Billede af router taget af avXperten

Vi fandt Den bedste Hastighedstest [Vi har Testet Dem Alle]

I denne artikel vil vi gennemgå et emne, der for nogen ligger dem meget nærliggende og vigtigt, mens andre måske aldrig nogensinde har skænket det så meget som en tanke, nemlig hastighedstest.

At teste sin hastighed indebærer præcist det, som navnet indikerer, nemlig en test, der viser, hvor hurtig hastigheden på dit internet er. Grunden til at man vælger at teste sin hastighed er for det meste for at undersøge om man egentlig får det maksimale ud af den mængde af bredbånd, man betaler i dyre domme for hver eneste måned.

Du får typisk den maksimale hastighed med dit internet når du bruger et korrekt fast netværkskabel, hør mere om hvordan netværkskabler fungerer i vores informative video:

Mange vil opleve, at de langt fra får det optimale ud af deres hastighed. Derfor bør man, inden man begynder at betale mere til sin udbyder for at få mere hastighed, teste om man egentlig får nok ud af det, man allerede betaler for.

Der kan altså være penge og værdi at hente ved at lave en hastighedstest, og derefter reagere på det resultat, som hastighedstesten viser. Ofte er det små og simple tiltag, der kan gøre en verden til forskel.

For at få det mest retvisende resultat, så vi var været igennem en lang række af forskellige af tests. Vi har fundet den test, vi mener er bedst. Du kan altså med ro i sindet bruge den, vi anbefaler nederst i artiklen.

Hvorfor skal man bruge en hastighedstest?

Hvorfor bør man overhovedet bekymre sig om at udføre en hastighedstest? Det er de færreste, der pludselig stopper op en dag og kommer i tanke om, at de nok hellere må få lavet en hastighedstest.

Som nævnt før, så bør man alligevel gøre sig den ulejlighed at udføre en hastighedstest. Det er både en god ide at gøre det, hvis du netop har skiftet udbyder af internet, fået en anden mængde bredbånd, købt en ny router eller simpelthen bare ikke har gjort det i meget lang tid.

Her er vores gode grunde til, hvorfor vi mener, at du skal lave en hastighedstest, samt hvilken.

Hvorfor bør man teste sin internethastighed?

Nu kommer vi så til, hvorfor du skal teste din hastighed. I bund og grund skal man jo teste sin hastighed for at se, om man får den mængde af bredbånd, man betaler for. Gør man ikke det, så skyldes det formentlig en af disse tre grunde:

Gammel eller dårlig router

En af de mest almindelige grunde til at udføre en hastighedstest er at klargøre, om det måske er ved at være tid til at udskifte din router? Der kan være mange grunde til, at man burde skifte sin router. Til fælles har alle grundene, at din router ikke er i stand til at levere den fulde mængde af bredbånd, som du betaler for hver måned.

De to primære grunde til, at din router ikke længere er i stand til at møde de krav, du og din familie stiller, er som oftest følgende:

Den første grund til, at din router simpelthen ikke kan følge med mere er ofte, at der simpelthen er for mange enheder koblet til samme router. Er man eksempelvis 2 voksne og 2 børn i husstanden, der alle har tablets, smartphones, spillekonsoller, smart-tv og computere, så bliver det lige pludselig til rigtig mange enheder, der alle trækker fra samme router.

Ofte vil en standard router ikke være i stand til at levere nok internet til de mange enheder, hvilket ofte kan løses ved at købe en bedre routere. Omvendt kan det også skyldes, at i simpelthen køber for lidt bredbånd.

Den anden grund, der ofte viser sig at være grunden til, at din router ikke længere er tilstrækkelig, er manglende rækkevidde. Det er heldigvis enormt nemt at finde ud af om dette er grunden til, at dit internet ikke præsterer som forventet.

Hvis du i højere eller mindre grad oplever, at dit internet konsekvent er dårligt i specifikke rum, der er placeret forholdsvist langt fra routeren, så skyldes det med relativt stor sikkerhed, at din routers rækkevidde simpelthen er for dårlig.

Dette kan løses ved at købe en router, der har bedre rækkevidde.

Se vores udvalg af routere HER

Forkert placering af router

Vidste du, at det er utroligt vigtigt for dit trådløse internet, at du placerer din router et hensigtsmæssigt sted i huset, lejligheden, skuret eller hvad end du bor i. I bund og grund handler det om, at din router skal placeres et sted, hvor den har gode muligheder for at sende det trådløse signal rundt i hjemmet.

Har routeren ikke ordentlige sendeforhold, så vil du opleve, at hastigheden på dit internet bliver markant forringet.

Du skal altså ikke placere din router i kælderen eller på loftet. Routerere er som regel gode til at sende til siden, men ikke så meget op og ned. Har du flere etager, så bør du placere routeren centralt på den etage, hvor du bruger dine enheder mest.

Dette er blandt andet en af de ting, som man kan bruge en hastighedstest til. Får du et markant dårligere resultat fra en hastighedstest, end du betaler for, så betyder det måske, at du har placeret din router forkert.

Får du det, du betaler for?

Den tredje og sidste grund til, at man skal sørge for at få testet sin internethastighed er for at undersøge om man får den internethastighed, man betaler for. En undersøgelse, der blev lavet af EU kommissionen, viste, at vi i gennemsnit kun får cirka 75% af den mængde af bredbånd, som vi egentlig betaler for.

Hvis du er mere eller mindre sikker på, at det sløve internet hverken skyldes router eller en stor mængde af enheder, så kan det altså også skyldes, at din udbyder ikke leverer det, der er aftalt. For at undersøge hvorvidt dette er årsagen til langsomt internet, kan man blandt andet afgøre ved hjælp af en hastighedstest.

Dog er det vigtigt at du laver hastighedstesten ordentligt, hvis du vil finde ud af, om du får det, du betaler for. Hvordan du laver testen ordentligt vil blive beskrevet herunder.

Sådan får du det bedste resultat med hastighedstesten

Når du laver en hastighedstest, så er det enormt vigtigt, at du gør det ordentligt. Hvis ikke du skaber de rette forudsætninger for en ordentlig test, så vil hastighedstesten ikke være særlig retvisende, og du kan muligvis ikke bruge den. Eksempelvis er det enormt vigtigt, at du laver testen ordentligt, hvis du mistænker din udbyder for at levere mindre bredbånd, end du betaler for.

Sådan får du det bedste resultat på computeren

  • Hvis du udfører hastighedstesten på computeren, så er det vigtigt, at du har gjort følgende ting:
  • Slået wifi fra
  • Bruger et ordentligt og godkendt netværkskabel
  • Tjekker, at der ikke er andre, der bruger routeren
  • Har lukket alle programmer, der kræver internet
  • Slukket din Firewall fra (Husk at slå det til igen, når testen er færdig)
  • Slukket eventuelle Antivirus programmer (Husk at slå det til igen, når testen er færdig)

Sådan får du det bedste resultat på din mobil eller tablet

  • Luk alle programmer ned, der bruger internet
  • Brug en enhed, der er relativt ny
  • Sørg for, at mobilen er ladet helt op
  • Test i nærheden af din router

Udbydere af hastighedstests

Der findes rigtig mange forskellige virksomheder, der lader dig teste din internethastighed helt gratis. Du skal naturligvis være opmærksom på, at nogle af virksomhederne muligvis kan have en motivation til at vise dig en bedre eller dårligere test, end du reelt set har. Det er ikke til at vide.

Pointen er, at du altid skal forholde dig kritisk til sådanne tests. Vi har prøvet alle tests, og nedenunder kan du læse vores dom over alle de forskellige tests. Alle test er udført på en computer og ved hjælp af Google Chrome browseren.

Stofa

Test 1

Test 2

Test 3

184,4 Download

187,1 Download

148,4 Download

102 Upload

117,2 Upload

82,9 Upload

Waoo

Test 1

Test 2

Test 3

146,5 Download

149,4 Download

147,1 Download

106,3 Upload

100,7 Upload

125,2 Upload

Fullrate

Test 1

Test 2

Test 3

205,8 Download

161 Download

206,3 Download

108,8 Upload

105,2 Upload

65,5 Upload

Telenor

Test 1

Test 2

Test 3

146,5 Download

174,9 Download

145,4 Download

153 Upload

128,4 Upload

113,8 Upload

Telia

Test 1

Test 2

Test 3

155,7 Download

150 Download

141,1 Download

123,3 Upload

127,3 Upload

90,2 Upload

3

Test 1

Test 2

Test 3

137 Download

155,4 Download

172,7 Download

117,19 Upload

111 Upload

105,8 Upload

IT-Borger.dk

Test 1

Test 2

Test 3

154,5 Download

175,6 Download

168,9 Download

112 Upload

124,19 Upload

133,1 Upload

Fibia

Test 1

Test 2

Test 3

174,9 Download

141,8 Download

161 Download

96,3 Upload

128,3 Upload

123,8 Upload

Den bedste hastighedstest til internet

Vi har nu været igennem en lang række tests, og vi kan afsløre, at Stofa gav den mest retvisende og stabile test. Husk altid på, at tage resultatet af en test med et gran salt, test gerne flere gange, og prøv gerne flere forskellige tests.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg