Bedste billige trådløse mus

En trådløs mus er for mange den bedste løsning, ligegyldigt om det er til gaming, arbejde eller blot til at surfe på nettet derhjemme.

Du slipper nemlig for kabler og får en mere æstetisk og effektiv løsning til din færden på computeren.

I dette indlæg fokusere vi på gode og billige trådløse muse, så du kan få lidt at sammenligne med inden du vælger den trådløse mus der passer dig bedst.

7 ting at kigge efter når du vælger en trådløs mus

Du har sikkert mange overvejelser om hvilken mus du skal have, her kommer 7 ting du skal kigge efter når du skal udvælge den mus der passer perfekt til dig.

#1 - Komfort

For mange er komforten, det vigtigste når de skal købe ny mus, uanset om det er en trådløs mus eller mus med ledning.

Er du venstrehåndet og ønsker en mus der kan bruges af begge hænder, findes dette også. Der er mange trådløse mus som er symmetriske og derfor fungere til begge hænder.

Komforten handler om hvordan musen ligger i dine hænder, derfor er det både størrelse, overflade og grebstil der påvirker lige netop din komfort. Derfor er det vigtigt, at vælge en mus, som passer præcist til din hånd.

Der findes 3 forskellige grebstyper: hånd greb, tip greb og klo greb:

 • Hånd greb er den mest almindelige grebstype. Her ligger fingrene fladt på museknapperne og hånden hviler på hele musen.
 • Tip greb her hviler håndfladen slet ikke på musen og man har den midterste og ringfingeren på musens knapper og tommelfingeren styrer musen på siden.
 • Klo greb er en blanding mellem hånd greb og tip greb. Her hviler hånden på den bagerste del af musen og fingrene er vinklet mod musen knapper og sider.

Selvom en mus ofte ikke vejer specielt meget, kan 100 gram godt betyde, at man hurtigere bliver træt i hånden, hvis man bruger en mus i lang tid om dagen.

Dog er det stadig godt med lidt vægt i den trådløse mus, da dette gør man kan bevæge musen mere præcist.

#2 - Rækkevidde

En god rækkevidde er måske ikke det man har behov for, hvis man kun benytter sin trådløse mus ved computeren. Her vil en 2,4 GHz trådløs forbindelse være mere end rigeligt.

Skal du sidde ved sofabordet og styre din trådløse mus via dit tv, er rækkevidden vigtig.

Her vil der formentlig være nødvendigt, at have en trådløs mus med en 5 GHz trådløs forbindelse, for at sikre en stabil forbindelse.

Nogle mus med 2,4 GHz kan også klare det, da der er nogen mus der har en rækkevidde på 4-10 meter.

#3 - Design

Designet på ens mus er rigtig vigtigt, når man taler om formen, overflade og størrelsen på musen. Dette er meget personligt, hvordan man vil have musen til at se ud og hvilke materialer den er lavet af.

Nogle kan godt lide at der er lys i deres mus, fordi de synes det ser pænt ud. Hvor for andre er dette lige meget.

Man vil oftest have en ergonomisk mus, så musen ligger godt i hånden, men man skal også huske, at købe en mus i den rigtige størrelse, i forhold til størrelsen på ens hånd.

Hvis man har en stor hånd, skal man have en større mus og omvendt.

Man kan købe trådløse mus i en del forskellige materialer, hvor man kan få en mus lavet kun i plastik og andre hvor der er gummi på siderne af musen, for at gøre det mere behageligt, at holde på.

#4 - Batteritype & batteri levetid

Når man skal vælge en trådløs mus, er det fordelagtigt, at vælge en mus med genopladelige batterier.

Med genopladelige batterier behøves man derfor ikke have mere end 4 batterier, da der oftest kun bruges 2 batterier i en mus af gangen.

Ladetiden for genopladelige batterier ligger mellem 1-6 timer, hvor det kommer an på, hvilken ladestation man bruger.

Mange trådløse mus kommer med en ladestation, hvor man derfor ikke skal tage batterierne ud af musen, men derfor bare stille musen i ladestationen.

Dette gør det meget smartere og nemmere, da det er let, at sørge for, at musen altid er opladet.

En trådløs mus kan også oplades med en ledning. Dette er dog mindre smart end en ladestation man sætter musen i.

Med en ledning skal man sørge for, at den bliver sat til strøm, når musen skal oplade, hvorimod med en ladestation, vil den oftest altid være sat til strøm.

Der er også udviklet QI-musemåtter, som kan oplade din trådløse mus.

Denne type musemåtte vil altid sørge for, at din mus er fuldt opladet. Dette gør man ikke skal tænke på om ens trådløse mus er fuldt opladet eller ej.

Man kan også vælge at bruge ikke genopladelige batterier, dog ved brug af genopladelige batterier, kan man både spare penge og skåne miljøet.

Forskellen mellem de to batterityper er heller ikke stor, så batterilevetiden vil være stort set være den samme.

Med genopladelige batterier kan man få en batterilevetid på omkring 40-60 timer, hvor levetiden afhænger af, om der er lys i ens trådløse mus eller ej.

Ny teknologi der gør at en trådløs sagtens kan veje under 100 gram og helt ned til 70-50 gram inklusiv batteri, hvilket gør at en trådløs mus kan komme ned og veje det samme som en almindelig mus.

#5 - Egnet til Gaming?

At bruge en trådløs mus til gaming, har sine fordele og ulemper. Fordelene ved en trådløs mus, betyder man får en øget bevægelighed, ved at der ikke er en ledning, som kan være i vejen. Dermed kan en trådløs mus også give et pænere set-up.

Man har førhen tænkt at en trådløs mus, ikke var lige så gode som en mus med ledning. Dog har teknologien udviklet sig rigtig meget, som betyder at trådløse mus nu er lige så gode, som mus med ledning.

Der er dog stadig en række ulemper ved trådløse mus, som kan være, at der er en risiko for input lag. Hvilket vil sige, at musen ikke reagerer med det samme, mens først lidt efter du har flyttet musen.

Vægten på en trådløs mus kan også være højere end på en mus med ledning. Da der skal være batterier i den trådløse mus. Dog er dette ikke noget de fleste vil lægge mærke til.

Batterierne i musen kan også løbe tør for strøm, som vil være rigtig uheldigt, hvis musen mister strøm imens man gamer.

#6 - Mus med mange knapper - hvorfor er det smart?

Udviklingen af mus er nået rigtig lang. Engang var der kun var 2 eller 3 knapper på en mus. I dag er det normalt, at der er 5 knapper på en mus.

Når man skal bruge en mus til arbejde, vil en mus med 3-5 knapper være det mest optimale. Da man ikke behøver makroer eller lignende, når man skal udføre sit arbejde.

Derimod hvis man skal bruge en mus til gaming, er der nogle spil hvor det vil være fordelagtigt, at have en trådløs mus med mange knapper. Da man kan oprette makroer i musen, som dermed kan gøre det nemmere, at spille et spil for eksempel.

#7 - DPI i musen - hvorfor er det vigtigt?

DPI står for Dots Per Inch, som betyder, hvor følsom sensoren i musen er.

Dermed vil et højere antal DPI, betyde at man skal flytte musen mindre for at den bevæger sig samme længden på ens skærm.

Hvor højt eller lavt ens mus DPI skal være er, afhænger utroligt meget af personen som styrer musen.

Nogle kan godt lide, at musen bevæger sig hurtigt henover skærmen, mens andre godt kan lide, at man skal bevæge musen lidt mere, for at have mere kontrol.

Lav DPI på ca 800-1200 er godt til formål, hvor en rolig hånd og præcision er nødvendig.

Dette kan være i tegneprogrammer og first person skydespil. Et lavt DPI niveau kan også bruges i dagligdagen, hvis man ikke ønsker musen bevæger sig hurtigt hen over skærmen.

Middel høj DPI på ca 2000-5000 er godt til computerspil som kræver hurtige reaktioner.

Dette middel høje niveau af DPI, bruges af mange professionelle CS:GO spillere, da det kræves, at de kan vende sig om hurtigt.

En høj DPI på ca 12000 bruges meget sjældent. 

Dette meget høje niveau af DPI bruges sjældent, da musen bliver så hurtig, at man ikke kan styre den. Dog er der mange mus, som kan opnå dette høje niveau af DPI.

Derfor er det godt, at have en mus, hvor man kan indstille DPI’en efter ens behov. Hvor man vil få flere muligheder ved sin trådløse mus.

Dette kan være en knap på musen, som ændrer ens DPI fra lav til middel høj på et enkelt tryk. Dette gør at man i computerspil, kan ændre hastigheden til forskellige situationer.

De bedste billige trådløse mus til under 75 kr.

En god trådløs mus behøver bestemt ikke at være dyr.

Til dig som ikke går meget op i smarte funktioner, software osv. Er en hel standard mus et perfekt valg.

Der er nemlig ingen grund til at tilvælge diverse ekstra funktioner, hvis du ved det ikke er noget du får brugt.

Du kan i stedet vælge at købe en billig trådløs mus, som i sit design og sin udførsel er helt simpel og ligetil at bruge.

Herunder har du nogle eksempler på hvilke specifikationer du kan forvente af trådløse mus i et prisleje omkring eller under 75. Kr:

 • 2,4 GHz
 • 3 knapper
 • Optisk sporing
 • USB nano modtager
 • Vægt ned til 50 gram
 • Auto strømbesparelse
 • LR03, AA og AAA batterier
 • Op til 10 meters rækkevidde
 • Op til 1600 DPI og mulighed for at skifte mellem flere

Er dit behov større end disse specifikationer, kan man kigge på de lidt dyrere modeller med flere funktioner, såsom et større antal knapper.

Vores udvalg hos avXperten har noget for enhver, om du enten er til de helt billige varianter eller de lidt mere avanceret og dyrere modeller.

Vi forhandler eksempelvis mus fra det populære Logitech brand, som modsat de mus der er fremstillet i dette indlæg er i den dyrere prisklasse.

Se udvalget af trådløse mus til under, eller omkring 75 kr. nedenfor:

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg