Billede af TV taget af avXperten

Virker HDMI-Kabel Fra PC til TV ikke? ?(Sådan Fikser Du Det!)

Dem af os, der benytter vores TV som en ekstern skærm til PC’en, enten når vi arbejder, spiller eller streamer film og serier, har måske prøvet, at forbindelsen mellem PC og TV via HDMI ikke virker, som den skal.

Dette er utroligt frustrerende, for hele opsætningen virker så lige og simpel med HDMI, som overfører både billede og lyd mellem de to enheder, hvorfor alt således bare burde spille problemfrit.

Men som det så ofte er tilfældet med teknik, vil der altid være udfordringer, hvis opsætningen på den ene eller den anden måde er mangelfuld.

Hvis du sidder netop med det problem lige nu, kan det måske være, at du allerede ved, at du bare skal udskifte HDMI-kablet, og i så fald kan du komme direkte til vores brede sortiment i webshoppen ved at klikke her: https://www.avxperten.dk/hdmi-kabler/.

Aner du ikke, hvad problemet er med din HDMI-forbindelse mellem din PC og dit TV, og kunne du godt bruge lidt hjælp, så læs med videre herunder, hvor vi hjælper dig med at fikse det.

Lær mere om teknologien "HDMI ARC" som er meget relevant for tilslutning af HDMI til TV i vores video herunder:

Tjeklisten: 5 hurtige løsninger

Som det allerførste har vi opstillet en liste af 5 helt lavpraktiske ting, som du kan tjekke til at starte med. Hvis det eksempelvis er første gang, du skal forbinde din PC med dit TV, og det ikke virker, så kan løsningen på problemet meget nemt være en af de 5 følgende.

#1 Er kablet korrekt monteret i begge ender?

Sørg for at tjekke, og muligvis dobbelttjekke, om, du har monteret HDMI-kablet korrekt begge ender. Kablets HDMI-stik skal være trykket helt ind i HDMI-porten i både PC og TV, før forbindelsen kan etableres.

#2 Er der tændt for både PC og TV?

Det kan måske lyde fór åbenlyst, men det sker altså, at man helt glemmer at tænde for sin PC, fordi det jo er TV’et, man gerne vil have billede på. Så du kan eventuelt lige tjekke, om du har husket at tænde begge dine enheder, for ellers virker forbindelsen altså ikke.

#3 Er TV’et tændt på den rigtige HDMI-port?

Når du har monteret HDMI-kablet korrekt i både PC og TV og har tændt for dem begge to, så er det vigtigt, at du har skiftet over på den rigtige HDMI-port. HDMI-indgangene på dit TV er nummerede (på nyere TV 1-3), og du skal sætte TV’et til at vise den HDMI-port, der svarer til den, du har sat HDMI-kablet i.

Har du sat HDMI-kablet i HDMI 1, så skal du på fjernbetjeningen trykke på “Source” og vælge “HDMI 1” for at kunne se billedet fra den enhed, som du forsøger at tilslutte.

#4 Er HDMI-kablet beskadiget?

Hvis dit HDMI er blevet beskadiget på den ene eller den anden måde, kan dette også være årsagen til, at forbindelsen mellem din PC og dit TV ikke virker.

Den nemmeste måde at finde ud af om HDMI-kablet er gået i stykker, er at bruge det i en forbindelse, som du ved virker, f.eks. mellem TV’et og DVD/Bluray-afspilleren el.lign. Hvis kablet er beskadiget, vil du vide det, fordi denne forbindelse heller ikke vil virke nu.

#5 Har dit TV overhovedet en HDMI-indgang?

Er du en af de få tilbageværende, som har holdt fast i dit gamle B&O-fjernsyn eller et andet billedrørs-TV, selv da det analoge TV-signal blev lukket 2016, så har du ganske enkelt ikke en HDMI-indgang i dit TV. 

Derfor kan du heller ikke forbinde din PC og dit TV via HDMI, medmindre du enten investerer i et nyt TV med HDMI, eller en omformer af typen HDMI til Scart-adapter.

Fejlfind: HDMI fra PC til TV virker ikke

Har du læst med i dette blogindlæg fra toppen og indtil nu, og stadig ikke fundet en løsning, så er dit problem højst sandsynligt et mere teknisk et af slagsen.

I sådan et tilfælde kan det hjælpe, hvis du “rebooter” HDMI-forbindelsen. Lightversionen af dette er at skifte HDMI-kilden og så tilbage igen, f.eks. fra PC til DVD/Bluray-afspiller og så tilbage til PC igen. 

Virker dette ikke, kan du lave et komplet genstart af HDMI-forbindelsen således:

  • Det første, du skal gøre, er at slukke for fjernsynet.
  • Dernæst tager du alle kabler, tilbehør og enheder ud af fjernsynet. Dette gælder også et eventuelt CAM-modul, hvis du har sat sådan et i.
  • Vent til LED-indikatoren har været slukket i mindst 1 minut, inden du sætter strømkablet til igen.
  • Tænd så for fjernsynet uden at tilslutte de frakoblede kabler, tilbehør og enheder.
  • Nu tager du strømkablet ud af PC’en og sætter det i igen efter 1 minut, ligesom ved TV’et, og så starter du PC’en.
  • Vent i cirka 3-5 minutter, mens PC’en afslutter sine opstartsprocesser.
  • Sæt nu til slut HDMI-kablet i først fjernsynet og derefter i PC’en.

Problemer med billede/lyd fra PC til TV via HDMI

Er det specifikt billedet, der er problemet og ikke så meget lyden, så er dit problem med meget stor sandsynlighed din PC’s grafikdriver - især hvis du har installeret en uoriginal grafikdriver på din PC.

I dette tilfælde kan du være nødsaget til at afinstallere den uoriginale grafikdriver og få den nyeste version af driveren til dit grafikkort, hvilken du finder ved at søge efter den på internettet. Det kan også være, at du har den originale grafikdriver på din PC, og det er den, som mangler en opdatering. I så fald er det også på internettet, at du finder den.

En anden årsag til at billedet kan være ringe på dit TV, er faktisk noget så simpelt som afstanden mellem dig og dit fjernsyn.

Dette kan nemlig forbedre eller forringe billedkvaliteten afhængigt af hvordan det er placeret, hør meget mere i vores video herunder:

Problemer med lyd fra PC til TV via HDMI

Med et HDMI-kabel kommer lyden normalt med over, men bruger du DVI/HDMI er det muligt, at lyden ikke kommer med. I så fald må du overføre lyden separat.

Til dette behøver du et HDMI til DVI med lyd-kabel.

Skift mellem PC- og TV-skærm

Det kan også være, at du faktisk slet ikke har problemer med at få HDMI-forbindelsen mellem PC og din TV stander til at virke, men du i stedet bare gerne vil ændre visningsindstillingerne, så du f.eks. kun har billede på TV-skærmen.

Det kan du gøre meget nemt ved at trykke på Windowstasten + P (Windows 10) eller FN-tasten + F3/F4/F5/F7/F8/F9/F10 (alt efter hvilket system din PC kører på).

Herefter kan du vælge mellem 4 forskellige visningsindstillinger for dine skærme:

  1. Kun PC-skærm
  2. Dubler
  3. Udvid
  4. Kun anden skærm

Som et ekstra lille tip kan vi fortælle, at hvis du har problemer med, at din PC ikke registrerer din TV-skærm ordentligt, så kan det nogle gange have en effekt skifte rundt på disse visningsindstillinger.

Alternativer til at forbinde PC til TV

Hvis du gerne vil slippe for kabler, når du benytter dit TV som ekstern skærm, så findes der også andre løsninger. Især hvis det er film og serier, du gerne vil se på fladskærmen, så er de følgende 3 løsninger værd at overveje.

Smart-TV

Den nyeste typer af digitale fladskærms-TV går under navnet Smart-TV. Et Smart-TV har indbygget Wi-Fi, hvilket ikke bare betyder, at det kan gå på internettet, men også at streamingtjenester som Netflix, Viaplay, HBO Nordic, DR TV, Amazon Prime og flere andre kan tilgås via apps, og du kan dermed streame film og serier direkte fra dit fjernsyn.

Alternativ kan du også gøre dit TV “smart” med en TV-boks fra de store TV-udbydere herhjemme YouSee og Stofa.

Chromecast

Den mest prisvenlige måde at gøre sit TV “smart” på, er at købe sig en Chromecast, der gør det muligt at “caste” musik, film og serier fra sin smartphone, tablet eller PC over på TV’et helt trådløst.

Du kan læse meget mere om, hvad en Chromecast er samt hvordan den virker på vores store guide til opsætning og installation af Chromecast.

Apple TV

Et Apple TV minder meget om en Chromecast, men er udelukkende kompatible med Appleprodukter. På et Apple TV kan man “AirPlaye” sit indhold fra sin Macbook, iPhone eller iPad, men faktisk kan man fra selve Apple TV’et tilgå f.eks. sin Netflix-, Viaplay- eller iTunes-konto og flere andre via apps.

Du kan læse meget mere om, hvad Apple Tv er samt hvordan det fungerer i vores blogindlæg “Fra iPhone og andre Smartphones til TV (Sådan gør du!)”.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg