De 7 Bedste Terrassevarmer (under 500kr) » [Køberguide!]

Overvejer du at købe en terrassevarmer, så du kan nyde at sidde på din terrasse selv de mere kølige dage og aftener? Så er du kommet til det helt rette sted.

Her i indlægget vil vi nemlig guide dig igennem hvordan du finder den helt rigtige terrassevarmer til din terrasse.

Vi tager dig blandt andet igennem hvad fordele og ulemper er ved både el- og gas- terrassevarmere, samt giver dig råd til ting du bør overveje inden købe.

Hvad er forskellen på El- og Gas-terrassevarmere?

Terrassevarmere findes i hovedsageligt to forskellige energityper, hvor den ene slags kører på el og den anden kører på gas.

Der findes fordele og ulemper ved begge typer terrassevarmere, så man skal selv afgøre hvad der passer bedst til ens egne behov.

Hvis du vælger en el drevet terrassevarmer, så skal den være i nærheden af en stikkontakt eller bruge en forlængerledning for at varmeren kan få strøm.

Der kan en gasvarmer i stedet placeres hvor man vil, uden at skulle tænke over ledninger.

Dog vil det også sige at man skal skifte gastanken hver gang gasvarmeren løber tør for gas, da terrassevarmeren ellers ikke vil varme.

Det gør også at man skal købe gas af og til, som er mere krævende end når man bruger el, da det bare kommer fra en stikkontakt.

Med gas bliver man altså nødt til at tage gasflasken med til et sted hvor man kan ombytte flasken til en ny.

Hvis du vil tage det miljøvenlige valg, så skal du vælge el eller nærmere infrarød elvarmer frem for gas, eftersom at gas udleder mere co2 end el.

I nogle tilfælde kan en gasvarmer forurene dobbelt så meget som en eldrevet terrassevarmer gør.

Det miljøvenlige valg med el terrassevarmerene kan faktisk også være det billigere valg, da grøn el er billigere end gas og det fortsat bliver billigere.

Gas terrassevarmerene er typisk noget større end de fleste el-varmere, men til gengæld dækker gas-varmerene også et større område.

Der er også stor forskel på udseende af terrassevarmere og de kan blandt andet fås som ophæng på væg eller loft, men kan også komme på en fod, så de kan stå frit på terrassen lige hvor man vil have dem.

Til de terrassevarmere man kan få på fod, er der ofte også hjul under, så man nemt kan flytte dem rundt på terrassen.

Du kan bruge en terrassevarmer på både asfalt og på træterrasser uden at det bør have nogen betydning for brandfare.

Hvis du skal bruge terrassevarmeren på en overdækket terrasse, kan det måske være en god ide at vælge en der kan hænge enten på væggen eller i loftet, da man ellers kan risikere at varmeren ikke kan komme ind under taget hvis den står på en høj fod.

En el-terrassevarmer er en nem og hurtig måde at opvarme terrassen på, da de er nemme at tænde og typisk er hurtige til at kunne nå op på en god temperatur.

Gasvarmere kan tage lidt længere tid om at varme op, men når de er varmet op når varmen også bredt ud.

Du kan få terrassevarmere som er justerbare, det vil sige at du kan sætte dem i den vinkel du vil, for at de varmer bedst i det ønskede område.

Dette er også smart hvis det skulle blive for varmt, så man bare kan vippe den lidt, så den ikke varmer helt så meget, eller omvendt hvis det skulle blive for koldt.

Ofte har terrassevarmerene også forskellige varme indstillinger, så du kan vælge hvor varm den skal være.

Varmeindstilling er dejligt at have på sin terrassevarmer, så man på de varmere dage kan nøjes med at sætte den på lav varme og på de koldere dage kan vælge den varmeste indstilling.

Bord terrassevarmere er ikke som man skulle tro en varmer der står ovenpå et bord men i stedet en varmer der står under bordet.

Disse bord terrassevarmere er typisk rigtig effektive da de også sørger for at varme ens ben og fødder, som ofte er skyld i at man fryser over resten af kroppen hvis man har kolde fødder.

Bord terrassevarmerene benytter ofte infrarøde stråler til at varme med. 

Infrarød varme fungere ligesom varme fra solen, da varmen bliver transporteret via stråler, så det er infrarøde stråler fra terrassevarmeren der varmer personer og objekter.

Det gør også at en infrarød terrassevarmer kan varme selv om det blæser, i modsætning til andre terrassevarmere hvor varmen bliver ført med vinden og blæser væk.

Derfor kan infrarød terrassevarmere være smarte hvis man bruger dem i områder der nemt bliver udsat for vind, så varmen ikke bare blæser væk.

For nogle kan infrarød varme dog være ubehagelig, så man skal også passe på at man ikke sætter varmeren på en for høj indstilling, da det kan blive varmt at sidde direkte i strålerne.

Typisk er både gas og el terrassevarmere stænktætte som minimum, hvilket betyder at de kan tåle at blive ramt af en sjat vand, der findes dog også nogle terrassevarmere som kan klare lidt mere.

Det er svært at sætte el-varmere og gasvarmere op imod hinanden i pris, da det kommer an på hvor hvor meget du betaler for din el.

Desuden opvarmer gasvarmere luften omkring den, så der er meget spildvarme, især hvis det er en mere blæsende dag, hvor infrarød varmer objekter i stedet for luft.

I dag er el også ret billigt, især fordi der er mere grøn el, som er billiger end at købe gas og det bliver kun billigere endnu.

Ofte er gasvarmere billigere end el-varmere og dyrere end infrarøde-varmere, men som typisk også er mindre end en gasvarmer.

Hvis du har en meget lukket terrasse, så må du ikke bruge en gas terrassevarmer og det gælder eksempelvis også udestuer, da det kan give kulilteforgiftning pga. af gassen.

Vil du gerne varme en udestue eller en lukket og overdækket terrasse, så kan du i stedet bruge en varmeblæser.

Til udestuen kan du også bruge en olieradiator eller elradiator, så du slipper for at få lagt varme ind.

sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om sikker brug af terrassevarmere. 

Hvad er bedst Gas- eller El-terrassevarmer?

Det er et meget bredt spørgsmål, hvor svaret afhænger af mange forskellige faktorer, såsom skal den være miljøvenlig, skal den være energibesparende, hvor skal den varme op osv.

Så hvad der bedst, kommer meget an på hvem man er og hvad man har brug for.

Derfor har vi lavet en liste over fordele og ulemper ved både gas- og el-terrassevarmere så du hurtigt kan danne et overblik over hvilken der passer bedst til dig. 

Her får du fordele og ulemper ved Gas Terrassevarmer:

Fordele ved Gas Terrassevarmer

  • Varmer et stort område
  • Kan stilles hvor man vil (er ikke afhængig af ledning)
  • Typisk billigere i køb end elvarmere

Ulemper ved Gas Terrassevarmer

  • Gasflasken skal udskiftes når den løber tør for gas
  • Man skal fjerne gasflasken efter brug
  • Varmer luften op, så varmen kan blæse væk
  • Udleder mere co2 end andre terrassevarmere
  • Må ikke bruges på afskærmede og lukkede terrasser

Her får du fordele og ulemper ved El Terrassevarmer:

Fordele ved El Terrassevarmer

  • Fås som vægophæng, stander og loftophæng
  • Infrarøde stråler varmer personer og objekter i stedet for luften
  • Det miljøvenlige valg indenfor terrassevarmere
  • Den varmer hurtigt op
  • Fylder typisk mindre

Ulemper ved El Terrassevarmer

  • Er afhængig af strømstik
  • Ledning man skal vise hensyn til
  • Varmer typisk i mindre områder end gasvarmer

8 ting du bør overveje før du vælger terrassevarmer

Før du køber din nye terrassevarmer er der et par ting du bør tænke over, så du får den helt rigtige terrassevarmer som opfylder dine behov.

Derfor har vi her lavet en liste med ting du bør overveje inden du køber terrassevarmer:

  1. Hvor meget plads skal du opvarme?
    Hvis du vil opvarme et større område bør du vælge gas, da de typisk kan opvarme større område end el-varmerene kan.
  2. Skal det være mere miljøvenligt?
    Hvis du vil have en terrassevarmer men stadig tænke på miljøet, så skal du vælge en infrarød elvarmer, da de er mere skånsomme for miljøet end gasvarmere og andre elvarmere.
  3. Hvor meget må den koste?
    Vil du sikre at den er så billig som muligt i brug og på samme tid varmer mest effektivt, bør du overveje at købe en infrarød varmer eller en bord terrassevarmer. Disse er de billigste valg når det kommer til brug, men gasvarmeren kan være billigere end el varmere når det kommer til køb af selve terrassevarmeren.
  4. Hvor meget skal den kunne varme?
    Du kan få terrassevarmere der har forskellige varmeindstillinger, så vil du have mulighed for selv at indstille varmen, skal du se efter om den har forskellige indstillinger og evt. hvor mange watt den kan komme op på. 
  5. Hvor nemt skal det være at holde terrassevarmeren kørende?
    Vælger du en gasvarmer skal du ud og købe ny gasflaske til den af og til, hvor imod el-varmeren blot skal sidde i en stikkontakt for at den kan varme. 
  6. Hvor skal den stå?
    Skal den stå langt for en stikkontakt og du gerne vil undgå forlængerledning hele vejen igennem haven, så skal du vælge en gasvarmer. Så vel som at hvis den skal være under et udhæng bør du overvej en væg-, bord- eller loft- terrassevarmer, da en på stor fod måske ikke passer under udhænget. Desuden må Gasvarmere ikke bruges på meget lukkede terrasser.
  7. Hvor meget vand skal den kunne tåle?
    Typisk er terrassevarmere stænktætte, hvilket betyder at de kan tåle at blive ramt af en sjat vand, der findes dog også nogle terrassevarmere som kan klare lidt mere, så som nogle bord-varmere.
  8. Hvilke sikkerheds klassificeringer skal den have?
    Hvis du vil sikre dig at din nye terrassevarmer skal have bestemt sikkerheder, så skal du kigge efter hvilke klassificeringer den er mærket med, eksempelvis om den er sikret med vælte afbryder og hvor meget vand den kan tåle.

7 terrassevarmere til under 500 kr.

Hvis du også gerne vil side ude lidt længere på en sommeraften uden af fryse, så kan du nemt få en terrassevarmer til forholdsvis billige priser. 

Her får du mit bud på 8 gode terrassevarmere til under 500 kr.

Luksus terrassevarmere fra Solamagic

Har du et lidt større budget at gøre godt med, så er terrassevarmerene fra Solamagic nogle af de absolut bedste du kan få fat i. 

Prisen er dog en noget højere prisklasse, men kvaliteten er selvfølgelig også derefter og fuldstændig i top. 

Se nogle af mine favoritter herunder

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg