screenshot af Discord via Discord.com

Kender du Discord? Lær alt om programmet discord her!

Over 250 millioner computerspillere og folk fra onlinefællesskaber bruger Discord. Har du ikke hørt om, hvad det er, eller vil du vide mere om, hvilke muligheder du har, når du skal kommunikere online helt gratis? Så læs med her.

Mange af de bedste oplevelser og venskaber i livet, opstår gennem spil. Computerspil og online gaming er blevet utroligt populært, og det er ikke så asocialt, som mange tror.

Hvad er Discord? Discord er en chat designet til gamere, altså folk, der spiller computer. Det er en VoIP, som står for Voice over IP. Det betyder, at man kan bruge programmet og applikationen til at kommunikere online helt gratis, imens man for eksempel er i gang med at spille et computerspil.

Det var den hurtige forklaring på, hvad Discord er. Vil du vide mere om programmet, så læs med her. 

Hvad er Discord og VoIP?

Discord blev udgivet for 4 år siden den 13 maj 2015. Hvis du ikke kender Discord, er den nemmeste forklaring næsten at sige, at det er Skype bare for computerspillere. Hvis du heller ikke ved, hvad Skype er, kommer her først lige en forklaring på, hvad VoIP og Skype er.

Voice over Internet Protocol

De gode gamle normer, hvor man giver sit telefonnummer til en bekendt, er ved at være slut. VoIP er den moderne måde at snakke i telefon på, hvor man ikke behøver et telefonnummer.

Skype blev udgivet i 2003 med to danskere som opfinderne af denne smarte software. Der er dog kommet mange alternativer til Skype siden udgivelsen, og når man spiller computer, er der mange måder, hvor man kan kommunikere i realtid uden at skulle sidde og snakke i en traditionel telefon.

Discord

Discord er kun fire år gammelt, men det har allerede vundet stor popularitet hos mange millioner mennesker verden over, selvom der var og er mange alternativer til programmet. Det er især gamere, der har taget Discord til sig.

En af grundene til, at Discord har fået så stor eksponering er, at Twitch-streamere også er vilde med Discord. Det er nemlig et meget simpelt program, som man nemt og hurtigt kan bruge helt gratis. Der er dog ekstra features, som man kan vælge at betale for.

Vil du vide mere om Twitch og streaming af computerspil? Så læs vores blogindlæg her: Hvad er Twitch?

Ellers læs med her om, hvordan du kommer i gang med Discord.

Discord Download

En af grundene til, at Discord er blevet så populært er, at det er et meget simpelt program. Du behøver faktisk ikke at downloade Discord for at bruge det, men du kan bare logge ind via din browser, hvis du går ind på: https://discordapp.com/ 

Vi anbefaler dog, at du downloader programmet, hvis du vil have mest muligt ud af det.

Hvordan får man Discord?

Du kan få Discord som applikation både på dit skrivebord på computeren, men også på smartphones, iPhones, iPads og andre tablets.

Du kan downloade Discord til alle følgende styresystemer på deres hjemmeside:

  • Windows
  • Mac
  • Android
  • iOS
  • Linux

Du kan finde den som app hos både Android og Apple i henholdsvis Google Play og App Store.

Når du skal kommunikere på Discord, er lyd og mikrofon altafgørende. Vi får en masse henvendelser omkring Discord og VoIP, når vi sælger headsets. 

Sådan kommer man i gang med Discord

Når du har downloadet Discord, er det nemt og hurtigt at komme i gang. Nederst i venstre hjørne af appen kan du se brugerindstillinger for din account. Her kan du administrere dit brugernavn, din e-mail og dit password.

Hvis du vil overføre din venneliste fra Steam, Skype eller League of Legends, kan du også gøre det under dine brugerindstillinger, så du nemt og hurtigt kan finde dine venner fra de spil, du spiller. Du kan også tilkoble din Twitch-account med din Discord.

User settings

Alt efter hvilket sprog, du har din Discord indstillet til, finder du brugerindstillinger/user settings nederst i venstre hjørne. Her finder du alt om din bruger, lydindstillinger, sprog, venner, spil, sikkerhed og privatindstillinger og meget mere.

Discord bliver især brugt af folk, som dyrker eSport. Vi har skrevet et stort blogindlæg om eSport med en masse funfacts. Læs det her: Hvad er eSport

Discord Server

I Discord kan du både lave dine egne servere, men du kan også finde offentlige og private servere, som du kan benytte.

I venstre margin af appen kan du trykke på et logo, der er formet som et plus. Her kan du trykke enten “create a server” eller “join a server”. Altså om du vil lave din egen server, eller om du vil deltage i en anden eksisterende server, som du har fået en adresse fra.

Create a server

Når du har trykket på create a server, kan du vælge et navn til din server og derefter vælge en region. Her kan du blandt andet vælge Western Europe, som er den du skal vælge, hvis du bruger Discord i Danmark.

Det er nemt og hurtigt at oprette sin egen server, og så har man et rum til at chatte i via både tekst eller lyd.

Genveje i Discord

Der er en masse genveje til diverse funktioner i Discord. De fleste fremgår i venstre side, hvor du hurtigt kan trykke på lydindstillinger, mute og disconnect i bunden via ikonerne.

Du kan også gå ind i server-settings, så du kan styre trafikken og mulighederne på din server, såsom privatindstillinger, roller og invitationer.

Discord Bots

Der er mange muligheder med Discord. For at gøre din oplevelse mere spændende, kan man blandt andet tilføje en bot til sin server. En bot er en software, som er lavet til at administrere nogle ting på din server.

Sådan tilføjer du en bot til din Discord server

Der er flere hjemmesider, hvor du kan downloade en Discord Bot, og ofte når du downloader botten, kan du vælge, hvilken server den skal tilføjes til. Her skriver du blot navnet på din egen server.

Det kan du med en bot

En bot kan hjælpe dig med at administrere din server. Desværre er det nemlig sådan, at folk ikke altid opfører sig ordentligt på online fællesskaber. Derved kan du designe din bot til at smide folk ud, som enten spammer eller ikke overholder serverens ordensreglementer.

Derudover kan man få alle mulige sjove features, hvor en bot kan lave emoticons, spille musik etc.

Selvom Discord på mange måder er genialt, er det ikke alle, som er vild med programmet. Vi har derfor samlet en liste, med 14 forskellige VoIP programmer, som du kan bruge.

14 gode Voice over IP-applikationer

Folk, som har spillet computer i lang tid, kan måske huske, at man før i tiden skulle ringe til hinanden på sine mobiltelefoner, når man spillede computer sammen. Mange kørte dog deres internet over sin telefonlinje, så det kunne være, at man ikke engang kunne ringe. 

Det er blevet meget lettere at kommunikere med hinanden online med lyd, og det gør man over en VoIP-applikation. Selvom det er blevet meget lettere at kommunikere online, kan det godt være et problem med, at man bruger mange forskellige programmer.

Vi har fundet 14 gode muligheder, hvis du skal snakke med nogen gratis, eventuelt imens du spiller computer.

  1. Discord
  2. TeamSpeak
  3. Mumble
  4. Ventrilo
  5. Skype
  6. Blizzard Voice Chat
  7. Steam Chat
  8. Facebook Messenger
  9. Google Duo
  10. Whatsapp
  11. MagicApp
  12. MizuDroid SIP VOIP Softphone
  13. Signal Private Messenger
  14. Viber Messenger

TeamSpeak

Man er begyndt at kunne snakke inde i de forskellige spil, imens man spiller computer. Det er dog ikke altid lavet optimalt, og derfor kan man have et program kørende i baggrunden. Her har mange foretrukket at bruge TeamSpeak som deres VoIP-applikation.

Vi har dog fundet en masse alternativer, og Discord er blevet rigtig populært at bruge og en direkte konkurrent til TeamSpeak.

TeamSpeak benchmarker sig på sin hjemmeside med Discord, Ventrilo og Skype, som de programmer, de mener, de er bedre end, og det er nogle af de mest brugte herhjemme, når man skal bruge en software til at kommunikere med, imens man spiller computerspil.

Danmarks mest fulgte på Twitch

Den mest sete dansker på streamingstjenesten Twitch er Sinterbell, som til dagligt danner par med en af verdens bedste Counter-Strike spillere Gla1ve fra Astralis, som også er dansker.

Hvis du vil se, hvordan det fungerer, når man spiller computer, og Twitcher, Discorder eller Teamspeaker, imens man spiller, kan du følge dette link med Sinterbell, der spiller League of Legends:

Det skal lige siges, at det ikke nødvendigvis foregår sådan her. 

Watch Michael Jackson interrupts my league game from Sinterbell on www.twitch.tv

Gaming Headsets

Når man spiller computer, er det i nogle spil altafgørende, at man kan høre sin modstander samt kommunikere med sine medspillere.

Gaming headsets er specielt fremstillet til gaming. Derfor er de ofte lavet som enten on-ear eller over-ear. Det vil sige, at det er store bøffer, modsat in-ear, som er sådan et headset, der ofte følger med, når du køber en smartphone.

Noise control

Alle gaming headsets fra avXperten er udstyret med noise control. Det gør, at baggrundsstøj aktivt filtreres fra, når du bruger dit headset. Vi har headset i alle kvaliteter og til favorable priser. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg