Brave vs Chrome - Ny internet browser hurtigere end nogensinde

At vælge den rette browser er meget vigtigt for både din sikkerhed men også dine behov når du færdes på internettet.

I dette indlæg sammenligner vi den populære browser Google Chrome med en ny modpart ved navn “Brave”.

Vi kommer ind på forskellen og lighederne mellem de to browsere, så du kan få bedre indsigt i hvorfor det kan være fordelagtigt at vælge en moderne browser.

Hvad er en browser?

En browser kaldes også typisk en internetbrowser eller webbrowser, og er et program som giver adgang til det globale internet.

En moderne browser har adgang til en lang række smarte indstillinger og apps, der kan gøre surfing på internettet mere personlig og nemt.

Du kan gemme dine favoritsider som bogmærker, i foldere eller som startside når du åbner din browser.

Derudover kan du fx også få smarte Apps som stavekontrol, hvis du skriver meget på diverse forums eller beskeder på sociale medier i din browser.

I internettets første år var det Microsoft som var førende med deres indbyggede browser “Internet explorer”, da den egentlig også var den eneste på dette tidspunkt.

I 2002 kom browseren ved navn “Firefox” som hurtigt blev meget populær, primært på grund af en øget hastighed i forhold til indlæsningstider når man åbner browseren og besøger diverse sider.

Året efter kom Apples egen browser, Safari, som udelukkende kan bruges sammen med Apples egne enheder.

Går vi frem til 2008 kom Google med ind i kampen, med deres helt nye “Google Chrome” browser.

Google var allerede kendt for deres effektive søgemaskine som mange brugte i Internet Explorer, men nu kunne de nyde en lynhurtig browser

Google Chrome overtog hurtigt markedet for browsere, og er stadig i dag den klart mest populære browser, med omkring 80% af alle brugere.

For at få det samlede overblik kan du herunder se markedsfordelingen mellem de forskellige populære browsere:

Markedsandel

Google Chrome

Microsoft Edge/IE

Mozilla Firefox

Safari

Opera

Maj, 2020

80.7 %

3.5 %

8.5 %

4.1 %

1.6 %

April, 2020

80.7 %

3.4 %

8.6 %

4.2 %

1.5 %

Marts, 2020

81.4 %

3.5 %

8.7 %

3.7 %

1.3 %

Februar, 2020

82.0 %

3.4 %

8.7 %

3.4 %

1.2 %

Januar, 2020

81.9 %

3.0 %

9.1 %

3.3 %

1.3 %

December, 2019

81.8 %

2.9 %

9.0 %

3.3 %

1.4 %

November, 2019

81.3 %

3.2 %

9.2 %

3.5 %

1.4 %

Oktober, 2019

81.2 %

3.3 %

9.4 %

3.5 %

1.2 %

September, 2019

81.4 %

3.3 %

9.1 %

3.1 %

1.6 %

Udover de 5 mest populære browsers som kan ses på denne liste, er der i nyere tid kommet flere browsere til, heriblandt Brave.

Dette skyldes at der er stor fokus på sikker færden på nettet, og mange personer ønsker ikke at firmaer som Google skal indsamle deres oplysninger i så stor grad som de gør på nuværende tidspunkt.

Hvad er Brave browser?

Brave er en alternativ browser som er bygget på samme grundlæggende princip og lignende software som svarer til Google Chrome.

Brave har en ufattelig hurtig hastighed, med op til 3-6 gange så hurtige loading tider hvis man sammenligner med både Google Chrome og Firefox.

Hvis du førhen har brugt Google Chrome, har Brave gjort det nemt at overføre dine indstillinger fra Chrome browseren, dette bliver du ledt igennem helt automatisk når du første gang installere Brave.

Der hvor Brave nok er mest relevant, er deres øgede sikkerhed når det gælder surfing på nettet.

Brave forsøger konstant at bekæmpe diverse malware og virus ved at holde diverse sikkerhedsforanstaltninger oppe konstant.

Brave markedsføre sig på at de ingen interesse har i personlig data, og de hverken gemmer eller tracker dine data når du surfer online i Brave browseren.

Med Braves såkaldte “Shield” funktion, får du en øget sikkerhed på de sider du besøger, se eksempel lige her:Oppe i højre hjørne af brave browseren finder du “Shield” ikonet, her kan du se hvilke sikkerhedsnet der er aktive.

Hvis du er en af dem der er træt af at blive tracket med cookies og spammet med reklamer, så er Brave en fantastisk løsning da den helt fjerne reklamer og sørger for at du ikke bliver tracket på samme måde som i andre browsers.

Du kan faktisk sagtens gøre det samme som Brave i Google Chrome og andre browsers, ved at installere diverse tilføjelser, men Brave gør det hele for dig, så du ikke skal bekymre dig om at installere diverse sikkerhedsnet selv.

Du får også en gratis VPN med brave som kaldes for “Tor”, denne VPN gemmer din IP og alle andre personlige oplysninger når du browser på nettet, og kan åbnes ved at trykke på alt+shift+n i Brave browseren.

Til sidst er Brave også stor tilhænger af at man bruger den nye sikre søgemaskine ved navn “DuckDuckGo”, da den også er skabt med fokus på at holde personers data private.

Læs meget mere om DuckDuckGo lige her: DuckDuckGo? - Vær anonym på internettet, sådan gør du!

Download Brave

At downloade brave er utrolig nemt. Du besøger blot deres side www.brave.com hvor du med det samme bliver mødt af en stor rød knap hvor der står “Download Brave”.

Herefter vil du helt automatisk blive ledt igennem opsætningen og installeringen af Brave, samt hvordan du overfører dine Google konti fra Google Chrome osv.

Brave extensions

Da Brave bruger samme grundlæggende software som Google Chrome, kan du frit tilføje diverse extensions, apps osv. På helt samme måde som i Google Chrome og andre browsere.

Du finder blot den app du ønsker at tilføje i Chrome Web Store, og trykker derefter på “tilføj udvidelse”.

For at fjerne en extension igen går du blot ind i Braves indstillinger, og trykker på Extensions/udvidelser, og herefter kan du frit fjerne de udvidelser du ønsker fra listen over dine installerede udvidelser.

Hvad er Google Chrome?

Google Chrome er en meget kendt og brugt browser udviklet af Google og lanceret tilbage i 2008.

Browseren er den absolut mest populære i verden med omkring 80% af markedet.

Da Google Chrome udkom var den meget langt foran konkurrenterne på alle punkter.

Dette gjaldt både hastighed, funktioner, indstillinger samt noget helt nyt, nemlig udvidelser.

Google Chrome var utrolig moderne i forhold til tiden, og utallige brugere blev hurtigt overbevist om at skifte fra de mere standarde browsere til Google Chrome.

Siden da har Google Chrome været et forbillede for udviklingen og forbedringen af andre browsere, og stortset alle browsere i dag minder meget om Google Chrome på grundniveau.

Download Google Chrome

Hvis du ikke har Google Chrome skal du først downloade det igennem din nuværende browser.

Dette kan du helt simpelt gøre ved at Google “Google chrome download”, hvorefter du bliver guidet igennem installationen på Googles egen side.

Chrome extensions

Google Chrome var den første browser som gjorde brug af udvidelser/extensions populært.

Der er i Google Chrome en enorm samling af apps/extensions du kan tilføje til din browser, for at gøre den mere personlig og effektiv for dine behov.

Du kan eksempelvis downloade en extension som blokere reklamer, ligesom Brave gør automatisk.

Derudover kan du også downloade utallige andre extensions, fx en app der gør det nemmere at gemme diverse kodeord, stavekontrol og mange andre.

Hvad er bedst? Brave versus Chrome

Svaret må siges at være helt op til dig, Brave og Chrome er i bund og grund den samme browser, med den ene forskel at Brave ikke er ejet af Google, og hævder at de ikke indsamler data fra cookies osv. Omkring din færden på nettet.

Brave er en meget anonym browser, som lover at de ikke indsamler eller sælger personlig data, som fx Google har ry for at gøre.

Hvis du oven i købet ønsker automatisk at skjule diverse reklamer på nettet er Brave også en god løsning, men man kan også få tilføjelser til chrome der gør det samme.

Lige meget hvilken af de to browsere du vælger, sikrer de begge hurtig online surfing, så prøv begge og find den du foretrækker til næste gang du skal købe et nyt stereoanlæg eller smartwatch online.

Husk at Brave bruger samme grundlæggende software som Chrome, du kan altså sagtens logge ind med din Google konto og bruge alle de medfølgende programmer og apps som du gør i Google Chrome browseren.

Den store forskel ligger blot i at Brave gør alt arbejdet for dig, så du er helt sikker på at du er mere anonym og sikker når du færdes på internettet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg