Billede af gaming stol taget af avXperten

De Bedste Gamer stole til prisen » (Nem Køberguide)

Der er måske mange der tror at en gaming stol kun kan bruges når man gamer, eller blot er det samme som en helt almindelig kontorstol, men det er faktisk så meget mere end det.

Hvad er en gaming stol? Gaming stole er specialdesignede stole med særligt henblik på gamere, der skal sikre optimal støtte og komfort når man gamer eller sidder ved en pc. Designerne bag stolene har haft gamerens behov i fokus under designprocessen og overvejet hvordan gamere sidder, bevæger sig og har brug for i en stol når de spiller.

Find ud af om du vil have gavn af en gaming stol eller bliv klogere på hvad man skal se efter når man vælger gaming stol, så kan du læse videre i dette indlæg, hvor vi giver dig svarene.

Hvem har gavn af en gaming stol?

Selv om navnet gaming stol, kunne lyde som om de er specifikt beregnet til gamere, så egner de sig også til andre former for brug.

Hvis man sidder på kontor og er placeret ved en computer, så udfører man meget arbejde der minder om de bevægelser og behov som en gamer har og  derfor egner gaming stole sig også særligt godt til kontorarbejdere.

Derudover fungere stolene også til arbejde, hvor det generelt kræver at man sidder meget ned, da stolene er beregnede til at man skal kunne sidde i dem længe uden ubehag.

Nogle typer gaming stolene kan også være et godt redskab til ryg- og lænd- smerter, da stolene tilbyder god støtte til begge områder og hjælper en til at sidde mere korrekt og give bedre holdning.

Der findes også nogle former for gaming stole, som kan være en hjælp til folk med handicap, da de kan have brug for en stol med ekstra støtte.

Selvfølgelig skal vi ikke glemme gamerne, da det tydeligvis er dem der har været i fokus da disse stole blev designet.

Som sagt er stolene særligt lavet til de behov en gamer måtte have når man spiller, så de ikke ødelægger deres kroppe ved at sidde forkert og ubehageligt i længere tid.

Hvad skal du kigge efter når du vælger gaming stol?

Er du i tvivl om hvilken gaming stol der passer bedst til dig, eller hvilke ting du skal være særligt opmærksom på, så giver vi dig her nogle tips til at vælge den rette gaming stol til dig.

Type af gaming stol

Den mest populære type gaming stol og nok den de fleste tænker på når man høre nogle sige ‘gaming stol’ er PC gaming stolen.

Denne stol er beregnet til at være placeret ved et skrivebord og giver brugeren god støtte mens man sidder og gamer, skriver eller laver andet ved skrivebordet.

Stolen har klassisk en 5 stjernet fod på hjul og udstyret med et sæde som oftest har drejefunktion, som gør det nemmere at bevæge sig rundt i stolen.

Gaming stole har typisk høje armlæn eller justerbare armlæn, så ens arme kan være positioneret korrekt i forhold til bordet.

Udover gaming stolen særligt egnet til PC gamers er der også en gaming stol særligt egnet til gamere der spiller på konsol.

Der findes også avancerede gaming stole til helt særligt brug, som racer simulator stole der er særligt lavet racerspil, til at simulere følelsen af at man køre bilen i virkeligheden.

Vægt og højde kapacitet

Når du køber en gaming stol skal du være opmærksom på vægt kapaciteten. Hvis du er større bygget er det vigtigt at stolen understøtter din vægt og er bred nok til dig, for at få den optimale støtte, samt ikke at ødelægge stolen.

Hos avXperten har vi blandt andet denne XL gaming stol som understøtter en vægt på op til 165 kg.

Nogle gaming stole er heller ikke beregnet til hvilken som helst højde, så man skal se efter højde kapaciteten før man går ud og investere i en ny gaming stol.

Det er vigtigt at både højde og vægt stemmer overens med stolens højde og vægt kapacitet for at opnå det fulde udbytte og maximal komfort af stolen.

Ergonomisk gaming stol

Ergonomisk betyder ofte forebyggelse af skader i forbindelse med dårlige arbejdsstillinger, som kan resultere i muskel- og rygsmerter.

Dette sker ved at man kigger på viden og erfaring både medicinsk, fysisk og psykologisk for at forebygge den dårlige arbejdsstilling og skabe en løsning for ikke at gentage arbejdsskaderne.

En ergonomisk gaming stol er en stol der skal hjælpe til bedre holdning, støtter dine bevægelser, minimere tilfælde af ryg- og lænd-smerter.

Hvordan ved du så om en gaming stol er ergonomisk designet?

Høj justerbarhed. Du bør være i stand til at ændre sædehøjde, ryglæn og armstøtter, så de passer til din krops dimensioner.

Lænstøtte. De allerbedste gaming stole har en justerbar støtte i lænden, så du kan indstille det til dine kurver.

Et ryglæn med god ryg og nakke støtte.

Mulighed for at vippe ryglænet, så du kan indstille stolen til forskellige stillinger for varieret holdning.

Gaming stolens kvalitet

Når du køber en gaming stol er kvaliteten afgørende for hvor længe din stol holder.

Jo bedre kvalitets materialer brugt til at bygge stolen, jo bedre holdbarhed.

En ting du blandt andet kan se på i forhold til kvalitet er hvad stolens ramme er bygget af.

Hvis det er bygget i metal har det en betydeligt bedre holdbarhed end hvis det er lavet i plastik eller træ.

Derudover er ryglænets materiale også af stor betydning for kvaliteten. Koldskum er blandt andet god kvalitet til gaming stole, eller materiale der former sig efter din krop.

Gaming stolens Polstring

Langt de fleste gaming stole er lavet i PU læder, da ægte læder er et meget dyrt materiale.

PU læder er et godt nok materiale til langt de fleste og det er klart en fin polstring til en billig pris.

Når man skal vælge en gaming stol, er det også en god ide at kigge på om polstringen er åndbar, da dette giver en meget mere behagelig gaming oplevelse.

At polstringen er åndbar, betyder at det hjælper på at man ikke kommer til at svede så nemt, som hvis materialet ikke er åndbart.

Armlæn på gaming stolen

Man kan få gaming stole med justerbare armlæn som er en fordel, da man kan indstille dem til ens egne behov så man sidder mere optimalt og behageligt.

Armlænene bør kunne justeres så albuer er i en 90 graders vinkel, det er der man skulle kunne opnå den mest behagelige arbejdsposition. 

Udover armlæn der kan hæves og sænkes, så findes der også armlæn i 3D som kan vippes op og ned, samt 4D armlæn som kan vippes både op og ned og til siden. 

Mål på gaming stolen

Man skal selvfølgelig overveje om stolens mål passer ind der hvor man har tiltænkt sig til at stolen skal stå.

Der kan nemlig være forskel på bredder og dybder på stolene, da nogle stole er designet til at større bygget personer også kan sidde i stolene.

Det vil være super ærgerligt at få gaming stolen hjem og så passer stolens dimensioner ikke til pladsen omkring.

Gaming stol med lys og lyd

Hvis man ønsker en gaming stol lidt udover det sædvanlige, så fås de med både lys og lyd for at høre gaming oplevelsen lidt sjovere, dog er dette ikke en nødvendighed, men for dig som ønsker en særlig gaming stol er det et lækkert ekstra touch.

Få en gaming stol med fedt design selv i mørke rum, med en PC gaming stol med indbygget lys sæde og ryglæn.

Det eneste det kræver for at få lys i sådan en gaming stol, er at man tilslutter en powerbank eller anden adapter, der kan forsyne den med strøm og så kan man ellers indstille lyset i forskellige farver og iterationer.

Udover gaming stole med lys, så kan man også få sig en gaming stol med indbygget lyd, men modsat gaming stole med lys i så er det nok mere gamer stole beregnet til konsol spiller der har gavn af denne funktion.

Særligt hvis man spiller multiplayer spil hvor man kommunikere verbalt, er lyd i stolen en dårlig ide, der er et gaming headset nok nærmere at foretrække, så lyden ikke forstyrre de andre spillere.

Stolens underlag

Det er super træls at opdage at hjulene på gaming stolen har lavet ridser i dit fine trægulv, derfor bør man overveje hvor stolen skal stå og hvad er det for noget underlag den står på.

Det kan også være super irriterende med hjul på et gulvtæppe, udover at det kan sætte aftryk i tæppet, så er det også bare mere besværligt at flytte rundt på stolen.

Derfor kan man med fordel købe en gaming gulvmåtte, som er et særligt egnet underlag til kontor- og gaming- stole.

Måtten kan ligge på både hårdt og blødere underlag i form af tæpper, som skal sikre dine gulve for ridser og mærker.

Udover at beskytte dine gulve, så har måtterne for det meste også en overflade af et særligt stabilt materiale der skal sørger for at hjulene står bedre fast men samtidig ikke synker så meget ned som det gør i et almindeligt gulvtæppe.

Spørgsmål du bør stille dig selv før du køber en ny gaming stol

Der er en række spørgsmål som er gode at stille sig selv før man køber en gaming stol, så vi har lavet en lille tjekliste til dig, så du sikre dig at du køber den helt rigtige stol.

  • Egner stolen sig til det jeg skal bruge den til?
  • Kan stolen understøtte min vægt og højde?
  • Tilbyder stolen god ergonomisk støtte?
  • Er stolen meget justerbar?
  • Er kvaliteten af stolens materialer gode i forhold til mit budget?
  • Passer stolen i mål på det sted jeg har beregnet til den?
  • Kan jeg lide stolens design?
  • Er stolens betræk åndbart?

Hvis du stiller dig selv disse spørgsmål før du køber ny gaming stol, så er du allerede godt på vej til at finde den rette gaming stol til dig. 

Bedste gaming stol til prisen

For at gøre det hele lidt nemmere for dig så har vi her hos avXperten fundet nogle af vores bedste gaming stole til prisen.

1.L33T E-Sport Pro Exellence Gaming stol 150kg

Her har vi så vores bud på den bedste gaming stol til prisen, den er udstyret med langt det meste som en gamer kunne drømme om, for at få en god og behagelig gaming oplevelse.

Stolens specifikationer:

  • Størrelse L - ekstra bredt sæde
  • Vægtkapacitet 150 kg.
  • Indbygget justerbar lændestøtte
  • Bælter i sæde/ryg sikrer bedre komfort og ergonomi
  • Ekstra holdbar stålramme
  • Koldskum af høj kvalitet og høj ventilationsevne
  • Åndbart PU-læder
  • Stærk metalfod
  • Justerbare 3D-armlæn
  • 165-graders justerbart ryglæn
  • Multifunktionel løftemekanisme
  • Aftagelig nakkepude

Her får du altså en stol der virkelig kan hjælpe til at man sidder behageligt og ikke belaster sin krop mere end nødvendigt, samt holdbare materialer der skal sikre en lang levetid på stolen.

Gaming stolen fungere til langt de fleste spillere med sin høje justerbarhed, så du kan indstille den som den passer bedst til dig.

2.Deltaco Gaming stol med RGB-lys

Her får du altså en lidt sjov gaming stol, der tilbyder et lækkert design med indbygget RGB-lys.

Udover at være en gaming stol med lys så har denne Deltaco gaming stol også meget mere at byde på.

Stolens specifikationer:

  • RGB-belysning med 332 indstillinger
  • Åndbar PU læder
  • Ekstra puder til lænd og nakkestøtte
  • Justerbar højde
  • Hæv- og sænkbare armlæn
  • Ergonomisk designet
  • Hydraulisk gasventil
  • vip bar 90-180 grader
  • Anbefalet max vægt: 120 kg
  • Anbefalet max højde: 185 cm

Her er altså tale om en gaming stol som lige har et ekstra pift med lys i sæde og ryglæn, men samtidig god mulighed for justeringer til at sidde behageligt.

3.L33T Extreme Gaming stol

Her har vi en gaming stol der er bedst til prisen når man kigger efter den billigste gaming stol men uden at skulle undvære den gode komfort.

Stolens specifikationer:

  • Premium svedabsorberende og åndbar PU-læder
  • Indbygget nakkestøtte/pude
  • Ergonomisk og justerbar lændestøtte
  • Polstrede armlæn
  • Gasløft i klasse 4
  • Tykt skum for bedre komfort
  • Max bæreevne: 100 kg

Her har vi en billig gaming stol som ikke er gået for meget på kompromis, den har stadig justerings muligheder for mere optimal støtte i lænden, lavet af tykt skum og indbygget nakkestøtte for højere komfort.

Hos avXperten har vi et udvalg af gaming stole, og der skal nok også være en der passer til dig.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg