Billede af USB-nøgle taget af avXperten

9 Bedste USB-Nøgler (Køberguide) USB-A, USB-C & Lightning

Mangler du et nyt USB-stik?

Vi har de bedste og billigste USB-stik, og de fås i mange forskellige varianter. Vi guider dig til, hvordan du finder præcis det stik og den nøgle, som passer til din enhed og dine behov.

Hvilket USB-stik skal jeg købe? Du skal købe et USB-stik, der passer til din enhed, og som har de specifikationer, som du skal bruge. USB-nøgler er blevet mere komplekse, og du kan få dem med mange forskellige datahastigheder og forskellige stiktyper, for eksempel USB-A, USB-C, lightning og Micro USB.

Vi har lavet en stor guide om USB-stik, så du kan finde den helt rigtige nøgle, næste gang du skal bestille en af de små smarte lagerenheder. Læs med her, hvis du vil blive klogere på dette emne.

Vil du direkte til vores kæmpe sortiment af USB-Stik? Så følg dette link ? USB-stik

Hvad er et USB-stik?

Et USB-stik er en grænseflade til dataoverførsel mellem elektroniske enheder, hvor du kan forbinde et hun- og han-stik med hinanden i en USB-port. Der er lavet flere forskellige typer af USB-stik, og når man siger USB-stik, snakker man ofte om lagringsenheden, hvorpå du kan gemme data.

Et USB-stik har mange navne

USB-stik kaldes også for USB-nøgler, USB-pinde eller eksterne harddiske. På engelsk kalder man det for et USB-flashdrive, USB-key, Memory Stick, Data Stick, Thumb Drive og USB-disk.

Forskellige typer af USB-stik

Du kan få USB-stik, som hedder Type A, B og C. Derudover er der også lavet Mini- og Micro-modeller.

De tre mest populære stiktyper er de tre, som ses på billedet. USB-A er den standard, som vi har kendt til i mange mange år, mens USB-C er den nye standard, som allerede nu bruges i mange smartphones, tablets og deslige.

USB-C er fremtiden. Derfor vil flere og flere elektroniske enheder have porte, der er kompatible med dette stik.

Her er de forskellige stik-typer af USB

USB

  • USB Type A (12mm x 4,5mm)
  • USB Type B (8,45mm x 7,26mm)
  • USB Type C (8,25mm x 2,4mm)

Mini USB:

  • Mini A
  • Mini B
  • Mini AB

Micro USB:

  • Micro A
  • Micro B
  • Micro AB

Ja, det kan efterhånden være lidt forvirrende med alle de forskellige USB-kabler og -stik… Men hvis du holder tungen lige i munden, skal du nok få styr på det.

USB har været det førende kabel i mange år, når det kommer til overførsel af strøm og data; det er ingen nyhed. Det er til gengæld en nyhed, at et USB-kabel også kan overføre billed- og lyd i høj kvalitet, og tilmed mens kablet oplader enhed. Det er lige præcis, hvad USB-C-kabler kan og hovedforklaringen på, at disse kabler betegnes som revolutionerende.

Top 9: Bedste og Billigste USB-Nøgler

Når du skal anskaffe dig et nyt USB-stik, vil du sikkert gerne have det bedste stik til den billigste pris.

De to ting går ikke altid hånd-i-hånd. Hvis du ved, hvor meget plads du skal bruge, med hvilken hastighed dataen skal overføres, og hvilken stiktype du har brug for, er du allerede rigtig godt på vej.

9 Kategorier til at finde den Bedste og billigste USB-Nøgle

Vi har lavet en liste, hvor der er 9 kategorier af USB-nøgler, som du kan klikke ind på, og finde den USB-nøgle, som passer bedst til dig. Der følger en vejledning på stik og specifikationer efter listen:

  • USB-C-stik
  • USB-stik 128 GB
  • USB 3.0-stik
  • Lightning USB-stik
  • OTG USB Stik
  • USB-stik 64 GB
  • USB-stik 32 GB
  • USB-stik 16 GB
  • USB-stik 8 GB (udgået)

4 Ting Du Skal Kigge Efter, Når du vælger USB-stik

Der var engang, hvor der nærmest blev givet USB-stik ud til højre og venstre. Man kunne nærmest ikke gå forbi en konference-stand uden at få en gratis USB-pind med i hånden.

Det var ikke altid lige den bedste USB-nøgle, man fik sådanne steder, og sidenhen er mange da også begyndt at bruge “skyen” til lagring af software. Denne metode kræver dog forbindelse til nettet.

Efter flere uheldige hacker-sager, hvor hackere har tiltvunget sig adgang til private billeder i skyen, er der dog mange, der er blevet lidt kritisk stemte over for denne løsning, og som derfor vender tilbage til USB-stikket, når de skal deponere filer.

Derfor sælger USB-stik stadigvæk i stor stil, og hvis du er på jagt efter et sådant stik, har vi herunder fire forhold, som du skal være opmærksom på.

#1 Stiktype

Som du kan se på vores top 9-liste, fremgår der flere forskellige USB-stik-typer. Noget af det allervigtigste er at få valgt et stik med den rette stiktype.

Den mest kendte er type A, men dette stik passer ikke til smartphones og tablets. Der kan man blandt andet vælge den nye standard for USB, som er type C. Vi har længere nede på artiklen skrevet en forklaring af, hvad et USB-C-Stik er.

Da USB-C er den nye standard, kan det også være med til at forlænge levetiden på din USB-nøgle.

#2 Størrelse

Størrelse er af praktiske årsager. Generelt er USB-stik ret små og praktiske, så du skal formentlig ikke spekulere alt for meget over dette punkt.

Nogle stik er klargjort til montering i en nøglering, hvilket sikrer, at man altid har sin USB-nøgle på sig, og at man undgår, at denne bliver væk. Altså medmindre man da er typen, der smider sine nøgler væk.

? Klik her for vores udvalg af eksterne harddiske ?

#3 Lagerplads

Engang var 8GB rigtig meget plads, men sådan er det ikke længere. I dag er 8 GB nærmest ingenting, og vi har da heller ikke USB-nøgler i vores sortiment med så lidt lagerplads.

Man er i dag blevet så dygtig at komprimere lagerplads, at man kan få USB-nøgler med rigtig meget lagerplads. Du skal naturligvis overveje, hvor meget plads du har brug for. Typisk bliver et USB-stik lidt dyrere, desto mere lagerplads der skal være på det.

#4 Hastighed og version

Hvis du skal overføre meget data, er det hastigheden og versionen, som du skal kigge på, når du vælger USB-stik. Hvis du vælger et USB-stik i versionen 2.0, vil stikket kunne klare en overførselshastighed på 480 Mbit i sekundet. Hvis det er for langsomt, skal du gå med enten et USB 3.0, 3.1 eller 3.2. Herunder kan du få et samlet overblik over overførselshastigheden.

Versioner og hastigheder af USB

VersionUdgivelses årMax hastighed
USB 1.0199612 Mbps
USB 2.02001480 Mbps
USB 3.020115 Gbps
USB 3.1201410 Gbps
USB 3.2201720 Gbps
USB 4.0202040 Gbps

Hvad er et USB-C-Stik?

Et USB-C-stik er den nye standard af stik fra Universal Serial Bus. Et USB-C stik passer både til nye computere, smartphones og tablets, og det er lavet med henblik at erstatte de tidligere generationer af USB-stik. USB-C er kompatibel med både USB 2.0 og USB 3.0

Nu kan man også få USB-C-nøgler, så du kan sætte din USB-C-pind direkte i din telefon eller tablet. Find dem her ? USB-C Stik

USB-C er det vildeste

Vi har skrevet et langt blogindlæg om, hvad USB-C er, så hvis du vil vide mere om USB-C, så følg dette link: Den Komplette GUIDE om USB-C

Hvad er forskellen på USB 2.0, 3.0 og USB-C?

Svaret på ovenstående spørgsmål besvares af vores dygtige avXpert i følgende video:

Sådan Bruger Du En USB-Nøgle

USB har været på markedet siden 1996. Der er derfor tale om en enhed, som resten af tech-branchen har vænnet sig til. Det har den konsekvens, at elektronikproducenterne sørger for, at deres produkter er kompatible med USB. Derfor fungerer USB-nøgler også til alle operativsystemer.

Når du tilslutter dit USB-stik til din computer, vises stikket som en flytbar disk, hvor du kan lagre din software, så den ligger på din nøgle. Det kan der være mange gode grunde til at gøre, og en af dem er sikkerhedskopiering.

15 Fede Fakta om USB

  1. USB står for Universal Serial Bus
  2. Udviklingen af USB tog sit første spæde skridt tilbage i 1994
  3. USB er en grænseflade, som kan overføre strøm, data, lyd og billede
  4. Det første version af USB-kabler, som kaldes 1.0, blev lanceret i 1996
  5. Den første USB-nøgle blev opfundet i 1999 af Amir Ban, Dov Moran og Oron Ogdan
  6. USB 3.0 er 10 gange hurtigere end USB 2.0
  7. USB blev opfundet af en sammenslutning af syv store virksomheder: Microsoft, IBM, Intel, DEC, NEC, Nortal og Compaq
  8. Der findes hundredvis af gadgets, som kan tilsluttes via USB
  9. Du kan få en Wi-Fi-USB-pind
  10. USB-nøgler hjælper dig med at holde dine filer og software private og væk fra “skyen”
  11. Du kan installere sikkerhedsprogrammer og firewalls på din USB-nøgle for ekstra sikkerhed
  12. USB-stik kan nu have mere end 1 TB
  13. USB-C kan overføre billede og lyd, samtidig med at den oplader en enhed
  14. USB-C kan vende begge veje
  15. Der er kun en tilslutningsmulighed i de nye Macbooks, nemlig USB-C

Alt dette kan du med USB og meget mere…..

USB stik- og kabler kommer i mange afskygninger og versioner. Så hvad enten du skal bruge USB til opladning, som harddisk, omformer, eller til overførsel af billede og lyd, så har vi alle de stik og kabler, som du skal bruge.

Man ved aldrig, hvornår man kan få brug for en USB-pind, og det kan være en god idé at have et pålideligt USB-drev i nøgleringen eller pungen, hvis man en dag står og skal overføre eller gemme nogle vigtige elektroniske dokumenter. Hvem har ikke prøvet det?

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg