Hvad skal en Gamer PC indeholde? (Komplet guide)

I dette indlæg vil jeg gennemgå alle de komponenter du skal bruge til en gamer PC, både i selve computeren, samt de komponenter du skal bruge ud over dem.

Hvad skal en Gamer PC indeholde? En gaming PC skal indeholde kraftige komponenter, med fokus på især motherboard, grafikkort, CPU og RAM. Udover dette skal samtlige andre komponenter kunne leve op til de mere krævende spil, samt dine mere kraftige komponenter. Budgettet er ofte en del højere på en gaming PC end en regulær computer.

Hvis du vil vide meget mere om hvad din gamer PC skal indeholde, for at kunne leve op til de høje krav, gaming kræver af komponenterne i din computer, så læs med herunder.

8 Ting din Gaming computer bør indeholde!

Der er rigtig mange forskellige komponenter i en computer, og det kan være svært at finde rundt i dem alle sammen.

Derfor vil du her kunne få et overblik over alle komponenterne i computeren, og hvad der kræves af de forskellige komponenter, når computeren skal bruges til gaming.

Motherboard

Motherboardet i en computer kan sammenlignes med nervesystemet i den menneskelige krop. Det sørger for, at alle komponenterne i computeren kan kommunikere med hinanden.

Det du skal være mest opmærksom på med motherboardet er dets kompatibilitet. Motherboardet, skal nemlig være kompatibelt med samtlige af de andre komponenter i computeren.

Det er derfor vigtigt i en gamer PC, at motherboardet skal være kompatibelt med nogle kraftfulde CPU’er og grafikkort.

Hvis du vil vide endnu mere om motherboards, så kan du læse blogindlægget: “Bundkort/Motherboard - Sådan vælger du rigtigt”.

CPU

CPU’en i din computer kan sammenlignes med hjernen i et menneske. Det er den der foretager alle beregningerne i computeren, hvorefter den fortæller de andre komponenter, hvad de skal gøre.

En CPU skal sættes i motherboardet igennem det der hedder en socket. En CPU passer oftest kun i en bestemt type socket, så dette skal man være opmærksom på, når man vælger CPU.

CPU’ers hastighed kan ses ud fra deres clock speed. Det er hvor lang tid det tager for CPU’en at lave en beregning. Denne clock speed bliver målt i GHz.

En CPU der skal bruges til en gaming computer skal gerne have en clock speed der ligger omkring de 3 GHz og gerne højere, da dette vil få computeren til at kunne køre spillet bedre, og give dig en bedre spiloplevelse.

CPU´er bliver b.la. udviklet af de store techfirmaer, Intel og AMD, som hver især tilbyder noget af det bedste på markedet.

Hvis du vil vide endnu mere om CPU’er, så kan du læse blogindlægget: “Alt om CPU’er/processorer (Komplet Guide)”.

Grafikkort

Grafikkortet står for at producere alle billederne til skærmen. Derfor er det også grafikkortet der sørger for at du har en god FPS når du spiller.

Når det kommer til grafikkortet, er der specielt to specifikationer, der er rigtig vigtige. Det er clock hastigheden og memory size.

Clock hastigheden fortæller hvor hurtigt grafikkortet kan behandle og bearbejde data. En bedre clock hastighed gør derfor, at grafikkortet hurtigere kan loade billederne til skærmen og derfor giver en bedre FPS.

Memory size er vigtigt, da en større hukommelse på grafikkortet gør, at grafikkortet kan gemme mere, hvilket gør at den kan gemme flere billeder, som den så hurtigt kan tilgå igen. Dette gør også at grafikkortet kan skabe billederne hurtigere.

Hvis du vil vide endnu mere om grafikkort, så kan du læse blogindlægget: “Alt om GPU/grafikkort".

Hukommelse (RAM)

RAM er en forkortelse for Random Access Memory, og er computerens korttids lager til dynamiske data, som computeren hurtigt kan tilgå og dermed udføre processer hurtigere.

Der findes mange forskellige typer RAM, men her kan du heller ikke bare købe hvilken som helst type RAM. Du skal sikre dig at dit valg af RAM er kompatibelt med dit motherboard.

RAM er også et af nøglekomponenterne til en god gaming oplevelse, da flere RAM kan være med til at gøre computeren mere responsiv, samt give dig en bedre FPS i spillene.

Til en gaming computer, skal du ofte have en del højere RAM end en regulær computer. Mængden du har brug for skifter i takt med udviklingen, og selvom 16-32 GB RAM måske lige nu er godt til gaming, kan det om få år være for dårligt.

Hvis du vil vide endnu mere om RAM, så kan du læse blogindlægget: “RAM til PC » Sådan Vælger du Rigtigt Første gang (Guide)".

Harddisk

En harddisk er vigtig for en computer der skal bruges til gaming. En god harddisk betyder, at du kan gemme flere spil på din computer, hvilket er essentielt hvis man gerne vil spille flere forskellige spil.

Derudover er det optimalt at have en SSD-harddisk, da denne type harddisk er specielt hurtig. Dette vil generelt få din computer til at starte hurtigere når du tænder den, samt få dine spil til at loade hurtigere.

Strømforsyning

Strømforsyningen er meget vigtig i en gaming computer. I en gaming computer har du nemlig ofte nogle meget kraftfulde komponenter, så de kan opfylde de høje krav, som er krævet af dem, når man gamer.

Da komponenterne i computeren er meget kraftfulde, betyder det også at de skal bruge meget strøm.

Det er derfor meget vigtigt, at strømforsyningen er i stand til at levere nok strøm ud til de forskellige komponenter i computeren, da de ellers ikke vil kunne ramme deres højeste ydeevne.

Kølere

Kølere hjælper de komponenter i en computer, der skaber meget varme, med at holde deres temperatur på et fornuftigt niveau.

Hvis komponenterne i computeren bliver for varme, kan det nedsætte ydeevnen på komponenterne, eller i værste fald give dem permanent skade.

At have kraftfulde kølere er essentielt i en gaming computer, da de kraftfulde komponenter, der er i en gaming computer, ofte vil skabe meget varme.

Man kan i en gaming computer gøre brug af blæsere til at nedkøle computeren, men man kan også bruge et vandkølingssystem.

Vandkøling er mere effektivt end blæsere, men er oftest mere kompliceret, kræver mere vedligeholdelse og er dyrere.

Hvis du vil vide meget mere om køling i din computer, så kan du læse blogindlægget: “Alt om Computer køling”.

PC-kabinet

Man skal i en gaming computer også gøre sig nogle tanker om PC-kabinettet. Det skal nemlig være stort nok til at kunne rumme alle komponenterne.

Ofte vil mere kraftfulde komponenter være større, så derfor er det essentielt, at du har et PC-kabinet, der er stort nok til at alle komponenterne kan være i det. 

Hvilken mus skal du bruge til en gamer PC?

Når man skal spille, er det vigtigt at have en god mus. Der er flere faktorer der spiller ind, når man skal finde den rigtige mus til gaming.

Herunder vil der være en liste over ting du skal overveje når vælger hvilken mus du skal have til dit gaming setup:

 • Præcision - Når man gamer er det vigtigt man har en mus der er præcis, så klikket registrerer det rigtige sted på skærmen. Derfor er det også vigtigt at responstiden på musen er så lav som muligt.
 • DPI og følsomhed - DPI er en forkortelse for Dot per Inch. En højere DPI betyder at du kan flytte musen over en længere afstand på skærmen, ved et lille ryk på hånden. Det er essentielt for gamere, at man selv kan indstille DPI’en på musen, så den bliver komfortabel for den enkelte gamer.
 • Knapper - Mange gamere bruger en mus med knapper på. Det gør det muligt for dem hurtigt at trykke på de vigtige knapper, de skal bruge. Dette er noget man skal vænne sig til, men det kan give dig en stor fordel i nogle spil.
 • Holdbarhed - Holdbarheden er en vigtig faktor, så du ikke hele tiden skal bruge penge på en ny mus. I beskrivelsen af musen, vil det oftest stå hvor mange klik, din mus som minimum kan holde til, før den begynder at gå i stykker.

Hvilket gamer tastatur skal du bruge?

Når du vælger hvilket tastatur du skal have til dit gaming setup, er der flere forskellige faktorer du skal overveje.

Herunder vil der være en liste over de forskellige faktorer du skal overveje, når du vælger et gaming tastatur til dit gaming setup: 

 • Design - Mange vil gerne sørge for at deres gaming setup ser godt ud som samlet enhed. Derfor skal du overveje om du vil have et keyboard med lys i, som du sætte til at lyse i en bestemt farve.
 • Rengøring - Det er værd at være opmærksom på om det er muligt at fjerne knapperne fra tastaturet. Dette vil nemlig gøre rengøringen af tastaturet meget nemmere.
 • Switches - En switch er selve kontakten, som trykkes ned når man trykker på en af tasterne. Der findes flere forskellige opbygninger af switches for tastaturer, som har forskellige fordele og ulemper, så dette er værd at være opmærksom på. Det mest normale for gaming er dog den mekaniske switch.
 • Software - Med de fleste tastaturer, er der software med, hvilket gør det muligt for dig at omprogrammere knapper på dit tastatur og skabe makroer. Dette kan gøre dig mere konkurrencedygtig i nogle spil.

Hvilket headset skal du bruge til gaming?

Når du gamer, er det også vigtigt at du har et godt headset, så du får en god lyd fra spillet, samt god lyd når du snakker med dine venner mens du spiller.

Herunder vil der være en listet over faktorer du skal overveje, når du vælger hvilket headset du skal have til dit gaming setup:

 • Lydkvalitet - Lydkvaliteten er muligvis den vigtigste faktor for et headset, så du kan leve dig i spillet du spiller, samt nyde god lydkvalitet.
 • Mikrofon kvalitet - Det er vigtigt, at mikrofonen på din headset har en god kvalitet, da det ellers kan være meget irriterende for dine venner, du snakker med mens du spiller.
 • Ledninger - Det er vigtigt at overveje, om du vil have et trådløst headset eller ikke. Dette vil ofte afhænge af hvor meget du bevæger dig rundt i rummet mens du spiller. Hvis du for eksempel spiller et VR-spil, vil det være essentielt at have et trådløst headset.
 • Surround sound - Til nogle spil, vil det være optimalt at have et headset med surround sound, så man får den fulde oplevelse af spillet. Dette vil dog oftest være solo player spil, og ikke kompetitive spil.
 • Komfort - Når du spiller har du ofte dit headset på i mange timer af gangen, og derfor er det enormt vigtigt, at dit headset er komfortabelt at have på.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg