Billede af iPhone på Twitch appen, taget af avXperten

Hvad er Twitch? Få den bedste forklaring på Twitch her!

Har du hørt om fænomenet Twitch, men er stadig i tvivl om, hvad det præcist er? Dette indlæg giver et uddybende svar på en masse spørgsmål om den voksende trend med livestreaming af computerspil.

Twitch.TV har mere end 15 millioner aktive brugere om dagen, som sidder og følger med i udsendelser om computerspil. Spørger man Amazons virtuelle assistent, Alexa, er Twitch.TV for længst blevet en af de 50 største hjemmesider i verden, og hvis du vil følge e-sport og livestreaming, er Twitch dit medie.

Hvad er Twitch? Twitch er en international hjemmeside, som blev lanceret for 8 år siden, helt præcist d. 06 juni 2011. Siden 2014 er den ejet af den amerikanske E-handelsvirksomhed Amazon. Twitch er et specialiseret socialt medie, hvor man kan streame eller se udsendelser med computerspil.

Der er dog meget mere ved Twitch end dette, og hvis du vil have en uddybende forklaring på, hvad Twitch er, hvordan du kommer i gang med Twitch og de forskellige muligheder samt se en masse fun-facts om Twitch, så læs med her.

Twitch Download

I alt sin enkelthed kan du blot logge ind på Twitch.TV, og så er du i gang med Twitch. Du behøver derfor ikke at downloade Twitch for at bruge det, men der er en masse fordele, som du kan bruge, hvis du vil have den optimale brugeroplevelse ud af Twitch.

Twitch Account

Inde på hjemmesiden kan du oprette dig som bruger, hvis du logger ind på sign up. Her kan du få din egen bruger, ligesom du kan på andre sociale medier. Her kan du blandt andet oprette din egen kanal, hvor du selv kan streame dine egne videoer og computerspil.

Du kan også bruge den til at følge de kanaler, som du vil abonnere på. Det er helt gratis og hurtigt at oprette sin egen bruger, hvor man også kan tilføje sine venner.

Desktop app

Ligesom med Facebook, SnapChat, YouTube etc. kan du også downloade en applikation til Twitch på dit skrivebord. Du kan både downloade Twitch-appen til Windows og macOS. Derudover kan man også prøve Twitch Sing, som er en form for karaoke-app.

Mobile Apps

Du kan selvfølgelig få Twitch til både Android og iPhones iOS. På den måde kan du altid have Twitch med på farten, og se Twitch på din smartphone.

Du kan downloade appen på Apples App Store eller på Google Store.

TV Apps

Der er mange muligheder, hvis du vil se twitch på dit TV, og ikke gider at se på enten din computer eller smartphone. Tjek appen ud på disse fem enheder, hvis dette kunne have interesse.

 • Fire TV
 • PlayStation 4
 • Xbox One
 • NVIDIA Shield
 • ChromeCast

Skal du have dit TV op at hænge på væggen, når du ser Twitch? Så tag et kig på vores forskellige vægbeslag, hvor du også kan finde vægbeslag til at hænge din spilkonsol op:

https://www.avxperten.dk/vaegb... 

https://www.avxperten.dk/plays... 

https://www.avxperten.dk/xbox-... 

Se hvad du skal tænke på, når du skal vælge et TV-ophæng

Twitch Prime

Hvad er Twitch Prime? Twitch Prime er premium mulighed, hvis man vil have mere ud af sin Twitch account. Twitch Prime er inkludert, hvis man har en Amazon Prime account. Her får man ekstra indhold, bonusspil, emotes og chat badges. Derudover kan man få affiliate og abonnent fordele.

Fordele med Twitch Prime

 • Twitch Channel Subscription: Modtag en ekstra abonnent hver måned
 • Member Access to Game Content: Få ekstra adgang til udvalgte spil
 • Exclusive Emoticons: Udvalgte emoticons kun for Prime og Turbo medlemmer
 • Expanded Char Color Options: Muligheder for farveskift i chatten
 • Member-Only Prime Chat Badge: Få dit eget unikke prime-badge
 • Extended Broadcast Storage: Gem dine tidligere udsendelser i op til 60 dage i stedet for 14 dage

Disse fordele er dog ikke så aktuelle i Danmark endnu, da Amazon Prime indtil videre ikke er blevet så populært herhjemme. Det er dog på vej til at gøre sit indtog på markedet, så hold øje med ekstra muligheder på Twitch, hvis du har en bruger på Amazon Prime.

Mangler du udstyr til at få dine apps og streamningstjenester op på dit TV? Se om disse varer ikke er noget for dig:

Hvad er Twitch - 7 ting, man muligvis ikke ved

Hver måned er der mere end 2 millioner, der sidder og streamer digitale videoudsendelser, som andre kan følge med i på det specialiserede sociale media Twitch. Twitch har specialiseret sig i computerspil, hvor Fortnite, League of Legends, Grand Theft Auto og Counter-Strike er nogle af de meget populære computerspil derinde.

Vi har lavet dette indlæg for at sætte fokus på det medie, som har taget verden med storm, og som har en voksende popularitet herhjemme i Danmark også.

Ifølge Wikipedia er Twitch den fjerdestørste hjemmeside i USA målt på datamængde

Twitch er ved at være kendt verden over, men deres største brugersegment er dog stadig i USA.

Her er fordelingen over de fem lande, hvor der procentmæssigt er flest brugere af de mange millioner, som dagligt ser med på Twitch.

 1. USA 22,17%
 2. Rusland 6,66%
 3. Tyskland 5,89 %
 4. Storbritannien 4,83 %
 5. Brasilien 4,78%

Dataen er indsamlet af Similar Web, som mener, at der kommer trafik ind på Twitch hjemmeside fra 249 forskellige lande.

Hvad koster Twitch

I første omgang er det helt gratis at bruge Twitch. Du kan se en masse indhold uden at have en bruger, men du kan også oprette en gratis bruger på Twitch, som giver en masse ekstra fordele. Der kommer dog en masse tilvalgsmuligheder med Twitch, som man godt kan ende med at betale for.

Der er blandt andet nogle måder, hvorpå fans kan betale til andre streamere, hvis de abonnerer på deres kanal.

Hvad er bits - Twitch

Ligesom ved mange andre services og applikationer, som er gratis, er der ofte tilkøbsmuligheder. Twitch har fundet på noget, som hedder Bits. Twitch Bits er lavet for, at man kan supporte dem, som streamer, så man kan sende bits til. Bits bliver fordelt mellem streameren og Twitch.

Du kan købe 1.000 bits for 11,45 euro eller 100 bits for 2,08 euro.

Kan man tjene penge - Twitch Partner

Der er mere end 20.000 brugere, som også tjener penge ved at bruge Twitch. Der er forskellige måder, hvorpå man kan tjene penge, og en af dem er at blive Twitch Partner, hvilket på mange måder minder om at blive affiliate partner.

Det er dog ikke hvem som helst, der kan blive partner. Vi har fundet nogle kilder på reddit.com, som beskriver, hvilke krav der er.

For at kvalificere sig som Twitch partner, skal du opfylde følgende krav:

Have mere end 500 seere i gennemsnit på din kanal. Det vil sige, at det er ikke nok, selvom du måske har haft 2.000 seere på en enkelt gang. Du skal have kontinuerligt “mange” seere på din kanal for at blive Twitch partner.

Have en fast publiseringsrutine og streame mindst tre gange om ugen.

Indholdet skal stemme overens med Terms of Service og DMCA guidelines

7 ting, du ikke vidste om Twitch

 1. 81,5 % af alle brugerne på Twitch er hankøn
 2. 55% af brugerne på Twitch er mellem 18-34 år
 3. Twitch har mere end 15 millioner aktive brugere om dagen
 4. Twitch har mellem 2,2 og 3,2 millioner forskellige streamere om måneden
 5. Der er set mere en 355 milliarder minutter på Twitch
 6. I 2017 indsamlede Twitch mere end 30 millioner USD til velgørenhed
 7. CS:GO havde mere end 1 million seere på et event i 2017 til ELEAGUE’s finalen

Hvordan bliver man streamer på Twitch

Det er ganske ligetil at blive streamer på Twitch. Det første, du skal gøre, er selvfølgelig at oprette dig som bruger. Her er det værd at bemærke, at du både kan streame, mens du spiller PC, Xbox og PlayStation. Fremgangsmåden er bare ikke helt den samme.

På dit instrumentbræt i din Twitch app kan du finde en masse vejledninger på, hvordan du kan streame samt hvilken software du skal downloade for at komme i gang.

Broadcasting applikationer på Twitch

Der er mange måder at streame på Twitch, men de fem mest almindelige måder er at downloade en af følgende software:

 • Player.me
 • Streamlabs OBS
 • XSplit Broadcaster
 • Open Broadcaster Software
 • OBS.Live

Broadcasting Tools

Hvis du har tænkt dig at blive populær med dine videoer og gøre en ekstra indsats, er der en masse værktøjer, som du kan downloade for at gøre din stream bedre. Inde på Twitch foreslår de selv disse fire broadcasting tools:

 • Streamlabs
 • StreamElements
 • Muxy
 • Opera Event

Tjek disse værktøjer ud, hvis du vil optimere din stream for dine seeres skyld.

Udstyr til streaming

Den vigtigste hardware du skal bruge, hvis du vil være streamer, er en computer. Den skal helst være forholdsvis god, og Twitch anbefaler, at den har minimum en Intel Core i5-4670 processor og 8GM. Hvis du bruger Windows, skal du have Windows 7 eller en af de nyere versioner.

Derudover skal du have mikrofon og kamera, da man bliver filmet og optaget, når man streamer. Så hvis du har denne hardware samt en Twitch account, er du næsten klar til at komme i gang.

Der er dog en masse lækkert ekstraudstyr, som man med fordel kan anskaffe sig, hvis man bruger meget tid på Twitch. Det kan være, at du vil "twitche" fra din mobil, hvor du for eksempel kan bruge en tripod eller selfiestang.

Se vores udvalg af tilbehør til PC og Mac på dette link: https://www.avxperten.dk/pc-og... 

Mangler du et nyt gamerheadset? Set vores kæmpe udvalg her: https://www.avxperten.dk/gamin... 

Se Twitch på dit TV med ChromeCast

Det er blevet vildt populært at vise e-sport på flow-tv. Der er dog en masse, der ikke har tv-kanaler i deres hjem mere, eller vil se nogle af de andre spil, som ikke bliver vist på TV.

Så er det godt, at det er muligt at smide sit indhold fra computeren eller telefonen op på sit TV i stuen. Det kan du for eksempel gøre med en ChromeCast.

Hvad er ChromeCast? En ChromeCast er en smart trådløs medieafspiller, som kan bruges, hvis man vil afspille sit indhold fra en smartphone eller computer og over på en tv-skærm. Her kan man afspille fra sine apps eller hjemmesider på tv’et, imens man stadig kan bruge sin telefon eller computer til noget andet.

Hvis du vil vide mere om ChromeCast, kan du læse mere om funktionerne, hvordan man bruger en ChromeCast, setup, samt se vores udvalg, hvis du følger dette link: https://www.avxperten.dk/chrom... 

Du kan også se vores video, hvor vi kort fortæller om, hvad en ChromeCast er, og hvordan en Chromecast fungerer. Se med her:

Mere end 1 million så Counter-Strike på Twitch

I 2017 var der mere end en million, som så med, da der var finale i ELEAGUE i spillet Counter-Strike: Global Offensive på Twitch.TV. Her er det p.t. en dansk clan ved navn Astralis, som i skrivende stund er den bedste i verden og måske den bedste nogensinde. Hvis du vil følge Astralis på Twitch, kan du finde deres kanal. hvis du følger dette link:

Watch live video from astralisgg on www.twitch.tv

Top 20 mest populære spil på Twitch

Counter-Strike er blevet kæmpestort i Danmark. Det skyldes blandt andet, at vi har et af de bedste hold nogensinde, Astralis, samt en masse andre gode hold. Der er dog en masse andre spil, som er mere populær at følge med i på Twitch, hvor Counter-Strike kun kommer på en 8. plads. Vil du vide mere om eSport og de forskellige computerspil? Så læs vores kæmpe guide om eSport her ? Hvad er eSport (Den fulde forklaring)

Den mest populære streamer på Twitch hedder Ninja, og han har i skrivende stund 14.487.313 følgere på Twitch. Han spiller primært spillet Fortnite, hvor han har over 100.000 seere, hver gang han går ind og spiller. Se de mest populære spil på Twitch her:

 1. Fortnite
 2. League of Legends
 3. Grand Theft Auto V
 4. Just Chatting
 5. World of Warcraft
 6. Team Flight Tactics
 7. Dota 2
 8. Counter-Strike: Global Offensive
 9. Hearth Stone
 10. Overwatch
 11. PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
 12. Special Events
 13. Minecraft
 14. Dota Underlords
 15. Apex Legends
 16. Path of Exile
 17. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
 18. FIFA 19
 19. Auto Chess
 20. Call of Duty: Black Ops 4

Kilde: Twitchmetrics.net - Sidst opdateret d. 19-06-2019 (Målt på gennemsnitlige seere)

Er du i tvivl om, hvad en streamer på Twitch præcist laver? 

Se denne film med Ninja, som har mere end 14 millioner følgere på Twitch.

Watch Clip: Special announcement at 11 AM Central :) from Ninja on www.twitch.tv

Mangler du nyt udstyr til Fortnite, Counter-Strike eller andre computerspil? Se vores sortiment af gaming udstyr. Du kan måske finde det du leder efter i disse kategorier:

Hvor gammel skal man være for at bruge Twitch?

Der er angivet en lang række af servicevilkår på Twitch’s hjemmeside, hvor der blandt andet står, hvor gammel man skal være for at bruge Twitch.

Aldersgrænsen for at bruge Twitch er på +13 år.

Hvis man er mellem 13-18 år, skal man have tilladelse fra sine forældre, for at må benytte sig af Twitch tjenester.

Man kan læse mange flere af disse vilkår, som står på hjemmesiden twitch.tv 

Du kan se, hvilke kilder vi har brugt for at skrive dette blogindlæg her.

Kilder der blev brugt til artikelen:

www.Twitch.Tv 

https://da.wikipedia.org/wiki/... 

https://influencermarketinghub... 


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg