv/skidt sidder fast i enden/bunden af beholderen, og derfor kan du være nødt til at skulle tage det ud med hænderne, hvilket ikke er helt hygiejnisk.
 3. Ikke 100% allergivenlig. En poseløs støvsuger og dens beholder kan ikke i holde på 100% af alle støvpartikler, på samme måde som en normal støvsugerpose kan.

Hvilken poseløse støvsuger er bedst? Overvej disse 5 ting

Poseløse støvsugere kan fås med lidt andre funktioner end dem du kender fra normale støvsugere.

Herunder kan du læse mere om nogle af de vigtige funktioner, som du bør overveje inden du køber en poseløs støvsuger.

#1 - Størrelse på støvbeholderen

Det første, og for nogle også det vigtigste at overveje, er størrelsen på støvbeholderen.

En poseløs støvsuger skal tømmes forholdsvist regelmæssigt, derfor kan det være rart at have en større støvbeholder.

Dette gælder især til dig som bor i en større bolig, måske med børn, eller til dig som vil bruge den på en forholdsvis stor arbejdsplads.

Poseløse støvsugere fås med forskellige størrelser af støvbeholdere som fx:

 • 1 Liter
 • 1.3 liter
 • 1.5 liter
 • 1.8 liter
 • 2 liter
 • 2.5 liter
 • 3 liter
 • 3.5 liter

Vælger du en støvsuger med en stor støvbeholder, skal du ikke tømme den helt så ofte.

Vælger du en med den mindste type beholder, skal man ofte tømme den efter 1-2 omgange af støvsugning.

#2 - Med eller uden ledning

Dette er nok en af de største overvejelser, da det i stor grad ændrer på selve måden du bruger og opbevare din støvsuger på.

En poseløs støvsuger med ledning fungerer egentlig helt som en normal støvsuger, hvor du blot tilslutter den det nærmest strømoutlet.

Det vil give den den nødvendige kraft som den har brug for til at opsamle støv og snavs i din bolig.

De ledningsfrie varianter er også utrolig smarte, da de gør det muligt at støvsuge helt trådløst, så du nemt kan komme ind i alle hjørner uden at skulle bekymre dig om længden på ledningen.

De ledningsfrie modeller er dog sjældent helt så kraftige som dem med ledning, og derudover kan deres batterilevetid nogle gange være så lav at du ikke kan støvsuge hele boligen inden de skal oplades.

Til mindre boliger, er de ledningsfrie varianter dog helt fantastiske, og kan hurtigt og nemt få din bolig støvfri uden problemer.

#3 - Poseløs støvsuger med forskellige mundstykker

For at gøre det mere effektivt i hele boligen, kan du vælge en poseløs støvsuger med aftageligt/udskifteligt mundstykke.

Denne type støvsuger gør det i større grad nemt at rengøre alle overflader, lige fra dørlister til hjørnerne i loftet og selvfølgelig gulvet.

Den eneste “ulempe” er at det typisk koster mere, grundet ekstraudstyret, men til gengæld får du en meget mere versatil støvsuger.

#4 - Farve og design

Dette punkt er bestemt ikke vigtigt for selve støvsugerens ydeevne, men kan dog stadig være relevant for selve æstetikken i din støvsuger.

Vælger du eksempelvis en ledningsfri variant, kan du komme ud for at skulle hænge en ladestation på væggen, hvor støvsugeren skal hænge for at oplade.

Derfor kan det være rart med en støvsuger i et design som man rent faktisk synes er fint at kigge på, så du det ikke forstyrre din generelle boligindretning.

Du kan få poseløse støvsugere i mange farver som fx:

 • Grå
 • Gul
 • Sort
 • Blå
 • Hvid
 • Guld
 • Beige
 • Og mange flere

#5 - Poseløs støvsuger med HEPA-filter - vigtigt mod allergi!

Hvis du er typen som enten er en smule, eller meget allergisk overfor støvpartikler, bør du helt sikkert overveje en poseløs støvsuger med et HEPA-filter.

Et HEPA-filter kan nemlig i større grad opfange de mange støvpartikler i luften når du støvsuger, så du kan nyde et bedre indeklima.

På den måde bliver du ikke i så stor grad påvirket af støvpartikler, hvis du er typen som er modtagelig overfor dette.

Du kan altid læse under specifikationerne i støvsugeren, hvorvidt den har et HEPA-filter eller ej.

Vælg den bedste poseløse støvsuger til dine behov

Det er desværre ikke muligt at sige at blot én enkelt poseløse støvsuger er “den bedste”.

Det afhænger nemlig af hvad du har behov for i din støvsuger, og hvilke funktioner, samt prisklasser, design osv. du ønsker i netop din personlige støvsuger.

Du bør grundigt overveje hvilke funktioner du ønsker at din poseløse støvsuger indeholder, og hvis nogle af de som er nævnt ovenfor tiltaler dig, bør du sikre dig at den støvsuger du vælger har disse integreret.

Derimod bør du også overveje om nogle af funktionerne er overflødige for dig, og dermed kan du faktisk spare en smule penge ved at fravælge disse.


En poseløs støvsuger er sjældent den helt store investering, dog er det vigtigt at undersøge alle specifikationer, så du sikrer dig at du får en kvalitet som matcher den pris støvsugeren har.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg