Bedste Strygejern til Prisen » Se de 5 Bedste Strygejern HER

Er du træt af krøllet tøj, sengelinned og andet så læs med her, hvor du får en guide, til det bedste strygejern, til dit behov!

Et strygejern har mange funktioner, det er derfor vigtigt at du vælger det strygejern der opfylder dine behov, om det er damp, eller mulighed for forskellige temperaturer eller andet.

Hvad er fordelene ved et strygejern?

Overvejer du at investere i et nyt strygejern, finder du her nogle fordele ved at have et strygejern.

Et strygejern kan glatte tøjet flot ud, selv når tøjet stadig er fugtigt, faktisk er det det bedste tidspunkt at stryge sit tøj eller sengelinned.

Fordele ved et strygejern:

  • Du slipper for krøllet tøj og sengelinned
  • Kan stryge på fugtigt tøj
  • Glatter materialerne ud
  • Hurtig opstart og nedkøling
  • Kan fås med tynd strygesål, så du kan komme under knapper og andet

Kan man få et ledningsfrit strygejern?

Et ledningsfri strygejern benytter sig ikke af et batteri, men en ladestation, det er også her strygejernet opvarmes.

Et ledningsfrit strygejern har dog kort strygetid på en opladning, så det skal også oplades imens du stryger, i hvert fald hvis du ønsker at stryge mere end et par skjorter og bukser.

Det er en fordel at vælge et strygejern med lang og eventuelt meget fleksibel ledning, frem for ledningsfri, da du her ikke behøver at sikre dig at den er fuldt opladet hver gang inden brug.

5 ting du skal kigge efter når du køber strygejern

Er du på udkig efter et nyt strygejern er her 5 ting du skal overveje inden køb, for at få lige netop det strygejern der passer til dit behov.

#1 Hvor nem er strygejernet at rense

Strygejern er forholdsvis nemme at rengøre, og for at forebygge at kalk samler sig i strygejernet, burde du efter hver brug gøre følgende:

  • Du burde tømme vandbeholderen i strygejernet hver gang efter brug. På denne måde ligger der ikke gammelt vand i beholderen som ophober kalk, næste gang strygejernet skal i brug.
  • En anden god regel er at huske at tørre strygesålen af efter brug, da der godt kan sætte sig kalk i hullerne.

Husker du disse 2 punkter, undgår du at der samles kalk i dit strygejern, og du slipper for kalkpletter. 

En anden ting du kan gøre for at undgå kalk er at benytte demineraliseret vand, som er vand uden kalk og mineraler og kan oftest findes i bygge-og supermarkeder.

Hvis der opstår let kalk, kan du forsøge sig med at afkalke sit strygejern med enten en citronsyre eller eddikesyre blanding, hvor man blander det med vand, forholdene 1:9. Husk og tjek om dit strygejern kan holde til at blive rengjort med dette.

Nogle strygejern findes også med kalk- og selvrensende teknologi der afhjælper kalkaflejringer og kan rense sig selv.

#2 Variabel eller kontinuerlig damp

Damp gør at fibrene i tøjet løsner sig, og dermed gør tøjet lettere at stryge, bøje og glatte ud.

Variabel damp niveau er måske løsningen for dig, hvis du vil have mulighed for at kontrollere mængden af damp dit strygejern genere. 

Det er specielt rart at kunne ændre i mængden af damp når du både skal stryge sengetøj og tøj i fint stof, da de ofte skal have forskellig mængde damp og varme.

Med kontinuerlig damp sender dit strygejern dampen ud i samme styrke hele tiden. 

Dampen kan ofte slukkes ligesom det kan med variabel damp, så du kan stryge dit tøj uden damp, hvilket nogle tekstiler kræver.

#3 Vandtank

Vandtanken på et strygejern er det der generer damp, og dermed gør så tøjet er lettere at stryge, samt holde formen efter endt strygning.

  • Du skal overveje hvilken størrelse vandtank og indgangen hertil skal være. Grunden til dette er at hvis man ofte stryger mange ting ad gangen, er en stor vandtank nødvendigt så man ikke skal fylde op under strygning.
  • Indgangen til vandtanken skal også have en hvis størrelse og placering, hvis vandtanken på strygejernet for eksempel skal fyldes under vandhanen.
  • Man skal stille sig selv det spørgsmål, om det er vigtigt at den er transparent, så man kan se om man er ved at løbe tør, eller hvor meget man har fyldt i. Ofte hvis man ønsker et strygejern med transparent vandtank, gør det mulighederne mindre, da der er færre.
  • Er du træt af ikke at vide hvornår vandtanken er fyldt, og det hele flyder over, skal du kigge efter et strygejern, hvor vandtanken tydeligt viser max grænsen, så dette problem kan undgås.

#4 Tyk eller tynd strygesål

Tykkelsen på din strygesål, som er den flade du stryger tøjet med er afgørende for, hvor let det er at stryge tøjet.

En tyk strygesål gør at det bliver sværere at tilgå knapper og lommer, men skal den kun benyttes til lagner og betræk uden knapper og små lommer, så er en tyk strygesål et fint valg.

Jo tyndere strygesålen er jo lettere er det at komme ind imellem og under knapper der kunne være på dit tøj eller sengelinned og derfor er en tynd strygesål at foretrække for de fleste.

Det er vigtigt at holde strygesålen ren og glat i overfladen, da ridser kan påvirke din strygning.

#5 Komfort og brugervenlighed

For at få den bedste komfort og brugervenlighed er det vigtigt at vælge det strygejern der har den rigtige størrelse, vægt og funktioner som du har behov for.

  • Skal du stryge mange forskellige stoftyper, er det oftest at foretrække et strygejern med mellem vægt. Skal strygejernet kun bruges sjældent til et sæt tøj en gang i måneden, er et tungt strygejern godt. Det der er vigtigt at vide at jo lettere strygejernet er jo hårdere skal man trykke.
  • Tilgængeligheden af knapper og andre funktioner er vigtig, hvis du vil benytte dig af ekstra damp og spray funktion. Hertil kan strygejernet oftest også indstilles til forskellige temperaturer.
  • Håndtaget skal have en behagelig overflade, samt ikke sidde for tæt eller for langt væk fra selve strygejernet.
  • En lang ledning er ofte at foretrække hvis du vil have mest mulig bevægelighed, samt at du kan nå hen til stikkontakten uanset hvor du står i rummet.

Strygejern med dampstation

Med et strygejern der har dampstation, får du her noget der muligvis kan dække ethvert behov, såsom en stor vandbeholdere og lodret dampskud.

Med en dampstation til dit strygejern får du en ekstern vandtank der kan give visse fordele. Der er dog også visse ulemper ved et strygejern med dampstation i forhold til et almindeligt strygejern.

Fordele ved et strygejern med dampstation:

  • Stor vandbeholder
  • Lodret dampskud
  • Lettere, hurtigere og mere effektiv strygning af tøj

En dampstation gør det lettere, hurtigere og mere effektivt når du skal stryge dit tøj.

Ulemper ved et strygejern med dampstation:

  • Markant højere pris
  • Langsom opstart og nedkøling
  • Kræver mere plads

Opvejer fordelene for et strygejern med dampstation for ulemperne kan det være at det er denne type du skal investere i. Dog er det først fordelagtigt hvis du benytter et strygejern ofte.

Hvis du ønsker et strygejern med dampstation, er det også vigtigt at kigge efter varmepladen. Er den i rustfrit stål eller med nonstick belægning. Det er ofte at foretrække med nonstick belægning da det her er lettere at undgå ridser og snavs, som kan skade dit tøj og andet.

Bedste strygejern til dit behov

Først skal du finde ud af hvilke programmer strygejernet skal besidde, samt varmeforholdene.

Kan det tøj du skal stryge holde til enten max 110, 150 eller 200 grader. Nogle tekstil typer, såsom akryl tåler for eksempel kun lav varme uden damp.

Forskellige varianter til at glatte dit tøj ud:

  • Et almindeligt strygejern der glatter tøjet ud med varme, er tøjet ikke let fugtigt efter vask kan man med fordel bruge en forstøver til at blødgøre tekstilerne
  • En tøjdamper/steamer, benyttes til gardiner og tøj der hænger på bøjle. Den er perfekt til dig der ikke har meget plads og hurtigt vil have glattet folder ud.
  • Et dampstrygejern er ligesom et almindeligt strygejern, men dette kan afgive damp. Nogle både vandret og lodret.
  • En dampstation generer et større damptryk og har en større vandtank end et dampstrygejern og har derfor lettere ved at glatte folder og krøller ud.

Det bedste strygejern til skjorter, er et strygejern med en tynd strygesål samt dampfunktion. Grunden til dette er at med en tynd strygesål, kan du komme ind under knapperne og dermed få det bedste resultat.

En god huskeregel er altid at lade tøjet “tørre” i 5 min efter strygning uanset hvilken type strygejern der benyttes.

Det bedste strygejern til sengelinned er et strygejern med en stor vandbeholder da der ofte skal stryges mere ad gangen. Her er det ikke nødvendigt at have en tynd strygesål da der oftest ikke er synlige knapper og lignende.

For at få det bedste resultat af din strygning, skal dit sengelinned helst ikke hænge ud over kanten på strygebrættet lige efter det er strøget. Brug i stedet et par stole, et bord eller lignende til at holde det så vandret som muligt.

Vaskeanvisningen på dit tøj indikerer den varme tekstilerne kan holde til. 1 prik betyder max 110 grader, 2 prikker betyder max 150 grader og 3 prikker betyder max 200 grader, er der et kryds henover strygejernet betyder dette at tøjet ikke tåler strygning.

De Bedste Strygejern

Hos avXperten har vi et bredt udvalg af strygejern og jeg har her udvalgt de 5 bedste, hvor der er lidt til ethvert budget. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg