Billede af USB-C taget af avXperten

Gør din bærbar mere mobil med USB-C

Effekten af USB C-kablet bliver mere og mere tydeligt i takt med, at de nyeste smartphones og bærbare computere har taget kablet til sig, så der skrues mere og mere op for, at USB C-kablets fulde potentiale kan udrulles fuldt ud.

Det gør også, at man som forbruger lettere får øjnene op for, hvad brugen af et USB C-kabel kan gøre for en, samt hvordan det kan påvirke ens dagligdag, hvis elektroniske redskaber som mobiltelefon og bærbar computer er vigtige arbejdsredskaber.

Vi vil i dette blogindlæg dykke dybere ned i, hvad USB C-kablet mere konkret kan gøre for din bærbare computer - og hvordan det kan påvirke din fleksibilitet og arbejdsdag.

Vi har et stort udvalg af USB-C kabler! Se dem HER

Det giver et USB C-kabel din bærbar

USB-C er det, som man betegner som et ekstremt højt dataoverførselskabel. Disse overførsler foregår dupleks (sideløbende). Det betyder, at du kan sende og modtage data på samme tid. Helt op til 10 gbps.

Det gør det også muligt, at du kan sende op mod 100W med et USB C-kabel, hvilket altså gør det muligt at sende en høj nok effekt af strøm til, at du kan oplade din bærbare computer med det.

I praksis betyder det, at du både kan oplade din bærbare computer via et strømstik, hvor USB C-kablet sættes i strømstikket - som du kender det fra opladningen af din smartphone. USB C-kablet åbner også op for, at du kan oplade din bærbare computer på farten, selvom du ikke er i nærheden af en stikkontakt. 

Du kan nemlig også bruge en powerbank, der i teorien kommer til at fungere som et ekstra batteri til din computer - uden du altså skal til at slukke ned for den og skifte batteriet. Her tilsluttes det blot med et USB-C kabel.

Sådan vælger du den rigtige powerbank

Selv hvis du vælger en bærbar computer med en høj batterikapacitet, så er det sjældent, at man kommer igennem hele dagen uden behov for genopladning af batteriet. De fleste af os har vel prøvet at stå med panikken lysende ud af øjnene i søgningen på en stikkontakt, hvor opladeren kunne tilsluttes.

Den panik kan faktisk fjernes helt med en powerbank med et USB C-kabel, idet det som nævnt giver din bærbare computer mulighed for at blive genopladet via USB C-kablet. Vælger du den rigtige powerbank, så kan du være på hele dagen, uden frygt for et fladt batteri.

Men hvordan vælger man så den rigtige powerbank, når den skal fungere som backupbatteri for en bærbar computer? Vi giver dig her et godt bud på, hvordan du vælger den optimale powerbank.

Hvad er en powerbank?

Hvad er en powerbank så? En powerbank fungerer i det store og hele som et stort batteri eller en mobil opladestation, hvorfra du kan oplade alt fra mobiltelefoner til tablets og med USB-C nu også bærbare computere.

Powerbanken indeholder et stort batteri, hvorfra din tilsluttede enhed via et USB-kabel bliver opladet. En powerbank er dog ikke en universal ting, hvor den samme model er designet til alle enheder.

Selve størrelsen på batteriet og powerbankens tilslutningsmuligheder viser dig, hvilke elektroniske enheder den fungerer bedst til. Vælger du den forkerte powerbank ud fra dine reelle behov, så vil du opleve, at du får nogle kedelige opladningsoplevelser, hvor du vil føle, at powerbanken slet ikke oplader som ventet.

Det er derfor vigtigt, at du ser på, hvilket opladningsbehov din elektroniske enhed har, når du vælger en powerbank. Blandt de vigtigste ting er watt (effekten), mAh (kapaciteten) og dig valg af tilslutningskabler.

Se vores store udvalg af Powerbanks HER.

Det betyder antallet af watt

Antallet af watt er ikke uden betydning for, hvad du får ud af den enkelte powerbank. Watt dækker over din powerbanks effekt, herunder også hvor stor en effekt din tilsluttede enhed har behov for, når den skal genoplades.

Du vil opleve, at der er stor forskel på, hvor mange watt dine enheder har behov for. En smartphone skal typisk have mellem seks og 12 watt, når den skal oplades. En tablet skal derimod have flere watt, mens en bærbar computer skal have endnu flere. Typisk skal en bærbar computer, der lades op via et USB C-kabel have minimum 60 watt. Enkelte skal bruge 65W, mens andre skal have hele 100W.

Forskellen på powerbanken er dog, at en powerbank med flere watt sagens kan bruges til at oplade enheder med et lavere watt-behov, så man kan sagtens “oplade nedad”. Du kan derimod ikke bruge en powerbank, som er beregnet til mobiltelefoner, til at oplade en bærbar computer.

Det er derfor vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvilke brugssituationer din powerbank skal bruges til, når du køber den.

Det betyder mAh for dine muligheder

Watt er ikke det eneste, som du skal se på, når det gælder størrelsen på powerbanken. Du skal også se på antallet af mAh - altså antallet af milliamperetimer.

Antallet af mAh i din powerbank viser groft sagt, hvor lang tid du har strøm. Lidt som til OL er devisen også her, at jo højere antallet af af mAh er på din powerbank, jo mere strøm er der på den.

Men hvor mange milliamperetimer skal ens powerbank så have? Det afhænger som med antallet af watt af, hvad du skal bruge den til. Er det blot til at have nok til en ekstra opladning af mobiltelefonen i løbet af arbejds- eller skoledagen, så kan du godt klare dig med 2.500 mAh - afhængig af hvilken telefon du har.

2.500 mAh er dog ikke nok til en fuld opladning af en tablet. Her skal du op og bruge ca. 10.000 mAh for en fuld opladning.

Skal du bruge en powerbank til at genoplade en bærbar computer via et USB C-kabel, er der stor forskel på, om det er en MacBook eller PC. Udgangspunktet er dog, at du minimum skal bruge 20.000 mAh for at få en fuld opladning.

USB-C som opladningskabel

USB C-kablet er netop det, der åbner op for, at du kan lade din bærbare computer op via en powerbank. Det er ikke muligt med et USB-A til USB-A kabel. Eller for den sags skyld også andre USB-typer.

Vælger du et USB-C til USB-C kabel, eller for den sags skyld også et andet USB-kabel til USB-C, vil du få denne mulighed. Din powerbank behøver derfor ikke have et USB-C stik, hvis du bruger et USB-A til USB C-kabel, når du skal oplade din bærbare computer fra powerbanken.

Som tidligere nævnt i dette indlæg åbner USB-C op for, at man kan sende strøm op mod 100W via kablet. Det er også det, der åbner op for, at du kan genoplade et batteri så stort som dem, du vil opleve i en bærbar computer.

På den måde giver et USB C-kabel og en USB C-tilslutning dig derfor en øget mobilitet og fleksibilitet, idet du faktisk kan fordoble din bærbare computers batteritid, uden du er afhængig af at opholde dig i en kabellængde af en stikkontakt.

Stort udvalg af USB-C udstyr

AvXperten har et stort udvalg af USB-C udstyr. Du kan se vores produkter ved at følge nedenstående links

9 fordele ved USB-C

  1. USB-C stikket er både tyndt og smalt, hvilket gør det super nemt at transportere.
  2. Stikket kan indsættes ligegyldigt, hvordan du vender det. Du kan altså ikke indsætte det forkert
  3. USB-C overfører data ekstremt hurtigt
  4. USB-C lader din enhed så hurtigt som overhovedet muligt
  5. Kablet kan overføre flere forskellige signaltyper på en og samme tid
  6. USB-C kan bruges til ældre versioner af USB, såfremt man benytter en adapter
  7. USB-C er i stand til at genkende, hvilken slags enhed den er tilkoblet
  8. Kablet er billigt
  9. Kablet giver dig frihed på farten -uden at skulle medtage store og klodsede ladere

Friheden koster ikke en bondegård

Den frihed det giver en, at man død og pine ikke skal have indfundet sig ved en stikkontakt indenfor den sidste tid af batteriets kapacitet, gør, at du får en øget frihed til at arbejde, hvor du vil. Den frihed behøver faktisk ikke koste en mindre formue. 

Faktisk er powerbanke i dag nede i en prisklasse, hvor det er et billigt alternativ i forhold til at skulle sidde fanget på en bestemt destinaton.

Nu omhandler denne blog, hvad USB C-kablet kan gøre for ens bærbar, herunder også brugen af en powerbank, men vi begynder lige ved powerbankene til mobiltelefoner. Her kan du altså finde powerbanke med den nødvendige kapacitet til under 100 kr.

Skal du have en powerbank til en tablet, ja, så kan disse også gøres for under 200 kr. Går du 100 kr. op igen, så rammer du faktisk et beløb, der længe er nok til en powerbank med minimum 20.000 mAh og 60W, som gør den egnet til en bærbar computer.

Sammenlign denne pris med det, som det kan koste dig at være bundet til en fysisk placering for at bruge computeren, eller det som et ekstra batteri til din bærbar computer vil koste dig - hvis det altså er muligt at skifte, uden man skal lukke ned.

Liv til mere end din bærbare

Vælger du at gå all in og vil have det optimale ud af USB C-kablets muligheder, så du vælger en powerbank, der kan oplade din bærbare computer, så er det ikke på kompromis af din mobiltelefon eller tablet.

Producenterne af powerbankene har nemlig regnet ud, at du sandsynligvis også har en mobiltelefon med dig, når du har din bærbare computer med. Og den skal sikkert også have strøm i løbet af dagen.

Derfor har stort set samtlige powerbanke, der har nok mAh og watt til at oplade en bærbar flere tilslutningsmuligheder. Det betyder, at du foruden din bærbare computer kan slutte en eller to yderligere enheder til på samme tid og dermed oplade samtlige elektroniske enheder via samme oplader.

Det er derfor anbefalelsesværdigt, hvis du har flere end blot det ene USB C-kabel, som du påtænker dig at oplade din bærbare computer med.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg