Billede af arbejdsplads taget af avXperten

Hjemmearbejdsplads: Den Ultimative guide og checkliste

Grundet den konstante udvikling når det kommer til både teknologi, men også diverse kontorjobs er det i dag mere relevant end nogensinde at arbejde hjemmefra.

Hjemmearbejde kan nemlig være en oplagt mulighed for mange personer, da det giver en helt anden form for fleksibilitet og frihed.

Er hjemmearbejde optimalt? Det er ikke alle brancher hvor hjemmearbejde er relevant. Dog kan de fleste jobs, som befinder sig på kontorer blive udført hjemmefra. Det kan være sundt for medarbejdere at have en fleksibel arbejdsplan, hvor de har mulighed for en arbejdsdag hjemmefra. Dette kan styrke deres overordnede motivation, men kræver et vist ansvar.

Hvis du er en arbejdsgiver eller medarbejder i et firma, hvor hjemmearbejde kunne være relevant, så læs videre i dette indlæg.

Alternativt, kan du se vores test af forskellige webcams i denne video:

Vi giver vigtig info omkring fordelene og ulemper ved hjemmearbejde, samt en liste over ting som er gode at have til det optimale hjemmearbejdssetup.

Hjemmearbejdsplads checkliste: alt du skal bruge!

Hvis du er så heldig at du har fået muligheden for at arbejde hjemmefra, så bør du helt sikkert følge med i denne sektion.

Vi går nemlig over nogle af de vigtigste ting du bør overveje at skaffe til din arbejdsplads derhjemme.

Uden videre tøven får du her en liste over ting som kan være meget relevante for dig som vil have det optimale setup til hjemmearbejdet.

Hjemmearbejdsplads Checkliste

Et godt headset

Et headset er en meget vigtig ting at anskaffe sig hvis man vil arbejde hjemme.

Et headset er ikke blot optimalt til at kommunikere med dine medarbejdere, men også til at lukke unødvendig støj ude.

Mange bruger også headsets til at lytte til musik imens de arbejder, da det fjerner den baggrundsstøj der måtte være, og gør det nemmer at fokusere og være produktiv.

Webcam

Hvis din arbejdscomputer ikke er udstyret med et webcam, bør du helt sikker skaffe et med det samme.

Det er nemlig ofte en god ide at kunne føre et videoopkald med sine medarbejdere, arbejdsgiver eller endda kunder da det er mere personligt end et normalt telefonopkald.

Derudover kan der også forekomme konferencer, hvor det er påkrævet at du “møder” op i det mindste over en videoforbindelse.

Det er ikke sikkert at du kommer til at bruge et webcam ofte, men det er stadig en ting man næppe kan undvære i visse tilfælde.

En god stol

Noget af det absolut vigtigste, om du arbejder hjemme eller ej, er god siddekomfort.

Derfor bør du som en af de højeste prioriteter skaffe dig en god stol som passer til dine behov.

Det er i bund og grund ligegyldigt hvilken type stol du anskaffer dig, den skal blot passe til dine siddebehov, og ikke være grund til skader i din ryg, lænd eller andet.

Tastatur og mus

De fleste vælger at udføre deres arbejde på en stationær computer, da de ofte har større skærme, og mere effektive komponenter end de fleste bærbare.

Derfor skal du til din computer selvfølgelig også have både tastatur og mus i god kvalitet.

Det er yderst vigtigt at både din mus og dit tastatur er af god kvalitet, da det faktisk kan skade dine håndled hvis fx dit tastatur ikke har optimale hvileforhold.

Sørg for at du finder et tastatur og en mus som falder i din smag, og som passer til netop dine behov.

Højttalere

Hvis du ikke er meget for at skulle have headset på af den ene eller anden grund, så kan du i stedet investere i nogle gode højttalere.

Det er langt fra de fleste stationære computere som overhovedet har højttalere, og bærbare har ofte meget dårlige højttalere.

Derfor er det meget vigtigt at skaffe nogle gode eksterne højttalere, så du kan høre alt klart og tydeligt.

Mikrofon

Hvis du som sagt ikke er meget for at bruge headsets, så bør du udover gode højttalere også skaffe dig en god mikrofon.

Hvis du ofte snakker med dine kollegaer, arbejdsgiver eller måske kunder, så er det meget vigtigt at have en mikrofon i god kvalitet, så de kan hører dig klart og tydeligt.

Derudover viser det overfor kunden også seriøsitet hvis din lydkvalitet er i høj kvalitet når i holder skypemøder eller lignende.

Konferencehøjttaler

Et meget overset og undervurderet produkt er en konferencehøjttaler.

Disse typer af højttaler er designet til at omdanne ethvert rum til et mødelokale, også selvom du er helt selv og kommunikere med en række personer fra dit hjemmekontor.

Højttalerne i denne type besidder utrolig skarpe lydkvaliteter, og de fleste har også indbyggede mikrofoner af høj kvalitet.

På den måde kan du få den bedste lyd, og være med til de vigtige konferencer, også selvom du arbejder hjemmefra.

Kabelskjulere

Kabelskjulere er relevante til enhver form for computer eller tv-setup i hjemmet eller på arbejdspladsen, og derfor selvfølgelig også til din hjemmearbejdsplads.

Når du både skal have en stationær computer, et headset, højttalere, mikrofon, webcam og diverse andre gadgets, kan der forekomme utrolig mange løse kabler.

Derfor kan du med fordel bruge kabelskjulere eller strips for at få lidt mere styr på de løse kabler, og få det hjemmekontor til at se lidt mere professionelt ud.

Makulator

En makulator er ikke relevant for alle som arbejder hjemmefra, dog kan det i nogle jobs være en nødvendighed.

Grunden til dette er at persondataforordningen(GDPR) jo stadig gælder, selvom du arbejder hjemmefra.

Derfor kan du komme ud for at ud skal destruere visse fysiske papirer, og dette gør du selvfølgelig med en makulator.

Wifi Repeater

Nu har vi måske sagt at nogle af tingene på denne liste er “noget af det vigtigste” men den sidste ting på listen må sandhed siges at være en af de absolut vigtigste ting for at sikre det optimale hjemmearbejde.

Der er nemlig intet værre og mere ødelæggende for dit arbejde end en dårlig internetforbindelse.

Langt de fleste kontorjobs kræver nemlig at du i et vist omfang har brug for en god internetforbindelse.

Hvis du bruger trådløst netværk, men dit kontor måske er lidt uden for rækkevidde, hvilket resultere i et dårligt signal så bør du overveje at købe en WiFi Repeater.

Med dette redskab sikrer du at din WiFi forbindelse kan nå din computer, og sikrer en optimal netværksforbindelse til dit arbejde.

3 Fordele ved at arbejde hjemmefra

At arbejde hjemmefra er ikke for alle, men for nogle kan det være en af de bedste måder at skabe en god motivation hos den enkelte ansatte.

Mange nyder nemlig fleksibilitet, og muligheden for at kunne strukturere sin egen hverdag.

Dette giver en form for frihed, dog under ansvar, som i manges tilfælde betyder, at de er mere glade for deres arbejde, og mere motiveret til at gøre en god indsats for at bevise at man sagtens kan arbejde hjemmefra.

Der er visse fordele og ulemper ved hjemmearbejdspladser, og du får i denne sektion nogle af de vigtigste fordele.

De mest almindelige fordele som ofte medfølger når man opstiller en hjemmearbejdsplads er b.la. øget arbejdsglæde, mere motivation samt øget produktivitet.

#1 Tilfredse medarbejdere

Som arbejdsgiver kan dine medarbejdere opnå en langt højere arbejdsglæde ved at få en fleksibel tilgang til deres arbejde. 

Med hjemmearbejde giver du dine medarbejder lov til at strukturere deres dag mere, og giver dem øget ansvar. 

Glade medarbejdere betyder ofte også, at produktiviteten stiger betydeligt, hvilket jo selvfølgelig kan pynte på bundlinjen.

#2 Fleksibilitet 

Hjemmearbejde er ikke blot fleksibelt for personen, der arbejder hjemme, men faktisk også for hele organisationen, som får en meget fleksibel tilgang til at planlægge aktiviteterne. 

Det kan sågar være, at helt nye stillinger bliver opfundet, eksempelvis en leder som står for de personer som arbejder hjemmefra. 

Det er muligt at have 2 forskellige arbejdspladser, hvor der fx sidder en bestemt mængde medarbejdere på kontorer, og den anden del derhjemme. 

På den måde sparer virksomheden også penge på huslejen, samt indkøb til diverse kontorartikler.

#3 Gør din virksomhed mere attraktiv 

Hvis du som arbejdsgiver og/eller virksomhedsejer allerede i rekrutteringsfasen oplyser om muligheden for en hjemmearbejdsplads, vil du helt sikkert se en stigning i antal ansøgninger. 

Fleksibilitet er noget som utrolig mange medarbejdere, eller fremtidige medarbejdere, værdsætter meget højt. 

Der er også mulighed for, at en person i København fx kan søge et job som har hovedsæde i Århus, men grundet muligheden for hjemmearbejde er dette intet problem. 

Dermed kan du som virksomhed få helt fantastiske nye medarbejdere, som førhen slet ikke ville ansøge, da virksomheden lå for langt væk fra deres bopæl.

    Overordnet set skal du som arbejdsgiver ikke være bange for at produktiviteten falder hvis du giver dine medarbejdere mulighed for at arbejde hjemme, tværtimod.

    I de fleste tilfælde viser medarbejderne faktisk en øget indsats, da de ikke vil give udtryk for at være dovne, bare fordi de nu arbejder hjemme.

    Mange trives ved at arbejde hjemmefra, da der ikke er de samme restriktioner og larm som på arbejdspladsen.

    3 Ulemper ved at arbejde hjemmefra

    Ulemperne ved hjemmearbejdspladser er meget præget af en mangel på optimal kommunikation, svækkede kontrolmuligheder samt uvished om produktivitet.

    Der er en række ulemper ved hjemmearbejdspladser, men overordnet set kan de fleste faktisk imødekommes ved hjælp af forskellige redskaber.

    Her er nogle af de mest relevante ulemper som kan forekomme ved hjemmearbejdspladser:

    #1 Svækket kontakt med arbejdspladsen

    Hvis en eller flere personer primært arbejder hjemmefra i virksomheden, kan de miste meget af det sociale eller det arbejdsmæssige som foregår på hovedarbejdspladsen. 

    Dette kan i værste tilfælde betyde at personen går glip af relevant information, eller måske står i dårligere lys end sine kollegaer når det kommer til forfremmelse.

    #2 Det kan være svært at spore produktivitet

    Mange arbejdsgivere er bange for at deres medarbejder yder et langt mindre arbejde derhjemme, end hvis de sad på hovedkontoret. Det er ikke altid nemt at vide hvor effektive medarbejderen er når han/hun arbejder hjemmefra. Dog har de fleste typer jobs værktøjer til at spore deres arbejdsopgaver, og hvor lang tid de bruger på disse. Det er dog meget frustrerende for de arbejdsgivere som ikke har bevis for hvor godt et stykke arbejde deres hjemmegående arbejdere udfører.

    #3 Kan kræve investeringer i udstyr 

    For nogle er det meget nemt at flytte arbejdet hjem, hvis det eneste de skal bruge er en computer og en internetforbindelse. 

    Dog findes der andre typer jobs, hvor det kræver mere omstændige værktøjer, som fx printere, mikrofoner, specielle skærme, headsets og meget andet som kræver en investering af virksomheden. 

    Dog ville virksomheden for det meste have investeret i disse ting alligevel, så den eneste forskel er at disse ting ikke står på hovedkontoret, og dermed kun har værdi for den hjemmearbejdende person. 

    Det kan dog forekomme at arbejdspladsen bliver nødt til at investere i nye systemer til kommunikation og information, for at sikre sig at de personer der arbejder hjemme får alt relevant information.

    Overordnet set er de største ulemper ved hjemmearbejde at selve virksomhedskulturen på arbejdspladsen kan svækkes, og at de der arbejder hjemmefra ikke får den samme information som de der ikke gør.

    Det er derfor vigtigt at have de rette kommunikationsredskaber for at sikre sig at alle i virksomheden får de samme informationer, om de arbejde hjemmefra eller ej.

    Dette er ikke vanskeligt for de små virksomheder, men kan være en udfordring for de lidt større virksomheder med mange forskellige afdelinger og arbejdsområder.

    5 Tips til at få hjemmearbejde til at fungere

    At arbejde hjemme kræver en forholdsvis stor mængde selvdisciplin og planlægning.

    Det kan være ret svært på nogle punkter at få hjemmearbejde til at fungere optimalt.

    I dette afsnit giver vi dig nogle gode råd til hvordan du kan får din hjemmearbejdsplads til at fungere optimalt, og imødekomme de udfordringer der måtte være.

    #1 Arbejd normale timer

    Noget som er utrolig vigtigt, er at arbejde helt ligesom du ville gøre normalt, så vidt muligt.

    Det er helt fint at have fleksible arbejdstider, men forsøg altid at arbejde det antal timer som du normalt ville arbejde hvis du ikke arbejder hjemmefra.

    Lav eventuelt en kalender og fordel dine arbejdstimer, så du er sikker på at du opnår det antal timer som enten er krævet af din virksomhed, eller som du selv ønsker at opnå som selvstændig.

    #2 Få faste rutiner

    At arbejde udelukkende hjemmefra kan faktisk være utroligt drænende.

    Det er meget vigtigt at have faste rutiner og ritualer, ligesom du ville have på en normal arbejdsplads.

    Du har dog en anden frihed, så du kan fx vælge at gå en lille tur på 5-10 minutter for at tømme hovedet, og forny dit energiniveau.

    Du kan også opstille faste morgenrutiner, dette er utrolig godt til at skabe en struktureret arbejdsdag.

    Hvis du opstiller en morgenrutine som helt naturligt guider dig hen på din hjemmearbejdsplads, vil det være meget nemmere for dig helt underbevidst at få dig selv til at få faste og effektive rammer for dit hjemmearbejde.

    #3 Opstil et dedikeret kontorområde

    Hvis du arbejder hjemmefra, er det utrolig vigtigt at opstille et kontor som helst skal være afskåret fra resten af dit hjem.

    På den måde føler du ikke trangen til at foretage dig noget som ikke er arbejdsrelateret, da lokalet vil være opsat til at arbejde i.

    Hvis du fx sidder i stuen kan det være utrolig nemt lige at smide sig på sofaen og se lidt fjernsyn, men dette resulterer hurtigt i at du mister mange arbejdstimer.

    Hvis du bor i en mindre lejlighed er det selvfølgelig ikke ligeså nemt, men her kan du alligevel forsøge at have et område som udelukkende er dedikeret til arbejde.

    Det kræver meget selvdisciplin at holde tankerne arbejdsrelateret når du arbejder hjemmefra, men det er yderst vigtigt at træne dette for at opnå den optimale produktivitet.

    #4 Lav en opdeling af privatliv og arbejde

    De fleste vil nok mene at det er lidt svært at lade være med at blande privatliv og arbejde når man arbejder hjemmefra.

    Dette er dog noget som man burde arbejde lidt mere på, da det som regel svækker din produktivitet hvis du indblander privatlivet i din arbejdsdag.

    Hvis du eksempelvis har børn som kommer hjem tidligt, eller en kæreste/hustru, så er det vigtigt at have faste aftaler med dem for at sikre at du ikke bliver forstyrret i din arbejdstid.

    Lav derfor nogle faste regler, som fx at døren til dit kontor ikke bør åbnes før du har fri.

    På den måde lærer de hurtigt at de ikke skal forstyrre dig når du arbejder, hvilket giver dig en chance for at fokusere væsentlig mere på dine arbejdsopgaver.

    #5 Hold pauser

    Bare fordi man arbejder hjemmefra betyder det ikke at man skal arbejde konstant.

    Ligesom på en normal arbejdsplads har man brug for at tømme hovedet og slappe af når man arbejder derhjemme.

    Hav derfor eventuelt nogle faste pauser, og især en længere pause omkring frokost for at samle energi til resten af dagen.

    Gå eventuelt udenfor for at få lidt luft, da det kan være meget indelukket at sidde på et kontor helt selv det meste af dagen.

    Overordnet set må det siges at arbejde hjemmefra kræver at man er god til at kontrollere sig selv og skabe en god rutine.

    Det er vigtigt at opdele arbejde og fritid for at sikre at man opnår sine egne, eller sin virksomheds krav til arbejdet.

    Der er ikke nogen facitliste til hvordan man arbejder bedst hjemmefra, alle er forskellige og arbejder bedst på forskellige måder.

    Skab en rutine og en hjemmearbejdsplads som passer til præcis dine behov.

    E-mærket

     

    Betalingskort
    avXperten
    MenuKontaktKurvSøg