Hvad er Instagram? Vi forklarer Instagram, og hvad det bruges til

Instagram har mere end en milliard aktive brugere i måneden verden over. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad Instagram er og gerne vil vide mere om fotodelingstjenesten, så læs med her.

Hos avXperten udbyder vi en masse elektroniske komponenter, som kan gøre oplevelsen med Instagram bedre. Er du ikke kommet med på vognen, når det kommer til Instagram, vil vi uddybe her, hvad det er, hvordan det fungerer og en masse nyttig viden om, hvordan du bruger det.

Hvad er Instagram? Instagram er et online, socialt medie, som har specialiseret sine tjenester til fotodeling. Det vil sige, at man både kan dele sine egne billeder samt følge venner, bekendte, kendisser, brands og meget mere på Instagram. Her kan man vise sin tilværelse gennem billeder.

Der er næsten gået sport i Instagram, og dette var en hurtig beskrivelse af, hvad det i bund og grund er. Læs med her, hvis du vil vide en masse om Instagram, hvordan du bruger det, samt en masse sjove ting.

Mangler du udstyr til at forbedre din Instagram?

Tag et kig på vores hjemmeside, hvor vi har en masse komponenter, som kan forbedre din Instagram-oplevelse. Følg eventuelt nogle af nedenstående genveje.

Historien om Instagram

Instagram bliver i daglig tale også refereret til som Insta eller IG. Den 6. oktober 2010 blev det sociale medie lanceret online, og det fik hurtig stor succes. Mindre end ni år efter har det mere end en milliard aktive brugere om måneden. Historien om Instagram begyndte i San Francisco, da to unge udviklere kiggede nærmere på software til mobilfotografi.

Hvem opfandt Instagram?

Instagram blev opfundet af de to amerikanske softwareudviklere Kevin Systrom og Mike Krieger tilbage i 2010. Opfinderne var kun i midten af tyverne, da de formåede at få mange millioner af brugere til deres online medie. De solgte deres virksomhed til Facebook i 2012 for en milliard USD.

Så en lang historie kort; der er sket meget siden de to hårdtarbejdende programmører først startede Instagram. Det første billede, der blev lagt op på Instagram, var af Kevin Systroms hund.

Efter at have testet mediet fik Instagram på sin lanceringsdag 25.000 brugere. Efter tre måneder havde de nået en million brugere. Og otte år senere nåede de en milliard brugere.

Vil du vide mere om andre populære hjemmesider og apps? 

Læs eventuelt vores andre blogindlæg, hvis du vil vide mere om Twitter, Twitch eller Discord, hvor du også får svar på følgende:

Sådan bruger man Instagram

Instagram er blandt andet blevet populært, fordi du kan tage normale billeder af din hverdag og få dem til at se godt ud via et flot layout samt nogle gode filtre.

Der er ikke meget tekst at forholde sig til på Instagram, du kan nemt og hurtigt komme i gang og så er det helt gratis. Læs her, hvordan du bruger Instagram.

Step-By-Step Guide

Step 1) Du logger ind på internettet via din browser på Instagram.com eller downloader Instagram-applikationen i enten Apple Store eller Google Play.

Step 2) Du opretter dig som bruger på Instagram. Du kan både gøre det via din Facebook-profil, men du behøver ikke at have en Facebook-profil for at oprette en Instagram-profil.

Step 3) Startsiden viser nemt og overskueligt, hvordan du kommer videre med din profil. Derudover viser Instagram forslag til, hvad og hvem du kan følge, og hvis du har tilkoblet din Facebook, viser den også alle dine Facebook-venners Instagram-profiler.

Step 4) Instagram er lavet til, at du skal have app'en på din mobiltelefon eller dit kamera med Wi-Fi, som også kan installere en Instagram app. Hvis du vil nemt og hurtigt i gang med at tage billeder, skal du derfor downloade Instagrams app, hvor du kan tage billeder direkte og redigere dem, inden du uploader dem.

Det var fire hurtige steps til, hvordan du kommer i gang med Instagram.

Godt at vide, inden du går i gang med Instagram

 • Det er muligt at poste billeder til Instagram fra din computer, men det er bøvlet
 • Du kan ikke slette din Instagram-profil via appen. Dette skal gøres via din internetbrowser
 • Hashtags er navnet for dette tegn: #
 • Hashtags bruges til at følge emner, som bruger det samme #Hashtag
 • @ er tegnet, som bruges til at identificere og tagge en bestemt bruger

Instagram download

Det er helt gratis at bruge og downloade Instagram. Du behøver ikke at downloade Instagram for at oprette dig som bruger, og dette kan blot gøres via en internetbrowser.

Som tidligere nævnt er det dog mest optimalt, hvis du downloader appen. Det kan nemlig være problematisk at lægge billeder op på din profil, hvis du ikke gør det via appen.

Du kan downloade Instagram-app’en på Apples App Store eller på Google Play.

Sådan lægger du billeder op på Instagram

Det mest essentielle ved Instagram er at lægge billeder op på ens profil samt se andres billeder og historier. Det er derfor gjort forholdsvis simpelt at uploade billeder, men der er alligevel mange ting, som er værd at vide, når du skal lægge billeder op på Instagram.

Vil du have det maksimale ud af dit kamera? Hos avXperten tilbyder vi foto-udstyr, så du kan lave dit eget lille mini studie. Følg dette link, hvis du vil se alt, hvad vi har af udstyr til fotografering: Foto

Tilføj et billede på Instagram

Når du skal tilføje et billede på Instagram, skal du gøre det via appen. I menuen er der et ikon formet som et plus. Her kan du vælge imellem, om du vil tage et nyt billede, vælge et billede fra dit galleri på telefonen eller optage en video.

OBS: Du skal huske at give Instagram tilladelse, hvis den skal have lov til at vælge billeder fra din telefon eller tablet i dit galleri.

Redigering af billeder

En af de ting, som har gjort Instagram populært, er, at du hurtigt kan få ordinære billeder til at se helt fantastiske ud med deres redigeringsværktøj.

Ved at tilføje et filter til dit billede kan du hurtigt ændre i belysning, farver og fremtoning af et specifikt billede.

7 populære Instagram-filtre

 • Clarendon
 • Gingham
 • Juno
 • Lark
 • Mayfair
 • Sierra
 • Valencia

Mangler du istedet et rigtigt kamerafilter? Hos avXperten kan du også finde et kamera-filter, som kan sortere og filtrere lyset, der når ind til kameralinsen. Find et der passer til dig her:

Hvis du vil vide mere om et fotofilter til et kamera, så følg dette link til vores blogindlæg: Fotofilter (GUIDE)

Når du har redigeret dit billede, er det klar til at blive delt

Du kan tilføje en billedtekst samt tagge personer, som eventuelt er med på dit billede. Derudover kan du tilføje #Hashtags, så det fremgår i de specifikke søgninger, som er på det hashtag, som du vælger.

Del dit billede på din profil og med dine venner. Tilføj eventuelt en lokation, så folk kan se, hvor billedet er taget. Du har også mulighed for at dele billedet på andre sociale medier.

OBS: Under avancerede indstillinger kan du ændre på privatindstillinger, så du bestemmer, hvem der har mulighed for at se dine billeder samt kommentere på dem.

Selfiestang

Det er blevet en helt kunstform at designe og optimere sin Instagram-profil. Måske har du en profil, hvor du ikke vil have billeder af dig selv, men kun smuk natur. De fleste vil dog gerne medvirke på deres egne billeder, og det kan være lidt svært, hvis du ikke har din egen personlige fotograf til at følge en.

Hvad er en selfiestang? En selfiestang bliver også kaldt for en selfie stick. Det er en form for forlænget arm, hvor du typisk kan tilslutte din smartphone i en holder på en stang, hvor den har en udløserknap på håndtaget, som kan tage billedet. Holderen er universel til telefoner, og man kan enten tilslutte sin telefon via kabel eller bluetooth.

Tripod Selfie Stick

Ligesom alle andre smarte gadgets, der hele tiden udvikler sig, har den traditionelle selfiestang også gennemgået en stor udvikling.

Nu kan du få din selfie stick med indbygget bluetooth. Ved hjælp af denne teknologi behøver du ikke længere at have mobilen siddende på stangen for at bruge den.

Med en Tripod Selfie Stick kan du stille din smartphone på tre ben, og sidde med udløserknappen i hånden. Det kan være godt, hvis du skal tage et billede med meget baggrund, eller mange personer, hvor der skal være plads til alle på billedet.

Det er også en smart idé, hvis du skal have din mobil stående på bordet, eller du for eksempel skal optage videoer og tutorials til eksempelvis YouTube.

Bedre billeder og flere muligheder med en selfiestang

En selfie stang giver dig mange muligheder for at være kreativ, når du skal have en fed Instagram-profil, og du kan medvirke på mange flere af dine billeder, uden billedet er taget lige i ansigtet på dig.

Har du brug for en ekstra arm eller en stander til din telefon, imens du tager billeder? Så se vores kæmpe udvalg af gode selfiestænger i høj kvalitet på dette genvejslink: Selfiestang

Sådan får du flere følgere på Instagram

Der er mange måder at få flere følgere på sin Instagram-profil. Det nemmeste er selvfølgelig at være kendt af omverdenen i forvejen.

Et eksempel på, hvordan du hurtigt kan få mange følgere på Instagram, er Islændingen Rurik Gislason. Fodboldspilleren blev indskiftet i en kamp ved fodbold-VM i 2018, hvor de spillede landskamp mod Argentina. Efter at have spillet en enkelt halvleg fik han 250.000 nye følgere dagen efter.

Dette skyldtes blandt andet, at Rurik Gislason er en flot mand men også, at han har en god Instagram profil. Der er mange ting, som du selv kan gøre, hvis du vil optimere din profil og have flere end blot dine nærmeste venner til at følge dig på Instagram.

#1 Brug Hashtags

Du kan bruge såkaldte hashtags på Instagram. Det er, når du sætter # foran en kommentar i din billedtekst. Hvis du har en offentlig profil, bliver ens hashtag til et opslag, som vises på den tilknyttede hashtag-side.

Et eksempel kunne være #FodboldVM2018

Hvis du laver et godt offentlig indslag, kan det være, at folk som også følger samme hashtag-side, begynder at følge dig.

#2 Brug filter

Det er blevet populært at skrive #NoFilter foran sit billede. Folk vil gerne se naturlige billeder, men et filter på dine Instagram billeder gør dem ofte meget flottere, og derfor kan du gøre din profil og billeder meget flottere, hvis du er god til at redigere billeder og bruge filter.

#3 Udgiv dit indhold på det rigtige tidspunkt

Måske har du lavet et supergodt indslag og et godt billede til Instagram, men den får ikke lige så mange “likes”, som du havde regnet med. Det kan skyldes, at du udgiver dit opslag på et dårlig tidspunkt, hvor der ikke er så mange, der er på Instagram.

Der er stor forskel på, hvilke tidspunkter, der er bedst at poste noget på de sociale medier. Smider du et indlæg op på internettet ved midnatstid, er det ikke sikkert, at det når ud til så mange, som du gerne ville have.

I hverdagene er det største engagement på Instagram i tidsrummene mellem kl. 10 til 17.

#4 Følg, like, kommenter

For at få mange følgere er det også et must, at du selv er aktiv på Instagram. Husk derfor at følge andre, “like” andres opslag og, endnu bedre, skriv en kommentar til deres billede.

#5 Organiser din profil og “historie”

Der er mange interessante personer i verden, som er værd at følge. Det er dog mange, som ikke bruger den nødvendige tid på deres profil, hvis de gerne vil have mange følgere. Derudover bruger de ikke tiden rigtigt.

Organiser din profil, så du ikke poster tyve billeder på én gang, men i stedet fordeler de tyve billeder over en måneds tid. Derved er der noget daglig aktivitet, som folk kan følge med i, og dit indhold bliver mere relevant. Derudover kan du “spice” det op med at lægge billeder og videoer ud på din historie.

Top 20 mest fulgte på Instagram i 2019

Vi har fortalt en masse om, hvad Instagram er og mediets historie. Derudover har vi givet råd til, hvordan du kan tage billeder og gøre din profil mere interessant. Hvis du vil se de 20 mest populære profiler og lære noget af dem, kan du her se, hvem der har flest følgere på Instagram i 2019.

 1. Instagram @instagram - 305 millioner følgere
 2. Cristiano Ronaldo @cristiano - 171 millioner følgere
 3. Ariana Grande @arianagrande - 157 millioner følgere
 4. Selena Gomez @selenagomez - 152 millioner følgere
 5. The Rock @therock - 147 millioner følgere
 6. Kylie Jenner @kyliejenner - 138 millioner følgere
 7. Beyonce @beyonce - 128 millioner følgere
 8. Lionel Messi @leomessi - 122 millioner følgere
 9. Neymar Junior @neymarjr - 121 millioner følgere
 10. Taylor Swift @taylorswitf - 118 følgere
 11. Kim Kardashian West @kimkardashian - 116 millioner følgere
 12. Justin Bieber @justinbierber - 114 millioner følgere
 13. Kendall Jenner @kendalljenner - 112 millioner følgere
 14. National Geographic @natgeo - 112 millioner følgere
 15. Nicki Minaj @nickiminaj - 103 millioner følgere
 16. Khloe Kardashian @khloekardashian - 95 millioner følgere
 17. Jennifer Lopez @jlo - 95 millioner følgere
 18. Miley Cyrus @mileycyrus - 95 millioner følgere
 19. NIKE @nike - 89 millioner følgere
 20. Katy Perry @katyperry - 82 millioner følgere

Opdateret d. 21-06-2019

Så meget tjener instagram-influencerne

Der er mange penge i at have en besøgt Instagramprofil. I 2018 skrev CNBC.com, at Kylie Jenner tjente estimeret 1 million USD per post, som hun lagde op. Hun var derved også den influencer, og kendte person, som tjente mest.

Efterfulgt var hun af sangerinden Selena Gomez, som cirka tjente 800.000 USD, og på en tredjeplads, kom fodboldspilleren Cristiano Ronaldo med et estimat på 750.000 USD per post. 

View this post on Instagram

@kylieskin available NOW ?? KylieSkin.com

A post shared by Kylie ? (@kyliejenner) onHvor gammel skal man være for at få instagram?

Ifølge Instagrams retningslinjer er aldersgrænsen for at oprette en bruger på Instagram +13 år gammel. Er du i tvivl, om dit barn er gammelt nok til at have en Instagram-profil er dette altså den normale aldersgrænse for at oprette sig som bruger.

Instagram har lavet en masse “Tips for Parents” altså råd til forældre, hvor du kan læse mere om, hvad Instagram er, privatpolitik og få guide til, hvordan det ellers fungerer.

Hvis du følger dette link: https://help.instagram.com/, kan du få en masse råd til, hvordan du eventuelt kan få et billede fjernet.

Hvordan sletter man instagram?

Det er ikke noget problem at slette sin Instagram-profil igen. Det kan dog være forvirrende, fordi du kan ikke slette din konto via appen. Hvis du vil slette din Instagram-profil skal du logge ind via en internetbrowser.

Husk, når du slettet din konto, vil din profil, billeder, videoer, kommentarer, dine synes godt om, og alle dine følgere blive slettet permanent.

Du kan heller ikke oprette en profil igen med det samme brugernavn eller føje det til en anden konto. Det er heller ikke muligt at genaktivere en slettet konto.

Sådan sletter du din Instagram-konto

1) Gå til siden Slet din konto via en internetbrowser. Du skal være logget ind først.

2) Efter du har trykket slet konto, skal du vælge en årsag til, hvorfor du sletter din konto, og der skal du indtaste din adgangskode igen

3) Til sidst skal du trykke på Deaktiver min konto permanent.

De 20 mest populære Sociale Medier i 2019

Det virker til, at Instagram er kommet for at blive. På blot otte år er den sociale netværkstjeneste med speciale i fotodeling blevet det sjette største sociale medie i verden.

Instagram har rundet mere end en milliard aktive brugere i måneden. Hvis du er interesseret i at se, hvilke andre populære sociale medier, som er på top 20 listen i 2019, kan du se den her.

 1. Facebook - 2.23 milliarder aktive brugere i måneden
 2. YouTube - 1.9 milliarder aktive brugere i måneden
 3. WhatsApp - 1.5 milliarder aktive brugere i måneden
 4. Messenger - 1.3 milliarder aktive brugere i måneden
 5. WeChat - 1.06 milliarder aktive brugere i måneden
 6. Instagram - 1 milliard aktive brugere i måneden
 7. QQ - 861 millioner aktive brugere i måneden
 8. Tumblr - 642 millioner aktive brugere i måneden
 9. Qzone . 632 millioner aktive brugere i måneden
 10. Tik Tok - 500 millioner aktive brugere i måneden
 11. Sina Weibo - 392 millioner aktive brugere i måneden
 12. Twitter - 335 millioner aktive brugere i måneden
 13. Reddit - 330 millioner aktive brugere i måneden
 14. Baidu Tieba - 300 millioner aktive brugere i måneden
 15. LinkedIn - 294 millioner aktive brugere i måneden
 16. Viber - 260 millioner aktive brugere i måneden
 17. SnapChat - 255 millioner aktive brugere i måneden
 18. Pinterest - 250 millioner aktive brugere i måneden
 19. Line - 203 millioner aktive brugere i måneden
 20. Telegram - 200 millioner aktive brugere i måneden

Kilde: https://buffer.com/library/social-media-sites

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg