Billede af tastatur taget af avXperten

Alt om Mekaniske Tastatur! » (Fordele og ulemper)

I dette indlæg går i over de moderne mekaniske keyboards, samt hvad der gør dem så fordelagtige i forhold til regulære keyboards.

Hvis du er gamer er mekaniske keyboards uden tvivl relevante for dig og vi kommer ind på alle de gode fordele ved brug af disse smarte tastaturer til gaming.

Hvad er et mekanisk tastatur? Et mekanisk tastatur bruger ikke store plastik membraner some normale keyboards, men i stedet nogle specielle switches til hver enkelt tast. Dette gør at tastaturet er utrolig hurtig til at respondere på de inputs du kommer med, hvilket er fordelagtigt til både gaming eller skrivearbejde på computer.

Læs videre i dette indlæg for meget mere info om hvordan mekaniske keyboards fungere, samt hvilke fordele og ulemper der kan være ved at vælge denne type tastatur.

Leder du efter et smart mekanisk tastatur?

Her er en af vores anbefalinger:

Sådan fungerer et mekanisk keyboard

I dag er de fleste gaming keyboards det man kalder for et mekanisk tastatur.

Lad os starte med at forklare forskellen mellem disse tastaturer og helt normale tastaturer.

Et normalt tastatur er bygget op med en såkaldt “membran” som ligger hen over alle tasterne på undersiden.

Det har vist sig at have visse ulemper, da det betyder at når der er problemer med én enkelt tast, kan det betyde at andre områder på keyboardet også tager skade.

På et mekanisk keyboard er hver enkelt tast mere selvstændig, hvilket gør dem mere sikret mod skader.

Mekaniske keyboards bruger nogle små “switches” på undersiden af hver tast, som kommunikere videre ned i keyboardet når du trykker på en bestemt tast.

Denne teknologi har gjort det meget nemmere at lave vandtætte keyboards, da denne switch sidder på oversiden af keyboardet, og er godt forseglet ned til alt den anden elektronik i keyboardet.

Hvis du spilder vand på et par taster vil hele dit mekaniske keyboard sjældent gå i stykker, men det kan sagtens ske med regulære keyboards.

Udover denne praktiske egenskab, er disse switches også i stand til at kommunikere med din computer langt hurtigere end normale keyboards.

Dette er den primære årsag til at de foretrækkes indenfor gaming, nemlig grundet den fart de kommunikere med.

Når du trykker ned på en tast på et mekanisk keyboard vil den registrere det før knappen overhovedet er helt i bund, du skal nærmest ikke røre den før den bliver aktiveret.

Netop dette er især gamers glade for, da mange spil kræver hurtige reaktioner.

Fordele og ulemper ved et mekanisk tastatur

Selvom mekaniske keyboards umiddelbart lyder meget bedre end normale keyboards, er der alligevel en række ting som kan være ubelejlige for visse personer.

Vi lister her nogle fordele og ulemper ved mekaniske keyboards, så du kan få et lidt bedre indblik i hvordan disse keyboards fungere og finde ud af om det er noget for dig.

Mekaniske keyboards er fantastiske at skrive på

Hvis du prøver et mekanisk keyboard vil du med det samme lægge mærke til at det føles helt anderledes at bruge.

Mange personer oplever at deres skrivehastighed øges betydeligt, da tasterne er utrolig hurtige til at registrere når de bliver trykket på i forhold til normale keyboards.

Derudover er der ingen former for slid eller ubehag i fingre og hænder, da man stort set ikke bruger nogle kræfter på at skrive på et mekaniske keyboard over længere tid.

Mekaniske keyboards holder meget længe

Selve opbygningen i et mekanisk keyboard sikrer at det som regelt holder meget længere end normale keyboards.

Normale keyboards bruger som sagt en form for plastikmembran, og hvis denne går i stykker blot ét enkelt sted på keyboardet, kan det betyde at hele keyboardet er ubrugeligt.

Eksempelvis har techgiganten, SteelSeries, testede deres mekaniske keyboards op i mod deres normale keyboards.

Et mekanisk keyboard kan modstå over 50 millioner inputs, mens et normalt keyboard blot kunne holde til 15 millioner inden det skulle udskiftes.

De smarte switches er bygget til at kunne trykkes på mange gange inden der bliver slidte.

Mange mekaniske keyboards larmer

Noget af det absolut mest irriterende ved mange mekaniske keyboards, er deres høje støjniveau.

Mange af de switches der bruges i mekaniske keyboards laver nemlig utrolig meget støj i forhold til normale keyboards.

Nogle personer kan faktisk godt lide denne lyd, men i nogle tilfælde kan det være så distraherende at man er nødsaget til at sidde med headset på hele tiden for at holde det ud.

Når det så er sagt, så har mange producenter af mekaniske keyboards i dag lanceret mekaniske keyboards med betydeligt nedsat støjniveau, ja nogle faktisk så meget at de larmer mindre end normale keyboards.

Derfor er det vigtigt at du undersøger det keyboard du har tænkt dig at købe.

Hvis du går op i støjniveauet kan det være en god ide at købe et mekanisk keyboard som har støjsvage taster/switches.

Mekaniske keyboards er ofte tungere end normale keyboards

Selve teknikken i et mekanisk tastatur gør at de ofte er meget tungere end normale keyboards.

For de fleste personer betyder dette ikke så meget, men hvis du er en person som tit flytter din computer rundt, kan det være upraktisk hvis dit keyboard vejer for meget.

Mekaniske keyboards er dog slet ikke designet til at rejse rundt med, og er egnet til faste computer opsætninger både i private hjem eller på arbejdspladser.

Hvem laver mekaniske keyboards?

Stort Set alle kendte producenter af udstyr til computere laver i dag mekaniske keyboards.

Nogle af de meste kendte mærker er de helt store som Corsair, Razer, Logitech og Steelseries.

Hvis du kigger enten i fysiske elektronikbutikker eller online vil du kunne se et gigantisk udvalg af smarte mekaniske keyboards.

De forskellige mærker bruger alle samme grundlag for disse keyboards, nemlig brug af de smarte switches der gør mekaniske keyboards så hurtige i deres inputs.

Mange vælger deres mekaniske keyboard ud fra holdbarhed og design, derfor er brands som Logitech og Corsair meget populære da de ofte er gode til at lave kvalitetsprodukter der holder længe og som samtidigt ser flotte ud.

Mekaniske keyboards er i stor grad målrettet til gamere, og derfor vil du ofte se at de fleste mekaniske keyboards har smarte ekstra indstillinger som fx mulighed for at lave macros med specielle taster, forskellige lysmønstre m.m.

Du har måske allerede en foretrukken producent af gamer udstyr, og derfor er det oplagt at købe et keyboard fra samme sted.

Vi vil dog altid råde til at læse lidt på nettet og se hvordan andre personer har opfattet brugen af forskellige mekaniske keyboards inden du vælger dit eget.

Vælg det rette tastatur til dine behov

Selvom du ikke gamer eller skriver meget kan et mekanisk tastatur alligevel gøre dit liv lidt nemmere.

De er nemlig utrolig behagelige at bruge, og så holder de meget længe.

Hvis du gamer, må den helt klare anbefaling være at anskaffe dig et mekanisk keyboard, da det simpelthen er det bedste til hektiske spil i alle genre.

Som du kan se i sektionen ovenfor findes der en lang række mekaniske tastaturer.

Næsten ligegyldigt hvilket mærke du vælger vil du kunne finde et lækkert mekanisk keyboard, så det er blot op til dig at vælge det der passer bedst i design og følelse for dig.

Om det er et deltaco gaming keyboard, et smart Razer keyboard eller måske et robust Logitech keyboard er egentlig helt op til dine egne præferencer.

Vi håber dette indlæg var lærerigt, og gav en bedre forståelse for hvad et mekanisk tastatur egentlig er, og hvordan det skiller sig ud i forhold til normale keyboards.

Det er altid en fordel at vælge et godt gaming keyboard så du kan blive bedre til League of Legends, Counter Strike, Fortnite og alle de andre populære spil.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg