Det koster dit Spabad i Strøm! » (5 Ting der Koster)

Har du undret dig over hvad et spabad koster i strøm, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg fortælle hvad det ca. koster for dig at have et spabad. Find svaret forneden.

Hvad koster et spabad i strøm? Et spabad koster ca. 4.000 - 6.000 kr. Om året at have kørende i både el og vand. Prisen afhænger selvfølgelig af hvor stor badet er og hvad du betaler i el og vand og hvor ofte du tager det i brug. Gennemsnitsstørrelsen for et spa er fem til seks personer.

Hvis du gerne vil vide mere om prisen ved at eje et spabad så læs endelige videre her, hvor jeg bl.a. også vil forklare hvor ofte man burde skifte vandet og hvad det koster at varme den op.

Det koster det at varme et spabad op

Når du varmer et spabad op, så kan det koste både i strøm og vand, medmindre du har et oppusteligt spabad, som genbruger vandet.

For at regne ud hvad det koster at varme et spabad op i strøm, så kommer det an på hvor stort dit spabad er og hvad din elpris ligger på.

Derudover afhænger det selvfølgelig også af hvor tit du bruger det.

Hvis du har et udendørs spabad med 1.000 liter og bruger det to - fem gang ugentligt, så vil det ca. Koste dig i mellem 1.800 - 2.700 kWh om året tilsvarende 4.000 - 6.000 kr. om året, med en kWh pris på 2.25 kr. Pr. kWh.

Hvad koster det at fylde et spa op med vand?

Når du fylder dit spabad op med vand, så tænker du nok ikke så meget over hvor meget det koster dig. Rent visuelt, så kan du se at det er mange liter, men hvad er prisen på det?

De fleste tænker, at det er billigst at forsyne de mindre byer, da der er færre man skal forsyne til, dermed også billigere, men tværtimod.

Prisen for vandet afhænger af hvilket vandværk, som er tættest på dig. Det er faktisk billigere for vandværkerne, at forsyne byer med flere indbyggere.

Et spabad til seks personer på 1.000 liter, koster gennemsnitligt 54 kr. At fylde op med koldt vand. Hvis du fylder det op med varm vand, så kan prisen være anderledes.

Vandværk

Kommune

Pris pr. m³ vand

Indbyggertal (2021)

Andelsselskabet Vejgaard Vandværk

Aalborg Kommune

11 kr.

219.487

Din Forsyning A/S

Esbjerg Kommune

14 kr.

115.579

Aarhus Vand A/S

Aarhus Kommune

18 kr.

352.751

HOFOR Vand Albertslund A/S

Albertslund Kommune

22 kr.

27.222

Hørsholm Vand ApS

Hørsholm Kommune

26 kr.

24.917

5 ting som påvirker prisen på brug af spabad

Når du bruger et spabad, er prisen aldrig den samme for alle.

Herunder har vi samlet nogle eksempler på forskellige forhold som kan påvirker prisen når du bruger dit spabad derhjemme.

Når du kender til disse forhold, vil du herefter kunne tilpasse brugen af dit spabad, og sparer penge hvor det er muligt.

#1 - Elprisen

Den største udgift for et spabad er den mængde strøm, som bruges til at opvarme spabadet før brug.

Det koster meget strøm for at tænde en spabad op, da det skal køre op opvarme vandet, før du kan hoppe i det.

Prisen på dit el kan selvfølgelig variere alt efter, hvilken el aftale du har hos dit elselskab og om det er en fleksibelt eller fastaftale.

Gennemsnitsprisen for en kWh i Danmark er lige nu på ca. 2.25 kr.

#2 - Størrelsen på spabadet

Jo større spabadet er, jo længere tid tager det at opvarme det og så er det nok til ingens overraskelse, at det også koster mere i strøm.

Så hvis du overvejer et spabad, så have størrelsen i mente, da det hurtigt kan blive dyrt for dig i både el og vand, at have et stort spabad kørende.

De mest almindelige spabad er til fem til seks mennesker.

#3 - Kvaliteten på spabadet

Et spabad kan koste alt i mellem 2.500 kr. til 30.000 kr. Oftest er det størrelsen af spabadet der også afgør prisen på det, men funktionerne kan også afgøre det.

De dyrer spabade, har mange forskellige funktioner som f.eks. boblebad og massage, som et oppusteligt ikke har. Derfor vil den dyre kræve mere i el.

#4 - Antal tændte timer i døgnet

Spabad findes i forskellige klasser og her kommer det også an på hvilket et du har. Hvis du har et i den helt høje klasse.

Hvis du har et spabad i de højere klasse, som kan holde sig opvarmet i løbet af dagen, så vil det også koste dig mere i strøm end de typiske spabade.

#5 - Placering og temperaturen

Det er vigtigt at placere dit spabad et sted, hvor det ikke blæser for meget, da vinden hurtigt kan blæse dampen væk og modkæmper spabadets opvarmning.

Det kan tage tage meget længere tid at få spabadet varmet ordentligt op, hvis det står afskærmet, så sørg for at placere det i læ, hvor vinden ikke påvirker det.

Generelt, så kan temperaturen og vejrforholdet påvirke spabadets opvarmnings evner. Udover vinden, så kan det i vinterperioderne, tage lidt længere tid for at opvarme det.

Derfor burde du, tænke over hvor spabadets skal stå inden du placerer det. Da selve placeringen af spabadet kan påvirke din pengepung.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg