Billede taget af avXperten personale

Hvad er et Access Point? Vi er eksperter - (Access Points Guide)

Hvis du selv har været ved at fifle med hjemmenetværket og manglet trådløse forbindelser i alle hjørner af huset, så har du måske hørt om et Access Point. Men hvad er et Access Point? Er det det samme som en router?

Her har jeg samlet en kort og præcis guide med alle svarene. Læs videre og find ud af, om du har brug for et Access Point.

Et access point er en anden form for WiFi forstærker, der kan hjælpe med at udbrede netværket i din bolig eller på arbejdspladsen, se også denne informative video omkring brug af WiFi forstærkere lige her:

Hvad er et Access Point?

Det korte svar er, at et Access Point er en enhed, der forbinder dit kablede netværk i huset med det trådløse netværk.

Eller sagt på en anden måde – det er et Access Point, der skaber det trådløse netværk ud fra den kablede forbindelse.

Find det rette netværkskabel med vores store guide til netop internet kabler lige herunder:

Men så er det jo det samme som en router – siger du måske, men det er ikke helt korrekt. En router har du typisk tilsluttet i nærheden af dit modem eller hvordan du nu får internet ind i dit hjem, og herfra sender det (eller kan det sende) et trådløst signal ud, så du har Wi-Fi.

Fordelen ved det er, at man har en enkelt enhed, som i de fleste tilfælde er nok til at skabe trådløst netværk i dit hjem.

Men har du et lidt større hus eller er netværket i en virksomhed, er det ikke nok med en router. I disse tilfælde vil man bruge flere Access Point placeret i flere rum i den fjerne ende af huset eller i hvert kontor, hvis det er en virksomhed, så man har en god internet-dækning over det hele.

Har jeg brug for Access Point?

Det kommer an på hvad du tænker på at bruge det til. Du skal starte med at spørge dig selv, hvilket udstyr du har fået fra din internetudbyder, Du skal overveje hvor stort et område du gerne vil have Wi-Fi i og du skal spørge dig selv om, hvor mange enheder du gerne vil give adgang til samtidigt.

Ting du skal overveje inden du køber Access point:

  • Hvilket udstyr har jeg i forvejen?
  • Hvor stort et område skal Wi-Fi-dækkes?
  • Hvor mange enheder skal kunne bruge internet samtidigt?

Hvad er forskellen på en router og et Access Point?

Et Access Point er med andre ord det sted eller netværk, hvor dine enheder (computere / mobiltelefoner / tablets) får adgang til internettet.

Mange routere har allerede denne funktion indbygget, men routerens primære opgave er at modtage og sende data fra internettet til dit hjemmenetværk. Desuden har nogle routere mulighed for at dele adgangen til dit hjemmenetværk med andre, så de kan logge på det.

Med et Access Point kan du ikke skabe et trådløst netværk. Men du kan derimod bruge det til at give adgang til netværket.

Det vil altså sige at du i princippet kan have en kæmpebygning med masser af kontorer og et stort lager. For at give alle mulighed for at tilgå virksomhedens netværk kan du have op til flere hundrede Access Points placeret rundt omkring i de forskellige rum, så du får et ensartet og stabilt netværk.

Du vil også kunne styre hele netværket centralt og se hvilke Access Points der bliver brugt, så du kan identificere de områder, der måske skal have bedre dækning osv.

Mange kan være på internet samtidigt uden problemer

Med Access Points kan mange personer være på internettet samtidigt uden at det skaber problemer. Det er hver enkelt Access point, der fungerer som adgangspunktet for den enkelte bruger. Derfor vil de forskellige brugere ikke påvirke hinandens signal.

Samtidigt er Access Points smart fordi du kan bevæge dig rundt på arbejdspladsen, uden at tabe netværksforbindelsen.

Da du kun behøver et log-in til hele netværket, vil næste Access Point i serien blot overtage forbindelsen, mens du bevæger dig rundt.

Er du den der har ansvaret for internet i virksomheden er der også en masser fordele i at kunne styre hele netværket samlet via en Wi-Fi Controller eller via cloud baseret software.

Men er det ikke kun til virksomheder?

Der er altså store fordele for virksomheder, men du kan sagtens have fordel af Access Point som privat bruger.

Har du et stort hus med dårligt signal i krogene, kan du få helt stabilt signal over det hele. Det kan også være du har et skur med arbejdsrum i carporten, hvor du gerne vil have Wi-Fi. Har du vennerne på besøg kan du hurtigt give dem adgang til dit hjemmenetværk, til spil og andet.

Access Pointet er ikke bare en Wi-Fi forstærker, da hvert Access Point er sit eget adgangspunkt for brugeren. På den måde skaber du det helt perfekte trådløse netværk, både i hjemmet og i virksomheder.

Hør kort om, hvordan du kan sikre optimal internet dækning med et Access Point

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg