Gadgets til køreturen - Bilradio med Bluetooth

Lige meget om du er på vej til arbejde, ud og handle eller på den helt store Road trip, så vil du nok gerne have lidt underholdning i bilen i form af musik engang imellem og måske du også har nogle små på bagsædet som skal holdes beskæftigede på de lange ture. 

Hvad er gadgets? Gadgets har ikke en egentlig definition, men bliver ofte brugt til at betegne en ting eller objekt som er elektronisk eller teknologisk og som har et bestemt formål, ofte ved at være behjælpelig på den en eller anden måde. 

Læs med her i indlægget, hvor vi giver dig bud på seje gadgets til bilen, så du og familien kan nyde bilturen lidt mere. 

Bilradio med Bluetooth

Bluetooth i din bilradio gør det muligt for dig at streame musik fra din mobil eller tablet, direkte ud i bilens højttalere. 

På den måde er du ikke begrænset til radio eller behøver ledninger tilsluttet for at høre lige det du gerne vil. 

Udover at du kan høre musik kan du også følge med i podcasts eller lydbøger som du eller familien følger med, så i kan høre dem i bilen sammen eller når du kører alene. 

Ofte kan du styre valg af sang på din bilradio med Bluetooth så du kan skifte uden at skulle bruge mobil eller tablet, da dette ikke er lovligt med mindre de er sat fast i en holder i bilen. 

Du kan læse mere om mobil holdere og lovgivning om håndtering af mobil under kørsel, længer ned i indlægget. 

Nyere bilradioer kan have indbygget skærm hvorpå du kan se hvilket musik du afspiller, bruge GPS og nogle kan bruges med bakkamera. 

På den måde kan du også styre din musik streaming på skærmen i radioen så du igen undgår at skulle håndtere det over mobilen.

Bilradio med aux

Med et aux stik i din bilradio har du mulighed for at tilkoble et sæt høretelefoner med aux kabel, så du kan høre radio for dig selv, hvis børnene på bagsædet eksempelvis sidder og ser DVD’er, så lyden ikke forstyrren hinanden. 

Derudover kan du også forbinde enheder såsom mobiltelefoner eller tablets, så du kan høre musik fra dem over bilens højttalere. 

Bilradio med USB

Med en USB port i din radio kan du igen forbinde radioen med din mobil eller tablet, så du kan afspille musik, lydbøger og podcasts over bilens højttalere. 

Derudover fungere USB stikket også som et oplader stik til dine enheder, så du kan oplade mobilen på farten. 

FM Transmitter

Har du allerede en bilradio som du ikke gider til at udskifte, men gerne vil have muligheden for at streame musik, lydbøger eller podcasts fra din mobil til dine højtalere i din bil, så kan du få lov til det via en FM transmitter

En FM transmitter tilsluttes på den ene eller anden vis til bilen, hvorefter man indstiller den på en FM radio frekvens som ikke bliver brugt af nogen radiokanal. 

På den måde indstiller man sin helt egen kanal hvor du nu kan streame til via Bluetooth, fra din mobil eller tablet. 

Du skal være opmærksom på at indstille transmitteren på en helt ledig frekvens for ellers kan der komme forstyrrelser på kanalen fra anden radio station og dermed give dårlig lyd på din kanal. 

Disse FM transmittere er typisk ikke særligt dyre og er derfor ofte en billigere løsning end at udskifte sin bilradio med en Bluetooth radio. 

Nogle FM transmittere tilbyder også håndfri opkald, så du kan ‘snakke i telefon’ i bilen på lovlig vis. 

Strømstik til bil

Når du bliver underholdt af elektroniske enheder du har med i bilen, kan de godt komme til at løbe tør for strøm og så er det jo smart at du kan oplade dem i bilen.

Hvis du ikke har USB stik i din radio, har du stadig mulighed for at oplade din mobil i bilen, via en 12V biloplader, som passer i strømstikket der typisk sidder mellem bilens to forsæder.

Du kan få mange forskellige kabler til strømstikket i din bil, så som lightning kabel til Apple iPhones og iPads, USB stik, micro USB stik og meget mere. 

Men hvis du vil gøre det hele lidt nemmere for dig selv kan du få et opladerstik der har USB-indgange så du bare kan have dine ledninger til dine enheder med dig på farten og kan oplade dem uden at du skal til at investere i et kabel til alle dine enheder som passer i dit bilstik. 

Langt de fleste oplader har et USB stik i enden der forenes med strømforsyningen, så derfor kan langt de fleste enheder oplades igennem en USB oplader til bilen

Mobil holder til bil

For at du må benytte din mobiltelefon når du køre bil, skal den være sat fast i en mobilholder som er fastgjort til bilen, før at du må trykke på dens knapper eller display 

Du må dog også betjene mobilen via stemmestyring eller headset, så du kan også foretage opkald eller andet på denne måde, helt uden at røre ved din mobiltelefon. 

Så hvis du blandt andet har et par Apple AirPods, kan du altså stadig bede Siri om at ringe op eller andet og derved snakke og høre igennem dine AirPods. 

Vi anbefaler at du læser reglerne for brug af mobiltelefon mens du kører på Rådet for Sikker Trafik’s hjemmeside, så du sikre dig at du følge reglerne og kører mere sikkert. 

DVD afspiller til Bil

Hvis man har børn med på bagsædet og man skal ud på en længere tur, kan det være lidt af en opgave at holde dem beskæftigede. 

Derfor er en DVD afspiller til bilen en smart løsning til at holde børnene underholdt på turen. 

Man kan både få DVD afspillere der kan monteres på bagsiden af forsædets nakkestøtte og bærbare DVD afspillere, der kan stå på skødet eller på klapborde bag på forsædet hvis man har sådan et. 

De bærbare DVD afspillere er smarte, da de også kan let kan tages med ind når man når sin destination, det er især smart på ferie, hvor der måske ikke er tv eller tv kanaler til børn eller på dansk. 

Derudover kan de også tages med på tog, fly og bus ture, så man også der kan holde børnene underholdt uden at det kræver din involvering hele tiden.  

Nogle bærbare DVD afspillere eller DVD afspillere til bil kommer med høretelefoner, men det er ofte in-ear høretelefoner som kan være svære for børn at styre eller blive ubehagelige i længden. 

Derfor anbefaler vi at man køber separate hovedtelefoner som sættes ned over hovedet og dækker ørene og som er polstrede så man får en mere behagelig oplevelse.  

På samme tid kan man få hovedtelefoner der er støjdæmpende, som også kan være smart på lange ture i offentlig transport, hvis barnet har svært ved at sove på grund af larm. 

Elektronisk P-skive

Der er nok ikke nogen der synes det er sjovt at få en P-bøde, især ikke hvis man i forvejen er på ferie eller udflugt hvor man har udgifter nok, så er det bare rigtig ærgerligt at skulle ligge en P-bøde oveni de udgifter hvis man glemmer at stille P-skiven. 

Her findes der heldigvis en smart løsning i form af en elektronisk P-skive som sætter sig selv når du parkerer, så du slipper for de rigtig ærgerlige P-bøder. 

Mange elektroniske P-skiver sætter automatisk P-skiven til det nærmeste kvarter, da det er lovligt at sætte sin P-Skrive et kvarter frem. 

Det vil sige at hvis du parkere bilen kl. 08:04, så sætter P-skiven automatisk parkeringstidspunktet til kl.08:15.

Man skal dog stadig lige holde øje med den engang imellem og tjekke at batteriet ikke er løbet tør.

Du finder et stort udvalg af elektronisk udstyr til bilen hos os ved avXperten. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg