Hvad er EarBuds?

EarBuds - også kaldet In-Ear høretelefoner - er efterhånden blevet den mest almindelige type høretelefon.

Hvad er EarBuds? Earbuds er trådløse Bluetooth høretelefoner som består af to små høretelefoner, der stikkes direkte i øret. Når du er på farten og har brug for at oplade høretelefonerne eller blot vil slukke dem, så lægger du dem i det oftest medfølgende etui og derefter slukkes og oplades de.

Men hvad er fordelen ved denne type høretelefoner og hvorfor er det at de er ved at blive normalen? Læs videre i artiklen og bliv klogere på emnet.

EarBuds - Den nye standard

Earbuds er trådløse Bluetooth høretelefoner som består af to små høretelefoner, der stikkes direkte i øret.

De to små Earbuds kommer i de fleste tilfælde med et opbevaringsetui, som også fungerer som en oplader.

Når du er på farten og har brug for at oplade høretelefonerne eller blot vil slukke dem, så lægger du dem i det medfølgende etui og derefter slukkes og oplades de. 

Oftest medfølger der flere størrelser ørepropper, så du kan få den størrelse der passer perfekt til dig.

5 fordele ved EarBuds

Mange har allerede et sæt EarBuds da de er utroligt praktiske at have med sig.

Nedenfor finder du en liste over de 3 umiddelbare største fordele ved at købe EarBuds:

#1 Lille i størrelse

Det kan være du har dem med i jakkelommen eller også er de blevet smidt i skole- eller sportstasken. 

Uanset ved er de utroligt praktiske og du kan have dem med dig mere eller mindre overalt.

#2 Trådløse

EarBuds forbinder via Bluetooth, hvilket vil sige at de er trådløse.

Det smarte ved dette er også, at når du tænder for dem og sætter dem i øret, så vil de automatisk forbinde til den enhed de var forbundet til sidst, såfremt at den er indenfor rækkevidde.

Dette sammen med deres lille størrelse gør dem utroligt praktiske og nemme at have med sig, hvilket umiddelbart også er en af de største fordele og grunde til at de fleste har et par.

#3 Prisvenlige

Prisen kommer selvfølgelig an på - som med alt andet - hvilken kvalitet man ønsker, men i forhold til et par større almindelige høretelefoner er EarBuds ofte en del billigere.

Dette skyldes selvfølgelig størrelsen og mængden af materialer - det er begrænset hvor store og avancerede mængder teknologi og materialer der kan være i et par EarBuds, sammenlignet med et par store høretelefoner.

Dermed ikke sagt at teknologien eller materialerne er i ringe kvalitet, tværtimod, de er bare mindre.

#4 Støj lækage

Da de fleste EarBuds kun lige passer i øregangen, bliver lyden sendt direkte ind i øret. 

Da de kun passer lige akkurat ind i øret, betyder det også at de er utroligt tætte og det er dermed begrænset hvor meget lyd der slipper ud.

#5 Lette i vægt

Sammenligner man dem med et par normale høretelefoner er de utroligt lette, i og med at de kun sidder i og omkring øret. Dette kan for nogle være med til at øge komforten.

Derudover er de også nemme at transportere rundt, da de fleste er så lette at du ikke mærker hvis du har dem i lommen.

3 ulemper ved EarBuds

#1 Lyd fra omverden

Som sagt sidder EarBuds i øregangen og selvom det er godt i forhold til støj lækage udadtil, så omverden ikke hører din lyd, så betyder det desværre ikke at der intet lyd kan komme igennem til dig fra omverdenen af.

Så hvis der er en masse baggrundsstøj, kan du måske opleve at have svært ved at høre din egen musik.

#2 Lyd

Det kan generelt være svært at få en dyb og skarp lyd ud af et lille apparat og det samme gælder for EarBuds. 

Du kan sagtens finde EarBuds med god lyd, men sammenligner man med større høretelefoner vil de i de fleste tilfælde ikke kunne måle sig, især når det gælder bassen. 

Dette skyldes selvfølgelig at der er mere plads til større og bedre drivere og generel teknologi i større høretelefoner.

#3 Ubehag

Dette kommer an på type og kvalitet, men hvis du måske har lidt sarte eller ømme ører generelt, kan du risikere at opleve ubehag ved denne type høretelefoner. 

Dette skyldes at høretelefonerne hele tiden er i kontakt med øret, så hvis du bruger dem i længere tid ad gangen, kan det resultere i ømhed. 

Ved man på forhånd at man har ømme ører eller har døjet med lignende problem før, så vil et par over-ear høretelefoner være at foretrække, da de går rundt om øret og på den måde aldrig er i direkte kontakt.

Hos avXperten har vi et udvalg af over-ear høretelefoner som du kan finde her.

EarBuds er perfekte til træning

Hvis du godt kan lide at motionere eller generelt bare bevæge dig, så er EarBuds en perfekt løsning til dig.

Som nævnt tidligere er de lette og praktiske, hvilket er perfekt til en træning. 

Derudover er de også trådløse, så hvis du er ude og motionere, eksempelvis på en løbetur, så er du fri for at en ledning enten er i vejen eller er for kort.

EarBuds er oftest også at foretrække i forhold til normale høretelefoner, da større og tungere høretelefoner er mere tilbøjelige til at bevæge sig eller falde af. 

De fleste EarBuds sidder enten så tæt i øret at de ikke falder ud, og nogle typer har endda også en lille “arm” der går rundt om øret, så de er helt sikre på at de sidder fast.

Det korrekte lydniveau - Decibel skala

Chancerne er, at alt hvad du ved om EarBuds er, at de er nemme at bære rundt og de lyder godt - men de er mere eller mindre et par små højttalere, som du har inde i ørene.

Ligesom med normale højttalere, så kan høj musik der afspilles tæt på trommehinden være problematisk.

Lyd fra omverdenen

World Health Organization (WHO) anbefaler kun at mennesket lytter til 100+ decibel i ca. 15 minutter om dagen, for at undgå problemer.

De fleste EarBuds nu om dage kan spiller omkring 100-105 decibel på fuld lydstyrke, derfor er den klare anbefaling ikke at skrue helt op.

I grafen under finder du en liste over lydniveauet på forskellige ting, for at sætte det lidt i perspektiv og gøre det lidt nemmere at relatere til støjniveauet:"Alting med måde" - også EarBuds

Du har sikkert hørt ordsproget før.

Ligesom med de fleste andre ting i livet skal man tænke over hvilke mængder man gør tingene i - det samme gælder når man lytter til musik. 

Et godt forslag kunne eksempelvis være 60% / 60-minutters reglen: 

  • Lyt til musik, podcasts osv. på maks 60% af den maksimale lydstyrke. 
  • Begræns den tid, du bruger med in-ear høretelefonerne i ørerne, til 60 minutter.

Hvis du vil lytte i mere end 90 minutter, bør du overveje at reducere lydstyrken yderligere (under 60 procent). 

På den måde kan du forhindre eventuelle problemer med hørelsen, hvis du lytter længere tid.

Her kan noise cancelling også være en hjælpende funktion, da den tillader dig at skrue en anelse ned for lyden i og med at der ikke er støj fra omverdenen.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg