Google Stadia Guide - Forstå alt om STADIA [nem Guide]

Google har lavet en ny form for gaming som de regner med bliver fremtidens gaming, hvor du kan spille dine yndlingsspil helt uden at skulle købe en konsol. 

Hvad er Stadia? Stadia er Googles spil-streaming platform, som giver adgang til spil på mange forskellige spillekonsoller. 

Læs med her og lær hvordan du kan komme til at bruge Google Stadia og få inspiration til underholdende og spændende spil på platformen.  

Hvordan fungerer Google Stadia

Google Stadia fungerer på den måde at man logge ind på Stadia platform igennem sin browser eller app og herfra kan man så købe spil i Stadia butikken eller se sit spil bibliotek og så kan man ellers bare gå i gang med at spille. 

Du kan få adgang til Google Stadia på app til mobilen, gennem Google Chrome browseren på computere og via Google Chromecast Ultra til TV’et. 

Google Stadia kan spilles i helt op til 4K med Pro abonnementet og op til 1080p med en gratis bruger. 

Det er dog i Googles planer at opgradere Google Stadia til 8K i den nærmeste fremtid, så platformen følger med spilkonsol konkurrenterne. 

Det smarte ved Google Stadia er at Google kan opgradere specifikationerne på serveren, uden at du behøver at skulle købe nogen ny konsol som man ellers typisk skal inden for gaming verdenen for at opgradere sine specs.  

Kvaliteten af spil-streamingen afhænger dog af din internetforbindelse, da Stadia er en cloud baseret streamingtjeneste og derfor har brug for en vis hastighed for at køre spillet uden lag. 

Det skal du have for at spille Google Stadia:

  1. Internet adgang
  2. Anbefalet internethastighed 20 Mbit/s for at spille 1080p med 60 FPS (10 Mbit/s for 720p med 60 FPS. 
  3. En controller og Chromecast Ultra TV dongle, er påkrævet hvis du vil spille på TV.
  4. For at spille i 4K skal du udover god internet hastighed, også have et TV der understøtter 4K. 
  5. Hvis du spiller på en bærbar computer anbefaler vi at du får en ekstern computermus, i stedet for at bruge din mousepad på computeren, da det kan blive svært at navigere.
  6. En Stadia konto

Når du opretter dig som bruger første gang, bliver du nødt til at tilknytte et betalingskort, da Google Stadia vil give dig en gratis måned af deres Stadia Pro abonnement. 

Du kan dog opsige dette abonnement lige når du har lyst, så du slipper for at blive opkrævet en månedlig betaling når prøveperioden er slut. 

Med prøve perioden på Stadia Pro får du 80 kroners besparelse til det første spil du køber igennem Stadia butikken. 

Google Stadia Controller

Google har udviklet deres egen controller til Google Stadia under samme navn, Google Stadia Controller. 

Det var i det første stykke tid efter Stadias udgivelse en nødvendighed at have en Stadia Controller, men nu kan man bruge andre controllere fra andre producenter sammen med Stadias spil-streaming tjeneste.  

Stadia controlleren har en Google Assistant knap i ca. i midten af controlleren, som du kan stille spørgsmål til undervejs i mens du spiller. 

Google har lovet flere funktioner til Google Assistant knappen som endnu ikke er udkommet endnu, så det kan ske at man kommer til at se mange nye funktioner hertil i fremtiden. 

En stadia controller koster på Google Store 549 kr. og kan fås i 3 forskellige farver, Clearly White (hvid), Just Black (sort), Wasabi (lys mintgrøn).  

Derudover kan du også købe controlleren i en Stadia Premiere Edition hvor du kan få både controlleren og Chromecast Ultra til 799,99 KR., så der er en del penge at spare. 

Stadia på Chromecast

Med Googles Chromecast Ultra kan du faktisk også streame spil fra Stadia på, da det er integreret som en del af TV-donglen. 

Det er den eneste måde du kan spille Stadia på et TV på lige nu, så ønsker du at spille på TV skal du lige nu bruge et Chromecast Ultra. 

Der var også store forventninger til at se Stadia til den nyeste Google Chromecast, Google Chromecast med Google TV, men her er det altså ikke en mulighed i første omgang, men kommer til den nye TV dongle i 2021. 

Hvis du vil lære mere om den nye Google Chromecast med Google TV, kan du læse vores indlæg Alt om nye Google Chromecast med Google TV.

Google Stadia pris

I 2020 kom der en gratis version af Google Stadia, som nu også gør at man kan spille med controllere fra andre producenter end Googles egen Stadia controller. 

Dog er der fordele som man ikke har adgang til med sin gratis adgang, hvor man derimod skal bruge et pro abonnement hvis man ønsker disse fordele. 

Fordelene er blandt andet adgang til at spille i 4K med HDR på op til 60 fps, samt surround lyd i 5.1 og en række gratis spil fra start. 

Stadia Pro abonnementet koster 69kr. i måneden, og derudover skal du selvfølgelig selv købe spillene, ligesom man også skal til en hvilken som helt konsol. 

Google Stadia tilbyder dog en måneds gratis prøveperiode, hvis man lige vil teste, om abonnement tjenesten er noget man ønsker at bruge penge på. 

10 Google Stadia Spil

Lige nu tilbyder Stadia omkring 60 spiltitler og har et voksende bibliotek, som får flere og flere af de helt nye spiltitler ind når de udkommer. 

På listen herunder kan du se nogle af de mest populære spil på Google Stadias platform. 

#1: Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed er det nr.11 spil i Assassin’s Creed serien som er udviklet af spilfirmaet Ubisoft, som består af en række open-world spil hvor man er en del af Assassin's ordenen som prøver at bekæmpe tempelriddernes orden. 

Scenen udspiller sig under den Peloponnesiske krig mellem Athen og Sparta i det gamle Grækenland. 

Spillerne får mulighed for selv at vælge hovedkarakteren hvor valget står mellem Kassandra og Alexios, hvor du får lov til at opdage deres familie mysterier og bekæmpe tempelriddernes orden. 

#2: Assassin’s Creed Valhalla 

Endnu en titel fra den populære spil udvikler Ubisoft, som nu er nr. 12 spil i Assassin’s Creed hovedserien. 

Denne gang er scenen sat i vikingetiden, hvor hovedkarakteren er Eivor en vikinge-raider som spilleren selv bestemmer køn for, så man kan spille karakteren som mand eller kvinde. 

Din hovedmission er at lede Vikingerne imod det Anglo-Saxon kongerige og spilleren får denne gang mulighed for at tage nogle valg som får konsekvenser i spillet. 

#3: Final Fantasy XV

Et action rollespil i et open-world miljø, med kampsystem, hurtig våben skift, magi og andre funktioner som rejse med køretøjer og camping. 

Final Fantasy finder sted i den fiktive verden Eos, hvor hele verden er styret af Niflheim som prøver at få kontrol over en magisk krystal, som den Lucian royale familie har i sin varetægt. 

Det lykkedes Niflheim at stjæle krystallen og nu er det op til arvingen af den Lucian royale familie, at få krystallen tilbage. 

#4: Hitman 

I det første Hitman spil møder man testpersonen kendt som 47, der undslipper det psykiatrihospital hvor han igennem hele sit liv har været et eksperiment og nu bliver hyret af The Agency som agent hvor han bliver beordret til at eliminere nogle farlige kriminelle.  

#5: Hitman 2

Her møder vi igen Agent 47 som har forfalsket sin egen død og dermed trukket sig tilbage fra livet som Hitman og i stedet taget et job som gartner ved en kirke. 

Men efter at Præsten i kirken bliver kidnappet, bliver 47 nødt til at vende tilbage til sit gamle liv som Hitman for at redde Præsten. 

#6: Marvel’s Avengers 

Spillet begynder med Captain America, Iron Man, The Hulk, Black Widow og Thor der afsløre et nyt hovedkvarter, men fejringen af det nye hovedkvarter bliver hurtigt til en dødelig affære, da en mystisk fjende dukker op og skaber kaos og ødelæggelse. 

Avengers får skylden for ulykken og bryder derfor gruppen op og historien hopper så 5 år frem i tiden, hvor en ung kvinde, Kamala Khan prøver at samle Avengers Gruppen igen for at stoppe kraften AIM. 

#7: Just Dance 2020

Just Dance er et danse baseret spil, hvor spilleren eller danseren, skal danse til et udvalg af årets bedste og mest populære sange som har deres helt egne dansekoreografier som man skal prøve at følge og opnår points for hvor præcis man er i sin dans.

#8: Little Nightmares 

Little Nightmares er et spil i gyser eventyr genren hvor man følger hovedpersonen Six som er en 9 årig pige, der skal finde vej igennem et stort metal fartøj, hvor spilleren skal løse små opgaver.   

#9: Shadow of the Tomb Raider

Tomb Raider er en action eventyr spil serie og har karakteren Lara Croft i hovedrollen.

Dette spil er sat kort efter spillet Rise of the Tomb Raider og følger Laras vej igennem det tropiske Sydamerika til den legendariske inkaby Paititi, hvor hun skal stoppe organisationen Trinity og et mayansk dommedag.

#10 Tom Clancy's The Division 2

Scenen udspiller sig i Washington D.C. i en nær fremtid, i kølvandet på en genetisk manipuleret virus, som går under navnet Green Poison, er sluppet ud.

Her følger man en agent som sammen med sit team har til ansvar at genopbygge byen. 

Kommer snart 

Mange af de tidligere Assassin’s Creed titler som ikke allerede er tilgængelige, er også blevet offentliggjort at de kommer til Google Stadia meget snart. 

Derudover er der populære titler som fra Far Cry serien, Cyberpunk 2077, FIFA, Hitman 3, Watch Dogs serien, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Star Wars: Jedi Fallen Order og mange mange flere. 

Mangler du gamingudstyr til din Google Stadia spiloplevelse, så finder du et stort udvalg hos avXperten inden for gaming, som keyboards, gaming mus, headsets og meget mere. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg