Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Coax Kabel Ultimativ Guide » Lær alt om COAX teknologi her!

Din udbyder af bredbånd slynger måske om sig med smarte tekniske termer som Mbit, Gbit, DSL og COAX.

I dette indlæg fokusere vi på COAX og hvad denne teknologi egentlig er, og hvad den bruges til.

Hvad er COAX? COAX er et term som beskriver de smarte coaxkabler som bruges til at få internet gennem antennestikket. COAX bruges af mange udbydere af bredbånd, og er en utrolig hurtig og stabil teknologi som sikrer effektive internetforbindelser. COAX internetforbindelser kan opnå hastigheder helt op til 1000 Mbit/s.

COAX er en af de mest udbredte former for bredbånd herhjemme, og det er der god grund til!

Læs videre i dette indlæg for meget mere info omkring den smarte COAX teknologi.

Hvad er et COAX kabel?

Et COAX eller Coaxial kabel er et kabel som ofte bliver brugt af diverse udbydere af både bredbånd og fjernsynskanaler m.m.

Disse kabler bruges til at overføre data fra udbyderens database til diverse husstande som kan gøre brug af dataen ved hjælp af antennekabel eller netværkskabel.

COAX kabler har eksisteret i mange år, lige siden det tidlige 20. Århundrede og har lige siden udgivelsen været utrolig effektiv og stabil når det gælder transmission af diverse data.

Grunden til at COAX kabler var populære allerede for mange år siden, er deres utrolig effektive opbygning som er utrolig stabil og sikrer kablet mod potentielle skader.

Kablet er opbygget af et kobberkabel der rundt om sig har et skjold af et tykkere lag plastik.

Dette skjoldlignende design sikrer at kobberkablet kan overføre data uden forstyrrelser.

Hvad er COAX bredbånd?

COAX bredbånd er faktisk den mest almindelige type bredbånd som mange har brugt i lang tid.

COAX ved at blive en smule udkonkurreret af fibernet som lader til at være fremtiden indenfor internet samt tv-forbindelser.

Overordnet set er det “specielle” ved COAX bredbånd, helt simpelt at man får sit internet leveret gennem sit antennestik med et antennekabel, som selvfølgelig også bruges til at få kanaler til dit fjernsyn, oftest fra samme udbyder som dit internet.

Udbydere der bruger COAX vil ofte sende en lille adapter med som du placere på dit normale antennestik, og dermed får adgang til deres kanaler samt internet og evt. Telefon forbindelser.

Det smarte ved COAX er dets evne til at give dig alt i din bredbåndspakke fra samme stik, altså bade telefon, tv og internet.

COAX er også hurtigere end andre af de gamle former for bredbåndskabler, og sikrer hurtige hastigheder som kun overgås af fibernet.

COAX bredbånd bliver ofte også betegnet som kabel-tv internet eller kabel internet, men som tommelfingerregel kan du blot huske på at hvis internettet bliver leveret gennem antennestik/kabelstik er der tale om COAX bredbånd i de fleste tilfælde.

Hvorfor vælge en COAX forbindelse?

Hvis du ikke bruger fibernet er der gode chancer for at du allerede bruger COAX internet, måske helt uden at du er klar over det.

Langt de fleste internet/tv-udbydere bruger nemlig de smarte COAX kabler når de skal overføre deres signal til dit hjem.

Det hele klares som bekendt gennem dit antennestik, og ved hjælp af en af deres smarte adapters og antennekabel kan du nemt og enkelt få internet og TV fra samme stik.

COAX er derudover også utrolig hurtigt og stabilt, og er velegnet til husstande med mange brugere.

Skift de gamle ustabile forbindelser ud med en effektiv COAX installation

Hvis du stadig bruger de gamle forbindelser som DSL bør du måske overveje at skifte til COAX.

Der er stadig mange danskere som får deres internet igennem en såkaldt “xDSL” forbindelse, som modstat antennestikket bruger telefonstikket til at få adgang til internettet.

Dog er telefonstik i takt med udviklingen af smartphones, faldet drastisk i popularitet.

Det er nok ikke usandsynligt at fastnettelefoner uddør i den nærmeste fremtid, og derfor er internet gennem telefonstik ikke særlig fordelagtigt i forhold til en COAX forbindelse gennem antennestikket.

COAX er også i stand til at opnå meget højere hastigheder en DSL forbindelserne, hvilket sikrer en mere stabil internetforbindelse samt hurtigere downloadhastigheder og dermed mere effektiv streaming på diverse tjenester som Netflix, Viaplay, HBO osv.

Læs også mange andre spændende blogindlæg på avXpertens blog som:

Er der forskel på COAX og fibernet?

COAX og fibernet er to meget forskellige teknologier, men som dækker det samme behov, nemlig effektive forbindelser til især internet.

Fibernet er en smule anderledes, og anses som værende den fremtidige standard især når det gælder internetforbindelser.

Grunden til dette er at fibernet i teorien har en ufattelig høj kapacitet, og nærmest uanede muligheder når det gælder fx downloadhastigheder.

Fibernet er hurtigere end COAX

Fibernet er kongen når det gælder hurtig og stabilt internet, og hastighederne slår alle andre med flere længder.

Med fibernet får du tit den samme download/upload hastighed i dit abonnement, hvor COAX ofte har en meget lavere upload-hastighed i forhold til download.

Dog skal det lige nævnes, at det ofte er downloadhastigheden som er vigtigst for de fleste, da det er denne som sikre effektiv streaming og generel stabilitet når du bruger nettet.

  • Med COAX kan du typisk opnå hastigheder mellem 50 Mbit/s og helt op til 1000 Mbit/s
  • Med fibernet kan du opnå hastigheder helt op til 10 Gbit/s og derover

Som du kan se er hastighederne temmelig forskellige, dog er det de færreste normale personer som har brug for mere end 1000 Mbit/s.

COAX er mere tilgængeligt end fibernet

Det primære som taler for COAX forbindelserne, er det faktum at udbydere som tilbyder COAX mere eller mindre kan dække hele landet, hvor fibernet endnu ikke er tilgængeligt for alle husstande.

Derfor kan du afhængig af din lokation, være nødsaget til at bruge COAX frem for fiber indtil udviklingen har bredt sig.

Heldigvis er fibernet i gang med at udbrede sig fuldstændigt, og selv folk i de mindste byer kan i dag få fibernet.

Derfor er det primært personer som bor længere væk fra bygrænserne som i dag har kvaler med at skaffe fibernetforbindelser.

Grunden til at det er mere vanskeligt for fibernet at dække hele landet, er det faktum at fibernet kræver en ekstra installation i hjemmet.

Det er her COAX er smartere, da det kan leveres direkte igennem husstandens nuværende antennestik.

Du kan læse meget mere om fibernet i vores blogindlæg: Hvad er fibernet? (Danmarks uafhængige fibernet forklaring)

Overordnet set er fibernet nok fremtidens svar på det bedste internet, dog er COAX stadig det mest udbredte, og derfor det oplagte valg for mange.

Udbydere af fibernet arbejder hårdt på at gøre den smarte teknologi tilgængelig for alle, og indenfor den nærmeste fremtid er det nok højst sandsynligt at selv de mindste byer har mulighed for at bruge fibernet.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg