Billede af powerbank taget af avXperten

Her er de Bedste Powerbanks til under 200 kr. [Køber GUIDE!]

Er du meget på farten og væk fra en stikkontakt, ved du at en Powerbank er uundværlig, når man gerne vil holde strøm på mobiltelefonen.

Udviklingen er gået hurtig og i dag kan du få Powerbanks i mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Det gode ved det er, at der findes rigtigt mange gode kvalitets Powerbanks til en pris, hvor alle kan være med.

Vi har lavet en køberguide til, hvordan du finder den bedste Powerbank. I bunden af artiklen præsenterer vi et udvalg af de bedste Powerbanks til under 200 kroner.

Find guidelines til, hvordan du finder den helt rigtige Powerbank.

Herunder finder du vores mest populære powerbank til under 200 kr. lige nu:

Bedste Powerbank: Hvor mange gange kan jeg oplade min telefon, før Powerbanken skal oplades?

Du skal overveje hvad dit behov er.

Jo større kapacitet Powerbanken har, desto større bliver Powerbanken også fysisk og desto længere tid tager det at oplade den. Desuden stiger prisen meget, så du får generelt meget mere for pengene med en mindre Powerbank.

Når du skal vælge Powerbank, så kig efter Powerbankens kapacitet

Powerbankens kapacitet måles i milliampere-timer (mAh).

Her får du en generel oversigt over hvor mange gange man kan oplade en telefon med forskellige størrelser Powerbanks:

  • 2000 mAh = Oplad en smartphone 1 - 2 gange
  • 5000 mAh = Oplad en smartphone 3 - 5 gange
  • 10000 mAh = Oplad en smartphone 6 - 8 gange
  • 20000 mAh = Oplad en smartphone 10 – 12
  • 30000 mAh = Oplad en smartphone 15 – 20 gange

Men husk at det er kun en meget generel huskeregel. Vil du regne mere specifikt på kapaciteten, så find din egen telefons batteri-kapacitet i manualen eller på Internettet.

I praksis er der mange af de nye telefoner, der har et stort batteri. Tag fx iPhone 11 Pro Max. Den har en stor skærm og derfor et stort batteri med 3969 mAh kapacitet.

Derfor vil en Powerbank med 5000 mAh kun kunne oplade det en enkelt gang, mens en Powerbank med 20000 mAh kapacitet ville kunne oplade en iPhone 11 Pro Max 5 gange.

Vil du vide mere om milliampere timer? Så læs denne artikel ? Vi har gjort det nemt at forstå mAh

Hvor mange stik har jeg brug for?

Hvis du bare skal bruge en Powerbank til en enkelt telefon, så er et enkelt stik også rigeligt. Har du derimod flere enheder (telefon og iPad) som du måske gerne vil oplade samtidigt, så skal du vælge en Powerbank med flere stik.

Igen gælder det at jo flere stik en Powerbank har, desto dyrere bliver den og desto større bliver batteriet fysisk.

Du skal også kigge efter hvor stor en udgang Powerbanken yder. Det er typisk angivet i Ampere (A). Vil du gerne oplade en almindelig smartphone behøver du ikke en Powerbank med højere end 1A ydelse, men hvis du har en telefon med Hurtig opladning, eller du gerne vil oplade en iPad, så kan det godt betale sig at købe en Powerbank der understøtter 3A ydelse.

Hvilke typer stik har jeg brug for?

Uanset om du har en iOS (iPhone) eller en Android (Samsung, Huwei) telefon, så har de kommer de fleste mobiltelefoner med et ladekabel, der har telefonens stik i den ene ende og et USB-A stik i den anden.

Derfor vil du også se at de fleste Powerbanks har 1 eller flere USB-A porte.

Flere nyere telefoner er dog begyndt at komme med USB-C oplader og derfor ikke nødvendigvis med USB-A kabel. Derfor er der flere og flere Powerbanks, der er begyndt at have USB-C port.

Læs mere om de kraftfulde USB-C powerbanks i denne artikel: USB-C Powerbanks

Er det ligegyldigt om jeg skal bruge Powerbanken med Android eller iOS enheder?

Som tidligere nævnt afhænger det af hvilken type stik, der er på det kabel, du skal oplade din telefon med. Skal du ud og rejse skal du både medbringe det kabel, du skal oplade din telefon med, samt det kabel der skal bruges til at oplade selve Powerbanken med (Det er typisk Micro USB).

Vil du gerne undgå at have mere end 1 kabel med i bagagen, kan det faktisk være en god ide at kigge efter en Powerbank, som kan oplades med samme type kabel, som det du bruger til din telefon.

Du kan sagtens finde en Powerbank til under 200 kroner, som selv kan oplades med et USB-A til USB-C eller USB-A til Lightning stik.

? Læs mere om powerbanks til Android og iPhone HER ?

Hvad hvis jeg ikke kommer I nærheden af en stikkontakt i lang tid?

Hvis du skal på vandretur i ødemarken og ikke kommer i nærheden af en stikkontakt i dagevis, er der stadig håb (uden at det koster en bondegård). Du kan få en Powerbank med solceller, så du kan oplade din mobiltelefon med sollys. De indbyggede solceller gør dig helt uafhængig af en stikkontakt.

Du kan også få separate solcelle opladere, så du kan oplade din almindelige powerbank på farten. Solpanelet omdanner sollys til elektricitet, som kan gemmes i en Powerbank.

Læs mere om Powerbanks med solceller i bloggen: Powerbank med solceller

Kan man ikke få en Powerbank, hvor man ikke behøver kabler?

Jo det kan du godt. Fordelen ved en Trådløs Powerbank eller Qi Powerbank er, at når den er opladet, behøver du ikke tage kabler med i tasken. DU skal blot lægge din telefon op ad opladeren i din taske, så oplades telefonen.

Er du interesseret i en trådløs Qi oplader? Læs vores køber-guide inden du beslutter dig: Bedste Trådløse Oplader (Køber Guide)

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg