Billede af ekstern harddisk taget af avXperten

Ekstern harddisk til din Playstation (4 og 5)

Hvorfor vil man bruge en ekstern harddisk i forbindelse med sin Playstation? Der er flere forskellige grunde, men størstedelen af gangene vil det være for ekstra lagerplads.

Kan man bruge en ekstern harddisk på en PlayStation? Du kan bruge en ekstern harddisk til din PlayStation 4 eller PlayStation 5 til at øge lagerpladsen. På den måde kan du få mere plads til dine spil eller andre PlayStation-filer.

Læs videre og find ud af hvordan du øger din PS4-lagerplads, samt hvordan dette kan gøres på den nye PS5.

PlayStation 4 - Sådan bruger du en ekstern harddisk

En af de gode ting ved PlayStation 4 er, hvor let det er at tilføje en ekstern harddisk for netop at udvide den lagerplads, du har til rådighed til spil og apps på dit system.

Tidligere kunne man kun øge systemlageret ved at udskifte den interne harddisk, men efter softwareopdateringen 4.50 er alt hvad du behøver at gøre nu, at tilslutte en ekstern harddisk til en af dine USB-porte.

Den harddisk du bruger til dette, skal dog være USB 3.0 eller nyere og minimum 250 GB. PS4 understøtter nemlig harddiske med størrelser fra 250 GB og helt op til 8 TB.

Sådan sætter du din eksterne harddisk til din PS4

For at du kan bruge en ekstern harddisk til din PlayStation skal du først formatere drevet for at gøre det kompatibelt med PS4-lagring.

*Note* Billederne er på engelsk, men jeg har forsøgt at oversætte til dansk så godt som muligt uden at kende de præcise oversættelser.

1. Tilslut harddisken til din PlayStation, gå derefter til Indstillinger > Enheder > USB-lagerenheder, og vælg den.

2. Vælg indstillingen “Formater til udvidet lager”, og følg vejledningen for at forberede den til brug. Når den er formateret, bliver den eksterne harddisk standardplaceringen for fremtidige downloads.

Hvis du vil ændre dette skal du gå til Indstillinger > Lagring,

Her skal du trykke på “Valgmuligheder” for at vælge mellem enten “System” eller “Ekstern lagerplads” som din standardplacering for fremtidige downloads og disk installationer.

Hvis du vil overføre spil og apps fra dit systemlager til det eksterne drev, skal du vælge Systemlager > Applikationer derefter trykker du på “Indstillinger” og derefter “Flyt til udvidet lager” for at flytte spillene til det eksterne lager.

Marker de spil du ønsker at flytte, og tryk derefter på “Flyt”, så starter overførslen.

Når du er færdig, kan du problemfrit starte disse spil som normalt, men de bliver nu afspillet fra din eksterne harddisk.

Fjernelse af ekstern harddisk til PlayStation

Hvis du ønsker at fjerne din eksterne harddisk fra din PS4, skal du holde PS-knappen nede og derefter vælge “Stop med at bruge udvidet lager” for at lukke den sikkert, inden du frakobler den.

PlayStation 5 - Sådan bruger du en ekstern harddisk

Hvorfor skal du købe en ekstern harddisk til din PS5? Svaret er simpelt: 

Hvis du planlægger at spille en masse PS4-spil på din næste generations konsol, så skal du højst sandsynligt bruge ekstra lagerplads. 

Dette skyldes den relativt lille SSD-harddisk, der er indbygget som standard. 

825 GB lyder umiddelbart af meget, men da mange af de nye spil fylder mellem 100-200 GB grundet den nye 4K grafik, samt den nye 'Ray Tracing' teknologi, ja så er der i virkeligheden kun plads til ca. 4-8 spil. 

Når det kommer til udvidelse af lagerplads på PS5, er det dog en smule anderledes end med PS4’eren, for hvilke eksterne harddiske er egentlig kompatible med PS5? 

På grund af måden en PS5 er bygget på og de helt nye teknologier den indeholder, er det kun muligt for dig at bruge et SSD-drev, der specifikt lever op til PS5’s minimumskrav.

Sony har sagt at deres eget PCIe Gen 4 NVMe SSD kan opnå hastigheder på op til 5,5 GB/s rådata og 8-9 GB/s komprimerede data.

Det vil altså sige at for at du kan udvide din lagerplads på din PS5, skal du have den nyeste PCIe Gen 4 NVMe SSD og disse drev er ikke helt billige. 

Naturligvis falder priserne over tid, men hvis du har tænkt dig at opgradere til et 2TB-harddisk med det samme, kan det godt gå hen og blive en dyr omgang.

Hvad med normale eksterne harddiske til PS5?

Du vil stadig kunne bruge en normal USB-harddisk til PS5 (eventuelt den du allerede har fra din PS4), men du vil ikke være i stand til at spille PS5-spil fra det, så på den måde kan man altså ikke sige at du udvider PlayStation 5's  "egen" lagerplads.

Det betyder dog også at du stadig kan bruge din eksterne harddisk til at gemme og spille PS4-spil på. Fremgangsmåden for dette er mere eller mindre den samme som på PS4'eren.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg