screenshot discovery plus via discoveryplus.com

Discovery+ | Alt om Dplay/Discovery+ (Pris & Opstartsguide)

Ønsker du at se underholdning, reality, krimi, sport og live-kanaler, så er Discovery+ lige noget for dig!

Hvad er Discovery+? Discovery+ (eller discoveryplus), er en streamingtjeneste med abonnementsbetaling, der tilbyder underholdning i form af realityshows, krimier, sport og live-kanaler. I starten af 2021 ændrede de navn fra det tidligere Dplay til det nuværende Discovery+, som et led i en rebranding-strategi.

Hvis du gerne vil vide hvilke kanaler de blandt andet tilbyder, hvad et eventuelt abonnement koster eller generelt bare ønsker at lære mere om streamingtjenesten, så læs videre i artiklen under.

Se med i vores video herunder, hvor vi fremhæver discover+ samt en række andre streamingtjenester:

Det skal du vide om Discovery+

Det tidligere Dplay blev udgivet af Discovery Networks Danmark og det udkom tilbage i 2015, hvor de dengang afløste “nu.tv” - målet var og er stadig, at konkurrere mod mange af de andre store streamingtjenester.

Den nye platform blev først lanceret i USA den 4. Januar, hvor den blev udgivet i samarbejde med teleselskabet Verizon, hvorefter den derefter bliver udgivet i 25 lande. 

Lige efter, nemlig den 5. Januar kunne man også i Danmark opleve Dplay’s nye look og navn i form af Discovery+, da versionen blev udgivet i Europa.

6 Fordele Discovery+

Overvejer du at gøre brug af Discovery+, så er der her et par eksempler på fordele af Discovery+ streamingtjenesten:

#1 - Stort reality udvalg

En stor del af Discovery+’s indhold består af reality-shows, hvilket er med til at gøre dem populære.

Discovery Networks Danmarks kanaler har nemlig stået bag nogle af de meget populære reality-tv-programmer, heriblandt ”De unge mødre”, ”Ex on the Beach” og “Singletown”.

#2 - Selvproduktion

Discovery+ har også sine egne eksklusive selvproducerede indhold, hvor de allerede tilbage i 2015 udgav deres første serie “Hedensted High”. 

#3 - Snigpremierer

En god og meget populær fordel man får ved at have et abonnement hos Discovery er at man på mange forskellige serier har mulighed for at se en snigpremiere af det nyeste afsnit.

Det vil altså sige at du i nogle tilfælde kan se det nyeste afsnit helt op til en uge før, at den ellers bliver vist i TV’et. 

#4 - Undertekster 

Til de fleste programmer der kan findes på Discovery+, tilhører der også undertekster. 

Især på udenlandske programmer, tilhører der altid danske undertekster, til folk der kun kan forstå dansk - underteksterne kan tilgås på alle enheder. 

#5 - Layout og brugeroplevelse

Både på hjemmesiden og i appen er layoutet simpelt, og nemt at navigere rundt i.

Alt indhold kan nemlig sorteres efter alfabet, programmer eller kanaler - har man Live abonnementet, så har live-kanalerne også en side for sig selv.

Herudover kan man selvfølgelig også søge efter det specifikke program man ønsker at se.

#6 - Enheder

En fordel ved Discovery+ er at der ikke er en enheds begrænsning, så du kan altså være logget på så mange forskellige enheder som du har lyst til, samtidig med at du kan være på 4 forskellige enheder ad gangen.

3 Ulemper ved Discovery+

Som altid når der er fordele, så er der også ulemper at finde, så her er der nogle ulemper:

#1 - Typen af indhold

Så vidt som indholdet kan være en fordel kan det også være en ulempe.

Hvis du ikke er til dokumentarer, krimier og især reality, men hellere serier og film, så er Discovery+’s indhold nok ikke så tiltalende for dig.

#2 - Ingen forældrekontrol

Efterhånden som børn får adgang til internettet og hermed også streamingtjenester i en tidlig alder, kan det være utroligt smart for forældrene og styre indholdet deres børn ser.

Dette er ikke en mulighed på Discovery+.

#3 - Indhold kan ikke downloades

Skal du har underholdningen med på farten kan det være utroligt praktisk at kunne downloade det indhold man gerne vil se på en af sine mobile eller bærbare enheder.

Der er efterhånden mange streamingtjenester der tilbyder denne egenskab, men dette er desværre ikke en mulighed ved Discovery+ appen.

Sådan får du Discovery+

På Discovery+ kan du se mange af programmerne gratis - du skal blot oprette en bruger, ved at trykke tilmeld og derefter vælge det foretrukne abonnement (hvor gratis også er en mulighed).

Du behøver ikke at registrere dine betalingsoplysninger. 

Det er ikke en tidsbegrænsning på den gratis periode, så du kan se Discovery lige så længe som du ønsker - dog vil der være en del reklamer, for at dette kan lade sig gøre men det vil være meget lig andre gratis streaming tjenester som f.eks. Viafree, eller som du vil opleve i almindeligt TV. 

Typer af abonnement

Udover den gratis version, findes der også 3 abonnementer der koster penge:

 • Discovery+ Underholdning
 • Discovery+ Underholdning+Live
 • Discovery+ Sport

Der er ingen bindingsperiode for nogle af abonnementerne.

Du kan se forskellene i illustrationen herunder.

Hvad kan du se på Discovery+?

Discovery er især kendt for deres mange realityprogrammer, som man kan se i TV’et på Kanal 4, samt en masse dokumentarer og krimiserier.

Derudover kan du også, hvis du betaler for abonnementet, se live sport fra 3F Superliga, Europa League, VM-kvalifikationskampe, Nations League, engelsk pokalfodbold, samt de største cykelløb, Grand Slam tennis, PGA Tour, motorsport og meget mere. 

Du kan blandt andet se populære programmer som:

 • Politijagt
 • Mythbusters
 • Big Bang Theory
 • Ex on the Beach
 • CSI: Miami

Hvor kan du se Discovery+?

Har man “Underholdning og Live” eller “Sport” abonnementet, kan man se Discovery+ i hele EU, men befinder du dig uden for Europas grænser, vil det ikke være muligt at benytte sig af streamingtjenesten, da de ikke har rettighederne til at vise det uden for EU.

Hvis du benytter dig af Discovery+ gratis, vil det ikke være muligt at benytte sig af det uden for Danmarks grænser.

Discovery+ kan blandt andet ses på følgende enheder:

 • Mac 
 • Windows 
 • Linus pc 
 • Xbox
 • Smartphones og tablets 
 • Apps til IOS & Android 
 • Smart TV med adgang til apps 
 • Apple TV 
 • Chromecast 
 • Amazon TV
 • Roku

Som du nok kan se er Discovery+ tilgængeligt på de fleste enheder og platforme med en internetadgang, eller adgang til apps.

Er der forskel på Dplay og Discovery+

Dplay er blevet lavet om til Discovery+, i en del af en rebranding, men indeholder stadig de samme velkendte programmer, serier, dokumentarer osv. som du førhen har set.

På Discovery’s egen hjemmeside skriver de selv “De eneste forskelle, du vil bemærke, er vores nye logo og det nye navn på vores app og website”.

Er Discovery+ noget for dig?

Sammenligner man Discovery+ med andre populære streamingtjenester, så er det mere eller mindre indholdet der adskiller dem.

Hvis du er vild med enten reality eller videnskabs- og naturprogrammer fra det virkelige liv, så er Discovery+ helt sikkert noget for dig. 

Derudover hvis du er meget sportsinteresseret og har lyst til at følge med i diverse sport, så er Discovery+'s sportspakke også et kig værd.

De har også diverse krimiserier og Sitcoms, men hvis du generelt er mere til film og serier, så er nogle af de andre streamingtjenester måske et bedre bud.

Du kan heldigvis prøve Discovery+ gratis, for at se om det er noget for dig.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg