Alt om FM transmitter » 7 smarte funktioner

Synes du selv, at dit eget musikudvalg nogle gange er bedre end det, der bliver spillet i radioen, eller måske at det musik der spilles i radioen ikke er blandet nok?

Intet problem! På kun få minutter kan du tage tingene i dine egne hænder og blive din egen radiovært, med lidt hjælp fra en FM transmitter.

Hvad er en FM transmitter? En FM transmitter giver dig muligheden for at sammenkoble radio og lyden fra din smartphone. Du kan afspille din yndlingsmusik på den nærmeste radio, som har en FM transmitter. FM transmitteren giver dig muligheden for samtidigt at oplade din smartphone, mens du lytter til din egen musik.

Hvis du gerne vil vide mere om hvordan en FM transmitter virker, samt hvilke smarte funktioner en FM transmitter har, så læs med herunder.

Hvordan fungerer en FM transmitter?

En FM transmitter fungerer som din egen lille radiokanal i lommeformat, og kan sende på de samme FM-frekvenser som deres store forbilleder P3, P4, The Voice, Skala FM osv.

Hvis du tilslutter din MP3 afspiller, smartphone, tablet eller andre audiokilder til din FM transmitter, sender din transmitter audiosignalerne videre til din radio via FM-frekvensen.

Derfor behøves du ikke længere undvære din yndlingsmusik i bilen, eller huset.

Hvis du har en bil med en ældre radiomodel, kan du med en FM transmitter lynhurtigt opgradere, hvilket ikke vil kræve montage eller forstyrrende kabler.

Det er hurtigt at komme i gang med din FM transmitter, ved blot at følge tre steps.

  1. Tilslutte din FM transmitter til cigarettænderen

  2. Forbinde din FM transmitter med din audiokilde, for eksempel din smartphone

  3. Åbne den app, hvor du ønsker at høre musik fra

Nu vil du kunne nyde din egen musik over stereoanlægget i din bil.

Hvorfor bruge en FM transmitter?

Hvis du ofte er på farten i din bil, og gerne vil høre din egen musik fra enten din MP3 afspiller, smartphone, tablet mm. kan det være nyttigt at have en FM transmitter.

Problemet som du ofte kan sidde tilbage med er dog, at din bilradio ikke nødvendigvis har en egnet tilslutningsmulighed, hvor du kan tilslutte din enhed.

Mange bilradioer i nyere biler har dog indbygget Bluetooth, men en FM transmitter giver dig også muligheden for at oplade din medbragte enhed, mens du lytter til musik.

Måske tænker du så, at du kan bruge dine høretelefoner mens du kører, og på den måde lytte til musik fra din medbragte enhed.

Det kan dog være farligt at køre med høretelefoner på, da man ofte ikke opfatter de faresignaler der foregår i trafikken, samt kan have udfordringer ved at høre udrykningskøretøjer.

7 smarte funktioner ved FM transmittere

At bruge en FM transmitter kan være praktisk, men ikke nødvendigvis problemfrit.

For at få den bedste oplevelse ud af enheden, skal FM transmitteren have de optimale arbejdsvilkår.

Giver du FM transmitteren de optimale arbejdsvilkår, vil du blive belønnet med god musik.

Herunder kan du læse om 7 smarte funktioner ved FM transmittere.

#1 - Den maksimale rækkevidde

Rækkevidden for en FM transmitter vil typisk være på maksimalt 10 meter.

Når du bruger din FM transmitter i bilen, vil der dog kun være maksimalt 3 meter tilovers.

Dette vil dog være tilstrækkeligt til at sikre en god overførselskvalitet på grund af den forholdsvis korte afstand til radioantennen.

På trods af den minimal ydelse, er det teoretisk stadigvæk muligt for andre at få adgang til dit signal.

Det kan for eksempel ske, hvis du holder for rødt ved et lyskryds.

Dette vil dog ske yderst sjældent, da de færreste mennesker indstiller deres radiofrekvens til netop den, som du har indstillet din radio på.

#2 - Bredt frekvensspektrum

Det kan forekomme, at den frekvens som din radio er indstillet til, kan være optaget.

Det kan for eksempel forekomme, hvis du er på tur i andre regioner end dem du normalt befinder dig i, da der kan være en lokal radiostation som bruger den samme frekvens som dig.

Hvis den frekvens du normalt bruger er optaget, skal du søge efter en ny frekvens.

Nogle gange kan der dog være tale om korte forstyrrelser fra overlappende frekvenser, for eksempel udløses bilradioen, hvis du har den automatiske søgefunktion aktiveret.

Det anbefales at du slukker for den automatiske søgefunktion, mens du har din FM transmitter tilsluttet, for at undgå mange af disse forstyrrelser.

Det er vigtigt, at den FM transmitter enhed du vælger, har en bred frekvensrækkevidde, samt rækker fra et spektrum mellem 88,1 og 107,9 MHz.

#3 - Lydkvaliteten

Overførslen af lyden fra en FM transmitter foregår analogt, hvilket betyder at kvaliteten af lyden er ca. den samme, som på en almindelig radiokanal.

Du kan opnå bedre lydoplevelser, hvis du for eksempel vælger en FM transmitter med Bluetooth.

En afgørende faktor for en god lydkvalitet, kan ofte være afstanden fra FM transmitteren til radioantennen.

Derfor er det en god idé for dig, at holde afstanden mellem FM transmitteren og radioantennen, så lav som overhovedet muligt.

Den ideelle placering for en FM transmitter i bilen, er mellem forsæderne.

#4 - Støjfilter

En FM transmitter med en integreret støjreduktion, kan også sikre dig en bedre lydkvalitet.

Støjreduktionen vil automatisk minimere små mislyde og “knas” i lyden.

Mislydene og “knasen” kan forbedres betydeligt og dermed sikre en bedre lydkvalitet, hvis FM transmitteren får muligheden for at skifte til monotilstand.

Dette reducerer støjniveauet eller fjerne støjen helt, hvilket vil gøre lyden bedre og mere ren.

Monotilstanden skal dog kun ses som en nødløsning, eftersom lydkvaliteten stadig vil være ringere end ved stereolyd.

Hvis du for eksempel ønsker at afspille lydbøger, kan det dog have en mindre betydning for dig, end ved afspilning af musik.

#5 - Equalizer

En indbygget Equalizer kan også have en indflydelse på lydkvaliteten.

En Equalizer vil forbedre musikkvaliteten, eller tilpasse sig dine ønsker for, hvordan din musik skal lyde. Du vil ofte kunne foretage denne indstilling på selve radioen.

#6 - Fjernbetjening

Hvis din radioantenne befinder sig i den bagerste del af din bil og radiotransmissionen kun virker, hvis FM transmitteren også er placeret i den bagerste del af bilen, kan du opleve at have problemer med betjeningen.

Dette problem kan dog afhjælpes, hvis din FM transmitter er udstyret med en fjernbetjening.

Vær dog opmærksom på, at fjernbetjeningen kun giver dig mulighed for at skifte frekvens, og dermed ikke skifte den playliste som du eventuelt lytter til.

#7 - Strømforsyning

For at skåne batteriet i både din FM transmitter og bil, kan det være en fordel hvis din FM transmitter har en 12-volt tilslutning.

Et godt alternativ vil være en FM transmitter, hvor 12-volt tilslutningen er en del af selve transmitter enheden.

Hvis du derimod ønsker at benytte dig af din FM transmitter derhjemme, for eksempel i køkkenet, så er det vigtigt at være opmærksom på, at du vælger en FM transmitter som er batteridrevet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg