Hvilken Bordventilator er Bedst?

Der findes et hav af forskellige bordventilatorer, så det kan være svært at tage et valg om hvilken en du skal vælge.

Her i indlægget vil vi guide dig igennem dine forskellige valgmuligheder og hvad de hver især har at byde på.

Blandt andet skal vi ind på hvilke bordventilatorer som passer bedst til kontorbordet og hvilke der egner sig bedre til større områder, så du får den helt rette bordventilator til dig.

Typer af ventilator

Noget af det første du bør gøre inden du køber en ventilator, er at overveje hvor stort et område du gerne vil have at ventilatoren kan dække.

Hvis det bare er til at køle en enkelt person og i et lille område som ved kontorbordet, så behøver du ikke en så stor ventilator, som hvis den skal ramme et større område og flere mennesker.

Jo større blæserhoved ventilatoren har, jo større et område kan de også typisk dække med deres vind.

Det vil sige at en ventilator på 200 mm, nok ikke rækker lige så langt som en ventilator på 300 mm vil gøre.

Det afhænder dog også meget af watt og hastighedsindstillingerne på ventilatoren. 

Almindelig bordventilator

Denne type ventilator er nok den mest kendt af slagsen og ses ofte i hvid, med et metal gitter om en form for propel/vifte, som står på en plastik fod. 

Oftest har disse et viftehoved på 20-30 centimeter, men kan også findes større og mindre, de er bare ikke lige så udbredte.

Bord tårnventilator

Man kan få en tårnventilator i en bord udgave, som er en lidt anden version af en ventilator, men de gør i princippet det samme.

Nemlig cirkulere luften rundt og skaber en kølende effekt på hudens overflade.

En tårnventilator har bare et mere slankt design, så de ikke optager ret meget plads, og fylder derfor også mindre end en traditionel bordventilator med det brede viftehoved.

USB ventilator

Der findes også mindre bordventilatorer som får strøm via USB, som gør dem smarte til brug ved en computer, da de er udstyret med USB indgang.

Det gør også at de er en god løsning til arbejdet hvis man sidder på kontor, da de er forholdsvis små og nemme at pakke sammen så de kan transporteres.

Ofte er de også ret lydsvage så de ikke forstyrre andre som eksempelvis kollegaer eller dig selv for den sags skyld.

De er alligevel store nok til at de kan gør stor gavn for dig på en varm sommerdag og virke kølende og forfriskende for dig.

De kan endda køre på strøm fra en powerbank, hvis du ikke lige har en ledig usb indgang i computeren. 

Funktioner

For det meste er der ikke særlig mange funktioner at vælge imellem når det kommer til bordventilatorer.

De har ofte 3 forskellige hastigheder, i hvert fald har de fleste det som minimum og det er de færreste der har timer, fjernbetjening eller andre funktioner.

For at få en god ventilator som giver god flexibilitet, kan du sikre dig at den har en motor der gør at den køre fra side til side, så vel som at den kan vippe med blæserhovedet.

På den måde får du mulighed for at indstille vinklerne helt som det passer dig, så det er skræddersyet til lige netop dine behov.

Hvis du ønsker at gøre din bordventilator lidt mere smart og snyde dig til en timer på den, så kan du købe en smart home stikkontakt.

Det er en lille stikdåse, som du kan tænde og slukke med din telefon eller stemmestyring.

På den måde behøver du ikke have bordventilatoren tændt hele natten hvis den skal bruges i soveværelset mens du sover.

Så kan du bare indstille den til at tænde eller slukke på bestemte tidspunkter via en smart home app.

Det gør at du kan give din ventilator en ekstra funktion, som man ellers for det meste kun finder på tårnventilatorer og i nogle tilfælde gulvventilatorer.

Pris

Bordventilatorer er forholdsvis billige, men hvis du ønsker en med et lidt anderledes design eller andet materiale end de typiske hvide og sorte plastik ventilatorer, kommer du til at skulle bruge en smule mere.

Dem man ser oftest, er de her hvide eller sorte plastik ventilatorer, som typisk kun koster et sted mellem 100-200 kr., så det er til at overkomme for de fleste.

De fungere super fint, men der er dog modeller i metal som er en del mere robuste, men det har ikke den store betydning for effektiviteten, mere bare for hvor godt de står fast og i nogle tilfælde hvor solide de er.

Hvilken ventilator er så bedst?

Nu har vi gennemgået de forskellige bordventilatorer, så nu vil vi gennemgå hvor de passer bedst ind, så du kan få en bedre fornemmelse for hvor de er særligt gode henne.

Bordventilator til kontoret

Det kan let blive varmt og føles indelukket på et kontor, især hvis man er flere mennesker på knap så meget plads.

Derfor kan man let føle et behov for at få luft og blive kølet af, men det kan være svært at få udefra hvis det er varmt og luften er tæt.

Der kan en ventilator hjælpe på, at give en virkning af at luften bliver mere frisk og kølende, da den cirkulere luften rundt, i stedet for den ellers stillestående luft.

Hvis der er dårligt indeklima på kontoret og man eksempelvis har det varmt og luften føles tæt, så kan man let få koncentrationsbesvær og gøre at en arbejdsdag føles lang og ulidelig.

Så en ventilator kan være en stor hjælp til at få varme sommerdage på kontoret til at virke mere overskuelige og lettere at komme igennem.

Her vil alle former for bordventilatorer passe rigtig fint, men hvis den kun er til dit eget skrivebord, bør du overveje en der er lydsvag.

Det vil sige at valget på den bedste bordventilator til kontoret falder på USB ventilatoren eller bord tårnventilatoren.

De er både lydsvage og fylder ikke meget på skrivebordet, så den generer mindre med lyd og med pladsen som den optager.

Disse typer ventilatorer er super fine til at klare en enkelt persons behov.

Hvis ventilatoren skal opfylde flere personers behov, kan det være man bør overveje en almindelig bord ventilator.

Tårnventilatoren kan drej, så den vil også kunne blæse luft på flere personer, men klarere dette bedst hvis man sidder lidt tættere på den.

Bordventilator til stuen

Hvis du skal bruge en bordventilator i stuen, ønsker du nok at den kan række lidt længere.

Du skal derfor gå efter en almindelig bordventilator som har et større ventilatorhoved, på omkring en 30-40 cm i diameter.

Derudover bør du også tjekke hvor gode hastighedsindstillinger den har, da det er en god ide at have et par stykker at vælge imellem, alt efter hvor tæt man sidder på blæseren.

Desuden er den mere lydsvag på en lav hastighed, så du eksempelvis nemmer kan høre hvad de siger i tv eller den er forholdsvis stille hvis du har gæster du snakker med.

Bordventilator i soveværelset

Hvis du skal sove med ventilator tændt, bør du overveje at vælge en lydsvag ventilator. 

Her er en bord tårnventilator et godt bud, da de er ret lydsvage, grundet at de ikke har den store vifte.

Den blæser heller ikke super kraftigt, så du nemmere kan undgå at ligge i træk fra den.

Det er dog ikke sikkert at den vil kunne køle to personer på en gang, hvis du placere den på et sengebord på den ene side af sengen.

Derfor bør du tage i overvejelse hvor du pladser den og måske kan en almindelig bordventilator være et bedre valg i sådanne tilfælde.

Den er nemlig mere justerbar og kan nemmere vinkles til at ramme begge personer, som skal nyde godt af den i varmen.

Derfor er de gode hver især 

En tårnventilator er oftest mere lydsvag end en almindelig ventilator, så søger du en ventilator der er lydsvag og optager meget lidt plads, så er tårnventilatoren til bordet et godt bud.

Der hvor den almindelige ventilator har en fordel over tårnventilatoren, er når det kommer til effektivitet.

Almindelige bordventilatorer er altså noget mere effektive, da de har det store blæserhoved, til at trække meget luft ind og køre større mængder luft rundt i rummet.

Det sagt, så fungere en tårnventilator stadig super godt, hvis du sidder indenfor en rimelig afstand af den.

USB ventilatoren er godt til at være fleksibel, da den er forholdsvis lille, og kan for det meste folde foden sammen, så den ikke fylder meget og kan nemt transporteres. 

Derudover er det nemt at få strøm til den i mange situationer, grundet at du kan bruge den i computer, powerbank eller et USB ladestik. 

Det gør den til en af de mest fleksible bordventilatorer, så hvis du skal bruge den lidt forskellige steder, så kan USB ventilatoren være et super godt bud. 

Alternativer 

Inden du køber en ventilator, skal du være opmærksom på at de altså ikke direkte køler luften, men i stedet flytter den varme luft væk fra din hud. 

Det gør at de skaber en kølende effekt, men som stopper lige så snart du slukker for ventilatoren. 

Ønsker du derimod rent faktisk at nedkøle luften, skal du vælge et aircondition eller luftkøler. 

Indenfor luftkølere kan du også få mini versioner som passer særlig godt til at stå på borde. 

De fungere også meget som en ventilator, da de også er udstyret med en blæser som trækker luft ind og cirkulere det ud i rummet igen.

Forskellen på en luftkøler og en traditionel ventilator er dog at luftkøleren bruger vand til at køle luften med. 

Ikke sådan at man bliver gennemblødt af den, men bare så det nedkøler den luft der bliver trukket ind, inden den blæser luften ud igen. 

Du kan læse meget mere om hvordan luftkølere virker i vores indlæg, Hvilken Luftkøler er Bedst? (Køberguide).

På vores hjemmeside finder du et udvalg af bordventilatorer, luftkølere og andre apparater til køling

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg