Billede af printer taget af avXperten

Forbind printer til WiFi » Sådan gør du » Nem Guide

Du kender det sikkert, det er noget tid siden du har brugt din printer, og når du endelig skal bruge den igen, så kan den næsten lugte din frygt.

Printeren siger lidt underlige lyde og virker ikke, du kan ikke få den til at forbinde til Wi-Fi.

Det kan være at det er første gang du vil tilslutte din printer til nettet, eller den førhen har været tilsluttet, uanset hvad så vil jeg hjælpe dig med hvordan du får Wi-Fi på din printer.

Hvordan får jeg WiFi på min printer? Forbind printer til Wi-Fi ved at placere den tæt på routeren. Sørg for at Wi-Fi og printeren begge er tændt. Gå ind på printerindstillinger på computeren, kontroller at printeren ikke er i offline tilstand, ryd samt nulstil udskriftskøen, fjern og tilføj printeren, og indstil den som standardprinter.

Hvis du har lyst til en nem guide i hvordan du forbinder din printer til Wi-Fi, så læs med herunder.

Hvordan forbinder jeg min printer til Wi-Fi?

Hvordan du forbinder din printer til Wi-Fi kan variere alt efter hvilken printer du har.

Mit første råd er at genstarte den enhed du ønsker at printe fra, sluk din printer og vent et minut, tænd herefter for printeren igen.

Vær helt sikker på at begge enheder er tændt, og at de enten er online, eller prøver at komme online på samme netværk.

Forbind via din printers WPS eller touchskærm/display

Hvis du har en nyere printer, så er der mulighed for at den har en WPS knap.

En WPS knap gør det muligt at du blot skal trykke på den, hvorefter du skal trykke på samme knap på din router, for at forbinde din printer til Wi-Fi.

Herefter vil din printer finde routeren og logge sig på Wi-Fi automatisk.

Hvis din printer ikke har en WPS knap, så kan du prøve at bruge printerens touchskærm menu.

Læs også: Alt om WPS » Lær nemt at forstå WPS på Routere (Hurtigt)

Touchskærm

Du skal trykke på touchskærmen og ind i Wi-Fi indstillinger.

Hvis du er i tvivl om hvordan du går ind i indstillingerne på din printer, så kan du enten finde manualen og læse den, eller slå din printers model og mærke op online, for at finde en manual på nettet.

Når du er inde i Wi-Fi indstillingerne, så skal du forbinde printeren til nettet ved at først lade printeren finde dit netværk.

Du vil højst sandsynligt skulle trykke på “Søg efter netværk” eller lignende.

Når du kan se dit Wi-Fi, så vælg dette, skriv en adgangskode såfremt dit Wi-Fi har det, og nu burde du kunne forbinde din printer til Wi-Fi uden problem.

Hvis dette ikke virkede, eller din printer hverken har WPS eller touchskærm, så kan du læse videre, hvor jeg vil fortælle om andre metoder til at få din printer til at forbinde til Wi-Fi.

Forbind printer via USB

Nogle printere, og især ældre modeller, kræver at du først opretter forbindelse fra din printer til din computer via et USB-kabel.

Tilslut USB kablet til printeren og computeren, og installer softwaren.

Eter tilslutningen bør der poppe noget op på din skærm, hvor du vil blive bedt om at installere den software som følger med din printer.

Efter installationen kan du gå til printerindstillingerne på din computer, og konfigurere trådløs udskrivning via dit Wi-Fi.

Nu kan du fjerne USB kablet, og din printer skulle gerne være forbundet til Wi-Fi.

Ethernet kabel

Alternativt kan du bruge et ethernet kabel, som ikke skal ind i de almindelige porte du bruger til USB, men derimod tilsluttes via ethernet portene i printeren, som efterfølgende skal ind i din router.

Tilslut din printer til din router gennem et ethernet kabel.

På den måde kan du tilslutte internettet direkte til din printer, hvilket kan være en midlertidig løsning, hvis du ikke kan få den trådløse forbindelse til at virke.

Hvis du har problemer med hvordan du finder printerindstillingerne, så kan du læse næste afsnit, hvor jeg vil guide dig step by step.

Min printer vises som offline

Først er det en god idé at tjekke, at din printer er tændt, og har forbindelse til det samme netværk som din computer, da dette kan være en af grundene til at din printer vises som offline.

Herefter kan du tjekke om din printer fejlagtigt befinder sig i tilstanden “Brug printer offline”.

For at se om din printer er i “Brug printer offline”, kan du følge disse steps.

  1. Vælg start menuen på din computer.
  2. Gå til indstillinger.
  3. Tryk på Bluetooth og enheder
  4. Klik på Printere og scannere
  5. Find din printer
  6. Tryk på åbn udskriftskø, og tjek at “Brug printer offline” ikke er markeret.

Du kan med fordel rydde udskriftskøen, og indstille printeren som standardprinter, eller fjerne og tilføje printeren igen når du alligevel er inde i indstillingerne for printeren, eftersom det også kan være grunden til at den vises som offline.

Hvis det stadig ikke virker, så kan du prøve at nulstille tjenesten som administrerer udskriftskøen.

  1. Søg efter tjenester på din computer, du søger ved at trykke på luppen ved proceslinjen (den nederste linje på din PC)
  2. Vælg tjenester
  3. Tryk på Printspooler
  4. Højreklik og klik på genstart

Nu skulle tjenesten som administrerer udskriftskøen gerne være nulstillet, og din printer bør vises som online igen.

Hvorfor kan jeg ikke finde min trådløse printer?

Nu hvor du forhåbentligt har fået internettet til at virke på din printer, så kan det være at du har problemer med at finde din trådløse printer.

Hvis du ikke kan finde din trådløse printer, så kan du prøve at klikke på start på din computer, hvorefter du skal gå ind i indstillinger -> enheder -> printere og scannere -> tilføj printer -> vælg printeren eller vælg “Den printer jeg søger efter findes ikke på listen”.

Nu burde du kunne søge efter printeren, og hvis den stadig ikke vises så kontroller at den er tændt, prøv eventuelt at slukke for den i 1 minut, og tænd så printeren igen.

Vær opmærksom på at alt efter hvilken computer du har, så kan tingene hedde noget andet, eksempelvis kan det være at “enheder” hedder noget andet på din computer.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg