Hvad er MHL - Mobile High-definition Link? Lær det hele her

Hvis du har et nyere Samsung-, LG- eller Nokia-produkt, er du formentligt stødt på et MHL-kabel. I denne artikel giver vi en grundig introduktion til MHL og forklarer, hvordan du bruger det. Derudover giver vi vores bud på, hvorvidt MHL kan vinde kampen mod trådløse alternativer.

MHL står for ’Mobile High-definition Link’, og det minder på mange områder om et HDMI-kabel. Et MHL-kabel er dog designet til mobile enheder såsom smartphones og tablets.

Det minder dog om HDMI-kablet, hvad angår funktionalitet. Med et MHL kan man nemlig overføre både lyd- og billeddata. Kablet er i stand til at overføre video i fuld 1080p HD-opløsning samt 7.1 surround sound-lyd.

MHL-standarden blev skabt af et konsortium, som blandt andet bestod af Nokia, Sony, Samsung, Silicon Image og Toshiba.

En unik ting ved MHL er, at der ikke er dikteret en særlig stiktype, og da der udelukkende anvendes 5-ben i stikket, kan video- og lyddata sendes ud ved hjælp af mange forskellige kabler og stik med MHL-standarden. Dette er både en fordel og en ulempe, hvilket vi vender tilbage til.

Hos avXperten vil vi gerne hjælpe dig med at få styr på dine kabler. Se vores store sortiment af kabler til lyd, billede, netværk, smartphones, tablets og computere, hvis du følger dette link: Kabler

Mangler du en MHL-adapter? Find den her: MHL-adapter

Hvordan ser MHL ud?

Det er faktisk lidt svært at besvare dette spørgsmål. Hvis du laver en billedsøgning af ’MHL’ på Google, vil du erfare, at kablet kan se ganske forskelligt ud. Langt de fleste MHL-løsninger i dag er dog integreret i små Micro-USB-kabler, som ser ud som følger:

Du skal som regel bruge en adapter

Hvis du skal have det maksimale ud af et MHL-kabel, vil du formentlig skulle investere i en adapter, så du kan konvertere stikket til HDMI.

Dette skyldes, at langt de fleste fladskærms-TV-apparater ikke understøtter MHL i sig selv. Til gengæld understøtter stort set alle HDMI. Find en MHL adapter her: MHL-adapter

Fremtiden for MHL

Folkene bag MHL har store planer for MHL-kabler fremadrettet. En af de mere spændende planer er, at man skal kunne styre sit fjernsyn via sin smartphone eller tablet, når denne er tilsluttet via et MHL-kabel.

Selvom producenterne bag standarden har store visioner, er vi hos avXperten en smule kritiske, når det kommer til fremtiden for MHL. Dette vender vi tilbage til i sidste afsnit i denne artikel.

Fungerer også som lader

Når man har forbundet sin smartphone eller tablet med en anden elektronisk enhed via MHL, oplades ens smartphone eller tablet samtidigt. Dette er ganske smart og en af MHL’s store styrker.

Hvorfor opfandt man MHL?

Måske sidder du og undrer dig over nødvendigheden bag MHL. Der findes jo så mange andre standarder, så hvorfor var det nødvendigt at opfinde MHL?

Der er flere argumenter, og dem vil vi løbende præsentere for dig i dette afsnit.

En af MHL’s forcer er stikkets størrelse. Det er småt, hvorfor det passer perfekt til både smartphones og tablets – modsat eksempelvis HDMI, der ellers kan mange af de samme ting som et MHL-kabel.

Ligeledes har MHL den fordel, at det stik kan kombineres ind i andre stik til f.eks. opladning eller dataoverførsel. Dette er ligeledes en egenskab, som HDMI ikke kan matche.

Problemer med MHL

MHL har været genstand for en del diskussion og utilfredshed allerede. Meget af utilfredsheden opstod, da Samsung ændrede stiktypen fra Samsung Galaxy SII til Samsung SIII, hvilket havde den konsekvens, at en masse MHL-udstyr blev ubrugeligt, hvilket – ikke så overraskende – frustrerede en hel del købere.

Man plejer derfor at sige, at MHL-standardens åbne design både er en stor fordel og ulempe. Fordelen er fleksibiliteten, men dette er så også ulempen, da man risikerer scenarier, der minder om ovenstående.

Hos avXperten har vi et kæmpe sortiment af diverse kabler til lyd, billede, netværk, smartphones, tablets og computere. Se vores udvalg her: Kabler

Bliver MHL overhalet af trådløse alternativer – er det måske allerede sket?

Mere og mere elektronik bliver trådløst, hvilket uden tvivl skyldes de åbenlyse praktiske fordele, der er ved trådløse apparater og enheder.

MHL får i den grad også konkurrence fra trådløse standarder, for eksempel Apple AirPlay og Chromecast, som kan mange af de samme ting, som MHL.

Hos avXperten er vi ganske overbeviste om, at MHL udfases løbende, da de trådløse alternativer til fulde kan matche MHL, hvad angår kvalitet af dataoverførsler. Eneste ulempe ved de trådløse muligheder er, at de ikke bidrager til at lade ens smartphone eller tablet op.

Hvis du kunne tænke dig at se nærmere på de trådløse alternativer til MHL, finder du links herunder:

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg