Billede taget af avXperten personale

Alt om Ubiquiti » (Få perfekt trådløst netværk derhjemme)

I dette indlæg giver vi dig det fulde overblik over den efterhånden velkendte Ubiquiti teknologi.

Ubiquiti har over de seneste år skabt en lang række effektive løsninger som især egner sig til effektiv opsætning af trådløse netværksforbindelser.

Hvad er Ubiquiti? Ubiquiti er en virksomhed som fremstiller en lang række produkter til effektiv netværksopsætning. Ubiquiti har stor fokus på brugervenlighed, design og ikke mindst funktionalitet som har gjort dem førende indenfor deres marked. Ubiquiti er perfekt til dig som har adgang til meget hurtige internetforbindelser.

Hvis du bruger trådløst netværk og har problemer med at få en optimal forbindelse i hele hjemmet, så bør du uden tvivl læse videre i dette blogindlæg.

Vi går over de vigtigste punkter ved Ubiquiti’s løsninger og giver dig den fulde forklaring til hvorfor Ubiquiti er et oplagt valg til dit trådløse netværk.

Se også vores komplette guide til netværkskabler herunder, så du nemt kan finde det perfekte kabel til b.la. Ubiquiti enheder:

Historien bag Ubiquiti

Historien om Ubiquiti startede i Californien i 2005.

Her grundlagde den målrettede entrepreneur, Robert Pera Ubiquiti med formål at skabe effektive løsninger til netværksforbindelser.

Virksomheden fik hurtig success, og blev børsnoteret allerede i 2011, 6 år efter grundlæggelsen.

Senere flyttede de hovedkontor til New York, hvor de fortsat har hovedsæde i dag.

Virksomheden har i dag omkring 850 medarbejdere og arbejder fortsat på at skabe effektive løsninger til især trådløse forbindelser.

Ubiquiti har stor fokus på at være førende indenfor markedet for især trådløst netværk, hvilket tydeligt kan ses på deres mange produkter.

Deres routere, access points, netværk switches osv. Giver adgang til nogle af de højeste hastigheder på markedet, og er derudover utrolig brugervenlige.

Dette har gjort dem populære til brug i både det private og til erhverv, hvor der er brug for effektive løsninger til lynhurtigt netværk.

Dansk forklaring af Ubiquiti - sådan fungerer det

Ubiquiti har en lang række løsninger som giver mulighed for at definere dit trådløse netværk præcis som du ønsker det.

Dette gøres ved hjælp af en række smarte gadgets som tilsammen skaber en utrolig stærk forbindelse, som kan dække hele hjemmet, lige meget hvor stort eller småt.

Før i tiden har mange klaget over at deres trådløse forbindelse ikke er effektiv i hele hjemmet, og kan være betydeligt forringet hvis man bevæger sig et bestemt antal meter væk fra sin router, eller hvis der er mange brugere på nettet samtidigt.

Ubiquiti har forsøgt at løse netop dette problem, hvilke i stor grad skyldes deres unikke måde at sætte et netværk op på.

Som alle andre trådløse netværk skal du med Ubiquiti også bruge en hovedrouter som er kernen for dit netværkssignal.

Med en router fra Ubiquiti kan du tilføje tilhørende Access points, som du måske har set før.

Disse access points ligner små UFO’er og har til formål at styrke netværksforbindelsen i hele hjemmet, disse kan også kaldes en form for WiFi extender eller WiFi Booster.

Et Access point tilslutter sig hovedrouterens netværk, og kan derefter sende et forstærket signal ud i det rum den befinder sig i.

På den måde kan du altså skabe en optimal trådløs internetforbindelse i samtlige af dine rum i hjemmet, ved at skabe et netværk af access points som sikrer et stærkt signal i alle rum du ønsker at bruge trådløst netværk.

Vi har lavet en lille illustration som viser hvordan et effektivt Ubiquiti setup kunne se ud:

Som illustreret på ovenstående billede, giver tilføjelsen af diverse access points mulighed for at skabe et stabilt trådløst netværk i hele dit hjem.

Signalet fra din router vil blive styrket og sendt videre i diverse rum i hjemmet, så du og din familie hele tiden har adgang til trådløst netværk med den rette hastighed som i har til rådighed.

Hvorfor vælge Ubiquiti til din internetforbindelse?

Ubiquiti er efterhånden blevet meget kendte, især indenfor markedet for produkter til trådløst internet.

De har skabt en lang række produkter med fokus på både funktionalitet, men også flot design og brugervenlighed.

Kompatibiliteten mellem de mange produkter sikrer en nem opsætning, som enhver kan finde ud af.

Derudover er selve effektiviteten af de mange Ubiquiti løsninger helt i top, og de sikrer at du får det maksimale ud af den hastighed du har til rådighed i netop dit internet.

Udover at være fantastiske til private personers trådløse forbindelse, har Ubiquiti også haft stor success med deres produkter i diverse virksomheder.

Til faste internetforbindelser har de skabt en række smarte netværks switches, som giver mulighed for at koble mange enheder på én enkelt fast internetforbindelse med kabel.

Dette gøres desuden uden at miste meget af hastigheden, trods at en lang række enheder er koblet på samme internetkabel.

Brugervenligheden i Ubiquiti’s løsninger kan afrundes ved at nævne deres smarte app som især er god til private personer.

Deres App giver dig mulighed for at overvåge dit netværk, og sikrer dig at din forbindelse hele tiden er optimal i hele dit setup.

Dette kan du også gøre selvom du slet ikke er hjemme, hvilket er perfekt til dig som er forældre og har børn der klager over langsomt internet når du ikke er i huset.

Det er svært at finde ulemper ved brug af en løsning med Ubiquiti, da det helt simpelt er nemt og enkelt både at bruge og sætte op.

Se også andre informative blogindlæg fra avXpertens blog som eksempelvis:

Få en stabil og effektiv trådløs forbindelse med en Ubiquiti router

Ubiquiti arbejder hele tiden på at forbedre deres mange løsninger, og især når det gælder effektiviteten og hastigheden af deres WiFi routere, access points m.m.

Du er måske lidt nysgerrig om hvor effektiv en Ubiquiti router eller access point osv. er , samt hvilke hastigheder den kan håndtere.

Netop dette behandler vi i denne sektion, hvor vi har samlet en masse info omkring de forskellige specifikationer på tværs af Ubiquiti’s forskellige serier af produkter til netværk.

Ubiquiti AmpliFi

Ubiquiti AmpliFi er en af de mest populære serier fra Ubiquiti som består af effektive routere samt tilhørende MESH access points til at styrke trådløst signal.

I denne serie har de især lagt stor fokus på det unikke MESH access point, som sikrer hastigheder på helt op til 450 Mbps på 2,4GHz eller helt op til 1300 Mbps på 5GHz.

Sammen med en tilhørende Ubiquiti router får du adgang til et trådløst netværk som kan opnå utrolig høje hastigheder, såfremt du har et abonnement der giver dig adgang til så høje hastigheder.

Ubiquiti UniFi

UniFi serien fra Ubiquiti er nok deres mest ikoniske serie, da det er denne serie som indeholder de velkendte UFO-lignende access points.

UniFi serien er desuden en af deres absolut største og mest omfattende serier, som har en lang række forskellige Access points med adgang til forskellige hastigheder.

Her har du en nem oversigt over hvilke hastigheder de forskellige typer Ubiquiti UniFi access points kan opnå:

Access point modelHastighed
Ubiquiti UniFi LiteOp til 1167 Mbps
Ubiquiti UniFi AP AC LROp til 1317 Mbps
Ubiquiti UniFi AC ProOp til 1750 Mbps
Ubiquiti UniFi NanoHDOp til 2000 Mbps
Ubiquiti UniFi FlexHDOp til 2000 Mbps
Ubiquiti UniFi In-Wall IW-HDOp til 2033 Mbps

Nogle af disse access points er faktisk så smarte, at de har mulighed for at kontrollere hinanden på kryds og tværs.

Det vil sige at du ikke altid behøver at udføre inputs på din hovedrouter, men blot kan gøre det på de access points du har installeret i dine forskellige rum i hjemmet, eller i din virksomhed.

Udover Access points og routere har UniFI serien også en række smarte netværks controllers, netværks switches, kameraer samt en security gateway.

Ubiquiti AirMax

Ubiquiti AirMax er efter vores mening en af de mest imponerende serier fra Ubiquiti.

Denne serie består nemlig af en række produkter som kan give trådløst signal over enorme afstande.

Forestil dig at dit trådløse signal ikke blot rækker få meter, men i stedet kilometer.

Ja det lyder nærmest umuligt, men med nogle af de mest avancerede AirMax løsninger kan du faktisk opnå en forbindelse som kan række hele 30 kilometer.

Disse løsninger kan bruges til dig som bor langt fra storbyen, og kan hjælpe med at give et stærkt signal som du kan bruge selvom du er langt fra din hovedrouter.

Disse langdistance routere og access points fungerer dog bedst jo mindre de bliver forstyrret af elementer som regn, bygninger, skovareal osv.

AirMax er en serie som de færreste i Danmark vil udnytte, da vi er et meget lille land, men i store lande som USA eller Rusland osv. Kan det være meget relevant at have en opsætning med et netværk af langdistance routere og access points.

Ubiquiti EdgeMAX

I Ubiquiti EdgeMAX serien finder du en række produkter som især er tilegnet virksomheder som kræver store opsætninger.

EdgeMAX tilbyder en lang række effektive routere som kan opnå hastigheder helt op til 16 GB og derover.

Derudover har de en række smarte netværksswitches med plads til 10 internetkabler og derover.

EdgeMAX sikrer en effektiv opsætning når der er tale om mange enheder som skal kobles på samme netværk.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg