Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?
screenshot discovery plus via discoveryplus.com

Discovery+ | Alt om Dplay/Discovery+ (Pris & Opstartsguide)

Ønsker du at se underholdning, reality, krimi, sport og live-kanaler, så er Discovery+ lige noget for dig!

Hvad er Discovery+? Discovery+ (eller discoveryplus), er en streamingtjeneste med abonnementsbetaling, der tilbyder underholdning i form af realityshows, krimier, sport og live-kanaler. I starten af 2021 ændrede de navn fra det tidligere Dplay til det nuværende Discovery+, som et led i en rebranding-strategi.

Hvis du gerne vil vide hvilke kanaler de blandt andet tilbyder, hvad et eventuelt abonnement koster eller generelt bare ønsker at lære mere om streamingtjenesten, så læs videre i dette indlæg.

Vil du vide mere om forskellige streamingtjenester, så forklarer min kollega mere i videoen nedenfor.

Det skal du vide om Discovery+

Det tidligere Dplay blev udgivet af Discovery Networks og det udkom tilbage i 2015, hvor de dengang afløste “NuTV” - målet var, og er stadig, at konkurrere mod mange af de andre store streamingtjenester.

Den nye platform blev først lanceret i USA den 4. januar, hvor den blev udgivet i samarbejde med teleselskabet Verizon, hvorefter den blever udgivet i 25 lande. 

Lige efter, nemlig den 5. januar kunne man også i Danmark opleve Dplay’s nye look og navn i form af Discovery+, da versionen blev udgivet i Europa.

6 Fordele Discovery+

Overvejer du at gøre brug af Discovery+, så er der her et par eksempler på hvad fordelene ved Discovery+ streamingtjenesten kan være:

#1 - Stort reality udvalg

En stor del af Discovery+’s indhold består af reality-shows, hvilket er med til at gøre det populært.

Discovery Networks Danmarks kanaler har nemlig stået bag nogle af de meget populære reality-tv-programmer, heriblandt ”De unge mødre”, ”Ex on the Beach” og “Singletown”.

Så er du til reality shows, så er Discovery+ et godt valg til dig.

#2 - Selvproduktion

Discovery+ har også sit eget eksklusive selvproducerede indhold, hvor de allerede tilbage i 2015 udgav deres første serie “Hedensted High”, og et par år senere udgav de “Gidseltagningen” og “Gidseltagningen II”.  

#3 - Snigpremierer

En god og meget populær fordel, du får ved at have et abonnement hos Discovery, er at du på mange forskellige serier har mulighed for at se en snigpremiere af det nyeste afsnit.

Det vil altså sige, at du i nogle tilfælde kan se det nyeste afsnit helt op til en uge før, at den ellers bliver vist i TV’et. 

#4 - Undertekster 

Til de fleste programmer, der kan findes på Discovery+, hører der også undertekster til. 

Især på udenlandske programmer, er der altid danske undertekster på, til folk der måske ikke er helt så skarp på andre sprog end dansk - underteksterne kan tilgås på alle enheder. 

#5 - Layout og brugeroplevelse

Både på hjemmesiden og i appen er layoutet simpelt, og nemt at navigere rundt i.

Alt indhold kan sorteres efter alfabet, programmer eller kanaler - har man Live abonnementet, så har live-kanalerne også en side for sig selv.

Herudover kan du selvfølgelig også søge efter det specifikke program, som du ønsker at se.

#6 - Enheder

En fordel mere ved Discovery+ er at der ikke er en enheds begrænsning, så du kan altså være logget på så mange forskellige enheder som du har lyst til. Og du kan ovenikøbet se TV, film og serier på 4 forskellige enheder på én gang.

3 Ulemper ved Discovery+

Som med alt andet, så er der både fordele og ulemper ved Discovery+. Så her får du 3 ulemper:

#1 - Typen af indhold

Så vidt som indholdet kan være en fordel, så kan det også være en ulempe.

Hvis du ikke er til dokumentarer, krimier og især reality, men hellere vil se serier og film, så er indholdet på Discovery+ nok ikke så tiltalende for dig.

#2 - Ingen forældrekontrol

Efterhånden som børn får adgang til internettet og hermed også streamingtjenester i en tidlig alder, kan det være utroligt smart for forældrene at styre indholdet som deres børn ser.

Dette er ikke en mulighed på Discovery+.

#3 - Indhold kan ikke downloades

Skal du have underholdningen med på farten, så kan det være utroligt praktisk at kunne downloade det indhold, du gerne vil se på en af dine mobile eller bærbare enheder.

Der er efterhånden mange streamingtjenester, der tilbyder denne egenskab, men dette er desværre ikke en mulighed med Discovery+ appen.

Sådan får du Discovery+

På Discovery+ kan du se mange af programmerne gratis - du skal blot oprette en bruger. Dette gør du ved at trykke tilmeld, og derefter vælge det foretrukne abonnement (hvor gratis også er en mulighed).

Du behøver ikke at registrere dine betalingsoplysninger.

Det er ikke en tidsbegrænsning på den gratis periode, så du kan se Discovery lige så længe som du ønsker - dog vil der være en del reklamer. Dette vil være meget lig andre gratis streaming tjenester som f.eks. Viafree, eller som du vil opleve i almindeligt TV.

Typer af abonnement

Udover den gratise version, findes der også fire betalte abonnementer:

 • Discovery+ Underholdning (med reklamer)
 • Discovery+ Underholdning
 • Discovery+ Underholdning+Live
 • Discovery+ Sport

Der er ingen bindingsperiode for nogle af abonnementerne.

Du kan se forskellene i illustrationen herunder.

Billede: Discovery+ priser. Priserne er fra d. 16. februar 2024. Illustrationen er udarbejdet af avXperten personale.Billede: Discovery+ priser. Priserne er fra d. 16. februar 2024. Illustrationen er udarbejdet af avXperten personale.

Hvad kan du se på Discovery+?

Billede: Discovery+ skærmbillede af det som er populært nu. Billedet er fra d. 16. februar 2024. Udarbejdet af avXperten personale.Billede: Discovery+ skærmbillede af det som er populært nu. Billedet er fra d. 16. februar 2024. Udarbejdet af avXperten personale.

Discovery er især kendt for deres mange realityprogrammer, som man kan se i TV’et på Kanal 4, samt en masse dokumentarer og krimiserier.

Derudover kan du også, hvis du betaler for abonnementet, se live sport fra 3F Superliga, Europa League, VM-kvalifikationskampe, Nations League, engelsk pokalfodbold, samt de største cykelløb, Grand Slam tennis, PGA Tour, motorsport og meget mere.

Du kan blandt andet se populære programmer som:

 • Politijagt
 • Ex on the Beach
 • Below Deck
 • 90 Day Fiancé
 • Deadliest Catch

Hvor kan du se Discovery+?

Har du “Underholdning og Live” eller “Sport” abonnementet, kan du se Discovery+ i hele EU, men befinder du dig uden for Europas grænser, vil det ikke være muligt for dig at benytte dig af streamingtjenesten, da de ikke har rettighederne til at vise det uden for EU.

Hvis du benytter dig af Discovery+ gratis, vil det ikke være muligt for dig at benytte dig af det uden for Danmarks grænser.

Discovery+ kan blandt andet ses på følgende enheder:
 • Mac 
 • Windows 
 • Linus PC 
 • Xbox
 • PlayStation 4 og 5
 • Smartphones og tablets 
 • Apps til IOS & Android 
 • Smart TV med adgang til apps 
 • Apple TV 
 • Chromecast 
 • Amazon TV
 • Roku

Som du nok kan se, er Discovery+ tilgængeligt på de fleste enheder og platforme med en internetadgang, eller adgang til apps.

Er der forskel på Dplay og Discovery+

Dplay er blevet lavet om til Discovery+, i en del af en rebranding, men indeholder stadig de samme velkendte programmer, serier, dokumentarer osv. som du førhen har set.

På Discovery’s egen hjemmeside skriver de selv “De eneste forskelle, du vil bemærke, er vores nye logo og det nye navn på vores app og website”.

Er Discovery+ noget for dig?

Sammenligner man Discovery+ med andre populære streamingtjenester, så er det mere eller mindre indholdet, der adskiller dem.

Hvis du er vild med enten reality eller videnskabs- og naturprogrammer fra det virkelige liv, så er Discovery+ helt sikkert noget for dig. 

Derudover, hvis du er meget sportsinteresseret og har lyst til at følge med i diverse sport, så er sportspakke på Discovery+ også værd at tage et kig på.

De har også diverse krimiserier og sitcoms, men hvis du generelt er mere til film og serier, så er nogle af de andre streamingtjenester måske et bedre bud.

Du kan heldigvis prøve Discovery+ gratis, for at se om det er noget for dig.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg