Billede af Segboard taget af avXperten

Segboard Guide » (Video: Sikker brug af Segboards)

Du har måske hørt om både segways og segboards, men undrer dig måske lidt over hvad et segboard egentlig er.

Netop dette har vi svaret på i dette blogindlæg, hvor vi har samlet alt det vigtige at vide omkring de sjove segboards.

Hvad er et segboard? Et segboard er et lille board med to hjul, som også kaldes en “balance scooter” på engelsk. Med brug af balance og din kropsvægt styrer du både retning og fart. Segboards bruges af nogle som transportmiddel, men er typisk en gadget som bruges i fritiden til sjov og leg.

Især som forældre er det vigtigt at kende til de forskellige forhold omkring segboards, og især hvordan de bruges korrekt så dine børn ikke slår sig.

Heldigvis er segboards ikke farlige når de bruges korrekt, og i netop dette indlæg kan du lære alt omkring korrekt brug af et segboard til børn og voksne.

Sådan virker segboards

Et segboard, også kaldet et hoverboard, styres af batteridrevne motorer som får hjulene til at dreje når du lægger en bestemt mængde vægt den ene eller anden vej.

Se denne korte video fra Denver for at se et segboard i aktion:

Disse motorer er overraskende kraftige i forhold til den meget lille størrelse af et segboard.

Segboards er ikke designet til at kører hurtigt, og kan som regel ikke overskride 15 km/t af sikkerhedsmæssige årsager.

Deres lille størrelse gør dem nemme at bære rundt på, hvilket er helt perfekt hvis du eksempelvis ønsker at rejse længere distancer på dem.

Der kan du nemlig komme ud for at dit segboard ikke kan komme over visse forhindringer, som fx en kantsten eller hvis du skal igennem græs/grus og andre bløde underlag.

Du kan blot samle dit segboard op og bære det hen til næste sted med optimalt underlag og fortsætte din rejse.

Segboards er et perfekt alternativ til de traditionelle skateboards og waveboards, og er uden tvivl væsentlig nemmere at bruge.

Det kræver blot et par timer med balancetræning for at lære dit segboard at kende, hvorefter du uden tvivl vil kunne manøvre dit segboard uden problemer.

Hvordan bruger man et segboard?

Det er en smule svært at præcis forklare hvordan du styrer dit segboard, da det faktisk kan være lidt forskelligt fra person til person grundet forskellig vægt, balance, højde osv.

Sådan bruger du et segboard

  1. Som udgangspunkt starter du med at have dit segboard foran dig, hvorefter du først træder op med den ene fod.
  2. Herefter træder du helt op på segboardet med begge fødder og læner dig en smule forover.
  3. Når du læner dig forover vil segboardet kører fremad i en hastighed der svarer til hvor meget vægt du lægger fremad.
  4. For at dreje dit segboard lægger du blot mere vægt i venstre eller højre side, og derefter vil dit segboard dreje.
  5. Du lægger blot mest vægt i den side du ønsker at dreje, hvorefter dit segboard hurtigt vil dreje i den valgte retning.
  6. For at bremse skal du blot læne dig en smule tilbage, og kan faktisk også køre baglæns på denne måde.

Hvis du hellere vil se en videodemonstration når det gælder brug af segboards, så se avXpertens test af Denver 6550 segboardet lige her:

Når det gælder segboards på det siges at øvelse gør mester, og det er faktisk nemmest bare at prøve sig frem indtil man lærer teknikken at kende.

Lige så snart du har fundet rytmen er det næsten ligesom at køre på cykel, og du glemmer næppe hvordan du styrer dit segboard i fremtiden, efter du har fundet den rette rytme én gang.

Det kan være en god ide at udstyre sig selv og sine børn med sikkerhedsudstyr til især hænder, knæ og albuer når man er ved at lære segboardet at kende.

Alternativt kan du øve dig indendørs på et gulvtæppe eller andet blødt underlag inden du bruger dit segboard på hårde underlag udenfor.

Er segways og segboards det samme?

Grunden til at ordet “seg” findes i både segboards og de gamle segways er ikke nogen tilfældighed.

Den grundlæggende teknologi i både segways og segboards er den samme, dog med nogle forskelle i forhold til effektivitet af motor og andre tekniske aspekter.

Der er dog stor forskel på de to, især når vi kigger på hvad formålet er med de to forskellige maskiner.

En segway blev i sin tid fremstillet med det formål at den skulle være et alternativt transportmiddel, både til indendørs brug i store virksomheder, men også ude i verden.

Dette er grunden til at segways er betydeligt større, samt at de er udstyret med et stort håndtag for at give den optimale balance til brugeren.

Derudover kan segways som regel køre hurtigere end segboards, med en tophastighed på mellem 20-25 km/t

Segways er desuden godkendte til at køre på offentlige veje, hvorimod segboards ikke må bruges på trafikerede veje, og skal holdes på stille veje og private grunde.

Kort sagt er forskellen blot at en segway er designet til at være et køretøj og et segboard mere er designet som et legetøj til sjov og leg i fritiden.

Er segboards farlige? Vær opmærksom på disse ting

Segboards er i dag utrolig sikre, såfremt du køber dit segboard i en optimal kvalitet.

Før i tiden har der været tilfælde hvor personers segboards er gået i stykker eller har været fejlagtige meget kort tid efter de er blevet købt.

Dette skyldes at nogle mærker af segboards simpelthen er produceret for billigt, og ikke overholder de krav de skal.

Så vær altid sikker på du køber et ordentlig segboard fra en kvalificeret forhandler for at få den bedste oplevelse.

Når det gælder selve sikkerheden i forhold til potentielle skader, er langt de fleste segboards i dag udstyret med teknologi som gør det nærmest umuligt at slå sig på dem.

Her er der b.la. Tale om en indbygget funktion der sikrer dit segboard mod at tippe forover,

Derudover er det også vigtigt at købe et segboard med den rette teknologi, for at undgå overophedning af batterierne.

Igen er dette bestemt ikke et problem såfremt du køber et ordentligt segboard i god kvalitet, men billige alternativer kan betyde at dit segboard holder væsentlig kortere.

Segboard til børn og voksne!

Når du vælger segboard er det vigtigt at du undersøger specifikationerne alt efter om du ønsker et segboards til voksne eller børn.

Der er nemlig forskel på hvor mange kilo forskellige segboards kan holde til, samt hvor hurtigt de er i stand til at køre.

Nogle segboards kan kun bære op til 80 kilo, mens andre kan bære helt op til 120 kilo og derover.

Du skal også være opmærksom når det gælder størrelsen på segboardets hjul.

Jo større hjulene er, jo nemmere er det at bruge dem udendørs da de giver bedre vejgreb og kørekomfort.

Udover disse ting er det eneste du kan overveje helt simpelt hvilket design du ønsker, og der findes en lang række fede designs i alverdens forskellige farver som uden tvivl vil falde i din, eller dine børns smag.

Segboard kart - hvad er det for noget?

Hvis du har mindre børn som ikke er helt forberedt på den balance det kræver at bruge et segboard, kan du købe en tilføjelse til deres segboard som kaldes for at Kart-monteringssæt.

Denne tilføjelse gør det muligt at forvandle et segboard til en lille Go-Kart i stedet som ser således ud:

Med andre ord er der altså ikke brug for balance, og dine børn kan i stedet sidde ned og kører med segboardet som en elektronisk Go-Kart.

Dette giver ungerne et fantastisk sjovt stykke legetøj som de uden tvivl vil få mange timer til at gå med.

Husk dog på at selvom du omdanner dit barns segboard til en go-kart med denne tilføjelse, er det stadig ikke lovligt at køre på offentlige veje.

Find en lang række segboards og den smarte Go-kart tilføjelser lige her hos avXperten.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg